2011. november 05. 16:05 - Bence1997

2. évad 5. rész: Prisoner and liberators

Megjöttem a geonozisi csata lezárásával. Íme:

 

Prisoners and liberators

( Rabok, és felszabadítók )

 

’ A kegyelem ára a halál ’

 

Felrobbantott raktár. Miután az alfa osztag sikeresen felrobbantotta a szeparatisták droidraktárát, így sikeresen elindulhatnak a gyár felé. Ám még egyetlen vonalon kéne átmenniük. Hogy ezt megtegyék, egy biztos tervet kell kieszelniük, mielőtt lejárna az idő. Ám Vizsla, és Poogle is tartogat egy és más meglepetést…

 

Ellentámadás

A klónok beszállnak a gunship –ekbe. Az egyik bunkerban addig Anakin, és Obi-wan gondolkodik. Bejön később a klónparancsnok, illetve még három klón. Megmutatják a felvételeket a két jedinek. A felvételen jól látszik, hogy az előcsapatokat lemészárolták. ’ Ez tragikus veszteség ’ feleli Obi-wan. Majd megjön Rex, és Cody. Anakin odaszól Rex –nek, hogy készítsék a csapatokat. Rex bólint, majd kimegy. Cody bent marad. Elmondja, hogy ezt a vonalat már egy nagyon parányit megtörték, de azon a vonalon is csak egy osztag fér át. Obi-wan elgondolkodik, ám Anakin közbeszól: ’ Lehet, hogy én tudok menni. Hiszen és, és Rex, meg az osztagom kiválóan surranunk be minden hova ’ Obi-wan ránéz, és elbizonytalanodik. Majd végül beleegyezik. Ám kéne segítség is. Ám ekkor Rex bejön, és azt mondja, hogy a jedi tanács hívja őket.

Geonozisi vadászok repülnek el a kép mellett, majd látjuk, hogy a klónok előretörnek. Némelyikük elesik, de azért fedezékbe tudnak vonulni a heves tűzzáporban. Eközben a kamera vált, és egy cirkálóra mutat, amin Obi-wan, és Anakin van. Éppen beszélnek a jedi tanáccsal. Anakin elkezdi mondani, hogy csak egy vonal választja el a köztársasági vonalakat a droidgyártól. Yoda bólint, majd Windu megkérdezi Obi-want, hogy van –e segítségük. Obi-wan ekkor azt mondja, miközben megjelenik a lenti csata holoképe, hogy ezt a vonalat már megtörték, ám csak nagyon kis ideig. Egy helyen. Ott legalább egy, vagy netán két osztag át tudna menni. ’Anakin már jelentkezett erre a feladatra ’ mondja Obi-wan. Windu ekkor megmondja a két jedinek, hogy odaindul, majd kilépnek.

Anakin ekkor indul is, ám Obi-wan megszólítja, és sok sikert kíván neki. Anakin hátranéz, majd bólint, aztán elindul a hangár felé.

Vizsla épp a terveket nézegeti. Majd bejön az ajtón Poogle. Vizsla elmondja, hogy ezek a tervek csak akkor lesznek jók, ha már elkészülnek. Poogle valamit mond. Vizsla erre felnevet, majd azt mondja, hogy a köztársaság béna. Hiszen van egy jó kis csel a számukra. Majd az ajtónál megjelenik harminc kommandósdroid, és húsz magnaguard.

Az űrben megérkezik három köztársasági cirkáló. Az egyikből gunshipek érkeznek. Egyenesen a tört vonal elé. A droidok eközben visszavonulnak. A klónok támadnak. Látjuk, hogy a gunship –ek leszállnak, majd azt is, hogy az egyik bombázóraj felemelkedik, és elindul a droidvonal fölé. Ottan lebombázzák őket. Eközben tankok is érkeznek. Az egyik gunship eközben leszáll Anakinék előtt, és kiszáll belőle Windu, na és 10 klón. Windu köszönti Anakint. Majd elindulnak a gyár felé. Útközben láthatjuk, hogy néhány lépegető előremegy, ám némelyiküket lebombázzák. Azt is látjuk, hogy néhány klón előretör, majd nekimegy a droidoknak, ám hiába. A tankok is előrenyomulnak. Windu, és Anakin, meg a kettő osztag végül eléri a vonalat, majd bemegy a völgybe.

Fogságban

Anakin, és Windu, és a két osztag óvatosan megy a völgyben. Ám Windu valamire figyelmes lesz. Ekkor Vizsla jelenik meg egy szikla mögül. Anakin, és Windu kinyitják fénykardjukat. Windu megkérdezi tőle, hogy miért csinálja ezt, és mért nem adja meg magát. Vizsla számolgatja az ujjait, közben azt feleli, hogy a halálőrség vissza akarja állítani mandalore régi dicső hírnevét. És hogy a jedik elpusztuljanak. Majd int egyet, mire kommandósdroidok támadják meg a klónokat. A klónok elkezdik lőni őket. Ezalatt Vizsla lő néhányat, ám Anakin, és Windu hárítja azokat. Vizsla ekkor elmenekül. Windu, és Anakin utána. Ekkor látjuk, hogy Rex utasítja a klónokat, hogy maradjanak épségben. Majd lelő egy kommandósdroidot. Eközben Anakin, és Windu Vizslát üldözik. Egy helyen megáll Vizsla, majd a két jedi utoléri. Anakin azt mondja Vizslának, hogy adja meg magát. Vizsla felnevet, majd azt mondja, hogy csapdában vannak, majd int egyet. Erre magnaguardok jelennek meg. Megtámadják Anakint, és Windut. A magnaguardok nagyon erősek. Ám Anakin levág egyet, majd még egyet. Aztán odaszól Windunak, miközben kivéd egy csapást, hogy ezek már erősebb példányok. Windu is kivéd egyet, majd megtámad egy magnaguardot. Ám az elrúgja magától a jedit. Anakin ekkor rátámad a magnaguardra, ám a droid őt is elrúgja, majd megrázza a két jedit, akik erre összeesnek. A magnaguardok ekkor Vizsla elé viszik a két jedit, majd megmutatják neki. Vizsla alaposan megnézi a kettő elesett jedit, majd felnevet. Azt mondja, hogy hozzák a gyárba, majd beszállnak egy siklóba. A sikló felemelkedik, majd elindul a droidgyárba.

Eközben Rex és társai az utolsó kommandósdroiddal is végeznek, majd elindulnak a jediket megkeresni. Ám amikor odaérnek, akkora a hűlt helyüket találják. Rex ekkor odaszól Kenobinak, hogy eltűnt Anakin. Obi-wan erre azt parancsolja, hogy térjenek vissza azonnal. Rex bólint, majd utasítja a csapatot, hogy induljanak vissza.

Támadás/kiszabadítás

Obi-wan egy gunship –ben van, és áttörnek végre az utolsó vonalon is. Leszállnak Rex –ék előtt. Obi-wan kiszáll belőle, és Cody is. Rex elmeséli nekik, hogy kommandósdroidok támadták meg őket. Vizsla is megjelent, és a kettő jedi őt kergette. Ám eltűntek. ’ Szóval foglyok ’ mondja Obi-wan. Rex, és Cody hüledezve mondják: ’ Foglyok? ’. ’ Igen, foglyok, mivel Vizsla bármire képes ’ feleli Obi-wan. Majd visszaszáll a gunship –be. ’ Csak is egyet tehetünk. Ha Anakin, és Windu tábornok a droidgyárban van, akkor megtámadjuk a droidgyárat. Rex, és Cody tiszteleg, majd látjuk, hogy a gunship –ek elindulnak a droidgyár felé.

Vizsláék megérkeznek a gyárba. Majd a kettő ájult jedit berakják egy börtönbe, ahol felkötik őket egy elektrorácsra. Anakin, és Windu ekkor felébred, és körülnéz. Vizsla elmondja, hogy üdvözli a két jedit a gyárban, és azon belül is a kínzó börtöncellában. Anakin azt mondja erre, hogy Vizsla még megkeserüli. Windu eddig még higgadt. Vizsla ránéz, majd Anakinra, aztán bólint egyet, mire az egyik droid megnyom egy gombot. A két jedi erre felüvölt. Megkínozzák őket. Egy kis kínzás után Viszla kimegy, majd egy újabb kínzássorozat kezdődik.

Obi-wan –ék megérkeznek a droidgyárhoz. Elkezdik lőni a pajzsot, ám ahhoz át kell törniük a vonalakat. A lövegek útközben megérkeznek. Obi-wan kiszáll a gunship –ből az osztagával együtt, majd elkiáltja magát: ’ Előre ’. Elkezdik ostromolni a gyár pajzsát. Eközben geonozisiak sokasodnak felettük, és elkezdik lőni a klónokat. Obi-wan levág egy droidot útközben, majd beáll fedezékbe Cody mellé. Megmondja neki, hogy támadják meg a pajzsot a lépegetők, így egy kis előnyhöz juthatnak. Cody bólint majd int a lépegetőknek, akik elkezdik tüzelni a pajzsot. A pajzs nagyon védett. Ekkor Vizsla is megjelenik a halálőrséggel együtt. Elkiáltja magát: ’ A szabadságunkért! ’ Aztán látjuk, hogy a halálőrség jackpack –kel elindul a klónok felé. Obi-wan ezt észreveszi, majd szól a klónoknak. A klónok észreveszik a veszélyt, ám némelyiküket megölik. Az egyik lépegető eközben sikeresen lő, majd a pajzsnak annyi. Vizsla erre visszahívja a csapatokat.

Anakin és Windu még mindig ott a szobában tartózkodik. Anakin nem tudja elviselni a kínzást, ám Windu nem foglalkozik vele. Ő csakis gondolkozik, ami az ilyen esetekben elég ésszerű. Majd bejön az ajtón egy kommandósdroid, és azt mondja, hogy a droid kimehet. A droid kimegy, majd a kommandósdroid is. Végül bejön az ajtón kettő magnaguard, akik megfogják botjukat, aktiválják, és megkínozzák a kettő jedit. Aztán leveszik őket az elektrorácsról, majd elvonszolják a jediket.

Obi-wanék elkezdik ostromolni a gyárat. A lövegek lőnek teljes erejükből. A lépegetők is elkezdenek tüzelni. Végül sikerül lerobbantani a gyár déli részét. Obi-wan ennek örül, ám még jobb eredményre lenne szükség. Ekkor a szeparatista tankok előbukkannak, majd kijönnek belőlük az új droidok. Elkezdődik egy kis csata. A klónok jól bírják magukat, ám a droidok túl erősek. Sok klón elhull, ám néhány új droid is. Ekkor jönnek a bombázók, akik lebombázzák az új droidokat. A droidok közül sok elvész, ám még majdnem a fele megvan.

Obi-wan levág egy droidot. Majd odakiált Cody-nak, hogy készítse elő az At-rt –ket, mert behatolnak. Cody bólint, majd elfut, közben lássuk, hogy Rex előveszi a pisztolyokat, és elkezd lőni. Hamarosan megjelennek az At-rt –k, és felszállnak rájuk. Elindulnak. Elérik a gyár elejét. Sok a veszteség a köztársaságnak, ám a szepiknek is. Egy kis csatározás után sikerül bejutni a gyárba. Elkezdődik a belső csata.

Eközben Anakint, és Windut egy másik szobába viszik. Ám megérkeznek Obi-wanék. Lelövik az utolsó droidot is, majd kiszabadítsák a foglyokat, vagyis a két jedit. Anakin, és Windu megköszöni a segítséget, majd elindulnak megkeresni Vizslaékat.

A csata nagyon de nagyon folyik. Lássuk, hogy egy klón odaszalad egy osztaghoz, és utasítja őket a támadásra. A geonozisiak hátrálnak. Ezalatt a gyár egyik helyéről, azaz egy erkélyen ott van Vizsla, és Poogle. Azon kívül még van 10 db magnaguard, 10 db droid, és 1 db taktikai droid. Hirtelen hallani lehet az ajtónál néhány lézerkard mozdulást. Vizsla visszafordul, majd kinyílik az ajtó, és bejön rajta Anakin, Obi-wan, Windu, Cody, Rex, és még három klón. Poogle valamit mond, majd Vizsla elkezd nevetni. Elmondja, hogy hiába ez a nagy fáradozás, akkor is veszíteni fognak. Majd megnyom egy gombot, mire 8 db halálőrséges tag jelenik meg az ajtónál. Vizsla elmagyarázza, hogy innen nincs kiút, majd megparancsolja a droidoknak, és a halálőrségnek, hogy támadhatnak. Ekkor elkezdődik ott is egy csata. A klónok rögtön lelőnek néhány droidot, miközben a magnaguardok a jediket támadják. Anakin, és Obi-wan levág egy-egy magnaguardot, majd egy droidot is. Végül elfogynak a droidok, csak a magnaguardok maradnak meg, azok közül is csak hatan, illetve 7 db halálőrséges tag, a taktikai droid, és Poogle. Vizsla eközben az osztagát biztatja. Majd elkezdi támadni Obi-want, aki hárít. Anakin, és Windu eközben a magnaguardokkal vannak elfoglalva. A halálőrséges tagok hirtelen kimenekülnek egy furcsa ajtón, ami a hangárba vezet. Obi-wan eközben földre kényszeríti Vizslát, akinek végül egy csellel sikerül elmenekülnie azon a furcsa ajtón. Poogle is elmenekül, ám őt elfogják. Eközben látunk egy furcsa hajót, ami elhagyja Geonozist.

A klóncsapatok beszállnak a gunship –be. Anakin, Obi-wan, és Windu is beszáll egy gunship –be. Eközben megjelenik Rex, és Cody, na és további kettő klón, akik Poogle –t tartják fogva. Rex elmondja, hogy ilyen sikeres küldetés talán még nem volt, mire Windu megszólal, hogy szerinte ilyen sikeres küldetés talán soha nem is lesz ezen a bolygón. Rex, és Cody bólint, majd továbbmennek. A gunship pedig elindul.

A furcsa hajó megérkezik egy aszteroidához. Egy leszállón leszáll, majd kijön belőle a halálőrség, és Vizsla. Bemennek egy bunkiba. Ott pihennek, miközben Vizsla bemegy az irodájába, és leül. Megjelenik előtte Dooku hologramja. Elmondja, hogy nagyon rosszul állnak. Pooglet is elfogták. Dooku meglepődik. Elmondja, hogy nagyon sajnálja a herceg elvesztését, ám a háború csak ilyen. Vizsla erre azt feleli, hogy ilyen többé ne legye. Ütőképesebb legyen ez a halálőrség. Dooku elvigyorodik, és azt mondja, hogy az lesz, csak Vizsla várja ki a végét.

Vége, és főcímdal

__________________________________________________________________________________________________________________

Íme megjött a lezárás. Persze itt kapkodtam össze-vissza, hogy rendesen lezárjam. Így sikerült.

Szerintetek:-%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr363356179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása