2012. augusztus 02. 17:33 - Bence1997

3. évad 9. rész: Fosztogatók

Itt van a grivis, windu, florumos kalózos duológia lezárása!

Fosztogatók ( Raids )

' Ne azt nézd, hogy ki az erősebb, hanem a tudást kell mindig előnybe hozni. '

Menekülés. A Florumi űrcsata után Grievous tábornok a bolygóra menekül maradék csapatával együtt. A híres droidtábornok menekülése reményt keltett a jedikben, és így Mace Windu elindul csapatával a bolygóra, hogy elfoghassák végre a háború egyik kulcsemberét. Ám nem tudják még, hogy mi vár rájuk odalent.

 

                                                              Menekülés

 

 Gunshipek mennek a bolygóra. Átlépik a légkört, majd hamarosan elérik a földet. Kijönnek belőlük a klónok. Feltérképezik a terepet. Windu is kijön az egyik gunship -ből és megkérdezi az egyik felderítő klónt, hogy nem látták -e a tábornokot. Az megrázza a fejét és továbbmegy. Mace elgondolkodik ám ekkor egy klón jön oda hozzá, és elmondja, hogy találtak valamit, és hogy ezt rögtön látnia is kell.

 Grievous levág egy fát, majd továbbmegy. Odamegy hozzá egy droid, és elmondja, hogy gondban vannak. Grievous megkérdezi, hogy milyen nagy gondjuk van. ' Uram. A leszállás nem volt jó, és ezért lehet hogy a köztársasági csapatok ránk fognak találni. ' Grievous elgondolkodik ezen, majd levágja a droidot és elmagyarázza: ' Jöhetnek ha akarnak. ' Azzal néhány kommandóshoz fordul és utasításba adja nekik: ' Tudjátok a dolgotokat! ' Azok egyike bólint, és felpattannak robogókra, majd elindulnak visszafele.

 Mace és a klón odaérnek a helyre. Egy lezuhant droidszállítót pillantanak meg. A klón elmondja, hogy droidlábnyomokat figyeltek meg nyugati irányba menve. Windu a klónra néz, aki éppen nyugatra mutat. Arra figyel, és elgondolkodik. Ekkor megszólal a rádiója. ' Tessék! ' mondja. ' Uram....... megtámadtak minket a......... kommandosók! ' hallatszik egy klón süvöltő hangja. Windu erre gyorsan kinyitja kardját, és felkiált: ' Utánam! Úgy tűnik, hogy ránk akadtak! ' Azzal elindul néhány klónnal a nyugati irányba. Hamar elérik a mostmár megölt klónokat. Az egyik még él, vagyis majdnem. Windu odamegy, és megkérdezi hogy merre vannak azok a droidok. A klón felnéz rá, majd felkiált: ' Vigyázzon! Maga mögött! ' Azzal meghal. Windu hátranéz, és éppen idejében ugrik el onnan, mivel egy piros lövedék suhant el mögötte. Kommandósdroidok ugranak ekkor ki a fák mögül, és rátámadnak a klónokra. Azok elkezdik lőni őket. Az egyik kommandóst sikeresen le is lövik, ám egy másik lelő kettő klónt a 10 -ből. Windu erre elindul a kommandósok felé, közben kitér a lövések elől. Leguggol majd vág egyet egy kommandósdroidon, megfosztva a gépet a felsőtestétől. Egy másikat ellök egy messzi fának. Eközben az egyik klón előrmegy és fejbelő egy kommandósdroidot. A maradék négy ellök egy-egy klónt majd felugorva a fák tetejére elindulnak valamerre. Az egyik klón még idejében leszed egyet ami visszahull a földre. Windu leereszti fénykardját, majd sóhajt egyet, és beleszól a komlinkjébe: ' Erősítést! Gyorsan! ' Majd odamegy az egyik kommandósdroidhoz, és lehajol hozzá. A mellette lévő klónok leveszik sisakjukat, és ledőlnek egy-egy fa törzsére.

                                                             Kalózok közt

 Grievous éppen egy folyóhoz ér, amikor megjelenik a három kommandósdroid. A fő droid elmondja a kiborgnak, hogy sikerült feltartoztatni a klónokat és a jedit. Grievous rábólint. Ám amikor belemenne a vízbe, motorok hangját hallja meg. És ugyanakkor robogók jelennek meg körülöttük. Kalózok. Az egyik kalóz leszáll a robogóról, és elmondja Grievousnek, hogyha nem akarják hogy megöljék őket, akkor jöjjenek velük. Grievous ráförmed, ám támad egy ötlete: ' Örömmel ........... kalóz! ' válaszolja. Majd látjuk hogy hogyan indul meg Grievous és a kis droidsereg a kalózok felé.

 Klónok jönnek az erdők közt. Előttük kivágott fákat látnak. Windu sejti hogy ki lehetett. Ekkor hozzájön a felderítő klónok egyike, és elmondja, hogy hamarosan egy folyóhoz érnek. Át kell majd menniük. Windu rábólint, majd hamarosan el is érik a folyót. Mace megkérdezi, hogy mi van a folyó után. ' Hát uram. A folyó után van egy kis száraz farészleg, amin túl a kalózok területe található. Homokos, földes terület. Ja és a kanyonok. ' ' Kanyonok? ' ' Igen. ' Windu megnézi a vizet, és kiadja parancsba az átkelést. Hamarosan át is kelnek, majd mennek tovább.

 A droidok megállnak, Grievous pedig a kalózokkal elindul a palotába. Közben a  falusiak megbámulják Grievoust. A kalózok lassan bemennek Grievous -szel az épületbe, és elérik a főlakosztályt. Bemennek. Ott néhány kalóz, és táncoló lány van. A szoba végén lévő erkélyen pedig maga a kalózfőnök, Greybork ( egy saját mellékszereplő ) áll. Grievous és a kalózok belépése láttán eljön az erkélyről, és üdvözli a tábornokot. ' Üdvözlöm. A nevem Greybork. Maga csak nem a híres droidtábornok, Grievous? ' Grievous rábólint, és elmondja, hogy miért fogták el. ' Elfogni? Önt? Nem barátom nem. Mi csak segíteni akarunk magának és a......... droidjainak. ' ' Hát ezesetben lenne egy kérésem magától! ' ' Mi lenne az tábornok? ' kérdezi Greybork. ' A köztársaságot el kéne zavarni a Florumról. ' Greybork leül a helyére, és elgondolkodik. ' Hát ebben sajnos nem segíthetek. De segíteni abban, hogy feltartóztatom őket amíg maga és a droidcsapata elmenekül? Nos ebben talán igen. ' Grievous rábólint. ' Rendben van. Hát akkor mehet a dolog! ' Azzal visszaindul a droidaihoz.

 Winduék a kanyonok közt menetelnek. Mace és a klónok éppen az egyik kanyonból jönnek ki, hogy az utolsó kanyont is megtegyék, amikor kalózok közelednek feléjük, közben lövik őket. Windu azonnal kinyitja fénykardját, majd kivéd néhány lövést. A klónok fedezékbe vonulnak, és úgy lövik a közeledő kalózokat. Az egyik kalóz kiválik a többitől, és előrmenve lelő 2 klónt, ám Windu levágja. Egy másik leugrova a robogóról Windunak esik. Egy jobb horgost ad neki, majd szépen lefejeli. Windu még éppen él. Majd egyszercsak a kalóz elrepül, mivel Windu ellökte magától. Majd mielőtt magához vette volna fénykardját, a kalóz újra nekimegy. Egy jobb majd egy bal horgast kap a kalóztól. Windu egy újabb erőlökést akar csinálni, ám a kalóz gyorsabban reagál, és kigáncsolja. Majd egy ütést akar végezni, de az Windu feje helyett a földbe végez végső csapást. A kalóz felordít, ám ekkor valaki arcon rúgja. Windu az. Majd egy újabb erőlökéssel egy kiálló sziklarésznek löki. A kalóz nekiütközik és rögvest meghal. Eközben az egyik klón lelövi az egyik kalózt. Kettő kalóz a robogóval elindul Windu felé, közben lőnek rá. Windu, mivel megint távol van a fénykardjától elugrik a kard irányába, ám egy lövést vállon találja. Mace erre egy erős erőlökéssel felrepít kettő kalózt, és a két robogósra zúdítja őket. Azok rögtön leesnek a robogóról. Windu végre eléri fénykardját, és éppen hárít egy lövéssorozatot. Az egyik kalóz éppen felé kezd futni. Windu kivd néhány lövést még, majd levágja a kalóz két kezét, és fejét. Az utolsó kalózok is elpusztulnak, majd Winduék elkezdenek futni az utolsó kanyon felé. ' Gyorsítsunk! Grievous van a közelben! Érzem, és menekülni akar! ' mondja Windu.

                                                         Windu vs. Grievous

 

Greybork kinéz az erkélyen, és akkor lássa, hogy néhány robogós érkezik meg. Greybork odaszól az embereinek, hogy nézzék meg, hoztak -e valamit. Azok lemennek. Amikor odamennek, az egyik megkérdezi, hogy hoztak -e valamit. Nem felelnek. A kalóz megint megkérdezi mostmár hangosabban hogy netán megölték -e a klónokat és a jedit, vagy elhozták -e a fejüket. Megint nem felelnek. Ekkor a kalózt lelövik és a mögötte állókat is. A robogóról leszállnak a csuklyások, és levetik csuklyáikat. Windu, és a klónok. Greybork elkezd bedühödni, majd odaszól a többieknek, hogy fogadják a vendégeket.

 Winduék előremennek a palota bejáratáig. Akkor megjelennek a kalózok és egy tűzharc veszi kezdetét. A klónok tüzet nyitnak a kalózokra. Az egyiket lelövik, majd egy másikat is. A kalózok persze előremennek, hogy lelőjék a klónokat. Windu átszúr egy kalózt, majd a menekülő Greybork felé megy. Greybork megereszt néhány lövést feléje, ám azokat könnyen hárítja. Hamar eléri a kalózvezért, és egy falhoz löki. Greybork felnevet és elmondja hogy ölje meg, akkor úgy is el lesz vonva a jedi törvényektől. Windu csak rászegezi a kardot, és elmondja, hogy szeretné tudni, hogy hol van Grievous és a csapata. Greybork felvonja szemöldökét, majd azt mondja, hogy ő nem segít. Windu közelebb viszi a kardot Greybork -hoz. A kalózvezér végül nyel egyet, és elmondja, hogy a dokk felé mennek. Windu megköszöni a segítséget, és miután odajött négy klón, elindul a dokk felé egyedül.

 Grievous kinyitja a dokk ajtaját, és belép rajta, mögötte a 30-40 tagból álló droidokkal, és a három kommandósdroiddal. Ekkor érkezik hátul Windu. Előreveti magát, levág vagy 10 droidot, majd egy kommandóst ellökve magától nekimegy Grievous -nek. Az hárítja a támadást, majd megfordul és aktiválja még a három fénykardját. Windu hátraugrik, újabb 4-5 db droiddal végezve. Grievous ezt látva felnevet, majd rátámad Windura. Az hárítja. Egy újabb támadást végez Grievous ellene, ám Windu megint hárít, majd ellöki magától a tábornokot, és az egyetln hajó felé megy. Grievous utánairamodik, majd miután utoléri, megfogja és hátradobja, aztán felmegy a rámpán. Windu hátrarepül, éppen a droidok közé. Azok elkezdenek lőni rá. Ám Mace mindegyiket levágja, majd a rámpa felé veszi az irányt. Grievous éppen felmegy a rámpán, amikor Windu eléri őt. Összeér az öt kard. Windu megereszt néhány gyors támadást, amit a kiborg nagy nehezen, de véd, majd egy csapást mér a jedi mesterre. Az elugrik előle, és egy erőlökéssel kiröpíti a droidtábornokot a hajóból. Utánamegy. Grievous felkel, kinyitja újra fénykardjait, majd védi Windu csapásait. Aztán kinyílik a dokk ajtaja, és bejön rajta néhány klón. Grievous erre félrelöki Windut, és a hajóhoz indul. Windu és a klónok utánairamodnak. Grievous még néhány csapást ki tud védeni Windu -tól, majd elrepítve Windut beszáll a hajóba, felcsukja a rámpát, és kiviharzik. 

 Windu lassan felkel. Lesöpöri válláról és mellkasáról a piszkot. Az egyik klón elmondja, hogy elfogták Greybork bandáját. Windu rábólint. A távozó lassan homályba bújó hajót nézi, majd elindul a klónokkal. Útközben azt mondja, hogy jelentést tesz a jedi tanácsnak Grievous elfogásának kudarcáról, és egy kalózbanda elfogásáról. A klónok rábólintanak, majd elindulnak. Windu néhány másodpercre megáll, kifújja a levegőt. Aztán ő is elindul.

Hát végül nem duplapremierként hoztam ezt és a 8. részt, hanem így külön. Remélem nem baj. Na holnapra hozom a 10. részt aminek a címe: Boszorkányok. Vagy ha nem holnapra, akkor szombatra, de hétvégére jönni fog a 11. rész azaz a mustafari küldi.

 

Szerintetek: -%

 

                                                       

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr394690423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása