2011. december 10. 15:36 - Bence1997

2. évad 13. rész: Sith holokron

Vártam, vártam, de végül egy teljes óra után készen lett a rész. Jó olvasást.

 

SITH HOLOKRON

 

’ A múlt felidézése néha kockázatos, amikor nem lehet érteni a jelen, és a jövő titkait ’

 

Halál az Iridonián. Amikor Sidius nagyúr megparancsolta Dooku grófnak, hogy ölje meg régi elbukott tanítványát, Dooku hajszát indított a tanítványa után, majd az Iridonián végzett vele. Sidius ezzel elégedett, majd megparancsolja a grófnak, hogy menjen el a chissek fővárosához, és tárgyaljon a miniszterrel a csatlakozásról…

 

Fél tárgyalás

 Dooku csillagszlúpja kilép a hiperűrből, majd elindul a chiss bolygó felé. Útközben elmegy egy chiss csatahajó mögött, majd belép a légkörbe. Aztán elszáguld egy csomó hegyen lévő ház előtt, később pedig leszáll egy chiss leszállópályán. A csillagszlúpból kijön a gróf, majd megáll a miniszter előtt, és köszönti. A miniszter is ugyanezt teszi, majd megparancsolja a szolgáknak, hogy csináljanak helyet a fogadóirodájában. Dooku megrázza a fejét, majd csak annyit mond, hogy egy gyors tárgyalás lesz, semmi több. Ám a chiss miniszter ezt nem fogadja el, és azt mondja, hogy vendégül fogadják a grófot. Dooku vonakodik, ám végül elfogadja, majd elindulnak a fogadóirodába.

 Egy chisst megölnek. Dooku megnézi még, ahogyan elviszik, majd leül, és elvesz egy gyümölcsöt, aztán hátradobja. A miniszter szembe ül vele, és megkérdezi, hogy miért jött. Dooku bele is kezd a mondandójába. Szerinte a chiss birodalom nem elég erős, hogy fent tartsa eme birodalmat, így azt mondja, hogy álljanak melléjük, és rögtön egy kedvező birodalmuk lesz. A miniszter elgondolkodik rajta, ám megrázza a fejét, és azt mondja: Chriss miniszter: Akkor állunk át az önök oldalára, ha…….  Dooku: ha?…  Chriss miniszter: Ha először maga találkozik az utolsó holokron őrzővel. Dooku ezen elgondolkodik, majd kijelenti, hogy találkozni fog azzal az őrzővel. A miniszter rábólint, majd kimegy a teremből. Dooku pedig elgondolkodik.

Beszélgetés, majd a válasz

 Dooku a lakosztályában van, és beszélget Sidiussal. Elmondja, hogy sikerült félig tárgyalni a chissekkel. Sidius megkérdezi, hogy mi lenne a gróf feladata. Dooku erre meghökken, majd megmondja, hogy találkoznia kell egy utolsó holokron őrzővel. Csak akkor tudnak csatlakozni. Sidius ennek örül, majd azt mondja, hogy ha sikerül a holokront megszerezni, és átcsábítani azt az őrzőt a sötét oldalra, akkor netán újra lenne egyensúly, és netalántán erősebb lehet az őrző, mint Ventress. Dooku engedelmeskedik, majd szétkapcsol.

 Másnap a chiss miniszter éppen egy kivégzést néz, amikor belép az ajtón a gróf, és elmondja, hogy vállalja a feladatot, és találkozik azzal az őrzővel. A miniszter ennek örül, majd megkéri a grófot, hogyha találkozik vele, akkor legyen hozzá kemény. Dooku bólint, majd elindul.

Csata a Bakurán

Even Piell jedi mester épp egy tank háta mögött van. Várja a felmentő sereget. Ám az űrben csak kettő cirkáló van, és egy kis segítő hajó. Piell megparancsolja az osztagnak, hogy ostromoljanak, ameddig csak tudnak. A klónok bólintanak, majd látjuk, hogy előretörnek. Piell ekkor felugrik egy at-te tankra, majd onnan védekezik. Addig a klónok menedéket keresnek. Ám egy osztag éppen elérte a célt, és lelövik a megmaradt droidot is, ami ott volt, ám dél felől újabb vonalak jönnek. Piell újra parancsba adja az ostromot, majd kiszalad a klónok elé, és ottan vagdossa a droidokat. Eközben az egyik cirkálón az admirális beszélget Windu mesterrel, és Yoda mesterrel. A jedi mesterek azonnal beszélni kívánnak Piell mesterrel, ám gyenge az adás. Az admirális azt mondja, hogy nem tud segíteni, max kézbesíteni az adást. Yoda bólint, majd ránéz Windura, aki egyet lélegez, majd elmondja: ’ Chiss felderítők egy csoportja látta Dookut a chissek főbolygóján, G’rhon. ( Csak kitaláltam egy főbolygót a chisseknek :D ) Ám elindult egy távoli perem felé. Követni kéne őt, hogy végre elfoghassuk. Erre Piell mester a legalkalmasabb, mivel ő van a legközelebb hozzá. ’ Az admirális erre azt mondja, hogy továbbadja, majd kilép. Ekkor egy erős találat éri a hajót.

 Even Piell már az utolsó osztagot támadja, és amikor végeztek, akkor kapja a hívást. Az admirális az, és elmondja, hogy látták Dookut, és hogy követniük kéne. Piell bólint, majd megparancsolja az osztagoknak, hogy induljanak. Majd beszáll egy gunship –be, ami elviszi őt a cirkálóhoz.

 Dooku megérkezik a bolygóhoz: Lwhekk. A bolygó nagyon sötét. Néhol még vihar is van. Dooku máris tudja, hogy hol kell leszállni, majd kijön a csillagszlúpból, és elindul egy szentély felé. Bemegy, ám hirtelen becsukódik az ajtó a háta mögött. Dooku elindul, és betér egy helységbe. A helység üres, ám van még egy ajtó. Azon bemegy a gróf, mire egy újabb üres teremben van, ám a terem közepén valami csillog. Egy holokron. Dooku ekkor behunyja a szemét, majd elmondja, hogy akárki van is itt, most jöjjön elő. Ekkor az egyik sarokból előjön egy csuklyás alak. Dooku ránéz, majd kinyitja fénykardját. Az alak is ugyanezt teszi. ( Trippe –nek olyan a kardja, mint Pong Krellnek, ám ő neki piros, és nem bespini, vagy mi, hanem chiss ) Dooku megkérdezi az alaktól hogy hogy hívják, mire az alak csak ennyit válaszol: Darth Trippe. Dooku ekkor lehajol előtte, hogy tisztelegjen, majd lesöpri váláról a piszkot, és nekitámad Trippnek. Trippe hárít, majd egyre jobban támad. Végül egy utolsó csapást csinál. Ám Dooku kivédi. Ekkor Trippe egy csomó ütést csinál. Dooku kivéd egy ütést, majd visszatámad. Trippe jól védekezik, majd eltolja magától a grófot, és támadásba lendül. Dooku leereszti kardját, majd villámokkal sújtsa Trippe -t, aki ettől elugrik. Majd újra támad. Dooku újra megcsinálja, ám ez már hat. Trippe hátraesik, majd belerepül egy oszlopba, ami ettől kidől. Dooku felemeli kardját, majd azt mondja: ‘ Még sokat kell tanulnod. Az utolsó holokron őrző ilyen gyenge? ‘ Majd odalép a holokronhoz, és elveszi. Ekkor Trippe félrerúgja a kettétört oszlopot, és nekitámad kard nélkül a grófnak, aki villámokat küld rá, ám Trippe kivédi őket, majd megüti a grófot, aztán megfogja, és eldobja egy oszlopnak, ami ettől majdnem kidől. Dooku feláll, és megsöpöri vállát. Trippe azt mondja dühében: ‘ Senki sem merjen csúfolni! ‘ Majd ráront Dooku -ra, aki ettől nem ijed meg, hanem erővillámokat küld rá, ám ez nem hat: Trippe megfogja a grófot, és eldobja a terem egyik sarkába. Dooku egy kicsit elkábul, majd talpra áll. Trippe még mindig dühös, és ismét megtámadja Dookut.

Harc

 A Lwhekk fölé megérkezik Even Piell. Lejönnek gunship –ek. Leérnek a leszállókra, majd bemennek a szentélybe.

Eközben Dooku elugrik Trippe csapásától, majd egy utolsó erővillámlást küld a szörnyre, aki ettől összeroskad. Dooku pedig fölé hajol, és azt mondja, hogy álljon mellé, ám Trippe nem akar: Soha. Mondja, majd ellöki a grófot egy oszlopnak. Dooku ettől nem ijed meg, majd újabb erővillámokat szór rá, mire Trippe megroskad, ám még mindig támad egy kicsit. Dooku ekkor még egy erővillámot küld rá, mire Trippe letérdel előtte, és könyörög, hogy hagyja békén őt. Dook megrázza a fejét, majd megvillámozza megint a szörnyeteget, ám ő erre újra bedühödik, és elkezdi fojtogatni Dookut. Dooku erre nem számított, ám néhány perc múlva Trippe elengedte, és lehajolt Dooku előtt. Dooku erre megsöpörte a ruháját, és azt mondja, hogy eljön –e vele a Serenno –ra, hogy megtanítsa neki az erő titkait. Trippe liheg egy kicsit, majd rábólint, és lassan feláll. Ekkor beront a terembe a köztársaság, és Even Piell jedi mester.

 Dooku üdvözli a jedi mestert, és a klónokat, és bemutatja új tanítványát: Darth Trippe –t. Trippe ekkor megfordul az ellenfélhez, majd rájuk támad. Sok klón meghal. (mivel úgy aprítja Trippe a klónokat, mint Krell az igazi cw 4. évadjában. ) Even Piell, és még négy klón marad meg végezetül. Piell rögtön rátámad Tripp –re, aki hárítja a csapást, majd megöli a megmaradt klónokat. Piell ekkor újra rátámad Trippe –re, aki ezt észreveszi, és elkezdi fojtogatni a jedit. Dooku tapsol, majd azt parancsolja Trippenek, hogy ölje meg Even Piellt. Trippe bólint, majd összeszorítja a kezét, mire a jedimester összeesik, és meghal. Dooku ekkor újra tapsol, majd azt mondja, hogy most elmennek vissza G’rhon –ba, hogy befejezzék a tárgyalást. Trippe bólint, majd látjuk, hogy elindulnak.

 Dooku csillagszlúpja megérkezik úra a chiss bolygóhoz, majd leszáll a leszállópályára. Kijönnek belőle a sithek, és megállnak a miniszter előtt. Dooku megmutatja neki a holokront, és az új tanítványát. A miniszter elégedett, majd azt mondja, hogy mostantól a szakadár erőket, vagy más néven a szeparatistákat fogják segíteni a háborúban. Dooku ennek örül, majd otthagyja a minisztert, és tanítványával elindulnak a Serenno –ra. Útközben Dooku ezt gondolja: ’ Az új tanítványom csak átlagos, mivel Sidius az ő kivégzését is elrendeli hamarosan. Trippe csak addig kell, amíg a háború vonalai nem változnak meg. ’ Majd a csillagszlúp belép a hiperűrbe.

 

Vége, és főcímdal

Értékelésetek: 92%

4 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr383453498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.05.13. 04:25:52

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2011.12.14. 19:24:36

Hát érdekes rész volt. Piel halála nem volt valami nagy, eléggé egyszerű és gyors volt. Ez a Trippe érdekes. A harc is kicsit rövid volt. 92%-ot adok rá

Bence1997 2011.12.15. 14:58:06

@argu fisto: köszi, bejegyezlek :D Ennek a résznek az volt a célja, hogy bemutassam, hogy milyen Trippe. :XD ( nem olyan, mint Savage ) Ő egy chiss. Erős. Ebben az évadban már nem fog szerepelni, de a 3. évadban lesz egy duológia, ami csak ő róla fog szólni :DDD
( SPOILER: Mustafari küldi )

Bence1997 2011.12.15. 18:15:39

@argu fisto: ok. Mellesleg már meg is vannak a 3. évados részek, egytől - egyig. És Trippe csak a második felében fog szerepelni. De ott konkrétan egy nagyon akciódús eseménysorozatban :D
süti beállítások módosítása