2011. november 05. 16:09 - Bence1997

2. évad 6. rész: Grievous return

Grievous return

( Grievous visszatér )

 

’ A bizalom kérdése nagyobb a győzelemnél ’

 

Súlyos csaták. A peremvidéken lévő háború megzavarja a köztársaság irányítását, különösen a rajtaütések. Legutóbb Grievous tábornok ütött rajta egy köztársasági szállítmányon, ami éppen Corusantra indult. A szenátorok már nagyon el akarják kapni a tábornokot, ám ez szinte eddig lehetetlen. Ám most talán itt az alkalom….

 

Terv, és készület

Grievous hajóján a tábornok éppen beszél Dooku –val. A gróf elmondja, higy sok veszteség volt már, ám sok győzelem is. És most is egy győzelmet akar. Grievous felköhög, majd tovább hallgatja a grófot. Dooku lassan elkezdi, hogy az Ammond rendszerben van egy híres köztársasági kórházállomás. Azt kell a tábornoknak megtámadnia. Grievous bólint, ám megkérdezi, hogy sikerülhet-e észrevétlenül behatolniuk a rendszerbe. Dooku csak azt mondja, hogy sikerülhet, ám legyen óvatos, majd kilép.

A Serenno –n Dooku kinéz az ablakon. Majd érkezik egy csipogás. Dooku ekkor visszafordul, és megnyom egy gombot, majd letérdel mestere előtt. Sidius elvigyorodik, majd megkérdezi, hogy hogy halad Grievous támadása. Dooku ránéz mesterére, majd elmondja, hogy szépen lassan, de valahogy sikerül majd a peremvidéket elfoglalni. Sidius ennek örül, majd azt is felveszi kérdésnek, hogy netalántán a tábornokot a győzelem után meg kéne öletni. Dooku erre megijed, ám Sidius azt mondja, hogy akkor ez csak egy próba lenne. Dooku erre azt feleli, hogy a tábornok erős, ám mégis apró hibákat ejt, amik legyőzhetik őt technikájában. Sidius ennek is örül, majd azt mondja, hogy ha az a küldetés sikertelen lesz, akkor kezdődhet a próba. Dooku erre bólint, majd miután eltűnik mestere hologramja, akkor áll fel, és fújja ki a levegőt. Aztán visszafordul az ablakhoz.

A jedi tanácsban tanakodnak az mesterek, hogy mi tévők legyenek a felvétel miatt. Grievous egy újabb húzást csinál. Windu azt mondja, hogy Kenobi alkalmas lehet a feladatra.

Yoda egyetért vele, majd megkérdezi a többiektől, akik szintén helyeslik. Yoda ezt látva berekeszti az ülést.

Az Ammond rendszerben van hat darab köztársasági cirkáló. Az egyiken Obi-wan van, és beszélget a tanáccsal.

Elmondja, hogy ha Grievous támadást akar majd e rendszerbe tervezni, akkor ő megállítja. Yoda elmondja, hogy ez a rendszer nagyon, de nagyon fontos a köztársaság számára. Mace még azt is mondja, hogy ezzel a győzelemmel Grievous akár nyerhet is. Obi-wan erre azt feleli, hogy elintézi ezt az ügyet, ám nem tudja, hogy a néppel hogy beszéljen úgy, hogy eközben ők ne aggódjanak a hazájukért. Yoda eltöprengik ezen, majd azt mondja botjára támaszkodva, hogy beszéljen a bírósággal, akik jóban vannak a néppel. Ammondia bolygójának a királya tiszteli a bíróságot, és mivel csakis ők dönthetnek, így nincs más megoldás. Obi-wan bólint, majd kilép. Ekkor odalép melléje Cody, és tiszteleg, majd azt mondja, hogy a hajója készen áll, mire Obi-wan azt mondja, hogy előbb gunship –kel mennek le a bolygóra.

Gunship –ek emelkednek a magasba, majd kirepülnek az egyik cirkálóból. Elindulnak a bolygó felé. Útközben betérnek a bolygó légkörébe, és elindulnak a főváros felé. Hamarosan megérkeznek, majd az egyik gunship –ből kiszáll Obi-wan, Cody, Waxos, és még három klón. Obi-wan köszönti a királyt, aki szintén köszönti a jedi mestert. Elmondja, hogy most lesz egy beszélgetése a bírókkal, így ő is eljöhet oda, ha már beszédet akar mondani a támadásról.

A teremben zsúfoltan vannak tele. A király csöndet kér, majd belekezd a mondandójába, hogy mekkora felelősség jár egy támadás esetén a városokra. A szenátorok, vagyis más szóval bírák felszólalnak, hogy milyen támadás. Ekkor a király bejelenti Kenobit, aki feláll a pódiumra, és elkezdi mondani, hogy a szeparatista invázió idetart, méghozzá Grievous tábornokkal. A bírák erre felüvöltenek, hogy miért van köztársaságon a rendszer, némelyikük pedig ki akar lépni ebből a rendszerből. Kenobi megakarja őket nyugtatni, ám egy szenátor, L’housser közbeszól: ’ Ön miért támogatja a köztársaságot? Azt hittem, hogy a jedik nem követik a köztársaság törvényeit, hanem saját törvényeik vannak. Hol akkor itten a demokrácia? ’ Obi-wan megszólalna, ám a király felemeli a kezét. Erre csend történik. Obi-wan megköszöni a segítséget, majd elmondja, hogy minden telhetőt meg fognak tenni, hogy ne kövessék el azt a hibát, hogy hibázzanak. Majd visszamegy a helyére. L’housser szenátor fintorogva megszólal: ’ Gyávák a jedik! Gyáva az egész szenátus, a köztársaság! ’ Majd kiszáll a helyéből, és eltűnik a teremből. Obi-wan ránéz a királyra, aki megcsóválja a fejét, majd elkezdi tovább mondani a beszédét, miközben Obi-wan visszaül a helyére.

Obi-wan, és a klónok gyülekeznek egy helyiségben. Obi-wan elmondja, hogy minden rendben, csak L’housser szenátor olyan ellenszenves. Cody rögtön rámondja, hogy áruló, ám Obi-wan csak annyit mond, hogy szerinte a szenátor csak nem bízik meg bennük, ám ha megvédik a rendszert, akkor talán sikerülhet. Majd kimennek.

Támadás!

Obi-wan –ék elkezdenek indulni. Útközben megjönnek a gunship –ek, majd felszállnak rá. A miniszter elmondja, hogy vigyázzanak magukra. Obi-wan bólint, majd elköszön a királytól, és elindulnak a flotta felé. Cody azért még elmondja, hogy jobb előbb indulni, mint ha soha nem indultak volna el. Obi-wan s ezt látja, majd nem szólnak többet.

Megérkeznek a szepik. Az egyik zászlóshajón maga Grievous áll, és nézi a kórházat. Majd kiadja a parancsot: ’ Tüzelésre felkészülni! ’ Várnak egy kicsit, majd Grievous kiadja a parancsot: ’ Tűz ’. Eközben keselyűk repülnek kifele. A köztársasági cirkálókból pedig új arc vadászgépek. Összecsapnak. Lássuk, hogy hogyan törik össze egymást. Obi-wan –ék is megérkeznek a hangárba. Tudják, hogy folyik a csata. Cody megkérdezi Kenobit, hogy mit csináljanak. Kenobi elgondolkodik, majd kijelenti határozottan, hogy megtámadják Grievous zászlóshajóját, majd átszállnak, aztán legyőzik a tábornokot. Cody megkérdezi a tábornokot, hogy mivan, ha nem sikerül a terv, és Grievous megszökik. Obi-wan erre csak annyit, mond, hogy akkor is izgalmas lesz a csat.

A csata gyönyörű. Egy-két percig lássuk a csatát, majd látjuk, hogy Grievous azt parancsolja, hogy álljanak relaktívan, és úgy támadjanak. ( mint a koréliai csatában ( 2. évad 1-2. rész ) ) A keselyűk megteszik, majd az előcsapatokat elpusztítják. Eközben a kórházállomás körül is folyik a csata. Lássuk, hogy egy arc vadászgép elsuhan a kórház mellett, majd csatlakozik a csapatához, és együtt támadják meg a keselyűket. Ezalatt Obi-wan, Cody, Waxos, és még pár klón gunship –be szállva elindulnak Grievous zászlóshajója felé. Hamr odaérnek, útközben azért lövik ki a gunship –ket. Végül beérnek, majd a hangárt megtisztítják. Obi-wan elmondja, hogy megütközik a tábornokkal, majd magával viszi Cody –t, Waxos –t, Visszhang –t, és még három klónt. A többi klónt ott hagyja. Majd elindulnak a híd felé.

Grievous a hídon van, és nézi a csatát. Viszont megzavarja a látványt egy fénykard suhanása. Grievous feláll, miközben Kenobi –ék megérkeznek a hídra. Grievous megfordul, majd üdvözli őket, aztán elmondja, hogy pont rosszkor jöttek, mivel éppen elakarja foglalni a rendszert, és a köztáraságot ki akarja tiporni ebből a szektorból. Obi-wan erre azt feleli, hogy ez furcsa, mivel nem ilyen fogadtatásra várt. Grievous felröhög, majd aktiválja a fénykardjait, majd elkezdi forgatni, közben közelebb lép egyet. Kenobi is ezt teszi. Cody, Waxos, Visszhang, és a három klón eközben harci állásba áll, majd Grievous rátámad Kenobira. Ezt látva a droidok is támadják a klónokat. Cody megüt egy droidot, majd fejbelövi. Eközben Waxos, és Visszhang is megüt egy droidot, majd fej-fejbelövik őket. Eközben Obi-wan kivédi Grievous támadását, aztán ellöki a tábornokot, aki a székének esik. Feláll, és azt mondja, hogy vége a jedinek, majd támad. Obi-wan ellép a támadástól, majd ellentámadásba lendül. Grievous kivédi, majd megüti Kenobit, és a földre kényszeríti. Ezt átva Cody fejbelövi az egyik droidot, majd nekitámad Grievous –nek, aki megfogja Cody –t, és ellöki magától. Kenobi ekkor felkel, majd folytatja a harcot. Támadást indít a tábornok ellen, ám ő hárítja.

Plo kloon megérkezik a flottájával a kórházállomás mellé. Elkezdik tüzelni a szepi fregattokat. Azok elkezdenek lángolni. A keselyűket azért nem tudják eltalálni, csak nagyon kicsi részüket. Plo kirepül az osztagával az űrbe, és elkezdik az akciót. Kirepülnek egy cirkáló mögül, majd elindítanak egy támadást. A keselyűk, akik ott vannak, mind megsemmisülnek. Plo utasítja az osztagot, hogy vonuljanak még előrébb.

Obi-wan rátámad Grievous –re, aki ismét hárítja a jedi támadását, majd egy kicsit visszább menekül. Obi-wan még egy utolsó támadást akar végrehajtani, ám Grievous cselhez folyamodik. Meglöki Kenobit, majd elmenekül a hídról. Elérkezik a hídhoz. A klónok elkezdenek lőni rá, ám hiába. Kettő klónt ellök, egyet eldob, majd beül a vadászgépébe, és elmenekül. Megnyom egy gombot, mire elkezd robbanni a zászlóshajó. Kenobi –ék elindulnak a hangárba. Ott feszállnak a gunship –be, és kirepülnek az égő hajóból, épp időben. A zászlóshajó felrobban.

A két jedi beszélget a tanáccsal. Kenobi elmondja, hogy már majdnem megvolt a tábornok, ám elmenekült. Yoda megcsóválja a fejét, és azt mondja: ’ Van úgy, hogy a nehezebb prédát a legnehezebb tervel is nehéz elkapni. De van olyan is, hogyha egyszer nem sikerül, akkor másodjára igen. ’ Plo megkérdezi Yodát, hogy ha másodjára sem fog sikerülni. Yoda erre azt feleli: ’ Akkor egy legyőzhetetlennek tűnő ellenfél se legyőzhetetlen. ’ Majd hátulról látjuk őket.

Vége, és főcímdal

__________________________________________________________________________________________________________________

Készen van a 6. rész s. Már mindenesetnyire haladok.

Szerintetek:-%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr523356200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása