2011. november 05. 16:00 - Bence1997

2. évad 1-2. rész: Double attack + Fight on the planet

Amint már mondtam, ma megjön a duplapremier. Ezzel a résszel még az előző héten végeztem, illetve a 2. résszel is, és már alig várom, hogy elolvassátok. Íme:

 

Double battle

( Kettős csata )

 

’ A kezdet csak a rosszat jelenti, a jót csak a vége jelentheti ’

 

Csatában az egész galaxis. A galaktikus köztársaság, és a szeparatista szövetség úgy támadják egymást, mint még soha. A szeparatisták pedig hirtelen a semleges rendszereket támadják, hogy álljanak melléjük. Ilyen bolygó éppen a Korélia. A köztársaság pedig, hogy megvédje a bolygót, és a rendszert, így Obi-wan –t, és Anakin Skywalkert küldik a veszélyes feladatra. Miközben a szeparatisták hamarosan megérkeznek a bolygó köré…

 

Űrcsata

Nyolc venator osztályú köztársasági flotta van az űrben. Az egyik a Resolute. Azon Obi-wan, és Anakin tartózkodik. Rex hívja őket. Anakin felveszi, majd megkérdezi, hogy mi a gond, mire Rex azt feleli, hogy a szeparatisták nemsokára megérkeznek. Anakin azt mondja erre, hogy akkor készüljenek. Majd mondja, hogy ideje indulniuk. Majd elindulnak a hangár felé. Útközben Yularen admirálisnak elmondják, hogy ha megjönnek a szeparatisták, akkor tüzeljenek, majd engedjék ki a vadászokat. Yularen bólint, majd odaszól egy tisztnek, hogy növelje a pajzsot. Addig Anakin, és Obi-wan kimegy a hídról. Yularen pedig odalép az ablakhoz.

Eközben kilép a hiperűrből tíz szeparatista fregatt, és egy zászlóshajó. A zázslóshajón Grievous van. Megparancsolja a taktikai droidnak, hogy indítsák a támadást, majd azt is hozzáteszi, hogy indítsanak relaktív támadást is. A taktikai droid meglepődik, majd végül kiadja a parancsot. A keselyűk felszállnak, majd keselyűk százai repülnek ki a hangárból. A köztársasági cirkálókból is jönnek a vadászok, bombázók. Hamarosan egymásba érnek, és így egy nagy űrcsata kezdődik el. Az egyik keselyű célba vesz egy vadászt, ám kilövik. Majd látjuk, hogy a vadászok megközelítik a fregattokat, majd elkezdenek tüzelni. Grievous kiadja a parancsot: Állítsák 180° -ra a zászlóshajót, hogy a vadászokkal szemben nézzen. A zászlóshajó meg is teszi a fordulatot, majd elkezd tüzelni a vadászokra. Ki is lő néhányat.

Eközben Anakin vadászgépe, és az arany század kiér az űrbe. Obi-wan azt mondja Anakinnak, hogy legyen óvatos. Anakin erre azt feleli, hogy úgy lesz, majd kiadja a parancsot: támadást indítanak a zászlóshajó felé. A pilóták bólintanak, majd elkezdenek elindulni. Útközben látjuk, hogy kilőnek egy keselyűt. Ám egy másik keselyű átmegy egy köztársasági cirkáló hídján, közben lebombázza. A híd erre felrobban. Máshol egy keselyűt megint kilőnek. Az egyik fregatton viszont zavar van. A taktikai droid kiadja a parancsot a relaktív támadásra. A keselyűk ekkor egybegyűlnek, és így megsorozzák a vadászokat. A vadászok majdnem hogy fele megsemmisül, ám még így is van sok vadász. Grievous ekkor azt mondja, hogy indítsák a droidszállítókat a bolygóra, illetve a droidpolipokat. A taktikai droid bólint, majd teljesíti a parancsot. Ekkor Grievous meglepődik, mivel Anakin, és az arany század megközelítette a zászlóshajót. Azonnal tüzel az összes ágyú. Anakin szépen manőverezik. Ám még így is három vadászt elveszítenek. Majd Anakin új célpontot ad: Támadják meg a zászlóshajó reaktorát. Ám ahhoz nehéz út vezet. Pedig sietniük kell. Anakinnak ekkor egy jó kis terv jön észbe. Megtámadják a hidat, majd megkerülik, és így hátulról támadnak. Ezzel a század egyetért, majd megkezdődik az akció. Anakin, és a többiek szépen megtámadják a fregatt hídját, ( közben újabb kettő vadászt lőnek ki ) majd hirtelen megkerülik, majd hátulról megfordulnak, és úgy jönnek előre. Ám Grievous számított erre is, majd parancsba adja: Hőpajzsokat aktiválni! A hőpajzsok aktiválódnak. Anakin ezt észreveszi, majd azt mondja, hogy visszavonulnak. A század, és Anakin visszavonul, ám a többi vadász, és bombázó még így is csatázik.

Grievous ekkor megkérdezi, hogy elindultak –e már a csapatok, mire meg is kapja a választ: igen. A tábornok erre elröhögi magát, majd köhög egy sort, aztán leül a helyére. Eközben az űrcsata tovább folyik. Látjuk, hogy egy köztársasági cirkálót szétrombolnak, illetve egy vadászt kilőnek. Majd vált a kép, és látjuk, hogy gunship e-k mennek a bolygóra. Illetve Grievous még azt is látja, hogy a csapatok is elindultak a bolygóra.

Földi előkészület

A gunship –ek megérkeznek Korélia fővárosához. Az egyik gunship –ből kiszáll Anakin, Obi-wan, Rex, Cody, és még négy klón. A koréliai miniszterelnök köszönti őket, majd elmondja, hogy köszöni szépen, amit a köztársaság érte tesz, na és a népéért. Obi-wan azt feleli erre, hogy ne hálálkodjon. Majd kiadja a parancsot: védelmi alakzatba állni. Ekkor Rex is megszólal, hogy ő szerinte az 501- esek legyenek elől a 212 –kel. Így mindenki jól járna. Obi –nak tetszik az ötlet, majd bólint rá, aztán elindul egy sánc felé Anakinnal.

Mostmár csata

Eközben droidpolipok merünek a vízbe. Aztán egy bizonyos ponton megállnak, majd aqua droidok másznak ki a vízből. Megtámadják a klónokat. Rex ekkor előrefut, majd lelő egy droidot, majd egy droidekát is. Anakin, és Obi-wan is védekeznek. Védik a droidok tüzeit.

Majd Rex megszólal: ’ Mozgás emberek, mozgás! ’ Majd az 501 –esek előrefutnak, majd nekitámadnak a droidoknak. Majd visszaszorítják őket. Később klónok sorakoznak a parton. Egy klón előretör, ám lelövik. Obi-wan kivéd néhány lövést, majd elkiáltja magát: ’ Előre ’ Aztán előrefut Anakinnal, majd levágnak néhány droidot. Obi levág szintén egy droidot, majd int egyet. A víz felett néhány gunship jelenik meg, majd a gunship –ből búvárruhás klónok ugranak ki. Aztán bele a vízbe, és elindulnak a droidpolipok felé. Eközben Anakin levág egy droidot. Majd Rex mellett egy klón lő egy rakétát, ami robban az aqua droidok között. Rex megszólal: ’ Ez ám a robbanás ’ Ám elkiabálta, mivel az aqua droidok nem sérültek meg. A klónoknak pedig vissza kell vonulniuk. Útközben lelőnek néhány klónt. Anakin ezt látva mondja: ’ Ez ám az ellenállás. ’ Majd levágnak egy-egy droidot. Utána elkezdenek visszaindulni.

A klónok szépen védekeznek, ám hiába. Túl sokan vannak a droidok. Anakin, és Obi-wan eléri a legközelebbi sáncot, majd kiadják a parancsot, hogy lőhetnek a lövegek. A lövegek elkezdenek lőni az aqua droidokra, akik még mindig lövik az ellenséget. Sok droid elpusztul. A víz fölött lévő gunship –ből is lelőnek egyet, ami belezuhan a vízbe, majd elkezd merülni. Ahogy merül, úgy látjuk a vízben a csatát, ahol a droidpolipokból aqua droidok védekeznek a búvárruhában lévő klónok ellen. Az egyik búvárruhás klónnak van egy biztos terve, majd elindul a droidok felé. Megtámadja őket, majd int egyet, mire a többi klón is elkezd támadni. Egy gyönyörű csatát láthatunk ekkor. Lássuk, hogy a klónok hogyan közelítik meg a droidokat, illetve hogy hogyan lövik egymást szét.

Eközben az űrben a cirkálók együttes tüze elpusztít egy szepi fregattot. A Resolute hídján Yularen beszél Anakinnal, és Obi-wannal. Elmondják, hogy a felszíni csata nem várt fordulatokkal jött. Yularen is ezt mondja, majd azt is, hogy talált egy gyenge pontot a szeparatisták flottáján, ami ha megsemmisül, akkor megszűnhet az inváziójuk. Obi-wan ennek megörül, majd azt mondja, hogy vigyázzanak Grievous –sel. Yularen bólint, majd hirtelen a hajó kap egy találatot. Yularen biztosítja a két jedit, hogy semmi baj sem lesz, aztán kilép. Obi-wan, és Anakin azért tanakodnak. Eközben Yularen kiadja a parancsot: támadás teljes erőbedobással. Aztán látjuk, hogy a vadászok elindulnak a zászlóshajó felé.

Grievous ezt meglátva köhög egy sort, majd feláll, aztán elmondja a taktikai droidnak, hogy a köztársaság nagyon alábecsüli őt, majd kiadja a parancsot: Hőpajzsokat aktiválni újra! A hajó aktiválja is, majd elkezdenek az ágyúk lőni. A vadászok szépen manővereznek. Az egyik pilóta odaszól a vezérnek, hogy nem bírja tovább, majd látjuk, ahogy a vadászgép megsemmisül. A vadászok vezére felkiált, majd azt mondja, hogy tovább kell menniük, majd továbbmennek a híd felé. Útközben megjelennek a keselyűk. A vadászokat sikeresen szétkergetik, majd kilövik egytől egyig őket. Néhányuk megmenekül, ám vissza kell vonulniuk. Grievous erre elmosolyodik, majd azt mondja: ’ Támadást elkezdeni maximálisan ’ Ekkor látjuk, hogy az egyik szeparatista fregatt tűz alá veszi az egyik köztársasági cirkálót. Az nem bírja tovább, majd felrobban.

Csel

Anakinék megkapják a hírt, hogy a droidok áttörték a külső vonalakat. Ezt szomorúan hallják, majd hirtelen Anakinnak eszébe jut valami. Majd szól a bombázóknak, hogy készüljenek az akcióra. Obi-wan felemeli a kezét, majd megkérdezi, hogy mi ez az egész, mire Anakin azt feleli erre, hogy: ’ Majd meglátod, mester. ’

A bombázók kirepülnek a bázisból, majd megközelítik az aqua droidokat, aztán elkezdik lőni őket. Sok droid megint elpusztul, majd ezt a klónok látva felismerik a cselt, majd elkezdik lőni a droidokat. Azok kettős tűz közé kerültek. Ekkor Obi-wan is megérti a cselt, majd kiadja a parancsot: Mindenkinek tűz! Az aqua droidok hamarosan megsemmisülnek, majd a klónok felujjongnak. Ám még korai az ünneplés, mivel még további aqua droidok másznak ki a vízből.

Anakin, és a bombázók végül leszállnak a bázis hangárjában, majd odalép régi mesteréhez, aki gratulálni szeretne neki, ám Anakin erre csak rábiccent. Elmondja, hogy ez gyerekjáték volt. Majd átkarolva Obi-wan vállát, elindulnak az egyik gunship felé. Obi-wan megjegyzi, hogy nem is volt annyira rossz csel. Anakin elvigyorodik, majd beszállnak a gunship –be, ami felszáll, és a többivel együtt elindul a frontvonalra.

 

Vége-főcímdal

___________________________________________________________________________________________

+

Megoldottam úgy ezt a részt, hogy lezáruljon a koréliai duológiám. Íme a rész:

 

Fight ont he planet

( Harc a bolygón )

 

’ A fontosság néha becsülethez is vezethet ’

 

Támadás alatt a Korélia. Grievous tábornok ügyes csellel bevette Koréliát, és így megtámadta a fővároshoz vezető utat. Anakin Skywalker, Obi-wan kenobi, és a klónok elindultak segíteni, és most egy hatalmas csatában állnak, mint az űrben, mint a felszínen. A felszíni csatában végül Skywalker –nek sikerül egy csellel hátráltatni a droidokat, és így megkezdődhet az ellentámadás. Eközben az űrben sem víg a helyzet, sem a szeparatistáknak, sem a köztársaságnak.

 

Űrbeli csapások

A köztársasági cirkálók hamarosan megközelítik a szeparatista fregattokat, majd tűz alá veszik őket. Grievous a zászlóshajón figyeli az eseményeket, majd kimondja a parancsot: Támadjanak a keselyűk nemcsak a hídra, hanem a hangárt is bombázzák le. A taktikai droid teljesíti a parancsot. Eközben látjuk, hogy a bombázók megközelítik a zászlóshajót, majd lebombázzák, ám hiába. A hőpajzs még mindig védi a hajót. Ekkor azonban keselyűk százai repülnek ki a fregattokból, majd célba veszik a cirkálókat. Az egyik vadászrajban az egyik pilóta megkérdezi a vezért, hogy mit fognak most csinálni, mire a vezér kiadja a parancsot: Teljes sebességel előre, majd tüzelés. A pilóták bólintanak, majd elindulnak a legközelebbi cirkáló felé, hogy szétkergessék a keselyűket.

Eközben Grievous ezt lássa, majd kiadja a parancsot: támadjanak rájuk nagy erővel, majd kiviharzik a hídról. A zászlóshajó pedig beméri az ellenfélt, majd tüzel. Az ágyúk elkezdenek tüzelni a vadászrajra, mire négy vadász megsemmisül. A vezér azt mondja, hogy bírják addig ki, amíg ki nem érnek a zászlóshajó lövésköréből. A pilóták nyugtázzák az üzenetet, majd elkezdenek körözni. A taktikai droid ebbe beleőrül, majd felrobban a feje. A vadászok pedig elérik a keselyűket, majd elkezdik lőni őket.

Yularen kiadja a következő parancsot: pajzsokat lecsökkenteni, majd maximálisan tüzelni. Ezt meg is teszik, majd látjuk, hogy a Resolute elkezdi szétlőni az előtte lévő szeparatista fregattot. Amikor felrobban, Yularen kiadja a parancsot, hogy tüzeljék meg a következő fregattot, majd hívja Anakinékat, akik a gunship –ben vannak. Elmondja nekik, hogy ellentámadásba lendültek. Anakin is ugyanezt mondja, majd kikapcsol. Yularen pedig visszamegy a hídra.

Földi ellentámadás/ droidvonulások

A felszíni csata sem sokat változott. A klónok persze előretörnek, majd szétlövik a droidok előcsapatát. A droidok persze szépen védekeznek, ám hiába. Megérkeznek a gunship –ek, majd az egyikből kiugrik a két jedi, majd lekaszabolják a droidokat. Obi-wan levág egy droidot, majd ellöki. Aztán hátrakiált, hogy jöjjenek, majd előreszalad. Rex is megszólal, majd az 501 –kel előrefut, közben lövik szét az aqua droidokat. Anakin még egy droidot megsemmisít, majd hirtelen egy lövést hall, majd az egyik kő mellől koréliai férfik másznak elő. Majd megrohamozzák a droidokat. A droidok erre megzavarodnak, ám hiába. A kecsegtető halált nem úszhatják meg.

Anakin odamegy az egyik koréliaihoz, majd megköszöni a segítséget. A koréliai férfi viszonozza, majd lelő egy közeledő droidot. Ekkor Obi-wan is csatlakozik Anakin –hoz, majd együttes erővel nekivágnak a droidoknak. Közben az egyik koréliai férfi átdöf egy aqua droidot. Majd azt is látjuk, hogy a klónok egészen a partig vonulnak le, majd szétlövik az utolsó droidot is. A koréliaiak éjjeneznek, ám Anakin felemeli a kezét, hogy csönd legyen. Mindenki elcsendesedik, majd Obi-wan elmagyarázza, hogy a vízben még mindig van csata, így segíteniük kell az ott lévő klónoknak. Az egyik koréliai felemeli a kezét. Obi-wan odamegy hozzá, majd megszólítja: ’ Ki vagy? ’ A férfi meghajol a két jedi előtt, majd valamit beszél más nyelven, amit Obi-wan nem ért. Obi-wan megkérdezi a koréliai vezért, vagy parancsnokot, hogy mit mond a férfi, mire a parancsnok elvigyorodik, majd azt mondja, hogy vannak víz alatti járművük is. Anakin megkérdezi, hogy csak egy, mire a parancsnok rávágja, hogy több ezer. Erre Obi-wan, és Anakin összenéz, majd Obi-wan azt mondja: ’ Asszem, most van egy tuti biztos tervem ’

Űr, majd földi terv

Az űrben sem rózsás a helyzet. Yularen kiadja a parancsot, mire a cirkálók együttes tüze letámadja a harmadik szeparatista fregattot. Ekkor az egyik tiszt elmondja Yularen –nek, hogy hívása van a két jeditől. Yularen bólint, majd kiad egy magabiztos tervet: addig lőni a fregattot, amíg csak lehet, majd kimegy a hídról.

A következő képen látjuk, hogy a vadászok megközelítik a zászlóshajót, ám annak a hőpajzsa még így is elég jó állapotban van, így lehetetlen elpusztítani. Közben egy keselyű üldözőbe vesz egy vadászt, és elkezdi lőni. A vadász elkezd manőverezni, ám egy kis hibát vét, így felrobban. Az egyik fregatton pedig a taktikai droid beszélget Grievous tábornokkal. Grievous tudakolni akarja az állást, mire a taktikai droid azt feleli erre, hogy vesztésre állnak.

Grievous erre felüvölt, majd megparancsolja a taktikai droidnak, hogy alkalmazzák a végső tervet, majd kilép. A taktikai droid végre is hajtja. Ekkor lássuk, hogy a keselyűk megint egybegyűlnek, majd így megközelítik az egyik cirkálót, majd hirtelen különválnak. A cirkálón lévő admirális össze-vissza néz, majd egyszer csak kiad egy parancsot: alkalmazzák a b tervet, vagyis tüzeljen az összes ágyú, majd az összes bombázót kiküldeni. Ám a keselyűknek csak ennyi kell, majd látjuk, hogy hogyan bombázzák le a hangárt. A hangár pedig felrobban, így belülről látjuk, ahogy felrobban, meg azt is, hogy hogyan repülnek össze-vissza a klónok hullái, illetve a különféle gépek.

Eközben a bolygón, és azon belül is a vízben a klónok előrenyomulnak, ám hirtelen csapdába kerülnek. Az aqua droidok körbekerítették őket, majd elkezdik lőni őket. A klónok negyed része kimenekül a csapdából, ám a többi része meghal. A maradék klón pedig nem bír el az aqua droidokkal. Ám hirtelen megjön a segítség. Az aqua droidok hirtelen megsemmisülnek. Nem az összes, de azért néhány egység droid azért megsemmisül. A megmaradt klónok felujjongnak, majd felnéznek. Fent koréliai vízi járműveket pillantanak meg, amik ereszkednek lefele. Az egyik jármű megáll a klónok mellett, majd kinyílik a két ajtaja, majd kiözönlenek a klónok, illetve a két jedi, meg a koréliai parancsnok. Elkezdik támadni az aqua droidokat. Anakin elmondja a klónoknak, hogy eljöttek segíteni nekik, majd elkiáltja magát: ’ Előre! ’ Azzal előrelendül, majd elkezdi vagdosni a droidokat. Egyre beljebb érkeznek, majd hirtelen elérik a droidpolipokat. A klónok lerakják a bombát, aztán elindulnak a járművek felé. Majd mindenki beszáll, aztán elindulnak felfele. Eközben az aqua droidok, amik még megmaradtak, azok elindulnak feléjük, ám Rex megnyomja a gombot, mire a droidpolipok felrobbannak. Velük együtt az aqua droidok is. Anakinék hamarosan megérkeznek a felszínre, majd kijönnek a vízből. Megtudják, hogy győztek az űrben, és hogy Grievous megfutamodott.

Anakin, és Obi-wan ekkor azt mondják a koréliai parancsnoknak, hogy segítettek, amíg tudtak. A miniszter is megjelenik, majd ő is gratulál nekik, majd elköszön a jediktől, és a klónoktól. A két jedi is elköszön tőlük, majd beszállnak a gunship –be, aztán azok elindulnak a cirkálók felé. Obi-wan eközben elmondja, hogy szerinte ez egy élménydús kalandnak tűnt. Anakin ránéz, majd megérkeznek a Resolute –hoz.

 

Vége-főcím

__________________________________________________________________________________________________________________

Íme a duológia lezárása. Remélem izginek tűnik a koréliai duológia, ha így egybeolvassuk. Addig is értékeljetek:

Szerintetek:-%

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr633356159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2014.02.02. 13:12:47

Izgalmas akciók,jó csaták! Minden ami kell egy évadkezdéshez ! Grat! 95%

Bence1997 2014.02.13. 19:04:10

@hevdanaa: kösz, bejegyezlek. örülök hogy visszatértél. gondolom mivel felvételid volt ezért nem voltál ilyen sokáig + tcw se volt :D Na de mostmár visszatérek én is :D A 4. évad itt pihen de mindjárt jön :D
süti beállítások módosítása