2012. január 28. 20:56 - Bence1997

2. évad 22. rész: Szökési kísérlet ( 2. ÉVADZÁRÓ!!!! )

Íme a 2. évadzáróm. Remélem, hogy jól fejeztem be:

Szökési kísérlet

' Bízz a társaidban, hogy ők is bizhassanak benned '

Káosz! Három fejvadász, Kreater, Cad Bane, és Bossk a titokzatos Darth Sidius parancsára megostromolták a seznátust, és káoszt csináltak ott. Palpatine meg akarja erősíteni a berendezéseket. Amíg ez tart, addig a Jedi tanács eszel ki egy furfangos ötletet.

                                        Terv, menekülés
 A jedi tanács összegyűlt. Anakin, és Ahsoka nincsen köztük, mert éppen egy küldetésen vannak a börtönben. Yoda elmondja, hogy meg kell állítani a fejvadászokat, különben eluralkodik a káosz corusanton. Windu megkérdezi Fistot, hogy kik voltak a fejvadászok. Fisto elmondja, hogy az egyik trandoshani volt, és fel is ismerte: Bossk volt az. Cad Bane is ott volt. Yoda ezen meglepődik. Windu megkérdezi, hogy ki volt a harmadik. Fisto megrázza a fejét, és elmondja, hogy nem tudja. Yoda elgondolkodik, és kijelenti, hogy Plo, és Fisto -nak feladata van: El kell kapniuk a fejvadászokat. A két jedi meghajol, és kimennek.
 Kreater éppen kijön a hajóból, amikor megérkezik a jármű, és kijön belőle Bane, és Bossk. Elmondják, hogy sikerült felmérni a börtön gyenge helyeit. És találtak is egy ilyen pontot. Kreater ezen meglepődik, és megkérdezi, hogy milyen a helyszín. Bane bólint Bossknak, aki bekapcsolja a holovetítőt, mire a börtön jelenik meg. Egy piros pont jelzi a robbantás helyét bal oldalt, lent. Kreater elgondolkodik, majd kijelenti, hogy elsőnek segítséget kell kérnie. Még. Bane megkérdei, hogy nem elég, hogy így hárman lesznek. Kreater rábólint, hogy de, csak kell valaki, vagy valakik, akik segítenek megtéveszteni a jediket, és a klónokat.
 Fisto egy kocsmából jön ki, amikor megszólal a komlinkje. Felveszi, és megkérdezi Plot, hogy talált-e valamit. Plo válaszol: Semmit. Fisto nem örül ennek, ám ekkor egy piros lövedék suhan el a feje mellett. Fisto lehajol, és körülnéz. Észreveszi Kreatert, és odamenne hozzá, ám az elkezd futni. Fisto utánna. Betérnek egy kis negyedbe. Fisto lehajol minden lvés utn, és eszeveszetten fut Kreater után. Eközben Plo -k is észreveszik Bane -ket, majd elkezdenek feléjük menni. Wolffe, és a csapata egy tetőn várják Plo parancsát.
 Fisto fut egy corusanti úton, közben felhívja Plo -t, aki veszi az adást. Megmondja, hogy Kreater után van, de nehezen tudja elkapni. Plo ugyanezt mondja, csak ő Bane -t, és Bossk -t követi. Fisto elmondja, hogy Wolffe talán meg tudná állítani Bane -t. Plo rábólint, és utasítja Wolffe parancsnokot a támadásra. Wolffe bólint, majd bólint a katonáinak, akik Jack Pack kel elkezdenek száguldani Bane -k felé. Bane, és Bossk észreveszik ezt, és egy tervet eszelnek ki. Eközben Wolffe elővesz egy rakétát, és lő egyet. A rakéta a falba vetődik, majd szétrobban. Ekkor a katonák leérkeznek, és elkezdik lőni a két fejvadászt, akik fedezékbe vonulnak. Onnan kezdik el ők is lőni a klónokat. Eközben Fisto eléri a fejvadászt, aki lassan megfordul, és a szemébe néz. Fisto mondja, hogy adja meg magát, mert vert helyzetben van. Kreater elmosolyodik, és megkérdezi, hogy biztos -e ebben a jedi. Fisto biztos ebben, majd rátámad Kreaterre, aki lehajol, kivédi a csapást, és elkezd tüzelni a jedire, aki szépen hárítja a lövéseket. Kreater még egy tervet bevet. Rátámad a jedire, majd megnyom egy gombot, mire elkezd szikrázni a teste. Fistot megrázza vele. A jedi erre hátramegy, és megrázza a fejét, hogy jobban lásson. Kreater elmosolyodik ezen is, és megnyom két gombot. Fisto amikor már újra normális, megint rátámad a fejvadászra, ám az kiugrik a teraszról, és épp a járműve ott van. Leül, elköszön a jeditől, majd elindul Bane -k felé. Fisto búsan lehorgasztja a fejét, ám ekkor egy lövés megy el mellette. Oldalra néz. Három IG droid jön feléje. Fisto a fénykardjával lekaszabolja őket, és elindul a másik irányba, hogy talákozzon Plo -val.
 Wolffe bunyózik Bane -el. Bane lehajol, és kigáncsolja a klónt, ám az erre számított, és hasbarúgja a fejvadászt, aki felnyög, és elejti a fegyvert. Wolffe feláll gyorsan, ám Bane nekiront, és a falhoz dobja. Boost épp meglátja ezt, és elindul a parancsnok segítségére. Wolffe ezt meglátja, és a fejvadásznak odamondja, hogy elfogják. Bane vállat von, és megfogja a klónt, és emelné. Ám amikor eldobná, Boost megfogja Bane -t, és ellöki onnan. Bane megfogja magát, és odanéz. Boost tüzel rá. Bane nem tőrödik vele, és amikor megérkezik Kreater a siklóval Bossk -al felszállnak rá, és elmenekülnek. Épp ekkor érkezik meg a két edi, akik újra lelógatják az orrukat. ( megint bánatosak :D ) Megkérdezik Wolffe -t, hogy minden rendben van -e. A klón bólint. A két jedi ekkor jelentést küldenek a tanácsnak. Elmondják, hogy a fejvadászok megin egszöktek, és így hatalmas káoszt jelentenek. Yoda nem örül ennek. Windu elmondja, hogy minél előbb meg kell találni ezeket a fejvadászokat. A két jedi bólint, majd megsazad a kapcsolat.
                                            A robbantás
 Bossk kijelenti, hogyha ennek az akciónak vége lesz, akkor egy kis szabadságra megy. Kreater elmondja, hogy ez még csak most lesz érdekes. Bane odamondja Kreaternek, hogyha nem venné észre, akkor éppen körözik őket. És ő nem szereti ezt. Kreater vállat von, majd mondja, hogy ez csak egy kis káosz teremtés. Ha vége, akkor mindenki mehet a saját útján a saját pénzével. Bane visszaül a helyére, és bámulja a boltokat.
 Anakin, és Ahsoka kijön a börtönből, és elindulnak a hajójuk felé. Beszélgetnek. Ahsoka mondja, hogy ilyen béna küldetést még nem is látott. Anakin se, de azt mondja, hogy most jól esne neki egy kis csendes felderítés, illetve valami pihenés, hiszen a csaták, amikben eddig részt vett, és vettek, nos elég kockázatos volt. Ahsoka meglepődve nézi mestere arcát, ám elérik a hajót.
 Bossk figyeli a börtönt, ott, ahol egyébként robbantani fognsk. A távcsővel nézi a környéket, majd egyszerre észreveszi a két durost, akik épp a börtön felé mennek. Jack Pack -kel. El is érik a robbanó részt, majd lerakják a tölteteket. Kreater elmondja, hogy ő addig szétnéz. Bane rábólint. Kreater elindul az egyik irányba, és megnézi magának a terepet. Senki sincsen. Ez nagyon furcsa. Általában az őrök kisebbik része kint szokott járőrözni. Ám ekkor Bane megszólal, hogy készen vannak. Kreater bólint, és elmondja, hogy mindjár jön, de addig kezdhetik az akciót. Csak elintéz valamit. Bane meglepődik ezen. Kreater mondja: ' Csak bízz bennem. ' Bane rábólint, és elindul visszafele. Kreater ekkor elindul egy szűk rész felé. Amikor odaér, egy gombot megnyom, mire az egyik keze átváltozik fúróvá. ( vagyis az ujjai, ha így jobban tetszik ) Elkezd fúrni. Hamar készen lesz, és bemegy a folyosóra. Ott észrevesz egy őrt. Az őr is észreveszi őt, ám amikor az kiáltani akarna, Kreater odaugrik, és kitekeri a nyakát. ( Persze ezt nem látjuk, csak lenti nézetből, meg azt, ahogyan a test összeesik. :D ) Kreater kifújja a levegőt. ' Eddig minden jól ment. ' gondolja, és elindul balra. Hamar elér egy újabb folyosót. Aztán eléri a liftet, ami a börtönök világába viszi őt. Kreater visszaemlékezik, hogy mit mondott neki Palpatine: ' Ha már robbantanak, akkor megtenne nekem egy szívességet. Hozza ki nekem Durge -t, aki beépült a börtönbe. ' Kreater ezen elgondolkodott, majd bement a liftbe, kiválasztotta a megfelelő szintet, és hagyta, amint a lift leér. Aztán kijött, és beszállt egy járműbe. Kikereste Durge celláját, majd odaszólt: ' Hé, fejvadász. ' Durge előjön az ágyából, majd odaszól, és megkérdezi, hogy mit akar. Kreater elmondja, hogy ki fog szabadulni, csak még el kell intéznie valamit. Durge megkérdezi, hogy mi az a dolog. Ekkor egy robbanás történik. Kreater elmondja, hogy ez volt a meglepetés. Ebben a pillanatban a cellák ajtajai kinyilnak. Durge megkszöni, és átszáll a jármbe. Kreater csak vállat von, majd elindulnak a lift fele. Amikor odaérnek, beszállnak, és elindulnak felfele.
 Anakin, és Ahsoka meglepődik ezen a robbanáson. Szétnéznek, majd észreveszik a rabbanás helyszínét. Látják Bane -t, és Bossk -t. Anakin indulna is, ám ekkor egy jármű érkezik meg hozzájuk. Kijön belőle Plo, és Fisto, Wolffe, és a klónok. Plo elmondja, hogy bízzák csak rájuk ezt az akciót. Anakin nem karja, ám végül beszáll a hajóba. Ahsoka utánanéz, és ő is bemegy a hajóba, ami lassan felszáll, és elhagyja a börtönt. Fisto bevallja, hogy pont ilyen reakciót várt Skywalkertől. Plo is, de most inkább sietniük kell. Elindulnak. Wolffe szól az embereinek, hogy kezdjék meg az akciót. Azok bólintanak egyet, és a jack pack -kel felszállnak, és elindulnak a robbanás felé.
 Anakinék hajója megfordul, és leszáll a robbanás melletti szűk hangárban. Anakin kiszalad a rámpán, és elindul a börtön felé, hogy megkeresse a fejvadászokat, különösen az egyiket, aki a jedi tanács szerint bent lehet a börtönben. Ahsoka utánaszalad, és közben megkérdezi, hogy mit csináljon. Anakin csak annyit mond, hogy őrködje a hajót, nehogy elszökjenek vele. Bárkik is. Ahsoka bólint, és ott marad. Eközben Anakin már javában fut a folyosókon.
                                             A játszma kezdete
 Kreater, és Durge elérik az egyik szobát. Benyitnak oda. Ott egy ruhasort találnak. Durge odamegy, és elbújik a sorok között, hogy átöltözhessen. Eközben Kreater hátradől a falnak, és elmondja, hogy a megbízója sok pénzt ígért ennek fejében. Durge azért bevallja, hogy Sidius ne csak jó megbízó, hanem jó ármáynkodó. Kreater ezt beismeri, majd előveszi a komlinkjét, és megkérdezi Banet, hogy minden stimmel -e ott. Bane és Bossk eközben lazán keresgélnek túlélőt ott a törmelékek között. Bane elmondja, hogy eddig minden okés, de ekkor észreveszi a klónokat. Megereszt néhány lövést feléjük. Azok még mindig közelednek. És a jedik is. Kreater meglepődik, és felegyenesedik. Ekkor előjön Durge, és megmondja, hogy ez az öltözet jobban áll neki, mint az a söpredék kis börtöni ruha. Kreater csak vállat von, és mondja: ' Siessünk. Bajban vannak a többiek. ' ' Többiek? Vannak mások is? ' ' Persze. Hisz egydül nehéz lenne ez a munka. ' mondja Kreater, és elindul. Kinyitja az ajtót, körülnéz. Tiszta. Kimennek. Ám ekkor Anakin jelenik meg a folyosó végén.
 Wolffe lehajol egy lövés elől, majd ellentámadásba lendül. Utasítja Boost -t, hogy próbáljon közelebb kerülni a trandoshani fejvadászhoz. Ám Bossk ügyesebb, és elkap egy klónt, majd a magasba emeli. Aztán eltöri a derekát. A klón felkiált, és meghal. Eközben Bane kitér egy csapás elöl, és megereszt egy-két lövést Fistora, meg Plo mesterre. Ám a jedik hárítják ezeket, és támadnak. Bossk a klónokkal van elfoglalva. Wolffe mellett egy klón meghal. Eközben Boil megközelíti Bossk -t hátulról, és lelőné, ám a trandoshani észreveszi ezt, majd kitér a lövések elől. Támadásba lendül. Kiüti a klón kezéből a fegyvert, és már lelőné, ám Wolffe megjelenik, és elrúgja Bosskot onnan. Boil megköszöni a segítséget, ám ekkor Bossk támad. Wolffe lő néhányat, ám azt a trandoshani hárítja, kitér előle. Ám arra nem számított, hogy Boost is ott van, aki egy sugárbottal megszúrja hátulról a fejvadászt, aki erre felkiált, majd eszeveszetten elkezd mindenfelé lőni. Pont a két jedire is, akik épp koncentráltak arra, hogy elkapják Bane -t. Ám ez megzavarja őket. Fisto elugrik a helyzetéből, majd kivéd néhány lövést. Plo is ugyanezt teszi. Banenek csak ennyi kell. Felrepül, és elkezdi minden oldalról lőni a jediket. Azok még tudják védeni, má az egyik lövés megsebesíti Fisto vállát. A nautolan jedi kiejti a kezéből a fegyvert, majd Bane -re néz, aki ezen elmosolyodik. Plo ezt figyeli, majd egy ugrással Bane kabátjába kapaszkodik, és lerántja.
 Anakin elmondja, hogy nem mennek innen sehova. Kreater felnevet, és megereszt néhány lövést a jedire. Ám Anakin hárítja ezeket. Majd elkezd feléjük szaladni, közben felugrik a falra, és onnan támad. Durge lehajol, majd elkezd futni. Kreater védi őt, aztán egy gránátot dob a jedi fele. Anakin éppen hogy eltud szaladni a robbanás helyéről, majd elkezd szaladni Kreater felé. Ám Durge a másik irányban van. Bemegy a fegyverraktárba, és szerez magának fegyvert. Kijön, ám ekkor valaki a falhoz rántja. Anakin az, aki szorongatja, és megkérdezi, hogy hányan vannak még. Durge nem érti ezt, ám ekkor Anakin elugirk onnan. Durge oldlara néz. Kreater eresztett meg egy-egy lövést a jedire. Durge odamegy, megköszöni, és továbbmegy. Anakin utánamenne, ám Kreater lő néhányat. Anakin visszahőköl. Kivéd néhány lövést, és támad.
 Bossk ellök egy klónt maga mellöl, és előveszi újra a fegyverét. Snicker ezt észreveszi, majd megtámadja a fejvadászt, ám az egy ügyes cselt vesz be. Elkezdi lőni a klónt, eközben kigáncsolja, majd rátapos. Snicker felkiált, ám amikor Bossk belelőne, hogy véget vessen az életének, Boost odaugrik a fejvadászhoz, és párbajozik vele. Bossk szépen csatázik, majd el is lki a klónt. Megereszt néhány lövést, ám ekkor Boil, és Wolffe letámadják hátulról a trandoshant, és lefogják. Bossk kapálódzik, majd végül ki is szabadul. Wolffe, és Boil a hatalmas erő ellenére még talpon vannak, ám Bossk támadni készül. Eközben Bane felkel, és megigazítja a kalapját. Megkeresi Fistot, aki épp a klónok segítségére siet. Bane utánamegy, ám mielőtt felszállna, Plo jelenik meg, aki egy erő lökéssel hátralöki a fejvadászt. Bane hátraesik, ám meg tud maradni. Odaugrik hozzá Plo, és rá kar csapni egyet, ám Bane ügyes, és kicsavarja a fénykardot a jedi kezéből, ami így néhány méterre hátraesik. Plo utánanéz, majd visszafordul, ám ekkor Bane arcon rúgja a jedit, aki ettől hátralép néhány lépést. Bane elmosolyodik, és kijelenti: ' Itt az idő, hogy a búcsúajándékot átadhassa. ' Majd ráveti magát Plo -ra.
 Ahsoka egy ládán ül, és nézi a földet. Ám ekkor hall egy hangot. Arra néz, amerre mestere ment. Éppen Durge fut feléje. És elkezd lővöldözni a lányra. Ahsoka kinyitja fénykardját, és elkezdi hárítani a lövéseket. Durge mivel felmérte helyezét, cselhez folyamodik: Odamegy Ahsoka -hoz, majd elkezdi lőni, eközben egy füstgránátot dob oda. Ez be is válik. A fejvadász ezután a lányt elrúgja, majd felszáll a hajóra. Komlinken megmondja Kreaternek, aki épp elrúgja maga mellöl Anakint, hogy igyekezzen, mert hamarosan felszállnak. Kreater bólint. Elkezd folyamatosan lőni Anakinra, aki mérges, mert nem akarja, hogy kicsússzon a fejvadász a kezei közül. Ám mégis. Kreater elkezd futni. Anakin utána. Hamar elérik a hajót. Ahsoka éppen Durget próbálja a rámpáról llezavarni, de a fejvadász megrázza őt árammal, majd kirúgja. A lány egy kis zuhanás után a ládák közt fekszik. Anakin már majdnem eléri a hajót, ám ekkor a rámpa bezárul, és a hajó felemelkedik, majd elindul. Anakin mérges, ám amikor már elmegy a hajó, odamegy Ahsoka -hoz, és megkérdezi, hogy minden rendben van-e. Ahsoka rábólint.
                                                  A játék vége
 Fisto eléri a klónokat. Wolffe odamegy hozzá, és elmondja, hogy már majdnem elkapták a trandoshanit, ám még így is túl nagy falat nekik. Fisto ránéz Bosskra, aki épp egy klónnal harcol. Elmondja, hogy majd ő elintézi. Aztán elindul feléje. Bossk, amikor végre elintézi a klónt, odafordul, és rátámad a jedire. Fisto elugrik onna, aztán arcon rúgja a fejvadászt. Az megrázza a fejét, és felemeli Fistot. Eldobja. Wolffe ezt látja, és elkezdi védeni a jedit. Odaáll, és megereszt néhány lövést Bossk -ra, aki erre nem számított, így hátrébb vonul.
 Bane már kifogyott minden trükkéből, de még maradt egy utolsó dolog a fejében. Eldobja Plot, majd felszáll. Elindul a klónok felé. Eközben kap egy hívást. Kreater az, aki elmondja, hogy hamarosan ideérnek. Bane bólint, majd leszáll Bossk mellé, aki már egy kicsit kimerült. Boil ezt nem nézi jó szemmel, majd ráront a két fejvadászra. Bane meglátja, aztán megfogja a csuklóját, és eltöri, majd miután a klón letérdelt fájdalmában, fejbelövi a klónt. Wolffe felkiált: ' Ne!!!! ' Aztán elkezdi lőni a két fejvadászt. Ekkor azonban megjelenik egy hajó, amin Durge, és Kreater van. Kreater leengedi a rámpát, és kiugrik, majd megereszt néhány lövést a jedik felé, na és a klónoknak se kegyelmez. Bane, és Bossk megköszöni a segítséget, és ráugranak a rámpára. Majd a hídra mennek. Kreater eközben visszafelé hátrál. Megérkezik Plo is aki kiadja a parancsot: ' Klónok, támadás!!! ' Wolfee, Boost, Snicker, és még 4 klón rábólint, majd elkezdik minden oldalról támadni a fejvadászt. Kreater lelő egy klónt, aztán felrugrik a rámpára. Elbúcsúzik. Majd becsukódik a rámpa, és a hajó elindul az űr felé. Fisto, és Plo szomorúak, hogy megint kicsúsztak a fejvadászok a kezük közül.
 Kreater leül, és megköszöni a segítséget. Bane, és Bossk is megkösözni, hogy egy ilyen szép, de nehéz munkát elvégeztek. Durge is kösözni, hogy megmentették. És akkor így egy kis időig eltávozik ebből a rendszerből. Bane jónak látja. Kreater elmondja Durge -nak, hogy előbb elviszik Bane t, és Bossk -t a bolygójukra, vagy ahova akarnak menni, és azután mehet világgá. Durge még egyszer megkösözni, majd hiperűrugrásra lépnek.
 Palpatine, Yoda, Windu, Plo, és Fisto beszélgetnek. Yoda sajnálja, hogy nem kapták el a fejvadászokat. Windu is, és még jobban sjanálja, hogy ez az akció után a legtöbb fogoly ( köztük Poogle, és Durge :D ) megszökött. Fisto elmondja, hogy ez a három fejvadász, vagy talán négy nagy galibát okozott a köztársaságnak. Palpatine is ugyanezt nézi, ám kimondja, hogy mostantól jobb lesz minden. A jedik is ezt hozzák fel. ' Ha minden jó, akkor a jövő is jobb lesz, bár még így is a jövő ködbe burkólózik. ' mondja Yoda becsukott szemmel. Erre mindenki bólint, és a kamera lassan hátrálni kezd. És végül a Szenátust látjuk kívülről.
Vége
_____________________
Évadzárás + Durge
 Nem hiszitek el, de nekem ma jogom van ünnepelni. Vagyis már nem ma, de ma is. Hiszen befejeztem egy nap alatt az évadzárót. Képzelhetitek, hogy milyen voltam. Egész nap írtam, de azért volt, amikor egykét órát pihentem :D De ez a második ÉVADZÁRÓM!!!! Emberek. Nm hiszem el. Amúgy ebbe a részbe sok mindent beraktam. A közepéig, amikor felrobbantsák a börtönt, na és Durge, nos eddig volt ötletem, de onnantól semmi. Így hoztam ezt, amit szerintem ( és csak szerintem, lehet hogy nektek nem ) elég jól megcsináltam. Hiszen az évadzárónak ilyennek kell lennie. Remélem hogy ez a rész olyan jó, mint a Filoni-féle tcw 2. évad évadzáró.
 De még írok, és írok még. Durge. Az ő karaktere itt azért kellett, mert........ csak kellett. Hiszen ismert karakter is legyen itten már. Így jött be nekem ő. Remélem, hogy azért jól szerepeltettem. És nyugalom. A 3. évadban fel fog tűnni. És hamarosan jönni fog a 3. évadom első ( kis ) trailere/előzetese. Ja, és Poogle azért szökött meg, mert az ep III -ban ott van. És mivel a 2. évadom 3-4-5. részében, vagyis a Geonozisi-Death Wach -os szálban szerepelt, és elfogták, így könny dolgom volt. Nem raktam bele, csak a végén megemlítettem. Rem, nincsen harag.
 De akkor ennyi bőven elég is lesz. Hamarosan jön az előzetes. Sziasztok!
 

Szerintetek:98%

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr753964411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2012.01.29. 09:24:05

Hát, elolvastam! Nagyon vártam, hogy hogyan írod, meg és szerintem jó lett! Remekül megoldottad a harcokat. Akciódús volt az egész. Örültem, hogy Fisto benne volt. Durgera nem számítottam, de szerintem ő is jó volt. Hát öszeségében 98%- ot adok erre a részre. Várom a 3. évadot!

Bence1997 2012.01.29. 13:15:31

@argu fisto: hát köszönöm szépen. Bejegyezlek! Örülök, hogy tetszett. És a 3. évadomról csak annyit, hogy majd máricusban akarom elindítani, vagy ha nem akkor április elején.
süti beállítások módosítása