2011. november 05. 12:41 - Bence1997

1. évad 9. rész: Concordia megtámadása

‘ Az ötletek olyanok, mint a tervek kieszelői ‘

 

Támadás. Miután Vizsla elrabolta Satine hercegnőt, Obi-van Padmé Amidala -val

elindul megkeresni a hercegnőt. Concordiára érve az űrben támadást indítanak.

Trench admirális a kudarc után eltűnik, majd Obi-van -ék elindulnak a bolygó

felé. Addig Vizsla egy remek tervvel jön elő. Megállítani a köztársaságot, amíg ő,

és a hercegnő el nem tűnik a bolygóról, és nem érkeznek meg az Utapau szektorba.

Ám nem ilyen könnyű a helyzet nemcsak Viszlának a kijutáshoz, hanem Obi-vanéknak

az ostromhoz, és a bejutáshoz, na meg a szöktetéshez.

 

Első roham

Négy AT-RT fut az erdőknél. Amikor megérkeznek az egyik dombra, leszállnak a klónok. A domb mögül egy kis csata folyik. Néhány droid, és néhány halálőrséges tag védi a támaszpontjukat a támadó klónok ellen. Eközben megjelenik négy AT-TE lépegető, és elkezdik lőni az energiapajzsot. A látványt néhány konzerv droid akadályozza meg. 10 db. A négy klón néhány sziklát talál, és a mögé bújnak. Majd az egyik elkezd lőni. El is talál kettőt. Majd újabb kettőt. Aztán megjelenik kettő droideka. Elkezdenek lőni a klónokra, akik felszállnak az AT-RT -ükre, és elindulnak a csata felé. A csatát Obi-van vezeti, majd hirtelen áttörik a pajzsot, és a jedi mester megparancsolja, hogy támadják meg a támaszpontot. A klónparancsnok, vagyis Cody nyugtázza, majd előrefut néhány klónnal. Eközben egy robbanás rázza meg a földet, és három osztag droid jelenik meg a dombnál. Rögtön el is találnak hat klónt, mire mindannyian fedezékbe vonulnak. Ekkor megjelenik a négy klón AT-RT -jükkel. Elmondják, hogy támadnak a konzervek a domb felől. Obi-van is ugyan ezt mondja, majd kivéd néhány lövést. Majd felhívja a másik oldalon lévő klónosztagokat. A vezetőjük Padmé rögtön fel is veszi, és elmondja, hogy már úton vannak. Ekkor egy robbanás, majd egy újabb robanás rázza meg a földet, és a dombon lévő droidoknak annyi. Obi-van a közeledő Padmé -nak köszöni a segítséget, majd odajön Cody, és elmondja, hogy megsemmisítették az utolsó támaszpontot is. Obi-van, és Padmé bólint, majd a jedi mester megszólal, hogy szerinte most jön még csak a kezdet a tűzijátékhoz.

Poogle van hologramon Vizsla szobájában. Elmondja, hogy már odaküldte a saját geonosisi csapatait. Vizsla elmosolyodik, majd elmondja, hogy ő szerinte bizony nagyon nehéz lesz betörni a palotába. Hisz Obi-van biztos, hogy be akar majd törni. Ám a geonosisiak megakadályozzák ebben. Ekkor Poogle elmondja, a saját nyelvén, hogy nagyon örül majd, hogyha eggyel kevesebb hercegnő lesz a világon.

Obi-van -ék letáboroztak a palotához közel. Épp elfogtak egy halálőrséges tagot. Padmé ráfogja fegyverét. Obi-van elmondja, hogy akkor fogják szabadon engedni, hogyha elmondja, hogy hol van a palota leggyengébb pontja. A tag megrázza a fejét, mire Padmé fejen csapja a pisztoly fogójával. Erre a halálőrséges tag azt mondja, hogy csak akkor mondja el, ha előbb üzenhet Vizslának. Erre Obi-van, és Padmé összenéz, és Padmé erre azt mondja, hogy van egy jó ötlete.

Viszla a szobájában nézi az adatokat, mire egy holografikus kép jelenik meg előtte. Egy halálőrséges tag. Elmondja, hogy bizony ő megmondja, hogy hol vannak a köztársaságiak, ám hozzanak ki erősítést, mert ő nem fog boldogulni egyedül. Viszla rábólint, majd odaszól egy tagnak, hogy vigyen két osztag droidot, és néhány geonosisit. A halálőrséges tag bólint, majd kimegy a szobából.

Megjönnek a csapatok. A halálőrséges tag hirtelen egy szikla mögül előrejön. Majd köszön. A droidparancsnok elmondja, hogy segíteni jöttek neki, ám nem láttak senkit. Erre a tag hirtelen elugrik, és onnan, ahonnan jött hirtelen klónok törnek ki, és Obi-van is. Rögtön lelövik az összes droidot, ám a geonosisiak rátámadnak a klónokra. Az egyik vadász elkap egy klónt, és elhúzza. Aztán még egy klónnak annyi. Aztán még egynek. Amikor már a fél osztagnak már vége, Obi-vannak, és a maradék klónoknak sikerül megölniük a geonosisiakat. Majd odamennek a halálőrséges taghoz, aki elmondja, hogy a palota főkapujához kellene először menniük, majd oldalról megtámadni őket.

A főkapu csendben van. A droidok ott járőröznek. Ám ekkor néhány kék sugárnyaláb elmegy a droidok mellett. Aztán AT-RT -k jönnek elő, és lelövik az őrséget. Aztán AT-TE lépegetők jönnek. Néhány klón is elindul megrohamozni a főkaput. A megmaradt droidok hirtelen kikapcsolnak, és megjelennek geonosisiak, és kommandósdroidok. Hirtelen elkezdődik egy csata. A klónok ügyesen törnek előre, néhány árkot is találnak, és oda bújnak el, majd onnan lövik le a droidokat. Viszla amikor látja, hogy már alig vannak droidok, és geonsisi vadászok, kiadja a parancsot, hogy szőnyegbombázzák le a főkaput. A halálőrséges tag rábólint, majd kimegy. Ekkor látjuk, hogy keselyűk jönnek elő, és lebombázzák a főkaput. Majd a robbanás elterjed. Az összes droid, ami megmaradt, és az összes geonosisi, ami szintén megmaradt, elpusztul, és a klónok fele is elpusztul. A maradék klónok visszavonulnak.

 

A második roham, és a kiszabadítás

Obi-van az egyik készített bunkiban van. Előtte a palota. Elmondja, hogy újra megtámadják a főkaput, ám először csak AT-RT -esekkel. Majd jönnek a klónok. Az AT-TE -sek csak a végén jönnek. Cody rábólint, majd távozik. Obi-van ekkor beindítsa a holovetítőt, mire Padmé jelenik meg hologramon. Elmondja, hogy már odaértek. Obi-van azt feleli, hogy ha megkezdik a második rohamot, jelt ad a támadásra. Padmé bólint, majd megszakad a kapcsolat.

Megkezdődik a második roham. Az AT-RT -k elkezdenek futni a főkapu felé, elég sokan, ám droidekák választják el az utat. Obi-van ekkor megjelenik néhány klónnal, és Cody -val, majd elkezdik lőni a droidokat, meg a geonosisiakat is.

Padmé egy bokor mellett guggol. Várja a jelet. Hirtelen meg is kapja, majd a klónoknak jelet ad, hogy indulhatnak. Aztán elindulnak, majd betörnek a palota egyik ajtaján, és elbújnak a ládák, és falak mögött. Megjelennek a halálőrséges tagok is, és egy tűzharc jön ki. Szép lassan az összes tag elfogy, és amikor már az utolsó halálőrséges tag is meghal, egy robbanás rázza meg a palotát. Padmé mit sem törődve megmondja a klónoknak, hogy ők foglalják le a tagokat, és az őrségeket, meg mindenkit a palotában, amíg ő kiszabadítsa Satine hercegnőt.

A roham még mindig tart. Obi-van hirtelen elugrik a helyéről, mert az egyik AT-TE lépegető felrobban. Aztán észrevesz egy kis nyílást, amin Cody, és ő bemennek, meg még néhány klón. Aztán megparancsolja Cody-nak, hogy menjenek a szenátornő segítségére, amíg ő megkeresi Vizslát, és elfogja. Cody bólint, majd kettéválnak.

Padmé megérkezik a börtönhöz. Aztán észreveszi, hogy ki akarják vinni Satine -nt. Erre Padmé megfogja sugárfegyverét, és lelövi a két tagot, majd kioldozza a hercegnőt. Satine megköszöni, és elfutnak.

Vizsla épp issza a teáját, mire bejön az ajtón három halálőrséges tag, ám kettőt eltalál egy fénykard. Az utolsó csak annyit mond, hogy megtámadták, ám addigra már ő is halott. Aztán bejön Obi-van, és Vizslára szegezi a fegyvert. Vizsla felnevet, majd feláll, átugorja az íróasztalát, és előrántsa a fegyverét, vagyis a fekete kardot, majd rátámad Obi-vanra, aki kivédi.

Padmé -ék megérkeznek a hangárhoz. Majd el akarnak kötni egy hajót, ám megjelennek a droidok, és elkezdenek rájuk lövöldözni. A két nő elbújik, majd előveszik a saját fegyverüket, és elkezdik lőni a droidokat. Satine eközben megjegyzi, hogy szép kis menekülés.

Vizsla, és Obi-van még mindig kardoznak. Aztán egyszercsak hirtelen robbanni kezd az ajtó, és a kettő harcos kirepül az ablakon, és leesnek. Ám mind a ketten egy suhanóra esnek, és persze ottan folytatják a csatát.

A roham még mindig tart. A klónok előretörnek, ám az egyik bomba felrobban közöttük, és az előrenyomulásnak vége. Ám ekkor az AT-TE lépegetők hirtelen egy nagy tűzerővel szétlövik a főkaut, mire a főkapu lezuhan, és a droidoknak annyi. A klónok ekkor felujjongnak.

Padmé, és Satine egy kis tűzharc után végre sikerül nekik legyőzni a droidokat, ám újabb falatok jönnek. Eközben néhány droideka is. Ám éppen egy robbanás tör ki, és megjelenik Cody, majd a klónok is, majd elindulnak a palotából kifele a vissza vezető úton.

Obi-van egy kis csata után legyőzi Vizslát, majd azt ajánlja, hogy adja meg magát, ám ekkor Vizsla kigáncsolja Obi-vant, és leugrik a suhanóról. Majd elfut. Obi-van ekkor megállítja a suhanót, leugrik, ám már nem tudja, hogy hová futhatott Vizsla, majd visszafordul a palota fele.

Obi-van visszaér, és leszáll. Megjelenik előtte Cody, és azt mondja, hogy megtalálta a hölgyeket, majd odavezeti őt hozzájuk. Satine megöleli, és elmondja, hogy nagyon köszöni, ám még előbb el kell fogniuk Viszlát. Obi-van azt mondja, hogy egy darabig nem fog ártani a hercegnőnek, és Mandalore népének. Satine rábólint, majd megkérdezi, hogy hol lehet Vizsla. Ám Obi-van megrázza a fejét, és azt feleli, hogy ő szerinte nem tudja, ám lehet, hogy már nincs is a bolygón. Majd elindulnak a gunship felé.

Viszla kompja megy az űrben. Vizsla épp Poogle -val beszél hologramon. Elmondja, hogy most indul a találkozási pontra, az új ion-ágyú tervrajzával, amit majd Dooku -nak adnak át. Poogle bólint, majd elmondja a saját nyelvén, hogy nemcsak egy ion-ágyú lesz hamarosan kész, hanem a bosszú is közeleg a geonosisiaktól. Aztán a komp hiperűrugrásra lép.

 

____________________________________________________________________________________________________

 

Nos, nem semmi a rész. De csak nekem, nektek azért lehet egy kis bibi is benne. Szerintem ez a legjobb részem, de csak szerintem. És igen, ahogy a végén olvastátok, lesz folytatása, ám csak a 2. évadomban.

Szerintetek: 98%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr443355671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.25. 08:48:26

Hát ez egy nagyon akciódús rész! Rengeteg izgalom akció. Ez nagyon jó lett.
98%
süti beállítások módosítása