2012. július 26. 21:39 - Bence1997

3. évad 6. rész: Frontokon

 Itt van a trilógia következő fejezete!


Frontokon ( On the front )

' A győzelemhez nem mindig a legkönnyebb út vezet, hanem a legnehezebb. '

 Köztársasági áttörés. A csillai vereség után a köztársaságiak megtámadták a Quewro -i nevezetű bolygót, amelyet nagyon védtek a chissek, ám végül sikerült áttörni a blokádot, és sikeresen letudtak szállni a köztársasági csapatok. Anakin Skywalker és Obi-wan kenobi osztaga éppen egy felhőkarcolót pusztítottak el, amikor megjött a chiss utánpótlás. És amíg lent folynak a frontok harcai a köztársaság erősítése megérkezik.


                                         Erősítés és az első frontok

 A köztársasági cirkálók ( összesen kb. 20 db ) kilépnek a hiperűrből. Éppen az egyik arc -s raj néhány gépét lövik ki, amikor a cirkálókból vadászok jönnek elő. Látjuk, hogy az egyik raj elindul egy chiss csatahajó felé, közben kitérnek a lövések elől. Majd egy robbanás elől is kitérnek. Végül átvágnak egy kis résen, és a dimenziós bolygó felé mennek. Eközben belépnek a légkörbe. A vadászok szoros alakzatot alakítanak ki, majd egy íves bal fordulóval lefelé menetelnek, közben a felhők között kibukkannak, és elérik a légi csatát, ahol éppen az egyik chiss csatahajó robban fel.A vadászraj megint kitér egy-egy robbanás, törmelé, és egy-egy lövéssorozat elől, majd elsuhanva a Resolute hídja mellett, elindulnak az egyik kiszemelt célpontjuk: a chiss főparancsnokság felé, amely egy hatalmas chiss légi állomáson van. Az állomás nagy, és lebeg. ( hasonló mint az umbarai utánpótlás-hajó ám nagyonn, nem gömbölyű, és egy csomó ion-ágyúval van felfegyverkezve. ) Az állomáson észreveszik a vadászokat, akikhez hozzácsatlakozik még egy, majd mégegy arc -s osztag. A főnök aki egy chiss hadnagy kiadja a parancsot a tüzelésre, és az ionsugarak megnyitására. A chissek bólintanak, majd elkezdik a műveletet. A rajok eközben hamar elérik az állomás közelét. Elkezdik megsorozni, ám semmi baja. Ekkor azonban zöld és sárga sugarak lövik a vadászokat, akik közül sokat eltalálnak és így némelyikük belezuhan egy-egy közeledő chiss könnyűvadászba vagy a bázis egyik oldalába. Az arc -sek tovább próbálkoznak. Ekközben a Resolute -on Yularen kap egy jelentést, miszerint a bázist nehezen lehet ostromolni. Kap egy-két lövést a hajó, és láthatjuk, hogy néhány chiss suhan el a híd mellett, próbálva lebombázni azt. A parancsnok kieszel egy tervet, és közli is az embereivel. Ekkor azonban újabb robbanások rázzák meg a hajót.
 Kettő arc -s vadász suhan el a kép mellett, majd berohanva a Quewro légkörébe, kettéválva elindulnak a légi csatához. Ott éppen oldalnézetből majd felülnézetből láthatunk jeleneteket: Néhány chiss könnyűvadász üldöz vagy 7 db vadászt; az egyik chiss könnyűcirkálót ostrom alatt tartja három köztársasági cirkáló; Néhány chiss könnyűvadász támadást indít kettő arc -s rajra, majd kettő közülük kiválva elindul egy cirkáló felé. Eközben megfordul a kamera, és éppen egy könnyűvadász rohan bele a képbe.
 Egy sugárnyaláb suhan a földbe, amely ettől felrobban, és a mellette álló vagy 10-12 db klónt megölve vagy ellökve magától. Néhány klón eközben felderítően előremegy, ám rögtön vissza kell menniük, mivel heves tűzzáporba érnek. A chissek közül sokan kijönnek búvóhelyükből, néhányukat lelövik, ám így is előretörnek addig, amíg a klónok nem indulnak visszafele egy árok felé. Az egyik ároknál Obi-wan kivéd néhány lövést, majd visszabukik az árokba, és jelt ad a lövegek lövésére. Azok lőnek, és így a chiss előrenyomulás úgy tűnik, hogy még várat magára. Eközben megjelenik Cody. Elmondja, hogy hamarosan áttörik a chissek védelmi vonalát nyugaton. Obi-wan rábólint, majd összehúzza a nyakát, mivel éppen mellé vagy 4-5 méterre robbant egy odalőtt rakéta. ' Megnézem, hogy hogyan boldogul Anakin. Addig maguk védjék ezt az állást, és ha úgy adódik, törjenek előre, addig amíg szükséges! ' ' Igenis tábornok! ' Cody felállt, és jelet adott a támadásra. A klónok előrelendültek. Néhány klónt fejbe vagy éppen mellbe lőttek, de azért lassacskán elhagyták az árkot. Ekkor Obi-wan felkelt, és elindult Anakin tartozkodóhelye felé, közben néhány robbantás történik a jedi háta mögött.
 Anakin elkiáltja magát, aztán előretör, és elindul a chissek felé. Azok még mindig védekeznek, ám némelyikük már elindult visszafele. Futva. Ekkor érkezik meg Obi-wan mögötte vagy 15 db klónnal. Anakin üdvözli, majd elmondja, hogy sok klón vesztette életét, de sikerült a keleti fronton megfelelnie a csapatnak. Obi-wan ennek örül, majd elmondja, hogy jelenteniük kéne a jedi tanácsnak. Anakin ezt nem annyira helyesli, mivel azt mondja erre, hogy lehet hogy lefülelik őket. Obi-wan csak vállat von, és azt mondja: ' Mindenesetre egy próbát megér. '
 Egy köztársasági cirkáló és egy chiss csatacirkáló túl közel megy egymáshoz, és összeérnek. Hatalmas robbanás látható. A tűz lassan mind a kettő repcsit betölti. Majd egyszercsak a tűzekből arc -sek bukkanak fel, és elindulnak egy chiss könnyűvadász raj felé. Eközben forog a kamera, láthatjuk, hogy egy chiss könnyűvadászt lelőnek, 5 db arc vadász összeállva elindul egy hangárból. A Resolute fedélzetén eközben Yularen beszélget a két jedivel. Elmondja, hogy a kapcsolat nagyon sokáig tart, mivel nemrég tudták csak meg, hogy az ellenség egy olyan kódrendszert csinált, amit ha meg is utdnának fejteni, és eltudnák törölni, akkor is csak szaggatna az adás. Obi-wan azért mégis rábíztatja Yularent, aki egy mélyet sóhajt, majd elmondja, hogy meglássa, hogy mit tehet az ügyben.
 
                                              További frontok
 

Klónok mennek el a kép előtt. Cody éppen Visszhanggal és egy újonc klónnal beszélget, amikor hirtelen sípolni kezd a bal kezén lévő adó. A parancsnok elmondja Kenobiéknak, hogy hívják őket, a vételből a jedi tanácsra tippel. A két jedi ennek nagyon megörül, és rögtön kapcsolatot is teremtenek velük. A holoasztalon ( amit klónok hoztak meg az erdőben vannak amúgy, az erdő széle mentén ) ekkor megjelenik Yoda, Windu, és Even Piell jedi mesterek holoképe. Anakin és Obi-wan köszönti őket, akik szintén köszöntik a két jedit. ' Hallom hogy hatalmas frontok vannak abban a rendszerben. ' mondja Windu. ' Igen Windu mester. ' mondja Anakin. ' Éppen..... ' ekkor egy rakéta csapódott az árok egyik részére, és néhány klón holtan terült el + 5-6 db At-rt -nek is annyi. ' Éppen megtámadni készülnek minket a chissek. ' fejezte be Anakin, majd hátrapillantott. ' Hmmmmmm.... A Csilla nevezetű bolygón elég nehéz volt előremenni, de némely dologban jók voltunk. Ám az ismeretlen vizeken járás az a gyengeségünk. Nekünk, jediknek és ......... a klónoknak! ' felelte Even Piell, és hozzátette: ' Remélem, hogy ez az ostrom sikerrel fog zárulni. ' ' Reméljük is Piell mester. ' szólalt meg végre Yoda is. ' Ám a hírek abból a szektorból és azon a bolygón nagyon nem jók. Küldünk még erősítést. Folytassátok az ostromot! Az erő legyen veletek! ' azzal a három holokép elenyészett. Obi-wan és Anakin elindultak az árokhoz, ahol már várta őket Cody és Rex. ' Uram.... ' kezdte Rex ám Anakin félbeszakította. ' Kezdjék meg a támadást! ' utasította. Cody kérdőn nézett Obi-wanra aki szintén ugyanezt mondta. Így hát a két klón elindult embereihez, és együtt elindultak a chissek felé. Közben a lövegek is tüzelni kezdtek.
 Arc -sek suhannak a csatacirkálók felé. Közben kitérnek egyes lövések felől. Eközben látjuk, hogy valahol kettő arc -s vadászt lőnek le.  Három chiss könnyűvadász megy egyenesen a kamera felé. Az egyik chiss könnyűcirkálót megint ostrom alatt tartja három köztársasági cirkáló. Yularen éppen jelentést kér, amikor egy találat eltalálja a főreaktort, és a Resolute lassan, szép óvatosan felrobban. Yularen -nek és néhány emberének ( tisztnek ) sikerül egy-egy kabinba beszállniuk. Majd kilökve őket az űrbe, csak nézték a tűzzáporokat.
 Anakin levág egy-egy chisst, majd átugorva egy-egy fát az erő segítségével, mégtöbb chiss hullát talál maga mögött. A klónok eközben kevés fedezékhez nyúlnak. Ám néhány klón még így is előretör a heves lézerzáporban. Eközben At-rt -k szaladnak a chissek felé, akik igyekeznek védekezni a túlerővel szemben mostmár. ( Ekkor egy nagyon jó, csatát, fronot láthatunk. ) Obi-wan és Cody előretörnek egy kis szakadék mögül, majd nekitámadnak két-három klónnal egy újabb chiss falkának. Néhány chiss előremegy és legalább 10 db klónt megölnek. Ekkor azonban néhány gunship jelenik meg, és Phase 2 -es klónok jönnek kifele, közben hátraszorongatva a chisseket. Látjuk, hogy a chissek visszafele menekülnek, majd azt is, hogy egy-két at-rt a nyomukba megy. Anakin, és Obi-wan még mindig védekeznek vagy 10 db chiss aknavetős tank ellen. Eközben fentről egy chiss könnyűvadász egy rakétát dob le, ami vagy 100 klónt öl meg, és kétszer ugyanennyi chisst. Anakin és Obi-wan Cody -val és Rex -el előretör, majd utat tisztítva előremennek a tankokhoz. A lövegek tüzelnek. Az aknavatős tankok mind elpusztulnak. A klónok még mindig védekeznek. A chissek végül futva, menekülve menekülnek. ( jól megmondtam ) A klónok ekkor előremennek, biztosítani a terepet. Egészen a főváros hatávidékéig nyomultak előre. Rex elmagyarázza megint, hogy most jön megint a nagy buli. Anakin és Obi-wan rábólint lassan. Majd lassan hátulról lássuk őket.

Szerintetek: 99%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr84680625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2012.08.13. 11:04:03

Hú ez nagyon jó lett! 99%

Bence1997 2012.08.13. 11:18:49

@argu fisto: bejegyezlek! Az 5. részt is olvasd el meg a 3. résztől inkább! :D
süti beállítások módosítása