2011. december 29. 17:55 - Bence1997

2. évad 17. rész: Mission into the hell

Ime a jabiim -i ötös második felvonása

Mission into the hell
( Küldetés a pokolba )

' A védelem akkor jó, ha vert helyzetben vagy '

Jabiim -i csata. A köztársaság, hogy megóvja a galaxis feszült helyzetét, a jabiim -ra küld két jedi lovagot, akik talán meg tudják állítani a viszályt. Obi-wan Kenobi, és Mundi jedi tábornokok áttörik a pajzsot, majd négy klón szépen felrobbantja a generátort, és vele együtt a pajzsot is. És most egy kompot akarnak elfoglalni ami egy veszélyes küldetésre kell majd nekik.

 Kompszerzés


 Klónok vannak a ládák mögül. Mundi tábornok az osztagával van. Megmondja nekik, hogy mi a feladat: Kenobi mester fog először támadni, majd ők szépen megkerülik az ellenséget, és megszerzik a kompot. A kompra nagyon nagy szükségük lehet majd a későbbiekben. Az osztag parancsnoka bólint, majd feloszlatja a klónokat. Eközben egy droidot lelőnek oldalról. A járőrdroidok felfigyelnek, ám hiába. A klónok a sziklák mögül előtörnek, és elkezdik lőni az ellenséget. A droidok nem tudnak mit tenni: fedezékbe vonulnak. Obi-wan is kiugrik egy szikla mögül, és az aktiválódott fénykardjával kivéd néhány lövést, majd ellök két droidot messzire. A maradék droid a klónok áldozatául esnek. Cody lelövi az utolsó droidot, majd látja, hogy további droidok jönnek, illetve RM-D1 -sek is jönnek. ( a 2. évad 4-5. részében szerepelt újfajta droidok ) Obi-wan visszarendeli a csapatokat, mivel tudja, hogy milyenek ezek az új droidok. Eközben Mundiék elindulnak a komp felé. Útközben nem találkoznak droidokkal. Hamar elérik a kompot, ám amikor szállnak befele, megszólal a riasztó, és droidekák jelennek meg a komp körül. A klónok gyorsan felszaladnak a rámpán. Egyedül Mundi van még ott. Ő védi a kompot.
 Obi-wan elugrik egy helyről, mivel az egyik új droid rakétát lőtt felé. Ám egy lépegetőt talált el helyette. Cody, és Visszhang odamegy melléje, és védik a jedit. Cody megmondja, hogy inkább vissza kéne vonulniuk. Mundiék már biztos megszerezték a kompot. Obi-wan megrázza a fejét, és kijelenti, hogy akárhogy is, de csak akkor vonulnak vissza, ha megvan már az a komp. Visszahang elhajol néhány lövés elöl, majd mondja, hogy veszélyes terepeken járnak. Obi-wan kivéd egy lövést, majd látja, hogy a kompot sikeresen megszerezték. A komp elindul eközben a bázisra. Obiwan ekkor kijelenti, hogy visszavonulnak. A klónok engedelmeskednek. Visszafele még lelőnek egy-egy klónt, és egy lépegető is felrobban, de azért megmaradtak jó sokan.
 Mundi kiszáll a kompból, és tudakolni akarja az állást. Ekkor érkezik meg Obi-wan, aki azt mondja, hogy sajnos egy lépegetőnek lőttek, és több mint 40 embernek. ( mivel nem voltak most olyan sokan, csak majdnem 200 klón + obi ) Mundi elgondolkodik ezen, majd egy klón odajön hozzájuk, és mondja, hogy hívásuk van a jedi templomból.
 

Beszélgetések
 

 A hologramon Yoda, Windu, és Anakin látható. Yoda megkérdezi, hogy hogy állnak. Obi-wan elújságolja, hogy már áttörték a pajzsot, és most megszereztek egy kompot, amivel egy fontos küldetést fognak végrehajtani. Windu bólint. Anakin elmondja, hogy úton van Ahsoka -val. Remélhetőleg néhány óra alatt ott lesznek. Mundi azért még nem olyan biztos abban, hogy időben ideér Anakin, mivel felderítők egy csoportja kiderítette, hogy az űrben segítség fog érkezni a szakadároknak. Így Anakinnak meg kell majd velük küzdenie. Anakin csak vállat von, és azt feleli, hogy sima ügy lesz, majd kilép. Windu mondja, hogy ha Skywalkernek sikerül áttörni azt a segítő blokádot, akkor további csapatokat fognak küldeni a főváros felé. A két jedi bólint, majd elköszönnek egymástól.
Dooku gróf egy hologramon beszél pont egy taktikai droidnak. Elmagyarázza a tervet: Megérkeznek, majd megtámadják az ellenséget. Mestere figyelmeztette a grófot, hogy Skywalker is ott lesz, így kitervelt egy nagyszerű taktikát, és bele is programozta a droidba. A taktikai droid bólint, majd mondja, hogy minden a terv szerint lesz. Aztán kilép.
 

Megérkezés, majd káosz
 

Anakinék megérkeznek. Ahsoka szemügyre veszi  a helyzetet. Megmondja, hogy még nem jttek meg azok a szakadár erősítők. Anakin behunyja a szemét, és azt mondja, hogy valami nincs rendjén. Ekkor 10 db szepi fregatt jelenik meg előttük. Ahsoka meglepődik. Anakin hátrafele megy, miközben azt mondja: ' Látod, és megmondtam. ' Ahsoka megkérdezi, hogy hová mennek, mire Anakin csak ennyit válaszol: ' Csatába! ' Eközben keselyűk repülnek kifele. A köztársasági cirkálókból pedig új arc vadászgépek. Összecsapnak. Lássuk, hogy néhány keselyűt szétlőnek. Ám azt is, hogy egy-két vadászt lelőnek. A szakadárok fő fregattján a taktikai droid parancsolgat. Megparancsolja a hajók tüzelését. A droidok bólintanak, majd ráirányítják a tüzeket a cirkálókra. Egy cirkálót sikeresen tűz alá vesznek. Ám mielőtt szétlőnék, alábbhagy a tűz, mivel vadászok egy csoportja Anakinnal, és Ahsokaval rátámadnak a fregatt oldalára, majd lebombázzás a hangárt.
 A kompba robbanószereket pakolgatnak a klónok. Mundi nézi ahogy pakolják. Obi-wan mellé érkezik, és megkérdezi, hogy ki fog vezetni. Mundi ránéz, majd megkér egy klónt, hogy hozzanak ide egy pilótát. Az bólint, és elindul. Obi-wan elgondolkodik, és megkérdezi, hogy ki menjen a klónokkal. Mundi felrakja a kezét. Elmondja, hogy rá ( azaz Obi-wanra ) számítanak a klónok. Ő addig az osztagával felrobbantja a központot. Obi-wan egy kicsit elgondolkodik, majd végül belemegy. Mundi kezet fog Obi-wannal, és beszáll a pilótával, na és az osztagával a kompba. A pilóta helyet foglal, és elindítja a kompot. Majd miután lebeg, elindul. Cody eközben odamegy Obi-wanhoz, és megmondja, hogy rájuk támadtak. Kenobi megfordul. Valóban megtámadták őket. A hegy alján droidok százai vonulnak a bázis felé.
 

Végszó
 

Az admirális aggódalmas képet vág. A jedik megjöttek. Az egyik fele akikkel érkezett a bolygón vannak, és ki tudja, hogy mit csinálnak most. A másik fele pedig nem rég érkezett, és máris csatázik. Gondolatát egy lövés zavarja meg. Egy keselyű lövése, aki a főhajót célozta meg. Az admirális kiadja a parancsot a szétlövésére. A tisztek bólintanak. Néhány sorozat után a keselyű belecsapódik zuhanva a bal szárnynak. Eközben Anakin, és padawanja szépen előretörnek a nagyon heves űrcsatában. Nincsen még veszve a csata, bár így is sok a veszteség. Épp egy fregatt felrobban, amikor érkezik a hír, hogy hamarosan megsemmisül a szepik blokádja. Anakin ennek örül, majd megmondja a többieknek, hogy készüljenek a tüzijátékra.
 Obi-wan kivéd néhány lövést, majd rátámad egy droidra. Persze a droid RM-D1 -es, de a jedi közelről tud sebezni. Cody, és Waxos is védekezik. Egy kicsivel arébb Ököl, és Visszhang tévelődik a harctérre. Épp egy droidot lőnek szét, amikor egy rakéta odatéved, majd felrobban. A két klón éppen időben ugrik el onnan. Cody biztatja az osztagot, illetve a klónokat. Majd lelő egy közeledő droidot.
 A komp szépen halad a központ felé. Végül eléri, és leszáll. Kinyitódik a rámpa, majd kijön belőle Mundi, és a klónok. Védekező pozicíóban haladnak az ajtó felé. Majdnem elérik, amikor kinyítódik az ajtó, és droidekák érkeznek meg. Fentről pedig droidok, és RM-D1 -es droidok. Mundi kinyitja fénykardját, és rátámad a fenti droidokra. A klónok a rámpánál védekeznek. ( most egy jó csatát láthatunk :D ) A klónok fogynak. Végül a fenti droidokat legyőzik, ám még megvannak az RM-D1 -es droidok, illetve újabb droidok közelednek az ajtótól, és lefegyverezik a klónokat. Azok nem hagyják magukat, és kikászálódnak, majd elkezdenek lőni a droidokra. Mundi eközben fent védekezik.
 Eközben az űrben egy lövés csapódik bele a cirkálóba. Anakin megrázza a fejét, és kijelenti, hogy ha törik, ha szakad, de áttöri a szepik blokádját, majd látjuk, hogy szétlő egy keselyűt. Majd utasítja az osztagot, hogy kövessék. Majd elindul egy szeparatista fregatt felé. Eközben az egyik fregatt közel megy egy köztársasági cirkálóhoz, majd látjuk, hogy egymást hogyan lövik szét.Eközben Anakin, és osztaga eléri az egyik szeparatista fregatt tetejét, majd látjuk, hogy Anakin tűz alá veszi a fregatt hídját, ami ettől felrobban. Máshol egy köztársasági cirkáló hídja felrobban, és így a cirkáló egyenesen egy szeparatista fregatt egyik oldalába csapódik. Egy óriási robbanás történik. Ahsoka megkérdezi, hogy mit tegyenek, hisz áttörték a blokádot. Anakin azt mondja, hogy most visszatérnek a cirkálóra. Valóban, a szepik vesztettek. A maradék két fregatt hiperűrugrást hajt végre.
 Mundi, és a klónok fáradnak már. A droidok túlerőben vannak. Ez a küldetés már halálra van ítélve. Mundinak viszont még van egy csel a tarsolyában. Látjuk, hogy leugrik, és elkezdi reptetni a droidokat. A droidok nem bírják sokáig, és egyszerre felrobbannak. A megmaradt droidekák visszavonulnak. Mundi megparancsolja a klónoknak, hogy induljanak. Majd bemennek az ajtón. Egy droid sincs a közelben. Mundi kijelenti, hogy a vezérlőterembe mennek, és kikapcsolják a droidokat, csak azokat, akik itt, ebben a központban irányítanak. Hamar elérik a vezérlőtermet, ám ottan özönlenek a droidok. Hát fedezékbe vonulnak. Mundi kivéd néhány lövést, majd megmondja, hogy el kell foglalniuk ezt a központot.
 Obiwan már majdnem legyőzte ellenfelét, egy RM-D1 -es droidot, ám az cselhez folyamodott. Ellökte magától a jedit, és megeresztett rá néhány lövést. Obi-wan elugrott előle, majd rásújtana, ám az kivédi, és megsebzi a jedit. Obi-wan a földre hull. Ám ekkor gunship -k érkeznek meg, és szállnak le a hegyeknél. Anakin, és Ahsoka is ott van közülük. Elindítják az ellentámadást. Hamar legyőzik a maradék droidot is, majd miután a maradék droid ellenük fordul, hirtelen kikapcsolnak. Obi-wan felhívja Mundit, hogy hogyan haladtak, mire a jedi azt feleli: ' Megszereztük a központot éppen, és egészségesen. ' Obi-wan ennek örül, majd elindul egy gunship felé. Anakin, és Ahsoka is beszáll oda. Obi-wan megköszöni a segítséget. Anakin csak vállat von, és látjuk, hogy a gunshipek felemelkednek, és elindulnak a központ felé.

Vége
 

Íme a 17. rész. Remélem remek folytatása az előzőnek.
Szerintetek:-%

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr233504729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása