2011. december 20. 20:51 - Bence1997

2. évad 15. rész: Kémharcos

Megjött a 15. részem. Ezenkívül van az ötrészes jabiim -i csata, amit ( talán ) holnap el is kezdek írni. Meg még az évadzáró van még hátra. De íme a rész:

 

Spy warrior

 

’ A megértések közt van néha az igazság ’

 

Háború. A szakadárok, és a köztársaságiak egymást támadják minden egyes rendszerben. Ám mégis a szakadárok előre tudják a köztársaság lépéseit. Hogy ezt megakadályozzák, egy elit csoportot küldenek ki a külső rendszerekbe. Végül egy messzi rendszerben rátalálnak Dooku gróf flottájára, és egy kémállomásra. A legközelebbi jedimestert, Di jedi lovagot kérik fel a feladatra, hogy támadja meg, és pusztítsa el az állomást. És ha nincsen az állomás, valahogyan fogja el a grófot.

 

Támadó alakzat

 Öt köztársasági cirkáló lép ki a hiperűrből. Az egyiken Ima - Gun Di jedi mester van, és Dao admirális. Épp arról beszélgetnek, hogy mennyi veszteség van ebben a szektorban, amikor egy klónparancsnok felhívja őket, és azt mondja nekik: megjöttek! Di mester örül ennek, majd kiadja a parancsot, hogy kezdjék felkészíteni a csapatokat, majd egy kis idő után azt mondja: Kezdhetik a támadást! Ekkor látjuk azt, hogy megkezdődik az űrcsata. Vadászok repülnek kifele. Az ellenségnél azonban nagy a készülődés. A taktikai droid épp adná ki a parancsot az indulásra, amikor Dooku gróf jelenik meg előtte, és azt parancsolja, hogy várjanak, amíg a köztársaság fölénybe nem kerül. A taktika droid bólint, és vár. Eközben a vadászok elérik a fregattokat, és elkezdik lőni őket. A kémállomáson addig a gróf várja a jelentéseket. Később meg is érkeznek, mégpedig azok a hírek, hogy egy fregatt megsemmisült, egy másik pedig majdnem felrobbant. Dooku ekkor elgondolkodik, majd kiadja a parancsot: Tüzelésre, majd tűz!

 Egy köztársasági, és egy szakadár űrhajó egymás mellé érkezik, és szétlövi egymást. Majd a kamera elfordul, és egy nagy űrcsata jelenetet mutat. A jelenetben láthassuk, hogy egy vadászt szétlőnek, majd egy keselyű belezuhan egy cirkáló hídjába, amitől a cirkáló felrobban. Egy osztag pedig áttöri a blokádot, és megkezdi a támadást az állomás ellen. Az állomást védőpajzs védi, így szinte lehetetlen áttörni. Az egyik rakétával próbálkozik, de nem sikerül neki. Egy másik is ugyanezt próbálja, ám az se sikerül. Végül egy okos terv kieszelése után megszűnik a pajzs, így a csapatok le tudnak szállni. Addig az űrben egy vadászgépet újra kilőnek, ami belerepül egy szakadár fregatt oldalába. Ahogy felrobban, a lángból egy keselyű tör elő, ami üldöz egy vadászt. Végül kilövi.

 A hangárban Di mester beszélget a klónparancsnokával. Elmondja a támadás menetét, majd felszállnak. A hídon eközben Dao jelent Di –nek hologramon. Elmondja, hogy át tudták törni a blokádot, ám nem olyan sok ideig. Di vállat von, majd szétkapcsol. Megparancsolja a pilótának, hogy igyekezzen. A pilóta bólint, majd belehajt. Ameddig mennek, lássuk, ahogy a kamera változtatja pályáját. Látjuk, hogy néhány vadász belerepül egy fregatt hangárjába, és óriási kárt okoz. Azt is láthassuk, hogy egy felrobbant cirkáló ( megmaradt még 3 ) robbanása után egy vadászraj kezd bele az akcióba, és elkezdi megtámadni a keselyűk raját. Lövések, robbanások látszanak. Az egyik gunship –t eközben kilövik. Di mester felszisszen, majd megkérdezi a pilótát, hogy mikorra érnek le, mire a pilóta azt mondja, hogy pár perc, és lent lesznek. Nem is kell több, a sok gunship hamar eléri a bolygó légkörét, és leszállnak a kémállomás előtt. A klónok kiszállnak a gunship –ből. Di mester is kiszáll, majd hirtelen hallanak valamit, és felnéznek az égre. Az égen egy piros robbanást lehet látni, majd egy zuhanó keselyűt, ami belecsapódik egy lépegetőbe.

Az állomás ostroma

 Dao admirális aggódik. Megkérdezi az egyik tisztet, hogy kiküldték –e az összes csapatot, mire meg is kapja a választ: Igen. Az admirális persze le akar nyugodni, ám amikor kap egy találatot a cirkáló, megörül, és kiadja a parancsot: Teljes tűz!!! Lássuk, hogy a cirkáló letámad egy fregattot, és majdnem szétlövi. Eközben a cirkáló egyik oldalán vadászok suhannak el, majd lebombázzák a fregatt hídját. Dao admirális rögtön nem lesz ideges. Az egyik tiszt ekkor mondja az admirálisnak, hogy hívják.  

 Di mester felrendezi a sorokat a nagy ostromra. Hamar készen is állnak, majd a jedi mester visszaszámol. Addig droidok jelennek meg az állomás előtt. Felfegyverkezve várják az ellenséget. Di végül eléri a 0 –t, majd elkiáltja magát, hogy rajta. Ekkor a klónok, és az at-rt –k elkezdenek megindulni, majd beleütköznek az ellenségbe. Egy briliáns csatát láthatunk. ( képzeljük el :DDD ) Lássuk, hogy néhány droid elpusztul, majd néhány at-rt belelendül a droidok közé, és apróra lövik egymást. A klónok is megérkeznek, majd lövik a droidokat. A lépegetők többsége eközben sikeresen túléli a bombázást. Di mester amikor látja, hogy már alig van droid, egy at-rt –vel előreszalad, majd utasítja az osztagot a tovább támadásra. Az egyik klón bólint.

 Egy keselyű repül bele a képernyőbe. Az egyik szakadár fregatt lángol, egy másik pedig sikeresen lövi a főhajót. Dao admirális éppen beszélget Di mesterrel. A jedi elmondja, hogy majdnem elfoglalták az állomás kapuját, de még így is erős a pajzsuk, vagyis a védelmük. Dao biztosítja a jedit arról, hogy nem lesz semmi baj, majd bontja a kapcsolatot. Az ablakhoz megy, majd megparancsolja: tűz a fregattok hídjára!

 Klónok szaladnak el a képernyő mögül. Néhány droid állja útjukat. Ezeken lelövik, majd csatlakoznak társaikhoz. Néhány másodperc múlva az utolsó droidot is szétlövik. Di mester ennek örül, majd mondja, hogy betörnek az állomásra. Szóval készüljenek. A klónok bólintanak. Ekkor azonban tankok jelennek meg. Di mester aktiválja fénykardját, és ráugrik egy tankra, majd bemászik. Később hullott droidok vannak a klónok előtt. Di mester ugyanezt megteszi a maradék három tankkal is, majd megparancsolja a klónoknak a támadást. A klónok előreszaladnak. Az útjukba kerülő droidokat szétlövik. Végül beérkeznek. Di mester megmondja a klónoknak, hogy ő megkeresi a grófot, addig a klónok pusztítsák el az állomást. A klónok bólintanak. Di mester pedig elindul.

Párbaj, és végkifejlet

 Dooku gróf ül a székében hátrafele az ajtótól, amin most Di mester jön be. Dooku elmosolyodik, majd megfordul, és feláll. Üdvözli a mestert. Di is üdvözli a grófot, majd utasítja, hogy adja meg magát. A gróf megrázza a fejét lassan, aztán kijelenti, hogy nem fogják elkapni. Majd kinyitja fénykardját, és rátámad Di mesterre, aki hárítja a csapást. Dooku ügyesen harcol, majd hirtelen kiejti Di mester a fénykardot. Dooku rászegezi a kardját, és megadásra kényszeríti. Di mester elmosolyodik, majd benyom egy gombot, mire felrobban egy híd. Dooku hátranéz, és ez ad egy kis percet Di mesternek, aki így a fegyveréhez nyúl, majd rácsap a grófra, aki hárít. Majd egy újabb csapás. Dooku forgatni kezdi a kardot, majd szaltózik egyet, és egy csapást mér Di mesterre. A jedi mester ezt hárítja, majd egy erőlökéssel eltolja Dookut. A gróf hamar megáll, majd felugrik, és lecsap a jedire, aki hárítja, majd ellöki újra a grófot. Ám arra nem számított, hogy Dooku átszaltózott felette, így Di –nek vissza kéne fordulnia. Szerencsére hárítja a csapást.

 A klónok berontanak az állomás középpontjába, és fedezékbe vonulnak. Közelharc alakul ki. A droidok túlerőben vannak. Ám egy kis csata után, ( amit ha elképzelünk, nagyon is látványos ) az összes droid elpusztul. A klónok pedig lerakják a bombát, majd elkezdenek menekülni.

 Di mester hárít egy csapást. Majd ellentámadásba lendül. Dooku ügyes taktikát választ, mert az első hárítást követően ellöki a jedit, majd ráugrik, és megáramozza. Di mester ezt észre is veszi, majd a villámok elől kitér. Egy csapást intéz a gróf ellen, aki hárítja azt. Majd látjuk, hogy mind a ketten ellökik egymást. Di mester megfogja magát, majd felugrik, és lecsap a fekvő Dooku –ra, aki erre számított, és elugrik onnan. Majd látjuk, hogy a jedi mester csapását hárítja. Majd egy újabb taktikát változtat, amivel végül sikerül is ledöntenie Di –t, így már adná is a kegyelemdöfést, amikor elkezd robbanni a kémállomás. Di mester ekkor ellöki magától a grófot, és elkezd menekülni. A gróf utána.

 A kémállomás végül felrobban. Három gunship emelkedik a magasba: Az egyikben egy csomó klón, a másodikban Di mester osztaga, a harmadikban pedig az osztag vezetője, és maga a jedi mester. Hamar elérik a cirkáló hangárját, és kiszállnak. Dao admirális üdvözli őket, majd megkérdezi, hogy most hová induljanak. Di mester azt mondja, hogy Corusantra. Beszél a tanáccsal személyesen. Dao bólint, majd elindulnak a hídhoz.

 Egy csillagszlúp emelkedik a képernyő felé. Dooku sóhajt egyet a hajóban, majd gondolkodik, hogy miként is fogja elmagyarázni mesterének ezt a felettébb érdekes dolgot. Majd hiperűrugrásra lép.

 A tanács összegyűlt. Yoda, és Windu megkérdezi Di mestert, hogy elpusztult –e a kémállomás. Di bólint, majd felsóhajt, és kijelenti, hogy a gróf kicsúszott a kezei közül. Ki-adi mundi megcsóválja a fejét: ’ Én megmondtam. A gróf túl magabiztos, és erős ’ Yoda ránéz, és lassan bólint: ’ Talán igazad lehet, talán nem. De egyben biztosak lehetünk: A gróf a sötét oldal vezetője. ’ Ekkor mindenki bólint, majd a tanácsot hátulról látjuk.

 

Vége

Szerintetek: - %

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr983479088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása