2012. július 31. 17:12 - Bence1997

3. évad 8. rész: Tábronokok

Mára jön a 8. rész. Jó szórakozást hozzá!

 Tábornokok ( Generals )

' Az elővigyázatosság a győzelem záloga. '

 Támadások alatt. A szeparatisták hű tábornoka, Grievous csapást csapásra támad. A köztársasági csapatok hiába küzdenek hősiesen, a gonosz droidtábornok százak százait pusztítja el. A Sluis - van -i segélyszállítmány elpusztítása után a droidtábornok bevette az Alberado rendszert. Így elindul a Florumra, hogy ezzel az akcióval a szeparatisták oldalára fordítsa a háború menetét. Ám a jedik ezt nem hagyják.

                                                           Az akció kezdete

 

Néhány köztársasági cirkáló lép ki a hiperűrből. Windu mester az egyik cirkálón tartózkodik, és éppen beszél Yoda mesterrel, Ki Adi Mundi -val, és Fisto -val. Fisto elmondja, hogy nagyon óvatosan kell bánni Grievous -szel, és hogy most el kell kapni. Windu azt mondja, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni. Yoda rábízza a tábornok elfogását, majd kilépnek. Ekkor az egyik tiszt odajön Winduhoz, és elmondja neki, hogy gond van: Grievous elkezdett támadni.

 Keselyűk száguldanak el a kép mellett, előtt, össze-vissza, közben látjuk, hogy az egyik szeparatista cirkáló elsuhan a képernyő mellett, előtt stb. A cirkálón maga Grievous van. Megkérdezi az egyik droidot, hogy mikor jön majd az erősítés. A droid elmondja, hogy néhány percen belül. ' Annyi éppen elég lesz. ' válaszolja a kiborg, és kiadja a parancsot: ' Kezdjék meg a támadást! '

 Klónok szállnak be a vadászgépeikbe. Kijönnek az űrbe, és elindulnak a keselyűk és a tri vadászok felé. Közben kitérnek a lövések elől, és elkezdődik a csata.

 Egy keselyűt lőnek le, majd az egyik tri vadászraj elindul három arc -s felé, majd tűz alá veszik őket. Windu eközben figyelmesen figyeli az eseményeket, majd miután látja, hogy közeledik az egyik hangárhoz egy tri vadászraj, kiadja a tüzelést. A tri vadászok azon nyomban szétszóródnak, majd újra támadnak. Windu utasításba adja a tiszteknek, hogy hajtsanak végre egy T alakú sortüzet. Ez meg is történik, majd egyszercsak valami megrázza a hajót. ' Tábornok! Megsérült a bal oldalunk! ' feleli egy tiszt. ' Tartsuk a pozíciót! ' kiáltja Windu, majd megparancsolja, hogy küldjenek ki három arc -s rajt a jobb oldali szeparatista cirkálóhoz próbatámadásnak, kettő arc -s rajt pedig a bal oldali köztársasági cirkáló segítségére. Ő pedig három rajjal megtámadja a főcirkáló mellett lévő szeparatista cirkálót. Majd elindul a hangárba.

 Grievous ül a székében majd megjelenik Dooku gróf, aki megkérdezi, hogy hogyan állnak. Grievous kifejti véleményét: szerinte ha összehasonlítja az ő és az ellenfél taktikáját, akkor bizony nehéz lesz megszerezniük a bolygót, mivel tudomására jutott, hogy az ellenfél tábornoka a jedi tanács egyik fő tagja. Dooku erre rögtön rávágja: Windu. Grievous rábólint, és elmondja, hogy így vagy úgy de legyőzi Mace Windut. Dooku figyelemre inti, és elmondja, hogy vigyázzon vele, mert nagyon nagy taktikus. Grievous vállat von, Dooku pedig eltűnik.

                                                      A csaták

 Keselyűk közelednek egy arc -s rajhoz, akik erre szétszóródnak. Az egyik megtüzeli a keselyűket. Sikertelenül. Eközben az egyik köztársasági és szeparatista cirkáló szétlöveti egymást. Arc -sek közelednek egy szeparatista cirkálóhoz, közben kikerülik a lövedékeket. Grievous tűzparancsot ad ki, ezzel megsemmisítve egy arc -s rajt, akik éppen arrafelé jártak. Az egyik szepi cirkálóból pedig keselyűk jönnek elő. Az egyik klónpilóta éppen egy keselyűt majd egy tri vadászt pusztít el, amikor kilövik. Egy másik éppen kikerül néhány lövedéket, ám eltalálják, és így pörögve belezuhan egy szepi cirkáló hangárjába, miközben elkap egy arra repülő tri vadászt, így megsemmisítve azt is.

 Windu a hangárban fut, miközben látjuk, hogy klónok szaladnak el mögötte. Hamar beül vadászgépébe és három arc -s rajjal kirepül az űrbe.
Ekkor megrázkódik a hajó, és keselyűk suhannak el a cirkáló alatt, arc -s vadászok pedig követik közben lövik őket. Az egyiket sikeresen ki is lövik, majd a másodikat. Ám a további három elmenekül.

 Grievous éppen egy arc -s raj és egy tri vadászos raj csatáját nézi, amikor egy droid megy oda hozzá, és elmondja, hogy három raj arc -s közeledik a hajó felé egy vadászgéppel. Grievous rábólint, és megparancsolja, hogy teljes tüzelésre felkészülni!

 Kettő arc -st lőnek le. Windu éppen egy sorozatot küld az egyik keselyűre, amikor az egyik klónpilóta megszólal, és közli a tábornokkal, hogy hamarosan elérik Grievous hajóját. Windu rábólint, majd azt parancsolja, hogy kezdjék meg ostromolni, addig ő elfogja a tábornokot. A klónok rábólintanak, Windu pedig hamarosan nagy nehézségek árán eléri a hangárt, és leszáll. Kijön belőle. Ekkor droidok jelennek meg a hangár bejáratainál felvont fegyverrel. Elkezdenek Mace -re lőni, aki aktiválva fénykardját, simán hárítja a lövéseket. Kivéd néhány lövést, majd felugorva ellök néhány droidot. Eközben bejön néhány gurika. ( droideka ) Elkezdenek a jedire tüzelni, aki még néhány droidot kiírt, majd beugorva a szellőzőbe eltűnik.

 Az egyik arc előremegy, majd lebombáz egy oldalt. Aztán elindul visszafele, ám nyomában van 3 db keselyű és velük együtt kettő tri vadász. A klónparancsnok elindul a pilóta felé kettő arc -vel, közben kiiktatják az ellenséget. A klónpilóta megköszöni a segítséget.

 Windu kijön a szellőzőből pont a hídra. Droidok veszik körbe őt. Majd megjelenik Grievous. A kiborg elmondja, hogy most meg fogja ölni, és rátámad. Windu hárítja a csapását, majd egy ellentámadást indít. Grievous még egy csapást intéz, majd még egyet, ám sikertelenül. Windu ügyesen harcol. Grievous átugrik fölötte, és rácsap Windura, aki nagy nehezen hárítja a négy kard támadását. Aztán egy csellel elöki Grievoust, és elindul feléje. Ekkor megrázkódik a hajó, és elkezd robbanni. Grievous ezt kihasználva ráparancsol a droidokra, hogy öljék meg a jedit, és elindul a hangárba. Windu ezt nem akarja hagyni. Le vág néhány droidot, majd a tábornok felé megy. A hangár előtt utol is éri Grievoust, és rácsap hátulról, ám a tábornok ezt védi, és ellöki maga mellöl Windut, aki erre újra támad. Egészen a vadászáig húzza a kiborgot, ám az egy halálos csapással elrepíti maga mellöl a jedi mestert, és beülve hajójába, elindul kifele, az űrben pedig elindul a Florum fele. Windu is gyorsan beszáll a gépébe, és még éppen időben jut ki a lángoló hajóból. A hajó felrobban.

 Yoda szomorú. Windu azért elmondja, hogy már majdnem megvolt, ám akkor a tábornok egy nagyon erős cselhez folyamodott. Ki-adi Mundi sajnálja ezt a hibát, és reméli, hogy a bolygón már könnyebb lesz elkapni a kiborg tábornokot. Windu is reméli, majd megszakad a kapcsolat. Mace -hez eközben odajön egy tiszt, mondva neki hogy készen állnak a gunshipek. Windu rábólint, majd elindul.

 Mégsem hozom a duplapremiert, azt inkább a 10-11. résszel. Holnapra jönni fog a 9. rész. Addig is jó napot mindenkinek!

 

Szerintetek:-%

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr44688731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása