2012. augusztus 24. 14:49 - Bence1997

3. évad 15. rész: A halálőrség árnya

 A halálőrség árnya ( Shadow of the deathwatch )

 

 ' Az élni akarással jár a fájdalom. '

Hirtelen csönd. A galaxisban elnémult egy kis időre a háború, így a frontokon lévő klónok és droidok eltűnnek a csatavonalakról. A hosszú csaták után egy kis pihenőre vonulnak a katonák. Ám a jedik és a sithek tovább pengetik életüket. A jedik a Quewroi győzelem után visszatérnek a Corusantra, ám érkezésükkor hírt kapnak a halálőrségről, akik jelenleg a Kesselen éldegélnek. Így a jedi tanács Obi-wan Kenobit, Anakin Skywalkert, és Ahsoka Tano -t küldik el a Kessel bányái közé.

                                            A bányák közt

 

 A jedik hajója megjelenik a Kessel előtt. Ahsoka szemügyre veszi a bolygót/aszteroidát, miközben Anakin és Obi-wan beszélgetnek: ' Ha valóban bújkálnak, akkor miért ilyen hosszú ideig. Hiszen a Geonozisi csata már majdnem egy éve hogy megtörtént. ' Obiwan rábólint. ' Igen, de valami nekem gyanús. ' Ahsoka ekkor rájuk néz, és közli: Megtalálta a leszállót.

 A hajó leszáll és kijön rajta a három jedi. Egy lény se fogadja őket. Obi-wan ezen eltöpreng, majd azt mondja: jelentést tesz a tanácsnak az eddigi hírekről, addig Anakin és Ahsoka előremegy feltérképezni a terepet. ' Miért itt bújnának meg ezek a tagok? ' kérdezi egy koszos, rozoga házra nézve Ahsoka, miközben elhaladnak mellette. Anakin kurtán válaszol: ' Ha vesztenék, hidd el ennél a helynél nincsen rosszabb. ' ' Csak a Tatooin. ' vágja rá Ahsoka. Anakin ránéz padawanjára. ' Nem. A Kessel egy bányabolygó. Alkalmas hely az elbújásra. Vizsla és a bandája biztos jó oknak gondolták az idemenekítést. Hisz ha innentől egyenesen északnyugat irányba haladnak, akkor 4-5 bolygó után elérik Concordiát, és utána Mandalore -t is. ' Ahsoka összehúzza szemét, majd rábólint. ' Értem. Akkor nincs sok időnk. ' ' Majd meglássuk. ' Elérnek egy vesztőhöz. Két felé ágazik az út. ' Jobbra megyek. Te menj balra! ' utasítja Anakin, aztán elindulnak.

 ' Hát ez szomorú. ' jelenti ki Yoda, majd felsóhajt. ' De annál fontosabb, hogy megkeressétek őket. ' mondja Mace és ezzel szétkapcsolnak. Obi-wan kijön a hajóból és elindul Anakinék felé.

 Anakin eléri a bányákat, és benéz. Ám mielőtt kijönne, robban egyet a teteje, és Anakin fogságba esik. A jedi próbálja arrébb rakni a köveket, ám sikertelen az akciója. Mivel nem tud mást tenni, bemegy a bánya mélyébe.

 Ahsoka egy házat hagy el, és elér egy krátert. Megnézi közelebről, ám ekkor Obi-wan érkezik oda melléje. ' Hol van Anakin? ' kérdezi. Ahsoka válaszol: ' Szétváltunk. ' Obi-wan kifújja magát, ő is megnézi a krátert, majd visszaindulnak. ' Úgy tűnik hogy nincs itt a halálőrség. ' jelenti ki Ahsoka. Obi-wan ekkor megáll, és becsukja szemét. ' Nem árt felkészülni valamilyen veszélyre. ' mondja, ám ekkor kettő piros lövedék közeledik feléjük. Ahsoka és Obi-wan aktiválják fénykardjaikat, majd hárítják a lövéseket. Ekkor néhány halálőrséges kijön az egyik romos házból, és körbeállják a két jedit. Elkezdenek lőni rájuk, ám mindketten ellöknek kettő-kettő tagot, és elkezdenek futni. Az egyik tag a pisztolyával viszont meglövi őket, egy-egy lövéssel, így Ahsoka és Obi-wan elájul.

 Anakin betekint egy-egy mélyedésbe de csak port, és különféle gyémántokat lát. Betér egy hosszú folyosóra, amin végig is megy. A végén megáll. Előtte egy hatalmas terem van. Különféle fegyverek gyártását végzik most éppen a halálőrség emberei. Anakin szemügyre veszi a legközelebbi tagot, majd mögé lopakodik, és lesújt rá. A tag felkiált, ám mielőtt a többiek kapcsolnának, Anakin rájuk veti magát. Ledöf egyet, majd megfojt kettőt, aztán újabb taggal végez. Az egyik éppen lné le Anakint, amikor ő kigáncsolja, és rátámad egy másikra. Ekkor az egyik a jedi mögé lopakodik, és egy kábító lövedékkel elaltatja. Anakin ekkor hirtelen a földre terül ájultan.

                                                    Vizsla visszatér

 Anakin kinyitja szemét. Előtte éppen három halálőrséges tag áll. Mellette Obi-wan ki van kötözve, ahogyan ő is, és ahogyan Anakin másik oldalán Ahsoka. ' Hol vagyunk? ' kérdezi, ám ekkor belép az ajtón egy 4. mandalore -i terrorista, és leveszi sisakját: Vizsla az! Megnézi a három jedit, és elkezd nevetni. A nevetés után odamegy Obi-wanhoz: ' Lám csak, Kenobi. Megváltoztál. ' Obi-wan ránéz. ' Ahogy te is. ' Vizsla Obi-wan arcába fúj, és visszalép kettő-három lépést. ' Mint látod, elég sok idő eltelt az utolsó találkozásunk óta. Változtál igen azt látom, ahogy én is. Megerősödtünk, kifogjuk vívni a győzelmünket. Elég sok idő telt el azóta, amióta gyengék voltunk. Ám eme hosszú idő elmúlt, és visszatértünk. Ám nem csak hogy visszatértünk, hanem felemelkedünk a porból, ahova minket tiportatok, mocskos jedik. ' Anakin ránéz Obi-wanra, majd vissza Vizslára. ' Ezt még megkeserüli. ' Vizsla felkuncog, és ránéz Anakinra. ' Buta jedi. Mi most győztünk. Vége van. Hamarosan elérkezik az a pillanat, amikor támadunk, és elfoglaljuk Mandalore -t, sőt a szeparatistákat is leverjük. ' ' És mi velünk mi lesz? ' kérdi Ahsoka. ' Hamarosan meglátjátok majd. ' feleli Vizsla azzal kimegy az ajtón.

 Vizsla bemegy az irodájába, és leül. Bejön az ajtón ekkor három tag, és két kesseli bányász. ' Itt vannak uram. ' mondja az egyik tag. Azzal a két bányászt az asztal elé lökik. Az egyik rögtön a fejéhez kapja a kezét, és úgy mondja: ' Ne bántson minket! Hagyjon elmenni! ' Vizsla ránéz, és gonoszan elmosolyodik. ' Sajnos más út van maguk előtt. Maguk lesznek az áldozataink. ' erre elkezd nevetni. A három tag is vele nevet, és a két bányászt végül kicipelik a szobából.

 Obi-wan körülnéz, majd felsóhajt. ' Hogyan juthattunk el idáig? ' Anakin ránéz és morogva közzéteszi. ' Még jó hogy nem fordítva lógatnak minket valami bűzös lébe. ' ' Ebben igazad van mester. ' Anakin ránéz padawanjára, és elmosolyodik. ' Látod. Valamiben mind egyetértünk. ' Obi-wan megrázza a fejét. ' Sajnos ez a mi hibánk. Ha elfogtuk volta Vizslát, és a halálőrséget akkor most a Corusanton lennénk, és...... ' Ám ekkor kinyitódik az ajtó, és bejön rajta 7 tag, és az egyik azt mondja: ' Kezdődik a móka! '

 Egy nagy arénát látunk. A három jedit az aréna közepére rakják, és otthagyják őket. Megjelenik Vizsla egy pódiumon, és kihirdeti hogy végeznek a jedikkel. Erre az emberek mind elkezdenek ujjongani és a jediket fújják. Ekkor bejön néhány kesseli bányász. ' Tegyétek amit mondtam! Öljétek meg őket! Öljétek meg a jediket! ' kiáltja Vizsla. A bányászok ránéznek Vizslára, és a jedikre, aztán leteszik a fegyvert. ' Mit csináltok? ' ' Nem ölünk. Mi nem vagyunk gyilkosok. ' mondja az egyik. Vizsla elkáromkodja magát, int néhány emberének, és bekapcsolva jackpeck -jeiket, leindulnak. Amikor leérnek, Vizsla odalép az egyik bányászhoz, és a szemébe néz. Aktiválja fekete kardját, és leszúrja a bányászt, majd lelő egy másikat. A többi tag is ugyanezt teszi. Obi-wan erre az erővel ellöki néhányukat, és odaugrik Vizsla elé. Bever neki egyet, ám Vizsla egy sokkolóval megáramozza a jedit, majd miután Obi-wan elájul, Anakinhoz és Ahsoka -hoz fordul. ' Fogjátok el őket! ' utasítja a tagokat. Vizsla emberei rögtön rávetik magukat a két jedire, akik egy-egy erőlökéssel arrébb lökik az összeset. Az egyik rátámad Anakinra, behúz neki egyet, és megáramozza mire Anakin elájul. Ahsoka aggódva ránéz ájult mesterére, majd rátámad a sokkoló halálőrségi tagra, és leüti, majd ráveti magát egy újabbra. Ám Vizsla resten áll, és végül Ahsoka is elájul.   

 A három jedi felkel egy cellában. Anakin és Obi-wan feláll, és szétnéz. Ahsoka eközben megnézi a cella bejáratát. Ekkor három mandlore -i terrorista kíséretében érkezik Vizsla, és elmondja, hogy most le fogja igázni Mandalore népét, majd azután az egész galaxist a hatalma alá vonja. Obi-wan elmondja neki, hogy ezt meg fogják akadályozni, ám erre Vizsla csak felnevet, és nevetve kivonul a börtönből. A három jedi összenéz, majd távolról látjuk őket.

Rövid rész, de felvezeti a duológiát.

Szerintetek: -%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr14726221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása