2011. november 05. 16:02 - Bence1997

2. évad 3. rész: Battle of Geonozis

Battle of Geonozis

( Csata a Geonozison )

 

’ A halálba csak az mehet, aki már túl van a korokon ’

 

Mentőakció. Miután Vizsla, a halálőrség vezetője elrabolta mandalore hercegnőjét, Satine –t, így Obi-wan kenobi, és Padmé Amidala szenátor elindultak, hogy megmentsék a hercegnőt, és hogy elkapják Vizslát. A hercegnőt kiszabadították, ám a halálőrség, és vele együtt Vizsla kicsúszott a köztársaság markából. Később pedig Obi-wan kenobi hírt kap arról, hogy Vizslát látták a Geonozisi rendszerben, így Obi-wan elindul Anakin –nal az élen a Geonozis felé, hogy kiderítse mi folyik ott, és hogy elfogja végleg Vizslát, és a halálőrséget.

 

Megérkezés, majd űrcsata

12 db köztársasági cirkáló érkezik meg a Geonozis fölé. Ám a Geonozist hat darab szeparatista fregatt, egy zászlóshajó, és kettő lucrahulk osztályú anyahajó védi. Obi-wan a hídon áll Anakinnal, és Rex –l. Anakin elmondja, hogy nehéz lesz áttörni a szepik vonalát, mivel bármiféle trükköt bevehetnek. Obi-wan simogatja a bajuszát, ( mint amikor gondolkodik ) és hirtelen egy nagyon jó ötlethez jut. Anakin bólint ennek kapcsán, majd utasítja Rexet, hogy készítsék az új ARC vadászokat, mert azok fognak most megütközni a keselyűkkel, persze a vadászok, és a bombázók segítségével. Rex bólint, majd kimegy. Obi-wan elmondja Anakinnak, hogy ez a győzelem talán elég lehetne ahhoz, hogy legalább győztes állapotban legyenek, hisz ha a Geonozisi bolygó, és Poogle is a kezükben lesz, na meg a halálőrséget is felszámolják, akkor a szeparatistáknak nehezebb lesz továbbhaladniuk a győzelem felé. Anakinnak ez a gondolat tetszik. Majd megjelenik Rex, és mondja a kettő jedinek, hogy a vadászuk készen áll a felszállásra. Anakin megköszöni, majd Obi-wannal elindulnak a hangárba.

A hangárban eddig nagy a készülődés. A klónok beszállnak a gunship –be, majd kirepülnek. Eközbena pilóták is kirepülnek megütközni az ellenséggel. Anakin épp szállna be a vadászába, amikor Rex szólítja. Anakin megkérdezi, hogy mi a baj, mire Rex azt mondja, hogy az új ARC vadászgépek többsége eltudott indulni, ám kisebbségük nem. Anakin erre azt feleli, hogy nézzék meg, hogy mi lehet a probléma. Rex bólint, majd távozik. Anakin pedig beül a vadászába. Artoo még csipog néhányat, mire Anakin azokra azt feleli, hogy nem lesz semmi probléma, majd kirepül az arany századdal az űrbe. Közben kijönnek még a bombázók is. Anakin elmondja a századnak, hogy most Obi-wan mellett lesznek, majd eltávozik a bombázók irányába. Az egyik bombázóban a pilóta megkérdezi Anakint, hogy mit vár el ettől a csatától, mire Anakin poénosan elmondja, hogy csakis annyit, mint egy fogatversenytől el lehet várni. Majd utasítja a bombázókat, hogy közelítsék meg együtt az egyik anyahajót. A többiek nyugtázzák. Ekkor megkezdődik a csata.

Az új ARC vadászgépek kirepülnek az űrbe. Elérik az ellenséget. Majd közelharcba keverednek. A keselyűk egyre többen vannak, ám az új vadászgépek is sokan vannak. Az egyik keselyűt eltalálják, ami forogva nekiütközik egy fregattnak. Közben egy bombázóraj megközelít egy anyahajót, majd megtámadja. Köztük egy vadászgép is van, amiben Anakin ül. Elmondja régi mesterének, aki egy másik rajt vezet, hogy nem is lehetne vígabb ez a játék. Obi-wan erre azt feleli, hogy ettől még lesz rosszabb is, majd utasítja a csapatot, hogy támadjanak. A vadászok ekkor megrohamozzák a keselyűket. Eközben egy szepi fregatt megközelít egy cirkálót, majd elkezdi lőni. Az egyik részleget eltalálja. A hajón ekkor vörös riadót jelentenek. A hídon az admirális hívja Obi-want, ám nem éri el. Ekkor bejön a hídra Windu mester, aki elmondja, hogy evakuálást hajtanak végre, majd kiadja a parancsot az admirálisnak, hogy minden egyes mentőkabint használjanak el, majd kimegy a hídról. Az admirális utánanéz, majd kiadja a parancsot.

Eközben az egyik köztársasági cirkáló áttöri a szepik blokádját, majd gunship –ket küld le. Azok elindulnak. Útközben a légkörbe bemennek, majd persze egy-két gunship megsemmisül, ám a légi csatát nem kerülhetik el. Mivel geonozisi vadászok támadják meg őket. Az egyik gunship –ben a pilóta segítséget kér, ám kilövik a hajót, ami elkezd zuhanni. Látjuk, ahogy zuhan, majd kiválik a felhők közül. Lent eközben leszállnak a gunship –ek. A lezuhant gunship pedig épp egy löveget talál el, majd a törmelékek minden fele repülnek.

Eközben Anakinék lebombázzák az anyahajót, majd Anakin elmondja, hogy most már szabad az út a bolygó felé. Obi-wan azért visszavonná, amit Anakin mondott, mire Anakin felnevet, majd megkérdezi régi mesterétől, hogy miért kéne visszavonnia, mire meg is kapja a választ. A zászlóshajó elkezdte tüzelni a cirkálókat, ám hirtelen átvált a vadászokra, majd hirtelen Anakinékat is elkezdi tüzelni. Anakin kitér a lövések elől, majd elmondja régi mesterének, hogy inkább visszavonja, amit mond, mert Obi-wannak tényleg igaza van. Obi-wan erre azt feleli, hogy semmi gond, majd ő is kitér néhány lövéstől, majd elkezd köröket írni. ’ Ezzel talán el tudom érni azt, hogy ne engem lőjön ’ mondja Obi-wan, majd hirteen abbahagyja a körbe,körbe húzást. Észreveszik, hogy a zászlóshajót hatalmas pajzs védi. Így szinte lehetetlen áttörni. Anakinnak viszont van egy ötlete, ám ahhoz vissza kell vonulniuk. Obi-wan egy kicsit húzogat, ám végül belemegy, majd kiadja a parancsot: Visszavonulni

A terv, majd a támadás

Egy bombázó repül bele egy lépegetőbe. Lássuk még, hogy a klónok előrenyomulnak, meg azt is, hogy hogyan térnek ki a bombáktól. Ekkor látunk kettő klónt, akik elugranak egy lépegető mellől, mivel éppen lebombázták. A két klón eközben odaszalad a klónparancsnokhoz, hogy elmondják: nehéz ezen a részen átjutni. A klónparancsnok veszi az adást, majd felhívja a jediket. Anakin, és Obi-wan veszi a klónparancsnok hívását.

Anakin megkérdi a parancsnokot, hogy miért hívta, mire a klónparancsnok elmondja, hogy előrenyomultak, ám a hegyeknél tovább nem tudnak menni. Obi-wan megkérdezi a parancsnokot, hogy mit támadnak most, mire a parancsnok elmondja, hogy azt a síkot, ami Poogle –hoz, és csapatához vezet, ám itt nagy a túlerő. Anakin elmondja, hogy most kieszelnek egy cselt, vagy tervet, majd megtámadják a szeparatista blokádot, aztán meg ha sikerül, akkor bizony lemennek segíteni a klónoknak. A klónparancsnok ennek örül, majd bontsa a kapcsolatot. Ekkor a geonozisi vadászok megtámadják a lövegeket. Kettő löveg elpusztul, közben látjuk, hogy a halott klónok teste össze-vissza esik szét. Majd látjuk, hogy a kettő klón odamegy a parancsnokhoz, mert a parancsnoknak beszéde van velük. A kettő klón bemegy, majd látjuk, hogy a klónok előretörnek.

Anakin, Obi-wan, Rex, Cody, és még kettő klón egy holoasztal körül állnak. Anakin begépel valamit, mire megjelenik az űrcsata képe. Elmagyarázza, hogy ha netán át tudnák törni a szepik blokádját, akkor lehetne víg a helyzet, ám ez nem ilyen egyszerű. Obi-wan ekkor becsatlakozik. Elmondja, hogy azt kéne csinálniuk, hogy elindítsák az új ARC vadászgépeket, amik megmaradtak, és azokkal megtámadják a fregattokat, illetve a zászlóshajót. Addig a bombázók megtámadják a lucrehulk osztályú anyahajókat. Rex –nek, és Cody –nak tetszik a terv, ám Rex később felteszi a kérdést, hogy mi van, ha netalántán megsemmisül az elő csapat. Erre Obi-wan akarna szólni, ám Anakin előrelép, majd közbeszól. Elmondja, hogy erre is számított, és kidolgozott egy remek stratégiát. Rex megkérdezi, hogy mi lesz az a mentőterv esetleg. Anakin erre azt feleli, hogy a cirkálók kieresztik a vadászokat, hogy azok foglalkozzanak a keselyűkkel, majd ha minden tisztán megy, akkor néhány perc alatt kiküldhetik az összes megmaradt gunship –et, majd azokkal elindulhatnak a bolygóra segíteni a klónoknak előrenyomulni. Rex érti már, hogy mit kell csinálni, majd várják a parancsot. Anakin, és Obi-wan intenek, majd a kettő klónparancsnok kimegy a hídról. Obi-wan ekkor odafordul Anakinhoz, és megkérdezi, hogy valóban sikerülni fog –e a tervük, mire Anakin elmosolyodik: ’ Persze, csak konkrét megoldást kellett alkalmazni ’

Az új ARC vadászgépek kirepülnek az űrbe, majd szembetalálják magukat az ellenséggel. Megtámadják őket, majd látjuk, hogy hogyan támadnak össze-vissza a vadászok is, és a keselyűk is. Majd egyszercsak a bombázók kirepülnek, majd megtámadják az anyahajókat. Aztán utoljára kijönnek a jedik. Anakin, és Obi-wan repcsije. Anakin odaszól Obi-wannak, hogy ő megy segíteni az új ARC vadászoknak. Obi bólint, majd lássuk, ahogyan ő elindul a zászlóshajó irányába. Eközben a zászlóshajón a taktikai droid ezt látja, majd megparancsolja a droidoknak, hogy a hőpajzsot aktiválni, illetve lőni. A droidok elmondják, hogy csak az egyiket tudják csinálni. A taktikai droid ekkor elgondolkodik, majd végül kiadná a ’hőpajzsot fel’ parancsot, ám Obi-wan elbombázza a hidat. A fregattokon a droidok megbolondulnak, mivel nincsen parancsnokuk, így nehéz lesz vezetni az űrcsatát. Ekkor azonban vége is az űrcsatának, mivel a szeparatista fregattokat lebombázzák, majd az anyahajókat is szétlövik.

Obi-wan, és Anakin a hídon áll. Rex, és Cody jelenik meg előttük. Anakin elmondja, hogy ha leértek a felszínre, akkor az lesz a feladatuk, hogy vonuljanak majd előre feltérképezni a terepet. A kettő klón bólint, majd elmennek. Obi-wan ekkor bevallja, hogy Anakin tervei néha-néha azért érnek valamit. Anakin elmosolyodik, majd látjuk, hogy a kettő jedi ránéz a Geonozisra. Aztán hátulról látjuk a kettő jedit, illetve a Geonozisi bolygó kicsi részét.

Vége, és főcímdal

________________________________________________________________________________________

Szerintetek:-%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr883356164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása