2011. november 23. 18:49 - Bence1997

2. évad 10. rész: Veszélysorozatok

Nos sajnálom, hogy csak ilyenkor tudtam ideírni, de sok volt bennem a gondolat. Így csak mára tudtam megírni a 10. részt, ami egy kicsit hogy is mondjam, össze lett sűrítve. De tessék, íme:

Danger lines

( Veszélyvonalak )

 

’ Az igazi testvér feláldozza önmagát ’

 

Galaktikus konfliktus. Miután a szenátus megszavazta a chissek elleni támadást, Anakin Skywalker, és Obi-wan kenobi vezetésével a köztársaság támadást indított a chissek egyik legnagyobb katonai bolygóján: A Csillán. Miután áttörték a blokádot, és szereztek egy központot, ahonnan tudnak irányítani, Anakin Skywalker, és Obi-wan Kenobi rajta akar ütni egy szigorúan őrzött katonai támaszponton. Ehhez segítség kell, így a köztársaság Even Piell jedi mestert küldi a jedik, és a klónok segítségére. Eközben a bolygón felderítés folyik a támaszponthoz vezető úton.

 

Felderítő támadás

 Az 501 –es légió, és a 212 –es légió menetel egy keskeny úton. Tizennyolc darab az 501 –ből, Tizennyolc a 212 ből, és még tíz at-rt –s klón menetel. Összesen 46 klón van. Az at-rt –k hátul menetelnek, míg a két parancsnok, Rex, és Cody elől menetel. Cody felsóhajt, és azt monda: ’ Hát ez a felderítés egy unalmas meló. ’ Rex ránéz: ’ Csak fel kell derítenünk addig, amíg a tábornokok nem jeleznek, hogy visszamehetünk. ’ Cody erre megint csak felsóhajt, majd megkérdezi Visszhangot, hogy milyen hátul a terep. Visszhang előremegy, majd tiszteleg, aztán leveszi a sisakját, és elmondja: ’ Uram, tiszta, és csendes a környék. ’ Rex erre elgondolkodik: ’ Ez furcsa. A chissek sohasem adnak szabad utat valahova. Ez lehet hogy…’ Cody odafordul hozzá: ’ Csapda? Szerinted ez egy csapda? Hiszen nem rég indultunk el, és…. ’ Ám ekkor egy piros lövés megy el mellette. Aztán a fák mögül droidok jelennek meg, és azok elkezdenek lőni a klónokra. Rex elmondja, hogy rossz ötlet volt ilyen kevesen jönni. Cody is bevallja, majd előreszalad, mivel a keskeny útról chissek jelennek meg. Azok is elkezdenek a droidfegyvereikkel lőni a klónokra. Az egyik klón eközben sikeresen lelő egy chisst, ám az egyik droid lelövi őt. Ötös is megjelenik, aki felmászik az egyik fára, és onnan tüzeli a droidokat. Elmondja Rex –nek, aki épp aprítja a droidokat, hogy vissza kéne vonulniuk, mivel a droidok túlerőben vannak. Mert hát elég nehéz őket így eltalálni, miközben mozognak a fák mögött. Na és a chisssek is itt vannak. Rex ekkor lelő egy droidot, majd bólint rá. Aztán odaszalad Cody hoz, aki épp egy chiss harcost lő le. Elmondja, miközben kitér egy lövés elől, hogy vissza kéne vonulniuk, mert hát hátrányban vannak. Cody az elején még ellenkezik, de amikor az egyik at-rt –s klónt eltalálják messziről egy chiss ágyúvetővel, feladja a vitát, és visszavonulót fúj. A klónok ekkor még lövöldöznek, miközben visszafele szaladnak. A droidok ekkor megjelennek a fák mögül, és lövik a klónokat. A klónok közül egy-egy klón elhull, de azért egy-két droid is végre elpusztul. Aztán elérkeznek egy kanyarhoz, ami után egy hosszú egyenes van, és a központ térköre. A kanyarban azért az at-rt –k megmaradnak, hogy fedezzék a klónokat, ám Rex, és Cody, nameg Ötös, és Visszhang is védi a menekülő klónokat. Rex azért biztatja Ötöst, és Visszhangot, hogy bírják. Ám ekkor egy piros gömblabda eltalálja az egyik atrt -st. A klón, aki rajta volt, leugrik, ám így is meghal. Rex, és Cody ekkor az ellenségre néz. A chissek, és a droidok között volt kettő chiss ágyúvető. Rex, és Cody ezt már inkább hagyja másokra, majd visszafele szaladnak. A droidok utánnuk mennek. Ekkor csoda történik. Elérik a központ területét. Egy gunship száll le Rex –k előtt. Kiszáll a gunship -ből négy klón, és Anakin. Néhány droid elpusztul, majd Rex- k beszállnak a gunship be. Anakin –k is, majd a hajó elindul a központ felé, miközben Anakin megnyom egy gombot, mire a keskeny úton lévő droidok vonala felrobban.

Megérkezett a segítség

 A gunship –k leszálltak a központ előtt, és kiszálltak a klónok, na és persze Anakin. Obi-wan ő rá várt. Elmondja, hogy Piell mester hamarosan megfog érkezni, majd odaszól a klónoknak, hogy készüljenek a fogadásra. A klónok bólintanak, majd elmennek máshová.

 Egy cirkáló lép ki a hiperűrből, majd négy gunship indul el a hangárból. Hamarosan le is érnek, majd az egyik gunship –ből kiszáll Even Piell, és osztaga. Anakin, és Obi-wan megkérdezik tőle, hogy mi lesz a terv, miközben az egyik klón megjelenik, és tiszteleg: ’ Uraim, elindítottuk az előcsapatokat. Anakin bólint, majd bemegy. Even Piell erre csak vállat von, és azt monda, hogy várja a fejleményeket. Majd kint hagyva osztagát bemegy.

 A holoadás megszűnik. Even Piell összekulcsolja a kezeit, és elgondolkodik. Szerinte egy csapatnak a főúton kéne mennie elterelő műveletként, míg a többiek oldalról, persze kétirányú támadást intéznek. Anakin, és Obi-wan –nak tetszik az ötlet, majd szólnak a klónoknak, hogy hamarosan indulnak.

 Obi-wan, és osztaga már rég elindult a jobb oldali erdő részleg felé, ami elvezeti őket a toronyhoz. Útközben odamegy hozzája Cody: ’ Uram, szerintem ez nem annyira átgondolt terv, mivel ha észreveszik ezt a cselt, akkor ránk támadhatnak. ’ Obi-wan ránéz: ’ Tudom Cody, de vállalnunk kell a kockázatot akár így, akár úgy. ’ Cody bólint, majd visszamegy Visszhanghoz, és megcsóválja a fejét.

 Anakin, és osztaga is elindult a bal oldali erdőrészleg felé. Rex ötössel beszélget. Ám ekkor egy piros lövés megy el a fejük mellett. Majd egy droid jön elő az egyik fa mögül. Anakin csak elhúzza magától, és továbbindul. A klónok követik őt.

 Even Piell jedi tábornok elindul a főúton. Cerus, az osztag vezetője megkérdezi a jedit, hogy tartsák –e magukat a tervnél, mire Piell bólint: ’ Tartanunk kell, különben sohasem fogunk győzni. ’

Obi-wan és osztaga pihen a toronyhoz nem messze. Beszél hologramon Piell –l. Elmondja, hogy hamarosan lőtávolba érnek a toronyhoz közeli pályán. Anakin, és csapata is már szerinte odaért. Piell elmondja, hogy azért ne bízza annyira el magát, hiszen veszélyekkel teli az erdő, és a főút. Úgyhogy vigyázzon. Obi-wan bólint, majd kilép. Ekkor meghallja, hogy lőnek a klónok. Felnéz, és látja, hogy chiss –k közelednek feléjük. Előveszi fénykardját, és aktiválja, majd elkezdi mondogatni az embereinek, hogy fedezékbe, majd kivéd néhány lövést. Cody is lő, majd fedezékbe vonul.

 Piell, és osztaga megérkezik arra a pontra, ahol ő számolta. Majd a távcsövével megnézi, hogy nincs-e chiss, vagy droid a környéken. Nincs. Így tiszta a támadás. Elkiáltja magát, mire a klónok elkezdenek előrenyomulni a jedivel, közben lövik a tornyot. Néhányuk elpusztul, de azért még mindig vonulnak előre.

 Egy chiss harcos beszélget Dooku –val. Elmondja, hogy a köztársasági egységek megtámadták a központi tornyukat, amit ha netalántán elfoglalnának, szabad lenne az út a fővárosba. Dooku elgondolkodik, majd elmondja, hogy nem fog sikerülni a főváros elfoglalása, mivel nagyon erdős területen kell mad menniük nekik, és az elég halálos terep.

 Anakin, és osztaga eléri a torony alját, és elkezdenek felmászni. A fent lévő első klónok lelövik az ott lévő droidokat, és chiss –ket, majd megvárják a tábornokot, azaz Anakint. Amikor Anakin is felér, elkiáltja magát, majd látjuk, hogy leugranak a torony udvarába, és kaszabolják a chiss –k többségét, és a maradék droidot. Rex lelő egy droidot, majd elmondja, hogy most már csak chiss –k maradtak. Majd szól ötösnek, aki épp fejbevert egy chiss harcost, és lelőtte. Rex arra kéri Ötöst, hogy fogja meg Jessy –t, és nyissák ki a főkaput. Ötös bólint, majd int Jessy –nek. Elindulnak a kapu felé. Útközben néhány chiss harcost lelőnek, majd a megmaradt chiss őrt, akik vigyáztak a kapura. Aztán lassan kinyitották a kaput. Épp jókor, mivel chiss –k támadtak volna rájuk, ám a túloldalon Piell, és csapata rontott be az udvarba. A harcosokat leverve elindultak Anakin segítségére.

 Obi-wan és csapata nagy nehezen leverik a chiss –ket, majd elindulnak a torny felé. Amikor megérkeznek, lássák, hogy nyitva a kapu, így azon bemennek. Amikor megérkeznek, lássák megint, hogy az utolsó chiss –t is leverik Anakin –k. Obi-wan leereszti a fénykardját, és megdicséri régi padawan –ját. Anakin csak vállat von, majd elmondja, hogy Piell segítsége nelkül nem sikerülhetett volna. Ekkor jelenik meg Piell is, aki elmondja, hogy elfogták a torny vezetőit, így ez a torony a köztársaságé. Anakin, és Obi-wan ennek örül, majd Obi-wan elmondja, hogy most a főváros jön. Piell bólint, majd mindhárman elindulnak a toronyba. Rex, Cody, és Cerus utánuk néznek, majd kijelentik, hogy ez egy szép győzelem volt. Majd mindegyikük elindul a saját osztagához.

_____________________

Értékelésetek: -%

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr573406635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása