2011. november 05. 16:12 - Bence1997

2. évad 9. rész: Csilla siege

Csilla siege

( Csilla ostroma )

 

’ Az élet adományát sosem szabad elveszíteni egy másik adottságért ’

 

Konfliktus. A köztársaság szenátorai, és a chiss rendszer egymás ellen fordul, miután kihírlett, hogy a köztársaság megtámadott egy chiss utánpótlási szállítmányt. Erre a chissek fegyvert fogtak, és a szeparatisák oldalára állnak. Palpatine főkancellár a veszélyre nézve támadást akar intézni a chissek egyik legfőbb bolygója ellen: A Csilla nevezetű bolygót akarja megtámadni. Anakin Skywalker, és Obi-wan Kenobi jedi mestereket küldik a feladatra.

 

Az ostrom megkezdése

A Resolute, és még öt köztársasági cirkáló sorakozik fel Corusant felett. Anakin a hídon ismerteti a tervet a klónokkal: ’ Először is át kell törnünk a blokádon, mivel nem olyanok a szepik, hogy védtelenül hagynak egy ilyen fontos, stratégiai bolygót. Ha áttörtük a blokádot, akkor megkezdődhet a leszállás. Amikor leszállunk, akkor keresünk egy olyan helyet, ahol érdemes lesz pihenni, aztán pedig támadás alá vesszük a bolygó egész részét. ’ Rex erre megkérdezi, hogy mivan akkor, ha a chissek számítanak erre a trükkre, és netán valamilyen módon olyan támadást indítanak, ami elsöpörheti őket. Obi-wan ekkor megszólal: ’ Én számítottam erre, és kitaláltam egy nagyon jó tervet. ’ Azzal a holoasztalon eltűnik a bolygó, helyette a bolygó felszíne tűnik fel: ’ Amikor leszállunk, akkor két részre kell állnunk. Én viszem a 212 –es légiót, és még valamennyi osztag klónt, míg anakin az 501 –es légióval, és a maradék osztag klónnal fog vonulni. ’ Cody azért még megszólal: ’ Uram, a tervünk azért kész, de mivan, ha erre is számítanak a lakók ’ . Obi-wan ekkor viszont elgondolkodik. Ekkor Rex –nek egy jó ötlete támad: ’ Tábornok, ha szabad ’ Anakin ekkor hátralép egyet, majd látjuk, hogy Rex beüt valamit, mire egy torony képe jelenik meg: ’ Ha leszálltunk, akkor ezt a tornyot kellene hatástalanítani, mivel ha ez megsemmisül, akkor a pajzsnak is annyi, és akkor a csapatok le tudnának szállni. ’ Obi-wan ezt jó tervnek ötleteli, majd elindul az ablak felé. Anakin megmondja Rex –nek, hogy ezt a tervet támogatja, majd azt mondja: ’ Osztag… oszolj! ’ Erre az osztagok szétszóródnak. Obi-wan ekkor odaszól Anakinnak, hogy indulnak. Anakin bólint, majd látjuk, hogy elindul a hangár felé, miközben a crikálók belépnek a hiperűrbe.

Eközben a Csillán az egyik chiss központban egy chiss férfi felhívja Dookut, és elmondja, hogy fel vannak készülve a köztársaság fogadására. Dooku erre bólint, majd azt mondja, hogy tudja, hogy a köztársaság kiket fog majd küldeni. Elküldi az infókat, majd kilép. A chiss ekkor kijön a központból, és előtte vagy több ezer chiss áll. Elmondja, hogy leszámolnak a köztársasággal, majd elindul elfoglalni a helyét.

Eközben az űrben felsorakoztak a chiss csatahajók, és a szeparatista fregattok. A köztársasági cirkálók kilépnek a hiperűrből. A hangárokból kirepülnek a bombázók, vadászgépek. A chiss csatahajók eközben elkezdik lövöldözni a vadászokat, illetve a cirkálókat. A keselyűk kirepülnek a hangárból, és kezdetét veszi az űrcsata. Anakin rögtön észrevesz egy keselyűt, és lelövi. Eközben a chiss csatahajókból chiss vadászok jelennek meg, amik elkezdik letámadni a bombázókat. Az egyik bombázóban egy klón mondja, hogy nagyon sokan vannak, és végül kilövik őt. Egy másik bombázó eközben egy keselyűt lő szét. A pilótája felkiált: ’ CT-4451, ne!!! ’ Ám egy chiss vadász őt is lelövi. Yularen a Resolute hídján odaszól Anakin –nak, hogy vonuljon vissza, mert nagyon erős a védekezésük. Ekkor egy lövés csapódik bele a cirkálóba. Anakin megrázza a fejét, és kijelenti, hogy ha törik, ha szakad, de áttöri a szepik blokádját, majd látjuk, hogy szétlő egy keselyűt. Majd utasítja az osztagot, hogy kövessék. Majd elindul egy szeparatista fregatt felé. Eközben az egyik fregatt közel megy egy köztársasági cirkálóhoz, majd látjuk, hogy egymást hogyan lövik szét. Látjuk, hogy a hangárakat súlyos lövések kongatják. ( SW 3 feeling ) Eközben Anakin, és osztaga eléri az egyik szeparatista fregatt tetejét, majd látjuk, hogy Anakin tűz alá veszi a fregatt hídját, ami ettől felrobban. Máshol egy köztársasági cirkáló hídja felrobban, és így a cirkáló egyenesen egy szeparatista fregatt egyik oldalába csapódik. Egy óriási robbanás történik. Anakin eközben újabb keselyűkkel végez, majd rátér a chiss vadászokra is, akik nagyon sokan vannak. Eközben látjuk, hogy egy köztársasági cirkáló hangárja felrobban. Máshol egy chiss vadászgépet robbantanak fel a bombázók. Az egyik klón ekkor elrikkantja magát, ám kilövik. Az új arc vadászok eközben nekitámadnak a chiss vadászoknak. Látjuk, hogy a vadászok lövik egymást. Eközben egy bombázót megint kilőnek.

Obi-wan, és az osztaga beszáll egy gunship –be, majd látjuk, hogy egy csomó gunship felszáll. Majd kirepülnek a hangárból. Eközben az egyik chiss vadász eltalál egy gunship –t. Ám egy bombázó kilövi a vadászt. Obi-wan ekkor odaszól Anakinnak hogy tisztítsa meg a terepet. Anakin erre bólint, majd utasítja az osztagnak, hogy törjenek előre. Előremennek. Eközben még néhány gunshipet elveszítenek. Obi-wan odaszól a pilótának, hogy tartsa ezt az irányt. A pilóta bólint. Eközben egy chiss vadászgép üldözőbe veszi Anakin osztagát. Sorozatos lövéssel ki is lő kettő vadászt. Anakin erre visszafordul, és szétlövi a chiss vadászgépet. Majd visszafordul, és elkezdi lőni a chiss csatahajót. Az egyik oldala elkezd felrobbanni, ám hiába. Ekkor Anakinnak egy nagyon jó terve akad. Felhívja Yularent. Yularen felveszi, majd megkérdezi, hogy miért hívja, mire Anakin azt mondja, hogy segítség kellene.

Egy bombázót találnak el, ami forogva nekicsapódik egy szeparatista fregatt oldalába. Máshol egy chiss vadászt lőnek le. Eközben a Resolute megjelenik Anakin segítségére. Elkezdik lőni együttes erővel a chiss csatahajót. Addig Anakin visszarendeli az osztagát, és beszállnak egy-egy gunship –be. Elindulnak a bolygóra, miközben a cirkáló sikeresen szétlövi a csatahajót. A gunship –ek szépen repülnek a bolygóra. Átlépik a légkört. Eközben egy gunship –t eltalálnak. Anakin óvatosságra inti a pilótát. Rex ekkor megkérdezi Anakint, hogy mi lesz a rendes terv. Anakin: ’ Hát az, hogy kettéválunk, illetve megtámadjuk a pajzsgenerátort, hogy leszállhassanak a csapataink. Rex bólint, majd odaszól ötösnek, hogy készüljön az aprításra. Egy klón hátulról megszólal: ’ Nyugodjon meg kapitány. Lesz itt buli, bőven. ’ . Eközben egy újabb gunship –t lőnek le.

Támadások

Obi-wan –ék már majdnem leszálltak, ám még így is túl erős a felszíni csapataik. Ekkor a pilóta odaszól Kenobi –nak, hogy bajban vannak. Obi-wan kinéz, majd látja, hogy egy chiss ( egy vezér ) jelet ad, mire a chiss ágyúk tüzelnek. Obi-wan erre azt mondja, hogy szóródjanak szét. A pilóta erre rábólint, majd elkormányozza a hajót. A chiss ágyúk eközben lőnek. Találnak egy tisztást, így oda leszállnak. A klónok kiugranak a gunship –ből, majd előrefutnak. A tisztást egy domb választja el a chiss támaszponttól. A dombon néhány fa is van, így ottan chiss harcosok vannak elbújva, és így lövik a klónokat. A klónok eközben kevés fedezékhez nyúlnak. Ám néhány klón még így is előretör a heves lézerzáporban. Obi-wan, és osztaga is kiugrik a gunship –ből, és elkezdenek előrenyomulni. Obi-wan kivéd egy lövést, majd odaszól Cody –nak, hogy védik ezt a terepet, és addig fognak előrenyomulni, míg Anakin és az osztaga a többi klónnal meg nem érkezik. Cody bólint, majd előremegy.

Anakin –k még a heves légi tűzzáporban igyekeznek leérni. Mr megpillantják a tisztást, ám hirtelen chiss vadászok érkeznek. Anakin ennek cseppet sem örül, és parancsba adja, hogy csak meneteljenek tovább. A pilóta bólint, majd elindul az összes megmaradt gunship a tisztás felé. Hamar elérik a tisztást, így le tudnak szállni. A klónok kijönnek belőlük, és előremennek, ám némelyiküket lelövik. Anakin, és az osztaga is előretör, de csak addig, ameddig Obi-wan –ék vannak. Obi-wan köszönti Anakint, majd kivéd néhány lövést. Anakin is ezt teszi, majd mondja, hogy hát nem lesz ebből kettéválás, hanem együtt kell támadni. Rex erre bólint, majd előremegy: ’ Gyerünk emberek, mozgás! ’ Majd lelő egy fán levő chiss harcost, aki erre leesik a fáról. Anakin ismét kivéd egy lövést, majd előresiet Obi-wannal az oldalán. Eközben megjelennek az At-rt –k is, amik elindulnak a központ felé. A chissek eközben visszafelé futnak a klónok elől. Néhány klónt lelőnek, de azért a chiss harcosok is fogynak. Végre a köztársaságé a tisztás, és hamarosan a központ is. A klónok előrenyomulnak. Anakin ekkor leereszti a kardját majd azt mondja Obi-wan –nak, hogy a következő csatában várja meg őt is, és úgy támadjanak. Obi-wan csak megvonja a vállát, és elindul. Rex odalép Anakin –hoz, és mondja: ’ Uram, elfoglaltuk a bázist. ’ Anakin ennek örül, majd mondja, hogy készüljenek a továbbvonulásra. Rex meglepve kérdezi: ’ Továbbvonulás? De uram. Pihennünk kellene. ’ .

Anakin ránéz, majd elindul. Rex követi. Anakin eközben azt mondja: ’ Csak egy kis próbát fogunk tenni. El kell foglalnunk egy fontos katonai támaszpontot, hogy azután a fővárost is bevehessük. Így már érti? ’ Rex megrázza a fejét: ’ De uram. Az az út életveszélyes. Frontvonalban fogunk akkor állni az ellenséggel… ’ Anakin ekkor közbeszól: ’ Nem a főúton megyünk, hanem kerülő úton. ’ Majd bemegy a bunkerba. Rex pedig odamegy az osztagához. Ötös megszólítja: ’ Támadunk? ’ Rex lassan felsóhajt, majd leül, és leveszi a sisakot: ’ Sajnos igen. De azért pihenjük ki magunkat ha lehet. Felkészülve fog minket várni az ellenség ’ Ötös, és a többiek is leülnek, egyikük el is alszik.

Anakin, és Obi-wan egy holoasztal körül van. A jedi tanáccsal beszélgetnek. Elmondják, hogy a katonai támaszponthoz vezető út veszélyes lesz, de kerülő úton könnyűszerrel tudnak menni. Yoda azért legondolkodik, mivel a chiss nemzetiség egy igen értelmes faj. Windu is ugyanezt látja. Anakin azért megkérdezi, hogy ha lehetséges, akkor küldenének segítséget. Yoda ezen is elgondolkodik, ám Even Piell jedi mester közbeszól: ’ Rendben van, én megyek akkor. Öröm lesz segíteni nektek. ’ Yoda, és Windu rábólint, majd megszakad a kapcsolat. Anakin felsóhajt, majd megmondja, hogy három oldalról kell majd támadni. Obi-wan is ugyanezt látja jónak. Majd a kamera szépen lassan hátrafelé indul el.

 

Vége, és főcímdal

 

Hú, ez kemény menet volt. Az egész első évadot, és a 2. évadból a 9. részig átmásolni ide elég fárasztó. De legalább ezt a részt is megéltük.

Szerintetek:96%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr923356214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2011.12.03. 17:24:51

Jó rész volt! Tetszett a légi és a földi csata is. De ügyelj a szóismétlésekre, mert abból nagyon sok van. Attól függetlenül 96%-ot adok rá!

Bence1997 2011.12.03. 17:27:49

@argu fisto: köszi, bejegyezlek. :D
És olvasgasd tovább a részeimet. Remélhetőleg jönni fog ma, vagy holnap a 12. részem.
süti beállítások módosítása