2011. december 28. 19:23 - Bence1997

2. évad 16. rész: Battle of Jabiim

Itt a 16. részem:

    Battle of Jabiim ( Jabiim csatája )

 ' A legjobb védekezés a támadás '

Sötét idők. A köztársaság nagy gondokban van. A szakadár erők benyomlunak a peremvidékek szélére, és nagy károkat okoznak. A toydoriai kaland után Anakin Skywalker, Obi-wan Kenobi, és Ahsoka Tano visszaérkezik a templomba. Ám amikor megtudják, hogy a szakadárok egyik legnagyobb bolygóján kitörés alakult ki, így Obi-wan Kenobi -t, és Ki-adi Mundi jedi mestereket kérik fel arra, hogy szerezzék meg azt a stratégiai bolygót.

 Támadás
 

A köztársaság áttöri végre a szakadár blokádot. Obi-wan, és Mundi tábornokok készülődnek a hangárakban. Az admirális, amikor beérnek a légkörbe, megmondja rdión a mestereknek, hogy kezdhetik a támadást. Mundi beszáll a gunship -be, majd elindulnak. Kiérnek a gunship -k egy soros tűz közepén. A gunship -k össze-vissza menetelnek, ám némelyiküket kilövik. Az egyik gunship -ben Obi-wan van, és épp hívja az admirálist. Nyuma felveszi, és megkérdezi, hogy leszálltak-e már, mire Obi-wan csak annyit mond: 'Épp zörög az út admirális! Döcögős utunk lesz!' Nyuma hüledezik, majd egy találatot kap a hajó. Kilép, és odamegy az ablakhoz. Épp egy keselyű csapódik be a hajó jobb oldalába. Eközben Mundi is jól halad, bár az ő csapata leszállt a hegyeknél. Mundi gunship -je is végre leszáll. Kijön belőle a jedi tábornok, és aktiválva fénykardját kivéd néhány lövést. A hegyre felvonuló droidok ekkor megállnak, majd visszavonulnak.
 Obi-wan megmondja a pilótának, hogy menjen gyorsabban, mert hamar kifutnak az időből. A pilóta bólint, ám ekkor eltalálják a gunship -t. A kis hajó megrendül, és elkezd zuhanni. Obi-wan felhívja Mundit, és megmondja, hogy siessen. Mundi épp levág egy droidot, majd válaszol: ' A hegyen vagyok, ám tú sok droid van itt, hogy segítsek Kenobi!' Obi-wan erre odaszól Codynak, hogy ha épségben leszállnak, akkor frontális támadást indítanak. Cody bólint, majd látjuk, hogy a pilóta éppen hogy le tudja tenni a hajót. A droidok odavonulnak, és kiyitják az ajtót. Ám ekkor a klónk kiviharoznak Obi-wan -nal együtt, és szépen visszaterelik a droidokat a pajzshoz.   
 

Frontális támadás???
 

Mundi levág egy droidot, majd hátravonul. Felhívja Nyuma -t, hogy ne féljen, tudja, hogy küldenek erősítést. Nyuma bizonytalan, de azért rábólint, majd kilép. Mundi ekkor megnézi, hogy hogy állnak. A droidok visszavonulnak, így hát a hegyek már az övéik. Lenéz a pajzs felé, ahol Obi-wan tartózkodik. Heves a tűzvihar, de azért van egy hely, ahol tudnak odamenni. Így Mundi megparancsolja, hogy előretörnek. A maradék droidot, akik még a hegy vonulatában álltak, levágták őket, majd Mundi megparancsolja, hogy néhány klón maradjon itt biztosítani a terepet, majd elindul az osztagával a pajzs felé.
 Obi-wan fedezékbe vonul. Mellé érkezik Cody. A klónparancsnok azt mondja, hogy a déli szegély nagyon erős. Obi-wan bólint, majd elkiáltja magát:’ Előre!’ Ekkor az összes klón elindul bevenni a bázist. Obi-wan is elindul, majd észreveszi a hegyekből érkező Mundi tábornokot. Odamegy, majd üdvözli a jedit. Megkérdezi, hogy milyen volt az utazás. Mundi kivéd néhány lövést, majd mondja, hogy cseppet sem jó. Ekkor azonban egy rakéta suhan el mellettük. Mundi megmondja, hogy frontális támadást kell intézniük. Obi-wan bólint, majd egyszerre megtámadják. A droidok sokan vannak. A klónok közelharcba keverednek velük. Az egyik klón elő egy droidot, majd még egyet, ám a harmadik droid, ami a célpontja volt, lelövi. Mundi levág egy droidot, és kijelenti, hogy heves egy tűzvihar itt. Obi-wan ellök egy közel lévő droidot, majd bólint, és visszavonulót fúj. Ekkor néhány klón érkezik a hegyketől, és azt mondják, hogy az erősítés megérkezett. A két jedi összenéz, majd Obiwan leállítja a visszavonulást. Előretörnek. A droidok védekeznek. A klónok rájuk törnek, majd egy közelharc alakul ki. Obi-wan kivéd egy lövést, majd elkiáltja magát a hátul lévő lövegeknek: ’Tűz!’ A lövegek ekkor tüzelnek, majd lássuk, hogy a lövések néhány droid vesztét okozták. Mundi odamegy Kenobi –hoz, majd elmondja, hogy jól állnak.
 Egy keselyűt szétlőnek. A vadászok váltják a pozíciójukat, majd elkezdik ostromolni az egyik fregattot. Eközben a főcirkálón az admirális éppen beszél palpatine főkancellárral, yoda mesterrel, és windu -val. Yoda tudakolni kivánja az állást. Az admirális beír valamit, mire két kép jelenik meg. Az egyik az űrcsata, a másik a földi. Az admirális elmondja, hogy az űrben jól állnak, ám a földön Mundi, és Kenobi mestert megszorongatták. Palpatine hátra kulcsoja kezét, és felsóhajt: ' Remélem, időben túl leszünk ezen a csatán. ' Windu azért elmagyarázza, hogy ez nem lesz olyan könnyű, mivel a droidok túl sokan vannak. Mundinak, és Kenobinak igyekeznie kell. Az admirális elmondja még, hogy küld le segítséget nekik. Yoda bólint, majd kilépnek.
 Klónok vonulnak vissza. A hegyeknél egy bázisban Kenobi, és Mundi nézi a pajzsot egy távcsővel. Kenobi épp leereszti a csövet, amikor három felderítő klón érkezik meg, és elmondják, hogy megtalálták a gyenge pontját a pajzsnak. Mundi azt parancsolja a klónoknak, hogy kezdjék meg az indulást. Kenobi ránéz, majd a távcsővel megvizsgálja a pajzsot. Közben azt feleli, hogy kemény harcnak lesznek kitéve. Mundi is ugyanezt véli, de azért egy próbát megér.
 

Attack!!!!
 

A droidok járőrőznek. Az egyik épp a hegyekre pillant, ahol futnak az at-rt -k. Szól is a többieknek, hogy jön az ellenség, amikor egy fénykard lesújt rá. Majd Kenobi, és Mundi ugrál ki az egyik szikla mögül, és a 212 -s osztag. Cody lelő egy-két droidot, majd fedezékbe vonul a társaival. Onnan lövik a közeledő droidokat. Mundi kivéd egy lövést, aztán átugrik a droidok közé, ahol nyugodtan apríthat. Obi-wan is ugyanezt teszi. Eközben az at-rt -k megjönnek. A droidok előre akarnak vonulni, ám most kereszttűzbe kerültek. A jedik eközben szépen aprítják a droidokat. A lövegek is tüzelnek. Mundi ellök egy droidot, és azt parancoslja a klónoknak, hogy törjenek át a pajzson, és lőjjék szét a generátort. Azok bólintanak, majd látjuk, hogy a klónok átszaladnak a pajzson, és védekeznek a lézerzáporban. Cody fedezéket talál. Waxos, és Visszhang is ott van, na és persze Ököl. Cody megmondja, hogy ő, és Visszhang elindulnak a generátor felé, addig Waxos, és Ököl védik őket. A két klón bólint, majd elindulnak. Épp jókor, mert egy ágyú pont oda lőtt. Eközben a klónok sikeresen megközelítették a generátor védelmét. Egy közelharcot látunk éppen. ( képzeljük el, hogy hullnak a klónok, és a droidok :D )
  Egy keselyű repül bele a képernyőbe. Az egyik szakadár fregatt lángol, egy másik pedig sikeresen lövi a főhajót. Az admirális azt parancoslja, hogy állítsanak minden műszert jóra. A tisztek bólintanak. Ekkor lássuk, hogy egy vadászraj szétlő egy keselyűt, majd még egyet.
 Mundi, és Obi-wan végzett a droidokkal, majd bemennek a pajzs mögé, Ott heves tűzharc alakult már ki. Eközben Waxos, és Ököl lövi a közeledő droidrajokat. Waxos megjegyzi, hogy ez nem éppen kellemes, majd felberúg egy droidot, aki ettől összedől. Ököl lő néhányat, majd megjegyzi, miközben kitér egy-két lövés elől, hogy siethetnének a robbantók.
 Cody, és Visszhang egy-egy láda mögött vannak. Épp egy droidraj ment el előttük. Cody lassan elindul a generátor felé, majd lelapul, mivel egy rakéta csapódott be előtte. A droidok persze észrevették őket, majd tüzet inditottak ellenük. Cody rögtön fedezékbe vonul, majd onnan lövi a droidokat. Visszhang eközben már a generátor előtt áll, és rakja a tölteteket. Amikor kész, lelő egy droidot, majd elindul kifele. Cody ezt látja, majd egy gránátot dob a droidok közé, és Visszhanggal együtt eliszkolnak. Elérik Waxost, és Ökölt. Kérdik, hogy mi van a generátorral, miközben fedezékbe vonulnak. Cody csak vállat von, majd látjuk, hogy Visszhang megnyom egy gombot, mire a generátor felrobban, és vele együtt a pajzs is.
 A droidok meglepődnek, majd elkezdenek visszafele futni. Obi-wan, és Mundi még levág néhány ott maradt droidot, és elindulnak Codyék felé. Obi-wan megköszöni nekik a segítséget, majd Mundi-val felhívják az admirálist. Megmondják, hogy a pajzs, és a generátor megszünt. Az admirális ennek örül, majd még megmondja, hogy a segítség úton van. Ekkor gunship -k érkeznek a helyszínre, és klónok jönnek kifele. Obi-wan azt mondja az admirálisnak, hogy legközelebb időben hozza ezt, majd kikapcsolnak. Elindul a két jedi a felrobbantott generátor felé. Eközben Cody megköszöni a segítséget, amit a három klón tett. A 3 klón csak vállat von, majd ők is elindulnak a bázis fele.
 

Vége
_____________________________________
 

Íme a rész, ami csatadús, és nagyon izgalmas.
Szerintetek:-%

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr143502701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása