2011. november 05. 15:52 - Bence1997

20. rész: Klónparancsnokok

Íme a 20. rész:

 

Clonecommanders

( Klónparancsnokok )

 

‘ A haza védelme a legfontosabb ‘

 

Veszedelmes összeütközések. Grievous tábornok további csapást mért a peremvidékekre, ám legutóbbi akciója az Aqmollo -n, sikertelen volt. Így Dooku gróf egy új feladattal bízta meg őt: támadja meg a naboo -t, ám Fisto, és néhány klón megállította, így az az akció is sikertelen volt. A túlzott veszteségek így már nemcsak a köztársaságra, hanem a szeparatista szövetségre is kihat, így Dooku gróf megparancsolja a tábornoknak, hogy kármentesítheti a veszteségeket, ha megtámadja, és elfoglalja, majd megsemmisíti Kaminót.

 

Megérkezés

Az egyik osztag épp egy tesztet végez. A droidokat elpusztítják, majd vége az utolsó próbának, jöhet a kis pihenés. Az osztag indulna a hálókörletükbe, ám kettő arc -s klónparancsnok megállítja őket. Elmondják, hogy újra meg kell ismételni ezt az uccsó próbát. Az egyik klón ledobja a sisakját, majd azt mondja, hogy ennyit tettek meg a semmiért, és újra megkezdhetik az utolsó próbát. Az egyik Arc -s klónparancsnok behívatja az osztagot egy kis szobába, ahol megmutassák az akciót az osztagnak. Az osztag ügyesen harcol az elején, ám az egyik pillanatban az egyik klónparancsnok megállítja a felvételt. Pont egy hibánál. Megmondja, hogy nem szabad otthagyni egy sebesültet. Az egyik klón rávágja, hogy nem az ő hibája, mire az egyik klónparancsnok felemeli a kezét. Erre elcsendesedik. Majd megmondja, hogy több ilyen hiba ne történjen, majd kiküldi az osztagot. Az osztag kimegy, majd a két klónparancsnok a szobában marad. Az egyiknek a neve: Sly, míg a másiknak a neve Egnum. Egnum rátámaszkodik a vetítőre, és úgy sóhajt, majd elmondja, hogy ez az osztag még nem készült fel rá, hogy jó osztag legyen. Sly is ezt érzi, ám még azt is, hogy talán lehetséges, hogy ez hamarosan másént fog alakulni, hiszen ezt a hibát már nem követhetik el, vagy ha mégis, akkor likvidálniuk kell az osztagot. Egnum bólint, majd Sly kimegy a szobából.

Sly egy kaminoi tudóssal beszélget. Elmondja, hogy ez nem mehet tovább, és a Káo osztagot likvidálniuk kell. ( akik ugye az elején voltak ) A kaminói megrázza lassan a fejét, és elmondja, hogy akárhogyan is, de nem lehet megcsinálni, hisz ez akkor is árulás lenne. Sly vállat von, ám megjön Egnum, és azt mondja, hogy a Káo osztag jól szerepelt. Ennek Sly végre megörül, majd azt mondja, hogy elbeszélget egy kicsit Egnum -mal, addig a tudós nézze át az osztagok sorait. A kaminói bólint, majd becsukódik az ajtó.

Sly, és Egnum egy folyosón sétálnak. Sly elmondja tapasztalatát az egész dologgal kapcsolatban. Egnum megnyugtatja, majd hirtelen vörös riadót fújnak. Klónok futnak össze vissza. Sly sziszeg egyet, majd az egyik klón azt mondja futtában a társának, hogy szeparatisták támadták meg a bolygót. Sly, és Egnum összenéz, majd elkezdenek futni.

Grievous a hajóján beszél Dooku -val. Elmondja, hogy bevette Kaminót. Dooku ennek örül, majd azt mondja, hogy csak akkor lesz elégedett, ha az űrben sikeres lesz, majd beveszi Typoca cityt. Grievous felröhög, majd kijelenti, hogy nem fog kegyelmezni senkinek, aki az útjába áll, azt megöli. Dooku ennek nagyon örül, majd kilép. Grievous felkel, majd odamegy az ablakhoz, és kiadja a parancsot, hogy tüzeljenek.

 

Betörés a hangárakba

Egy keselyű felrobban. Ezt látjuk, majd azt, hogy egy szepi fregatt közelít meg egy köztársasági cirkálót, majd bumm, lőni kezdenek egymásra. Egy kicsivel később a köztársasági cirkáló darabokban van. A taktikai droid kiküldi a megmaradt keselyűket, majd felhívja a kiborg tábornokot, értesíteni a helyzetről. Grievous megadja a parancsot: támadást megkezdeni maximálisan.

A jedi tanács tanakodik, hogy kit küldjenek Kaminóra, majd egy kicsit később Obi-wan, és Anakin is jelentkezik a feladatra, majd Anakin köhög egyet, és azt mondja, hogy Ahsoka is vele jöhetne, mire Yoda, és Windu bólint, majd azt mondják: Az erő legyen veletek! Majd a három jedi kimegy a teremből.

Droidszállítók közelednek Typoca city felé. A lövegek elkezdenek lőni, és el is találnak néhányat. Közben droidpolipok érkeznek meg a vízbe, majd onnan aqua droidok másznak ki. Majd az aqua droidok kijönnek a vízből. Néhány klón előrejön, hogy védje a leszállót az aqua droidoktól. Eközben az egyik aqua droid eltalál egy klónt, majd még egyet. Majd még egyet. A megmaradt kettő klón visszavonulót fúj, ám az egyiket lelövik. Nincsen menekvés, ám mégis van, majd az egyik kln előugrik, és egy rakétát lő ki az aqua droidok felé. Majd bumm, szétrobban közöttük. Ám ez épp elég idő volt ahoz, hogy kettő droidszállító leszálljon, majd az egyikből b1 -es, és b2 -es droidok jönnek elő, majd a másikból kommandósdroidok, és légi droidok, na meg b-2 -es droidok. Megtámadják a klónokat. Eközben az egyik droidszállító letud szállni az egyik hangárban, és később el is tudják foglalni. A klónok átmenekülnek a másik hangárba, ám ott is törik be a hangárajtót a droidpolipok. Majd hirtelen egy robbanás, és néhány klón repül, majd bejönnek a droidok a 2. hangárba.

Anakin -ék megérkeznek a cirkálóikkal. Grievous felröhög, majd aktivál egy gombot, mire új fajta keselyűk repülnek ki a hangárból, és célba veszik az érkező cirkálókat. Anakin, és Obi-wan ezt észreveszi, majd Anakin beül az egyik vadászgépbe, majd onnan kirepül. Célba vesz kettő új fajta keselyűt, majd lő. El is talál egyet, ám a másik sorozatosan lövi őt, ám kilövik. Anakin körülnéz, és meglássa az arany századot. Parancsba adja, hogy készüljenek, mert támadni fognak. Az egyik klónpilóta nyugtázza, majd lelő egy sima keselyűt, ami az egyik köztársasági cirkálóba csapódik bele, majd bumm, szétrobban.

 

A klónparancsnokok akciója

Sly, és Egnum látja a felszíni csatát, és az űrcsatát. Majd fogadják Kenobi tábornok hívását. Kenobi üdvözli őket, majd elmondja, hogy visszaszorítják a szeparatista csapatokat, addig a droidokat szétlőhetik. Sly megrázza a fejét, és elmondja, hogy azt szinte lehetetlen, hiszen a droidok már a 3. hangárt is elfoglalták.Obi-wan megsimogatja a bajuszát, közben gondolkodik, majd támad egy ötlete. Megkéri a két klónparancsnokot, hogy aktiválják a titkos tervet, amit nemrég használtak a kórházállomási csatában. Sly bólint, majd azt is hozzáteszi, hogy nehezebb lesz, mint a tábornok hiszi, mert ez nem egy űrbeli csata, hanem ez egy védő csata, hiszen az otthonukat védik meg a szeparatistáktól. Majd kimennek a teremből.

Az aqua droidok betolakodnak a 4. hangárba. A droidpolipok is befurják magukat a hangárajtón. Majd droidegységek jönnek elő. A klónok hősiesen harcolnak, ám mind hiába, majd percekkel később az utolsó klón is meghal. A droidok pedig elkezdik ostromolni az 5. hangárt.

Sly, és Egnum megérkeznek a hangárak mögé. Összesen hat hangár van, amit ostromolnak egy részlegben, vagyis azt az egyet kell csak felrobbantani. Sly elgondolkodik, ám semmiféle megoldást sem tud. Közben hátulról droidok törnek be rájuk. Sly, és Egnum egy-egy doboz mögé bújik, és onnan lövik a konzerveket. Az egyik droidot eltalálják, majd még egyet.

Anakin, és az arany század megközelíti Grievous zászlóshajóját. A tábornok ezt észreveszi, majd kiküld egy osztag keselyűt. Azok meg is érkeznek, majd rögtön kettő vadászgéppel végeznek, ám Anakinék elintézik a keselyűket. Ám még több jön. Az egyik klónpilóta megkérdezi Anakint, hogy mi aterv, mire Anakin azt mondja, hogy kövessék, majd elindul a híd felé. Útközben a fél század megsemmisül, ám mégis elérik a hidat. Anakin megparancsolja, hogy dobják le a bombákat, mire mindenki ledobja. Grievous erre megijed, majd kimegy a hangárba, és ott a vadászával elindul a bolygó felé. A zászlóshajó viszont megsemmisül. Obi-wan pedig azt mondja Anakinnak, hogy jöhet a felmentő sereg. 

A két klónparancsnoknak végül sikerül a droidokat megsemmisíteniük, majd Slynek eszébe jut egy terv, ám ez talán veszélyes. A titkos tervvel fog együtt lenni egy kis változtatással. Majd elindulnak.

A droidok végül elfoglalták mind a hat hangárt, ám kifogyott a droidpolip. A droidparancsnok ezt közli is Grievous -sel aki mérges, majd azt mondja, hogy oldja meg saját maga. A droidparancsnok vettem-vettemezik, majd kikapcsol. Ekkor a Káo osztag belép a hangárba, és elkezdik lőni a droidokat. Közben fedezékbe bújnak. A droidok ezt észreveszik, majd tüzet nyitnak a betolakodókra. Ám Sly -nek csak ennyi volt a terve, ugyanis egy bombát helyeztek el egy biztos helyen az osztag. Majd megjelennek néhány gunshippel, és felveszik az osztagot. Masjd belőnek néhányat, aztán eliszkolnak onnan, majd Egnum megnyom egy gombot, mire a hangársor, amit elfoglaltak, felrobban. A káo osztag, és a klónok felujjongnak, és Obi-wan, meg Anakin is megjegyzi, hogy ez ügyesen csinálták. Majd látjuk, hogy hogyan mennek el az égő törmelékektől. 

__________________________________________________________________________________________________________________

Hát ennek is vége, és talán ha olyan a kedvem, még ma úgy fél órával később nekiállok a 21. résznek. Nos ebben van minden, ami kell, és ne felejtjük, hogy ez az évadzáró trilógiám első része. Remélem tetszik. Mint látható is benne, a rész a klónparancsnonok köré épül, méghozzá Sly, és Egnum köré.

Szerintetek:-%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr553356127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása