2011. november 30. 19:15 - Bence1997

2. évad 11. rész: Halálos fronton

DEATHLY FRONT

( Halálos fronton )

 

’ Egy igaz halál a becsület szava ’

 

Támadás alatt. Miután Anakin Skywalker, és Obi-wan Kenobi jedi tábornokok elfoglaltak egy központot, rögtön támadást indítottak az egyik torony felé, ami a fővároshoz vezető utat zárja le. Even Piell, és osztaga is segített nekik a torony bevételéhez, majd egyesével meg is ostromolták azt. Végül sikerült bevenniük, és most a fővároshoz vezető úton akarnak átkelni, ami ismeretlen vizekre vezeti majd őket a heves erdőségben…

 

Elsöprő támadás

 Egy klón lép be a terembe. A torony legtetején van, ahol a jedik, és a klónparancsnokok vannak. Elmondja ( mivel felderítő ) hogy nem észlelt semmi gyanúsat, ám azért a keleti hátnál hagyta a társát, és még egy osztagot rendelt oda. Anakin bólint, majd elküldi. Ekkor a felderítő társa jelenik meg a hologramon, aki jelenti, hogy semmilyen jelét nem vették droidoknak, vagy éppen chiss fajnak. Obi-wan ezt furcsának találja, és megkérdezi, hogy nem futattak –e át valamilyen érzékelőt, mire a felderítő ezen elgondolkodik, és elmondja, hogy megteszik, majd kilép. Anakin megkérdezi Rex –t, hogy van –e valami hír az elfogottaktól. Rex megrázza a fejét, és kijelenti, hogy semmilyen hírt se hoztak ki belőlük. Ekkor bejön az ajtón Cody, és Cerus, majd elmondják, hogy elcsíptek egy üzenetet. Even Piell megparancsolja, hogy játszák le nekik. Lejátszák. A felvételen azt látják, hogy egy chiss harcos épp beszélget Dooku gróffal. Arról, hogy hamarosan támadás lesz a főváros ellen, és semmi védelmük nincsen, ám a gróf kijelenti, hogy nem kell aggódniuk a harcosoknak, mert a köztársaság veszíteni fog. Az üzenet véget ér, majd a három jedi megállapodik azon, hogy elindítanak egy gyors támadást.

 A klónok kint sorakoznak. Nem tudják, hogy miért hívták őket ilyen későn, de azért eljöttek. Ötös felsóhajt, majd elmondja az osztagoknak, hogy egy fontos küldetés miatt vannak itt, de a fővárost bevenniük ilyen fáradtan nehéz lesz. Ekkor megjelenik Rex, Cody, és Cerus. Ötös észreveszi őket, és tiszteleg. A klónok is ezt teszik. Rex elmagyarázza nekik a tervet, hogy a keleti hátig indulnak el, hogy találkozzanak a felderítő osztagokkal, majd onnan együttesen támadni fognak. Minden klón bólint, majd szétoszlanak. Ám ekkor egy osztag klón közé beérkezik egy rakéta, majd a klónok csak annyit vesznek észre, hogy két osztag klón meghalt. Majd egy újabb lövés érkezik. Cerus fedezékbe vonul, és az osztagokat is utasítja ugyan erre. Ekkor egy harmadik lövés is eljön, ám az csak a kaput találja el, kisebb horzsolásokkal. Rex, és Cody előveszik a fegyvereiket, majd körülnéznek. Cody ekkor megpillantja a nyugati hegyet, amin egy chiss rakétaágyú volt. Rex –nek elmondja, ám ekkor robbanás tör ki, és a kapu felrobban. Egy osztag elpusztul. Cerus odamegy Rex –hez, majd elmondja, hogy szólni kellene a tábornokoknak. Ám ekkor a hátuk mögött megjelennek ők. Piell kérdezi, hogy mi folyik itt, mire a felrobbant kapu mögül chiss harcosok futnak be az udvarba, közben lövik a klónokat. Anakin rögtön aktiválja a fénykardját, majd aprít néhány chiss harcost. Azok még mindig többen vannak. Ekkor egy újabb lövés hallatszik, és újabb három osztag pusztul el. Még vannak az 501 –sek, a 212 –sek, és Even Piell osztaga. Obi-wan kivéd egy lövést, majd a hegyről láta, hogy megint lőnek. Pont feléje, így kitér a lövéstől, ami így a falba csapódik, pár klónt, és chiss harcost ellökve onnan. Piell is kivéd egy lövést, majd elmondja, hogy indulniuk kellene. Anakin is erre a javaslatra akar rátérni. Obi-wan levág egy chiss harcos fejét, majd beleegyezik. Ekkor Piell utasítja a csapatokat, hogy induljanak a keleti háthoz. Erre minden klón elindul, közben azért néhány chiss harcost lelőnek, vagy éppen leütnek. Végül kiérnek az erdőkbe, ahová nem követik a klónokat, és a jediket.

Találkozás, találgatás

 A klónok sétálnak, majd végül elérik a keleti hátat. Megpihennek. Addig a három jedi tábornok, és a klónparancsnokok odamennek a felderítő osztaghoz. Megkérdezik tőlük, hogy sikerült –e valamilyen jelet elfogni, vagy valamilyen érzékelővel valamilyen jelenlétet megfogni. A felderítő parancsnok megrázza a fejét. Piell ezen nem nagyon gondolkodik, rögtön kiadja a parancsot: továbbmennek a fővároshoz közeli hátsághoz! Ötös elképed, de még a két jedi is. Obi-wan megkérdezi, hogy miért mennek most, hogyha egy kis pihenés után mennének. Piell erre rögtön rávágja, hogy sietniük kell, mivel az üzenetben Dooku azt monda, hogy veszítenek majd a köztársaságiak. Ezt nem hagyhatják tett nélkül. Anakin erre azt válaszolja, hogy nem lehetne inkább három oldalról megostromolni, mint például azt a tornyot is. Piell megrázza a fejét, és kijelenti, hogy az csak egy torony, és nem egy erős erőd. A tornyot viszont most már elfoglalták, a központból nem tudnak segítséget küldeni, és a légi egységeik sem tudnak leszállni, csak egy tiszta terepen, nem egy erdőségen. Obi-wan erre azt mondja, hogy akkor addig vonulnak előre, míg el nem érnek egy tisztást, és majd akkor segítséget kérnek Yularen –től. Piell erre csak vállat von, majd beleegyezik, de addig egységesen mennek. 

 A klónok előrenyomulnak. Senki sem zavarja őket. Obi-wan –hoz odamegy Cody, Rex, és Anakin. Cody bevallja, hogy Piell mester egy kicsit olyan, mintha nyerni akarna. ( mint Krell az umbarai csatában, de nem igaz :D ) Anakin ezt nem veszi figyelembe, mivel elmondja, hogy Piell csak azért ilyen morcos, mert régen elvesztette padawanját. Obi-wan erre bólint.

 Ekkor Piell fedezékbe vonul, mivel piros lövedékek érkeznek messziről, illetve egy piros sugárnyaláb megy el egy osztag mellett, majd belecsapódik a földbe. Obi-wan előremegy, majd felméri a terepet. Csak egy út van, ám az is egy tisztásra viszi őket. Piell odamondja Anakin –nak, hogy küldje előre Ötöst, és Visszhangot egy fára, hogy lebombázzák azt a chiss ágyút. Anakin bólint, majd szól a két nevezett klónnak, akik értik a feladatukat, majd elindulnak. Látjuk, hogy előremennek, majd egy-egy fa mögé elbújnak, és elkezdenek mászni. Visszhang elmondja, miközben mászik, hogy ez egy öngyilkos küldetés, mivel bármikor megölhetik őket. Ötös is ezt gondolja, ám azért még ha itt is van a halál órája, akkor csináljanak már valamit a testvéreikért. Végezetül felérnek, majd Visszhang elővesz egy rakétavetőt a táskájából. ( egy kicsike rakétavető, ám egy furcsa kinézetű. ) Ötös eközben visszaszámol. Amikor elmondja, hogy 0, és elkiáltja magát, hogy most!!!, akkor Visszhang ellövi a rakétát, ami néhány másodperc után belecsapódik a chiss ágyúba, ezzel megsemmisítve az ágyút. Ötös felujjong, és megdicséri Visszhangot, aki csak vállat von, majd visszamennek. Amikor visszamentek, megállnak a tábornokok előtt. Piell megdicséri őket, majd utasítja a klónokat arra, hogy induljanak a tisztásra, mivel csak ottan tudnak felvenni valamilyen pozíciót. A többiek erre bólintanak, majd elindulnak. Hamarosan ki is érnek a tisztásra. Anakin kapcsolatot létesít Yularen –nel, hogy küldjenek egy mentőosztagot értük, mivel nagyon kevesen maradtak. Yularen erre megnyugtatja őket, hogy már leküldött három gunship –t a segítségükre, és egy betegszállítót. Anakin megköszöni.

 A klónok várják a segítséget. Addig néhány klón egy-egy sáncba belemegy, és onnan tüzeli a droidok maradékát, és a sok-sok chiss harcost. Cerus is köztük van. Már majdnem elérik a sáncokat a droidok, és a chiss harcosok, amikor megérkezik a segítség. Piell megkérdezi, hogy akkor a főváros megtámadásával mi lesz, mire Obi-wan elmondja, hogy ismeretlen területek között eveznek, így jobb először megismerni az ellenség bolygóját, majd úgy támadni. Piell vonakodik az evakuálástól, ám amikor látja, hogy körbe vannak kerítve, beszáll az egyik gunship –be. Már mindenki be van szállva, ám Cerus, és az osztaga nem. Piell megparancsolja nekik, hogy jöjjenek a hajókhoz, ám Cerus elmondja, hogy fedezik őket, és hogy menjenek, itten úgy is veszítenek. Piell még egyszer megparancsolja, ám végül elindulnak nélkülük. Cerus pedig védekezik az osztagával. Fogynak a klónok, és a végén csak ő marad. Utolsó mondatai ezek: ’ Legyen hű a halott embereihez tábornok, és ne legyen hozzánk vonakodó… ’ Majd elesik, és kiejtve puskáját a kezéből, meghal.

Beszélgetés

 Dooku gróf a palotájában van, és épp fogadja a mestere hívását. Sidius elmondja, hogy a köztársaság veszített a Csillán. Így eljött az idő, hogy az egész chiss fajt az uralmuk alá hajtsák, és hogy átállítsák a szeparatisták oldalára. Dooku meghajol, majd megkérdezi mesterétől, hogy mit tegyen. Sidius csak ennyit mond: ’ Csak várjuk ki a végét, hogy a chiss faj dühös legyen a köztársaságra. Majd csak aztán lépünk tovább a tervünk következő szakaszához. ’ Dooku meghajol, majd látjuk, hogy Sidius elmosolyodik.

Vége, és főcímdal

_________________________________________

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr493426756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása