2011. november 05. 16:03 - Bence1997

2. évad 4. rész: The burning ice

THE BURNING ICE

( Az égő tűz )

 

’ A megértések között van a barátság hozatala ’

 

Geonozisi háború. Miután kihírlett, hogy Vizslát látták a geonozisi rendszerben, így Obi-wan kenobi –t, és Anakin Skywalkert küldték el oda, hogy találják meg, és fogják el Vizslát, és a halálőrséget. Ám nehézségekbe ütköztek. Később az egész bolygóra kiterjed a háború vonala, így mindenki fegyvert fog, hogy kitaszítja a Geonozisról a köztársaságot, ám ők csak akkor távoznak, ha a halálőrség a kezükben van, na és persze Vizsla. Ám ez nehéz feladat, mivel olyan harci vonalakon kell átveregetniük magukat, mint amit még soha nem láttak. Ám most Obi-wan kenobi, és Anakin Skywalker elindul a bolygóra, hogy segítsen a klónoknak előretörni.

 

Segítség

Klónok masíroznak előre. A droidok, és a geonozisiak védik a vonalukat, így a klónok csak a lépegetőkkel tudnak előretörni. Épp egy ilyen mozdulat történik az egyik vonalnál. Klónok futnak előre. Látunk eközben néhány ARC –s klónt is. A droidok ekkor megállnak, majd a klónok értetlenkedve nézik őket. Ám később a droidok háta mögött megjelennek a keselyűk, akik lebombázzák a lépegetőket. A klónok lőnek rájuk, ám tudják, hogy hiába. Amikor már csak egy lépegető marad, akkor a droidok elkezdenek lőni. A klónoknak pedig hátrálniuk kell.

Eközben a fő vonalon át kellene jutni. Ottan a klónok elég rosszul állnak, ugyanis különféle hegyek vannak, amiken a geonozisiak tankjaikkal lövik a klónokat, a lépegetőket, és a lövegeket. Az egyik parancsnok int, mire a lövegek elkezdenek lőni a hegyekre. Lássuk, hogy néhány tank a több tízezerből megsemmisül. Eközben az egyik bunkerban a klónparancsnok hívja kenobi –t, és anakin –t. Azok veszik az adást. A parancsnok elmondja, hogy nagy a veszteség. Vissza kell vonulniuk, ha nem érnek oda időben. Anakin erre azt feleli, hogy hamarosan odaérnek. Majd lássuk, hogy a távoli hegyekből sok gunship érkezik. Amikor odaérnek, leszállnak, de csak a fele, a többi a hegyek fele indul el.

Anakin, és Obi-wan odalép a klónparancsnokhoz, és azt mondják, hogy áttörték a külső vonalakat, így ha netán vesztésre állnának, akkor szabad az út visszafelé. A parancsnok bólint, majd azt mondja, hogy lenne néhány beszéde a kettő jedi –vel. Eközben odaszól egy klónnak, hogy hívja a bunkerba az alfa osztagot. A klón bólint, majd távozik. A klónparancsnok pedig a kettő jedivel bemegy a bunkiba.

A feladat

Eközben a droidgyárban Poogle, és Vizsla azon tanakodik, hogy hogyan tehetnék tönkre a klónokat. Vizslának eszébe jut, hogy az új droidokat kihozhatnák. Poogle megrázza a fejét. Azt mondja a nyelvén, hogy a droidok még nincsenek kipróbálva, mire Vizsla gonoszan elvigyorodik, és azt mondja, hogy most már legyenek kipróbálva igazi ellenfelekkel.

A bunkiban a tervet elmondják a jediknek. Obi-wan elgondolkodik a terven, majd azt mondja erre, hogy elég kockázatos az osztagot bevetni ilyen heves vonalakban. A klónparancsnok erre azt feleli, hogy az alfa osztag remekül szerepelt a teszteken. Anakin felsóhajt, majd azt mondja, hogy akkor csinálják meg. Ekkor belép a bunkerba az alfa osztag. Typ az osztag vezetője. Vigyázba állnak. A klónparancsnok elmagyarázza nekik a tervet. Fel kell robbantaniuk egy raktárt. Typ bólint, majd kimennek a bunkerből. Eközben egy klón lép be, aki azt mondja a parancsnoknak, hogy tankok tartanak a vonalaikhoz. A parancsnok ránéz a jedikre, akik bólintanak, majd elmondja, hogy tartsák a frontot. A klón bólint, majd kimegy. Obi-wan elgondolkodik, majd kijelenti, hogy Vizsla, és Poogle valamin ügyködnek.

Droidtankok közelítik meg a klónokat, ám nem lőnek. A klónok tétlenkedve nézik, hogy mit művelnek a tankok. Hirtelen kinyílik elől az ajtó, és újfajta droidok mászkálnak ki belőlük. ( RM-D1 ) Elkezdik lőni a klónokat, akik elkezdnek visszavonulni. Túl erősek az új droidok.

( Az új droidokat úgy kell elképzelni, hogy van ilyen buborékos kalapuk, ami erős páncél. A szemük olyan, mint egy Ig-88 –nak. A teste elég mozgékony. Az egyik kezében minigum van, a másikban pedig rakétavető. Továbbfejlesztett példánya is van, ám az csak a 3. évadban jelenik meg nálam. Neve majd RM-D2 lesz. Annak sokkal erősebb lesz majd a páncélja. )

Eközben az Alfa osztag egy hegy tetejéről nézi az eseményt. Az egyik klón megszólal, hogy szerinte ez elég praktikus, mivel ezekkel az új droidokkal nehéz lesz majd elbánni, ha esetleg ilyenek vannak a raktárban. Typ azért azt feleli rá, hogy azért érdemes lesz megcsinálni a feladatot, majd elindulnak.

Akció

Az alfa osztag előrenyomul a hegyek mögül, majd megállnak egy helyen. Danger megnézi hogy milyen a raktár, majd azt feleli, hogy elég védett állapotban van, de azért be lehet jutni. Typ bólint, majd int. Erre az alfa osztag elindul lopakodva. Mennek, majd megállnak egy sziklánál. Typ kinéz, majd elmondja, hogy droidok őrzik a területet. Danger ekkor előveszi a minigum –ot, majd azt mondja, hogy mehetnek aprítani.

Typ háromig számol, majd elkiáltja magát. Ekkor az alfa osztag kibújik a szikla mögül, majd elkezdik lőni a droidokat. Néhány perc múlva már egy droid sem él. Typ megszólal, majd elmondja, hogy most megostromolják a raktárat, majd előreszalad. A többiek utána. A droidok, akik csak helyettesíteni akarták volna a droidokat, észrevették őket, majd elkezdik lőni az osztagot. Az osztag fedezékbe vonul, majd onnan írtja a droidokat tovább. Danger eközben előrefut, majd megsorozza a közelében található droidokat. Utána elindul a raktár elejéhez, ám ahhoz rögös út vezet. Végül eljut odáig, majd szétlövi az utolsó droidot is. Typ odamegy hozzá, majd megdicséri. Danger vállat von, majd elindulna befele, ám Typ megfogja a vállát, és azt mondja, hogy inkább ő megy be először. Majd elindul, és utána jön az osztag többi tagja. Ám egy lemez darab érkezik lefele. Danger félrelöki Typ –t, majd ő is arrébb ugrik. Typ megköszöni a segítséget, majd továbbmegy.

Eközben Anakinék támadják az új droidokat, amik nagyon erősek. Nehéz őket legyőzni. Anakin végül bedühödik, majd elkezdi vagdosni a droidokat. Obi-wan is levág nagy nehezen kettő droidot, majd Anakin vállára nyújtsa a kezét. Elmagyarázza neki, hogy ne legyen dühös, mert az komoly következményekkel járhat. Anakin bocsánatot kér Obi-wan –tól, majd elkezdik együtt támadni a droidokat. Rex is nagy nehezen ér el Obi-wan –hoz. Elmondja, miközben lelő egy új droidot, hogy ezeknek a droidoknak van egy gyenge pontjuk. Méghozzá a fejfedőjük. Anakin parancsot ad ekkor a lövegeknek, hogy tüzeljenek, majd visszarendeli a csapatokat. A klónok visszaindulnak. A lövegek elkezdik sorozni a tankokat, illetve az új droidokat. Végül sikerül az összes tankot, illetve majdnem az összes új droidot elintézniük.

Typ, és az alfa osztag többi tagja bemegy a raktárba. Ám ekkor becsukódik a bejárati ajtó. Majd kivillannak a lámpák. Egy csomó kommandósdroid várja az osztagot. Typ azt mondja, hogy váljanak szét. Danger, és két klón egy fedezékbe bújik, és onnan tüzeli a droidokat. Egy jó csatát láthatunk. Lássuk, hogy az alfa osztag előremegy, majd megöli a geonozisiakat is, majd továbbmennek a reaktorhoz. Ottan egy fal rájuk omlik, ám ők túlélik, és csapatokban mennek tovább. Az egyik csapat hamarosan eléri a reaktort, majd odahelyezik a bombát. Elindulnak kifelé. Amikor kiérnek, Typ fedezékbe bújik, majd a többiek is. Robbantanak. A raktár ekkor felrobban, és később hűlt helyét lássák.

Gunship –ek szállnak le a felrobbantott raktár után. Anakin, és Obi-wan is odaér, majd megdicsérik az alfa osztagot. Az afla osztag végül beszáll egy gunship –be, majd elindul egy cirkáló felé. A klónparancsnok ekkor megjelenik a jedik előtt. Obi-wan elmndja, hogy valóban remek munkát végzett az alfa osztag. A klónparancsnok bólint. Később Anakin hozzáteszi, hogy most már csak meg kell ostromolniuk a gyárat. A klónparancsnok bólint, majd elmegy onnan. Obi-wan azért utolsó szóként elmondja, hogy Vizsla készítheti is a celláját. Majd elindulnak egy gunship felé.

Vége, és főcímdal

__________________________________________________________________________________________________________________

Személy szerint ez egy jó résznek mondhatom. De azért képzeljétek el.

Szerintetek:-%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr63356173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása