2011. december 17. 19:02 - Bence1997

2. évad 14. rész: Trandoshani kelepce

 

Trandoshani kelepce

 

A gonoszság fája a fájdalomnál kezdődik ’

 

Háborús zónák. A szakadár erők benyomulnak a peremvidékekre, és nagy pusztításokat végeznek. A köztársaság felállítja a biztonságos intézkedéseket, ám még több klónkatona kéne a csataterekre. Ám most egy fordulat tevődik, ugyanis amíg csatatér van, addig az alvilág forgalmasította értékeit. Most pedig a Toydorián két fél egymás ellen szegődik. A jedik, és a szenátus egy jedi alakulatot küld oda Anakin Skywalker, Obi-wan kenobi, és Ahsoka Tanoval.

 

Megérkezés

 Egy hajó érkezik Toydoriára. Leszáll egy pályán, majd kijön a hajóból a három jedi. Megállnak egy toydoriai előtt, és bejelentkeznek. A toydoriai bejelenti őket, majd látjuk, hogy a három jedi bemegy az épületbe. Ott egy helyen megállnak, majd Anakin megkérdezi Obi-want, hogy miért kell ilyen feladatot is elvállalni, mire Obi-wan csak annyit mond, hogy ez csak egy kis kiruccanás, majd belép a toydoriai szenátusi terembe. Ahsoka ránéz mesterére, majd ő is bemegy. Anakin kifújja a levegőt, és utoljára lép be. A szenátusi terem elég furcsa. Középen van Katunko király, és testőreinek helye, míg jobb oldalon a huttok, bal oldalon pedig a toydoriaiak foglalnak helyet. Anakin körülnéz, majd beül egy helyre. Katunko ekkor azt mondja, hogy berekeszti az ülést. Majd elindul a jedik felé. A három jedi feláll, és meghajol Katunko előtt. Katunko is ugyanezt teszi, majd elindul. A jedik utána. Kiérnek a folyosóra. Anakin megkérdezi, hogy mi ez az egész, mire Katunko csak ennyit mond: Ők árulók. Ekkor a három jedi összenéz, majd Ahsoka megkérdezi, hogy miért árulók. Katunko ránéz, majd elmeséli, hogy a huttokkal jóban voltak, ám egy hutt csempész rávette a hutt nagyvezetőket arra, hogy lázadjanak fel. És azt gondolja, hogy az a csempész Dooku –nak szolgál. Anakinnak ekkor a keze összeszorul.

 A trandoshan hajó kiér a hiperűrből, majd leszáll egy sík vidéken. A hajón húsz darab trandoshan harcos van. Az egyik felhívja Dookut, aki felveszi a kapcsolatot. A harcos elmondja, hogy ideértek. Dooku ennek örül, majd elmondja, hogy a huttok fellázadtak, és hogy ezt őnekik kell tovább vinniük. A trandoshan harcos bólint, majd megkérdezi, hogy ezen kívül még mi a feladatuk. Dooku elmosolyodik, majd azt mondja, hogy Skywalkert kell távol tartani Kenobitól, és a padawanjától. Biztos a csapda ekik. A harcos ismét bólint, majd bontja a kapcsolatot.

Hívás, és indulás

 Anakin, Obi-wan, és Ahsoka belépnek az irodába, majd leülnek. Előttük Katunko beszél hologramon egy őrrel. Katunko megkérdezi az őrtől, hogy nem észlelt –e valamit, mire az őr azt mondja: nem. Majd bontja a kapcsolatot. Obi-wan elgondolkodik, majd megkérdezi a királyt, hogy baj van –e. Katunko felsóhajt, és bólint. Elmondja, hogy a huttok néha megtámadják a szállítmányokat, vagyis trandoshan vadászokat küldenek errefelé. Anakin ekkor az asztalra csap, és elmondja, hogy ez így nem folytatódhat, majd ki akarna menni, ám Katunko hívást kap. Fogadják. A hologramon ekkor egy trandoshan harcos jelenik meg. A harcos üdvözli őket, majd odafordul Anakinhoz: ’Skywalker! Gyere el a síkságok völgyébe, és küzdj meg velünk! Ha nem, akkor a toydoriaiak lelke meg lesz pecsételve. Szóval gyere el, vagy a toydoriak nem élnek sokáig! ’ Azzal szétkapcsol. Anakin ránéz a királyra, majd a két jedire, aztán elindul. Kiér, fog egy robogót, és ráül. Megjelenik mellette Obi-wan, Ahsoka, és Katunko. Obi megkéri őt, hogy ne menjen, ám Anakin megrázza a fejét, és elindul.

 Az irodában Obi-wan, Ahsoka, és Katunko van. Ahsoka nem hiszi el, hogy mestere csak így elment. Obi-wan se akarja elhinni, ám nem tehettek semmit. De most sokkal nehezebb a feladatuk. Feláll, majd megkérdezi a királyt, hogy mikor szoktak jönni a szállítmányok. A király elmondja, hogy éjjelenként. Obi-wan erre elgondolkodik, majd ráböki, hogy ha lehetséges, akkor akar találkozni azzal a hutt csempésszel. Katunko erre azt feleli, hogy az túl veszélyes, ám Obi-wan hajthatatlan. Megmondja Ahsokának, hogy induljanak. A padawan bólint, majd elindulnak. Katunko utánuk néz, majd becsukódik az ajtó.

Harc, és párbaj

 Anakin a robogón száguld a trandoshan hajó felé. Hamarosan észreveszi, majd nemsokára meg is érkezik oda. Leszáll, és bemegy a hajóba. Ott megáll, és körülnéz. Négy trandoshan van. Az egyik a főnök. Anakin megkérdezi, hogy miért hozták ide, mire a főnök elmondja, hogy csak egy dologért, és a végén kimondja a rabszolga szót. Anakin erre bedühödik, majd kiereszti dühét. Ekkor három trandoshan hátraesik. Anakin dühödve kiáltja, hogy mit mondtak rá. A főnök ekkor megereszt néhány lövést. Anakin viszont gyorsan kapcsol, és aktiválja fénykardját, majd kivédi a lövéseket. Aztán rátámad. A főnök erre számított, és elfut onna, majd ráereszti embereit. Anakin nem foglalkozik velük. De azért kivéd néhány lövést, és átszúr egy trandoshan harcost.

 Obi-wan, és Ahsoka besétálnak egy hotelbe. Felmennek az egyik szintre, majd leülnek. Várják, hogy beengedjék őket. Ekkor egy őr kijön, és bevezeti őket egy kis irodába, ahol a hutt csempész van. Ahsoka erre aktiválja fénykardját, és rászegezi a csempészre. Obi-wan megkéri Ahsoka –t, hogy ne tegye, majd leülnek. A csempész lenyugodik, és megkérdezi, hogy miért jöttek. Obi-wan ekkor megmondja, hogy a toydoriaiak nevében jött ide. A csempész ekkor feldühödik, és elmondja, hogy mindjárt jön. Aztán kimegy az irodából. Obi-wan odamondja Ahsokának, hogy a hutt civilizáció elég fejletlen itt, ám ha Dooku keze áll a dologban, akkor a huttok nagy előnyre tehettek szert. Ekkor visszajön a csempész, háta mögött néhány droiddal. Obi-wan, és Ahsoka ekkor aktiválják fénykardjukat, és védekező állásba állnak. A csempész felnevet, és arébb áll. A droidok ekkor lőnek. Obi-wan kivéd néhány lövést, majd levág egy droidot. Ahsoka is ugyanezt teszi, ám ekkor egy robbanás történik, és Obi-wan egyszerűen kiesik az ablakon, és zuhan-zuhan. Ahsoka aggódva néz utána, ám a droidok elkapják őt. A csempész elmondja a padawannak, hogy adja meg magát, ám Ahsoka megrázza a fejét, és az erő segítségével kiszabadul, és elszökik. Kijön a hotelből, ám amikor felnéz, látja, hogy Obi-want egy lebegő jármű kapja el, és elviszik. Ahsoka ekkor fog egy robogót, és Anakin után indul.

 Anakin levág egy trandoshant keresztbe, majd megfojt egy újabb harcost. Dühös. A főnök mégjobban rabszolgázza, ám ekkor Anakin elkezdi tiszta szívéből fojtogatni a főnököt, és a hajó hiperhajtóműve is elkezd füstölni. A főnök bocsánatot akar kérni, ám Anakint nem lehet megállítani. Végül megfojtja a trandoshant. Ekkor érkezik meg Ahsoka. Anakin ránéz, és rögtön nem dühös. Megkérdezi, hogy hol van Obi-wan, mire Ahsoka elmondja, hogy elfogták. Anakin érzi, hogy hol van régi mestere, és elindulnak. Kiugranak a hajóból, ami robban. Aztán elindulnak.

Végső percek

 A kamera egy arénát mutat. Az arénában van a hutt csempész, aki felhívja Dookut, és elmondja, hogy elfogta Kenobit, és Skywalker is le van foglalva. Dooku elégedett, ám megkérdezi, hogy mi van Skywalker padawanjával. A csempész csak vállat von, és azt mondja: ’ Nem lesz útban. ’ Dooku ennek örül, majd elmondja, hogy öljék meg Kenobit, és találják meg azt a padawant. A csempész bólint, aztán amikor a kapcsolta megszűnik, az erkélyre megy, és bejelenti a nézőknek, ( akik huttok ) hogy megkezdődik a harc. Ekkor Obi-want kidobják az aréna közepébe. Obi felkel, és körülnéz. Ekkor néhány trandoshan harcos érkezik fegyverrel.

 Anakinék megérkeznek, majd elindulnak az arénába. Elvegyülnek álruhában a huttok között. Eközben Obi-wan aktiválja fénykardját, és kivéd néhány lövést. Aztán kivéd néhányat újra, ám végül egy lövést kap a vállába. Kiejti a fénykardját. A hutt csempész tapsol, és megparancsolja a harcosoknak, hogy öljék meg a jedit. A harcosok lehajolnak, majd rátámadnak a jedire. Obi-wan védekezik, ám az egyik harcos belerúg a hasába, amitől összeroggyan. Az egyik harcos már lőne is rá, ám ekkor mintha nem kapna levegőt. Hátulról Anakin elkezdi fojtogatni őt, és végül a harcos meghal. A maradék trandoshan harci állást vesz fel, és rátámadnak Anakin –ra. Ahsoka is ott van, aki előrerohan, és levág egy trandoshant. Anakin viszont azt mondja neki, hogy foglalkozzon inkább Obi-wannal. Ahsoka bólint, majd odaszalad a jedihez. Eközben Anakin levág egy trandoshant, és kivéd néhány lövést, majd átszúr kettő trandoshan harcost. A maradék négy elkezd menekülni. Anakin ekkor felugrik, és eléjük érkezik. Elkezdi fojtogatni őket. Obi-wan, és Ahsoka is megérkezik hozzá. Obi-wan kéri Anakint, hogy hagyja békén őket. Anakin dühös, ám végül elereszti őket. A harcosok rimánkodva rohannak kifele az arénából. A huttok is megrémülnek. Elkezdenek menekülni. Ám ekkor gunship –k jelennek meg az arénában. Az egyik gunship –ből kiszáll három klón, Rex, Cody, Yoda mester, és Katunko két testőrével. Yoda mester örül, hogy győztek. Katunko is ugyanezt mondja. Ahsoka bólint, majd megkérdezi, hogy a csempésszel mi legyen. Katunko azt mondja, hogy börtönbe viszik a tetteiért. Obi-wan helyesnek látja. Anakin is, majd elindul az 501 –es osztagához.

 Yoda megkérdezi Obi-want, hogy az ifú Skywalker hogy viselte ezt a küldetést. Obi-wan azt mondja, hogy furcsa dolgok történtek itt. Yoda ezen elgondolkodik, majd azt mondja, hogy az ifjú Skywalker jövője ködbe van ítélve. Katunko viszont kijelenti, hogy a jediknek hála ismét béke van Toydorián.

 

Vége

Nos, hogy tetszik. Nem lett túl összesűrítve? Ha igen, akkor sajnálom, de most egy olyan részt akartam írni, amiben Anakin egy kicsit a sötét oldal felé lendül.

Értékelésetek: 98%

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr353471383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2011.12.21. 11:59:41

Nos, hát nekem nagyon tetszett 98%
süti beállítások módosítása