2012. február 24. 19:03 - Bence1997

3. évad 1. rész: Próbatétel

A 3. évadnyitó:

Próbatétel ( Test )

' Az együttműködés néha baljóslatú '

Szakadatlan támadások. A köztársaság a végnapjait éli, mint hadi, mint politikai ügyben. A jedik számtalanszor meg akarták óvni a szenátust a közeledő veszélyektől, ám így is hiába minden. A legutóbbi incidens után, amikor egy fejvadász, Kreater, és bajtársai felforgatták a Szenátust, majd a Corusanti börtönt, Palpatine elhatározza, hogy intézkedik. Eközben a háború nem áll meg, és a Serenno bolygón újabb gonosz terv készülődik, ám most nem a gróf részéről.

                                           Intézkedések
 Egy hajó száguld a hiperűrben. A fedélzetén éppen Kreater nézi a számláját. Ekkor azonban kap egy hívást. Fogadja. Előtte Sidius jelenik meg. Kreater üdvözli, és megmondja, hogy megkapta a fizetést. Sidius örömmel fogadja, és elmondja, hogy lenne a fejvadásznak egy új feladata. Kreater megigazítja a ruháját, és megkérdezi: ' Mi lenne az a bizonyos feladat. ' Sidius azt válaszolja: ' Menjen el a Serenno bolygóra, és ottan támadja meg Dooku grófot, és a tanítványát, Darth Trippet. ' Kreater megcsóválja a fejét: ' Ez sok pénzbe fog kerülni, ugye tudja. ' Sidius megrázza a fejét: ' Nem, nem akarom, hogy megölje őket. Csak meg akarom ijeszteni azt a kettő sithet. ' Kreater vállat von, és beleegyezik. Majd bontja a kapcsolatot, és változtat az útirányon.
 

A kamera a Yavin IV -t mutatja. A bolygón most éppen északa van. Az erdők között egy nagy buli van. Trandoshanok morognak, illetve gyilkolják az állatokat. Ott egy nagy épület is van: A vadászrendé. Pont kijön az udvarra Krell, a vezető. Sokat változott egy év alatt. Egy kicsit megsoványodott. Kimonjda a két harcosának a nevét, akik a legjobbak, és megmondja nekik, hogy hozzák eléje a kajáját. Azok bólintanak. Ekkor egy kis droid odajön hozzá, és belesúg valamit a fülébe. Krell meglepődik, majd visszamegy az odújába. Ott parancsol magának egy italt, és leül. Sötét van. Csupán egy gyertya világít a hatalmas kör alakú asztal közepén. Ekkor a gyertya eltűnik, és helyére egy sötét kinézetű hologramon való ember van. Krell megkérdezi, hogy miért hívta őt. Sidius ekkor megmondja, hogy van egy feladata a csapat számára. Krell érdeklődve figyeli a sithet: ' Folytassa! ' Sidius mondja tovább: ' A feladat nagyon egyszerű. Maguk elmennek a Serenno bolygóra, és megtámadnak kettő személyt: Dooku grófot, és a tanítványát. ' Krell megrázza a fejét, és azt feleli, hogy nem vállalja. Túl kockázatos. Sidius viszont akarja. ' Nem kell megölnie őket, hanem csak rájuk ijeszt. ' Krell így már máshogyan érez, és rábólint. A hologram eltűnik, és helyére újra a gyertya érkezik, ám kialudva. Krell hátradől, majd kimegy, és kitárva a kezét mondja: ' Feladatunk van. ' Erre mindenki felujjong.
 

Cad Bane kijön egy corusanti bárból, majd elindul a hajója fele. Útközben hívást kap. Felveszi. Sidius az, aki egy feladattal bízza meg őt. Bane megkérdezi, hogy mi a feladat. Sidius azt mondja, hogy menjen el a Serennora, és ott támadja meg Dooku grófot, és a tanítványát. Bane megigazítja a kalapját, majd rábólint, és azt mondja, hogy sima ügy lesz. Aztán bemegy a hajóba, és elindul.
 

 Dooku meditál. Körülötte minden sötét. Egyszercsak bejön egy ajtón egy droid, és azt mondja, hogy baj van. Dooku kinyitja a szemét, és feláll. Megkérdezi, hogy mi a baj, mire a droid válaszol: ' Szenzoraink érzékeltek egy hajót a rendszerben. ' Dooku felvonja a szemöldökét, és megkérdezi, hogy utas, vagy kereskedő. A droid mindegyikre nemet mond, és elmondja: ' Egy fejvadász-hajó. ' Dookunak tágra nyílik a szeme, és kitessékeli a droidot, majd felhívja mesterét. Elmondja, hogy egy fejvadász tart errefele. Sidius ennek örül, és bevallja, hogy ő mondta meg a fejvadászoknak, hogy mi a feladat. Mielőtt még Dooku szólna, Sidius válaszol neki, hogy ez egy próba a fejvadászoknak. Mivel aki túléli, annak a szolgálata örökre az övé. Dooku megérti, és bontja a kapcsolatot. Behívja Trippet, és megmondja, hogy egy feladato kap. El kell intéznie egy feladatot a kastélyban. Trippe meghallgassa, és elindul. Dooku kifújja a levegőt, majd újra elkezd meditálni.
                                               

                                        Az akció elkezdése
 A palota egyik irányítószegletébe belép Trippe, majd odalép az asztalhoz, és bepötyög néhány adatot. Ekkor öt darab keselyű a hangárból kirepül, és elindul a betolakodó hajó felé. Az űrbe érve megpillantják a hajót, és elkezdenek tüzelni. A hajón éppen a vadászrend van, akik ezt észreveszik, és elkezdenek manőverzni. A pilóta elég ügyes, mivel sok lövés elől kitér, ám az egyik lövés eltalálja a hajó jobb felső sarkát, így egy sebzést már kaptak. Krell utasít egy embert, hogy lőjön. Az egyik be is ül a lövőfülkébe, majd elkezdi lőni a keselyűket. El is talál egyet, majd még egyet.
 

 Kreater hajója kilép a hiperűrből, és rögtön észreveszi a keselyűket, illetve a vadászrend hajóját. A fejvadász elmosolyodik, majd elindul a bolygó fele. Eközben ugyanitt Bane hajója is megjelenik, aki szintén észreveszi a vadászrendet, illetve a keselyűk többségét. Majd a hajó elindul a bolygó fele. A vadászrend ekkor lelövi a megmaradt keselyűt is, és elindul a hajó a Serenno síkságára.
 

 Kreater leszáll egy hegy tetején, közel a palotához. Kijön belőle, és felszáll a robogóra, majd elindul. Eközben Bane is leszáll. Megpillantja Kreater hajóját, és elkomorodik. Tudja, hogy fejvadászok vannak itt, de nem tudta, hogy Kreater is benne van ebben. Ám e gondolatot elhesegeti rögtön, majd előhoz egy suhanót, és ráül. Aztán elindul.
 

Kreater a robogón megy az éjszakai sötétségben. Előtte ekkor egy robbanás történik. Elkanyarodik onnan, ám ekkor egy szakadákot lát. Újabb kanyar. Ám ebben a pillanatban négy B1 -es droid jelenik meg előtte, akik lőni akarják őt. El is kezdik őt lőni. Kreater lehajol a lövések elől, majd mind a négyet arcon rúgja. Aztán mindegyikre egy gránátot rak, aztán elindul a palota felé. A gránát ekkor felrobban. A távolban Krell ( a vadászrend vezetője ) figyeli az eseményeket. A távcsővét leteszi, majd megfordul mérgesen.
 

Eközben Bane eléri a palota hátsó részét ( ahol Ventress és a két éjnővér bejutott), és elkezdi vágni körbe a falat. Amikor végez vele, lerakja szépen lassan a kivágott részt, majd elindul befele, ám ekkor, mielőtt még elindulna, lövések zaját hallja hátulról. Megfordul. Előtte egy robogó jön felé, amin egy duros ül. Bane felismeri: Kreater. A fejvadász éppen néhány lövés elől tér ki. Bane megigazítja kalapját, és megnézi közelebről is a lövések indítóját. Egy suhanót vesz észre, amiben éppen néhány trandoshan tartózkodik. Kreater eléri Bane suhanóját, kijön belőle, majd visszafele megereszt néhány lövést a fejvadásozk felé, akik hamar elérik a robogót, illetve  suhanót. Kettő trandoshan kijön belőle, és elkezdik Banet is lőni. A két duros elugrik a lövések között, majd mindkettőjük gyorsan egymás után beugrik a szellőzőbe. Kreater még egy lövést megereszt, ezzel egy trandoshant megölve. Krell mérges, és kiszáll a suhanóból, majd a két fejvadász után megy. Beugrik a szelőzőbe, és elkezdi követni a durosokat. Bane észre is veszi a követő főnököt. Eléje dob egy füstgránátot, majd kijönnek egy szobába. Krell eközben a gránáttal van elfoglalva. Hamar kiér a füstből, majd ő is beérkezik a kettő fejvadász közé. Bane azonnal fegyvert fog rá. Krell Kreater felé fordul, de aztán elővesz kettő fegyvert, így mind két fejvadászt megcélozza. Kreater is elővesz egy fegyvert, majd a vadászrend főnökére szegezi. Így a két duros sakkban tartja Krellt, ám Krell is őket.   
 

Trippe bemegy mestere meditációs szobájába, és meghajol, közben elmondja, hogy megtette mestere parancsát. Dooku elégedett, és rábíz még egy feladatot. Feláll, odamegy egy kötélhez. Trippe követi. Dooku megparancsolja tanítványának, hogy vágja el a kötelet. Trippe engedelmeskedik. Aktiválja egyik kardját, majd elvágja a kötelet. Aztán elrakja. A gróf elmosolyodik, és kijelenti: ' Ez a kötél csak teher volt e kastélynak, ám most végre elindíthatjuk a csapdákat. ' Majd elindul a terme felé. Trippe mellette lépdel, és kérdi, hogy mit tegyen. Dooku azt mondja, hogy menjen az 5. terembe, mert érzi, hogy ott lehetnek majd a fejvadászok. Trippe bólint, és elmegy.
 

 Kreater elmondja, hogy Krell életének vége, ha nem adja meg magát. Ám a trandoshani inkább megrázza a fejét, és rátámad Kreaterre, aki ettől a támadástól meg van lepve. Bane -t nem érdelki ez, és elkezdi lőni Krellt, aki békénhagyja a durost, és kikerül a lövések elől. Majd ő is támadásba lendül. Elővesz egy kést, és felugrik a falra. Onnan Bane -re vetíti magát, ám az elugrik onnan. Krell újra támad, ám most is sikertelenül. A harmadik támadást is megkezdi, ám ekkor Kreater veti rá magát, és kettő ütéssel leteríti a trandoshant, aki nekidől a falnak, majd elesik. Kreater fegyvert fog rá, majd lőne, ám Krell kigáncsolja ügyesen, és átugorja. Bane ekkor ráveti magát Krellre, aki nem veszi észre ezt a támadást, így leteríti őt a duros. Kreater is felkel, majd előhorgássza fegyverét. Bane megkötözi a vezetőt, és odalép Kreater mellé. A két duros Krellre szegezi a fegyvert, ám ekkor a szellőzőből kijönnek a vadászrend többi tagjai. Bane, és Kreater észreveszik ezt, így taktikát váltanak. Bane elkezdi lőni a trandoshanokat, majd Kreaterrel együtt vágnak egy utat, és így kijutnak a folyosóra. Majd elkezdenek szaladni a lift fele. A trandoshanok kiszabadítják Krellt, aki dühös, kijön a vágott ajtón, és a két fejvadász után szalad. A többiek követik őt. Hamar utolérik a fejvadászokat, ám azok visszafele tüzelnek. Krell, és a társai kikerülik a lövéseket. Ám ekkor beleütköznek egy sugárpajzsba. A két duros megáll, hátranéz, majd elindulnak. Elérik a liftet. Beszállnak, majd elindulnak felfele.
                                                Az 5. terem, és a végjáték
 Krell megvizsgálja a pajzsot, ám nem tud mit tenni. Vissza fele fordul, és megmondja a többieknek, hogy sietniük kell. A többiek értetlenkedve fordulnak vissza, ám ekkor kommandósdroidok jelennek meg mögöttük. Egy hangszóróból Dooku hangját hallják: ' Üdvözletem vadászrend. Sokat hallottam magukról. Ám most itt van a végórátok. ' Krell még mindig dühös, ám amikor a kommandósok a fegyvereiket rájuk szegezik, Krell kitör, és letámad egy droidot. A többiek a példáját követik. Hamar sikerül az összes droidot elintézni. Krell, és a trandoshanok elindulnak, befordulnak jobbra, és egy újabb folyosón lépkednek. Továbbmennek, ám ekkor kettészakad alattuk a padló, és így ő elkezdenek zuhanni lefele. Egy kis idő után leérnek. Egy újabb folyosón találják magukat. Az egyik trandoshan felkel, a folyosó egyik végére megy, majd befut egy ajtón, ám ott valami megrázza őt, így meghal. Krell, és a többiek odamennek, és megnézik a halottat. Az egyik trandoshan megjegyzi, hogy a vacsora tálalva van. Krell vállat von, megnézi, hogy hanyadik szoba ez, ám csak ennyit talál: 5. terem. A trandoshan feltérképezi azt a láthatatlan égő dolgot, majd bedob egy követ. A pajzs ekkor újra életre kel. Krellnek csak ennyi kell, előveszi gyorsan fegyverét, és belelő a pajzsba, ami ettől megszűnik. Belép rajta, és kifújja a levegőt. Hátramondja: ' Közel járunk. '
 

Dooku feláll a székéből, és elindul az 5. terem felé. Mellélép Trippe. A gróf elmagyarázza, hogy most jön a legjobb móka: A mészárlás.
 

 Kreater és Bane kijön a liftből. Szétnéznek. Jobbról, és balról 10-10 db kommandósdroid tart feléjük. Kreater ekkor előveszi fegyverét, megereszt néhány lövést balra, és jobbra. Kettő kommandósdroid leterül, ám az egyik túl közel érkezik Bane -hez. Bane látva a helyzetet meghököl, és letaszítja a droidot, majd fejbelövi. Még egy kommandósdroid támad, ám azt Kreater intézi el úgy, hogy egy másik droidnak löki hozzá, így azok beesnek a liftbe. A fejvadász odalép, majd szétlövi a lift paneljét. A lift ekkor lefele zuhan, majd amikor leér, hatalmasat robban. Kreater a szeméhez rakja a kezét, aztán megfordul. Bane éppen egy droidot lőtt le, amikor kettő mögötte rátámadt. Kreater fejbelövi az egyiket, ám a másik elmozdul a tartózkodási helyéről. Később Kreater mögött bukkan fel, és már éppen ütné le, amikor Bane oldalra ugrik, és kettő-három lövéssel leteríti a kommandósdroidot. A két fejvadász ekkor elkezd futni, és betér egy folyosóra, aminek a végén zsákutca van. Bane felszisszen, majd megfordulnak. Ekkor előttük a maradék 10 db kommandósdroid áll.
 

Krell, és a többiek beljebb lépnek, közben szemügyre veszik a sötét szobát. Az egyik trandoshan megjegyzi, hogy nem túl bíztató egy hely, az biztos. Krell rábólint. Ekkor Dooku, és Trippe jelenik meg az egyik sarokból. A gróf üdvözli a fejvadászokat, és sajnálja, hogy a másik kettő még nem ért ide. Trippe pedig csak gonoszul elmosolyodik. Dooku is, majd aktiválják fénykardjukat, és rátámadnak a vadászrendre.
 

A droidok támadnak. Bane kilő a kesztyűjéből kicsi tűskéket, amik a droidok felé megy. Az egyik droid kiekürli őket, ám Bane lelövi azt. Egy másik droid pedig Kreater fegyverének az áldozata. Kettő kommandósdroid éppen eltűnik, majd a két fejvadász háta mögé érkeznek. Bane, és Kreater bólint egymásnak. Bane ekkor elugrik onnan, Kreater pedig szétlövi mind a kettőt. Aztán újabb kettő droid támad, míg egy harmadik a falra ugorva elkezdi lőni Banet, aki lehajol minden egyes lövés elől, majd odamenve, a droid nyakát fogva kitépi. Kreater ekkor még egy droiddal végez. A maradék 3 db droid elkezd egyszerre támadni, kettő lő, az egyik pedig egy késsel el akarja találni Banet, ám az lelövi. Kreater a megmaradt kettő droidot lelövi, aztán mind a ketten elindulnak.
 

Dooku elmondja, hogy gyenge a védelem, majd átszúr egy trandoshant, így ők már csak hatan maradtak, illetve már csak öten, mivel Tripe is lenyakaz egy trandoshant. Krell mérges, majd megereszt néhány lövést a grófra, kihajol annak csapása elől, és újra, meg újra ezt ismétli meg, addig, amíg a gróf el nem kezdi őt fojtogatni. Krell természetesen túléli, mivel Kreater megereszt néhány lövést a grófra. Trippe az ajtóhoz néz. Kreater és Bane ott van. Dooku üdvözli őket, majd átszúr egy vadászrendes tagot, így azok márcsak 4 en vannak. Krell gyorsan összegyűjti megmaradt társait, és eliszkolnak egy másik részre, ám Trippe az útjukat állja. Dooku elmondja, hogy most jön el a végső perc, azzal elkezd a két duros felé futni. Útközben kitér a lövések elől, majd rácsap a két fejvadászra. Azok kitérnek előle, így a gróf patthelyzetben áll. Bane lő először, így a gróf kitudja védeni a lövéseket. Kreater is megereszt néhányat, ám mind hiába. Dooku túl nagy falat nekik.
 

Trippe megöl egy trandoshant, így Krell, és kettő társa van már csak. A sith tanonc elmondja, hogy meghalnak, majd rájuk veti magát. Krell, és egy társa kitér, ám a harmadikat utoléri a halál. Krell már kezdi elveszíteni a hitét, hogy esetleg túlélné. Ám ekkor támad egy ötlete. Elsuttogja, sőt elmutogatja tervét a megmaradt emberének, majd rátámad Trippe -re. A sith elkezdi fojtogatni. Ám a másik trandoshan odamegy hozzá, és arcon rúgja. Trippe ekkor elejti fénykardját. Előakarná venni, ám nem sikerül neki, mivel megrúgják. A sith erre felmérgesedik, és arcon vágja a trandoshant. Krell ezt a helyzetet kiszámítva elindul a fénykard felé. Trippe végül megfojtja a vadászrend egyik utolsó tagját, majd a vezérhez fordul, aki már majdnem elérte a fénykardját. Trippe felkiált, majd ellöki Krellt, és odasétál a kardjához, megfogja, és aktiválja. Odamegy az éppen felkelő Krellhez. Elmondja, hogy véget vet az életének. Majd felemeli a kardot, és rácsap a védtelen trandoshanra. Ekkor még látjuk Krell aggodalmas képét, ám amikor Trippe átszúrja, csak azt látjuk, hogy a sith lábainál összerogy a vadászrend vezetője.
 

Bane elugrik a gróf egyik csapása elől, majd hátulról támadna rá, ám az kitér előle, és elkezdi megáramozni. Kreater ekkor ráveti magát a grófra, és leteríti. Ám az elkezdi őt sokkolni. Bane lassan feláll, ránéz az éppen felé szaladó Trippere, és rögtön felméri a helyzetét: Vesztési helyzetben áll, és Kreater is. Ránéz a grófra, majd megereszt néhány lövést feléje, közben odamegy Kreaterhez, és együtt visszafele menekülve beugranak a szellőzőbe. A gróf leereszti fénykardját, megnézi az elesett trandoshanokat, majd megdicséri tanítványát.
 

 Kreater, és Bane beszállnak a hajójukba, és elhagyják Serennot. Bane megköszöni a segítséget. Kreater ráólint, majd ugyanígy tesznek fordítva is. Ekkor megjelenik Sidius, aki elkezd tapsolni nekik. Gratulál, amiért ilyen hősiesen küzdöttek. Kreater leül, és válaszol: ' Csak a munkánkat végezzük. ' ' Tudom, fejvadász, tudom. ' mondja baljóslatúan Sidius, majd lelép. Bane leül a másodpilótaülésbe, és elmondja, hogy ez a nap is jól kezdődött, ám jól ért véget. Hiszen túlélték a két sith támadását. Csapatmunkában. Kreater rábólint, majd hiperűrugrásra lépnek.
 

Dooku miután elküldi Trippet, kapcsolatba lép mesterével. Elmondja a történteket, és azt, hogy sikerült a terve, miszerint a vadászrendet kiiktatták. Sidius ennek nagyon is örül, mivel már hónapok óta ki akarta iktatni őket, és itt vot a lehetőség. Dooku azt is mondja, hogy Kreater, és Bane nagy szolgálatokat fog még tenni. Sidius gonoszan elmosolyodva azt mondja erre: ' Bizony. Nagy tetteket fognak végigvinni a háborúban. '
___________________________________________________________
Évadnyitás
 

Nem tudok ma sokat mondani, csak annyit, hogy elindult a 3. évad. Ez a rész akciódúsnak mondtható el, és remélem, hogy az is. A vége most jött ki a fejemen, csak annyi lett volna, hogy a két fejvadász hiperűrugrásra lép, de inkább a sithekkel fejeztem be. Rem, hogy jó lett.
 

Értékelésetek:99%

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr794193349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2012.03.19. 16:10:05

Nos, hát jó hosszúra sikerült! De ez nem baj! Nagyon király lett! Az egészet jól kitaláltad. Jók voltak a fejvadászok és a Sithek is. Nem gondoltam volna, hogy Krell meghal. De jó volt. Hát nehéz helyzetben vagyok, de adok rá 98,5%-ot.

argu fisto 2012.03.19. 16:11:59

Ja és írom a clone wars részem, valamint a középkori örökség 3. részét!

Bence1997 2012.03.19. 18:39:34

@argu fisto: ok, és köszi, bejegyezlek. Am így nem lehet értékelni, azaz felet nem lehet. Így kerekítenem kell, és mivel az 5 az már a matek szerint felfele kell kerekíteni, így 99.
Ja, és várom őket. :D

argu fisto 2012.03.20. 15:14:44

Kész a 20. részem! Értékeld! Am jó akkor legyen 99%!

argu fisto 2012.03.24. 18:02:04

Kész a 21. részem! Ha van időd, akkor kérlek értékeld!
süti beállítások módosítása