2011. november 05. 12:40 - Bence1997

1. évad 8. rész: Vizsla terve

Nem is szaporítom a szót, hanem olvassátok:

 

‘ A tervek igazából is tervek, amik megelőzőleg is jól jöhetnek, még veszély esetén is ‘

 

Fogságban. Miután Vizsla, a hírhedt halálőrség vezére elfogta

Satine hercegnőt, elvitte Mandalore -ról. Obi-van kenobi ezt nem tűri,

és elindul felkutatni a hercegnőt, ám nem tudja, hogy hogyan

keresse meg. A jedik küldenek neki segítséget, és amikor már nincsen

sok választás, Mandalore -ra küldik Padmé Amidala szenátort,

hogy segítsen Obi-van -nak elfogni, és végre tömlöcbe rakatni

Vizslát, ám ő egy fondorlatos tervvel készül fel.

 

A gonosz terv, és a megérkezés

Egy Lucrehulk osztályú anyahajó van Concordia felett. A hídján Trench admirális beszélget Vizslával. Elmondja, hogy már megvan a taktikája, hogy hogyan fogja letiporni a köztársaságot a bolygóról. Vizsla erre rábólint, majd azt feleli, hogy ő szerinte Obi-van sokkal ügyesebb lesz, mint ahogy a tábornok gondolja. Trench erre megbödöri a bajuszát, majd elmondja, hogy már volt dolga vele, sőt még másokkal is. Vizsla ezt örömmel hallja, majd azt mondja, hogy hamarosan odaküldi a hercegnőt saját magával, majd elmehetnek. Trench most felnevet, majd azt mondja, hogy ő szerinte sem lesz túl nehéz feladat, hisz nagyon könnyen átejthetőek a köztársaságiak. Vizsla ekkor azt feleli, hogy számít a tábornokra, majd szétkapcsol.

Egy naboo -i hajó suhan Mandalore felé. Benne Padmé van. Amikor eléri a leszállópályát, leszáll, majd kijön belőle. Obi-van már várja őt, majd odaszól Cody -nak, hogy fésülje át a terepet, mert akár a szenátornő is lehet célpont. Cody nyugtázza, majd elfut. Ekkor Obi-van elindul Padmé -val a palota fele, és közben arról beszélgetnek, hogy hová vihették Satine -t. Obi-van megmondja, hogy ő szerinte a Concordián őrzik, mire Padmé is rábólint, hogy talán igaza lehet. Ekkor visszaérkezik Cody, és azt mondja, hogy nem talátak semmit. Obi-van bólint, majd jön még egy klón, és azt mondja, hogy találtak valamit. Erre Obi-van, és Padmé összenéz.

Satine egy tömlöcben van. Épp azon gondolkodik, hogy hogyan tudna kiszabadulni, ám semmilyen lehetséges választ sem tud kitalálni. Ekkor viszont bejön a tömlöc ajtaján három halálőrséges tag, és maga Vizsla. Megparancsolja a két halálőrségesnek, hogy fogják el. Amikor elfogják, elindulnak a palota legfelső irodájába. Amikor mégis a hangárba mennek, Satine hirtelen hasba rúgná az egyik halálőrséges tagot, ám az megfogja a lábát. Vizsla erre a taktikára azt feleli, hogy reménytelen eset lenne. Ám ekkor megjelenik előtte egy sötét köpenyes ember: Darth Sidius. Vizsla azt mondja, hogy vigyék az egyik csapatszállítóba a hercegnőt. A halálőrségi tagok elindulnak, és pár másodperc múlva csak Sidius hologramja, és Vizsla van a hangárban. Sidius megkérdezi, hogy elfogta -e a hercegnőt. Vizsla azt mondja, hogy igen, de nem tudja, hogy hova vigye. Erre Sidius elmosolyodik, és azt mondja, hogy vigye az Utapau szektorba. Viszla rábólint, majd szétkapcsolnak.

 

Mentőakció kezdete

Három köztársasági cirkáló van készenlétben. Az egyik a Resolute, és azon Obi-van, és Padmé egy nagy hologramon nézik Concordiát. Az űrben egy Lucrehulk osztályú anyahajó. Obi-van megjegyzi, hogy könnyű dolguk lesz, mert így könnyebben megtudják szerezni Concordiának az űrjét. Ám a palota bevétele nehezebb lesz, mert Viszla bevehet bármilyen trükköt. Ám ekkor megjelenik a palota, és Padmé rögtön megszólal, hogy ő szerinte tudja, hogy mi a megfelelő taktika a bejutáshoz. Obi-van ekkor azt mondja Cody -nak, hogy indítsák a hajókat.

Eközben megjelenik kettő szeparatista cirkáló az anyahajó mellé. Trench most épp beszélget Dooku -val. Elmondja, hogy készen állnak a csapataik a küzdelemre. Dooku ezt örömmel hallja, és azt feleli, hogy ha lemegy a csata, akkor hívja fel a fejleményekről. Trench bólint, majd újra megbödöri a bajuszát.

Satine a csapatszállítóban van. Megjön Viszla, és azt feleli, hogy indítsák a hajót. Ám ekkor egy droid jön hozzá, ( Dooku adott néhány osztagot ) és közli, hogy nem tudnak felszállni, mert nemsokára egy csata lesz fent. Viszla lelövi a droidot, majd odaszól a halálőrséges tagokra, hogy kísérjék vissza a hercegnőt a tömlöcébe. Aztán, amikor már nincsenek ottan, akkor felhívja Trenchet, és megkérdezi, hogy mi ez az egész. Trench erre azt feleli, hogy bizony megtámadják majd a köztársaságiak őt, majd ha kudarcot vallana, akkor a bolygót is ostrom alá veszik. Viszla erre bedühösödik, és összeroppantja a holovetítőt.

A három köztársasági fregatt végre megérkezik az űrbe. Obi-van kiadja a parancsot, hogy növeljék a tűzet, és a pajzsot is. Aztán megtüzelik az anyahajót, ám a másik kettő kiküldi a keselyűket. Cody azt kérdezi, hogy miért nem használják a csapataikat. Obi-van azt feleli, hogy azért nem küldik ki őket, mert nem az a cél. Ekkor egy erős találat találja el az egyik cirkálót. A szepiknél Trench szélesre nyitja az arcát, majd elvigyorodik. Obi-van ekkor kiadja a tűzszünetet, és azt feleli, hogy emeljék maxra a pajzsot. Eközben egy újabb robbanás rázza meg az egyik cirkálót. Néhány pillanat múlva Trench megunja a várakozást, és kiadja a parancsot: maximális tüzelés. Nem baj, ha eltalálnak néhány keselyűt. A lényeg, hogy széthasítják a köztársasági cirkálókat. A taktikai droid erre kiadja a parancsot. A másik oldalon Obi-van a látványt nézi, amikor maximális tüzelést indítanak el. Ám amikor észreveszi, hogy az egyik cirkálójuknak már annyi, kiadja a parancsot: maximális tüzelés, és egy kicsit a pajzsokra is figyeljenek. Az egyik klón nyugtázza, majd végrehajtja a parancsot. Eközben még azt is kiadja, hogy indítsanak egy kis naszádot az anyahajó felé. A kis naszád persze azon nyomban elindul, és megérkezik az anyahajó mellé. Trench észreveszi ezt, és azt mondja, hogy küldjenek ki két osztag keselyű csoportot. A taktikai droid erre is nyugtáz. Majd megjönnek a keselyűk. Az egyik vadászgép kilő egy protontorpedót a keselyűk közé, mire azt rögtön felrobban, és az egész keselyűnek annyi. Eközben egy másik is kilő egy protontorpedót, ám az csak az egyik energiarészlegnek ment neki, minimális kárt okozva az anyahajónak. Ám ekkor egy újabb protontorpedót küldenek ki, ami már hatásosabb balesetet okoz az anyahajónak. Szétlövi a hangárt. Trench erre visszarendeli a megmaradt csapatokat, de mivel látja, hogy a hangár nincsen már, kiadja a parancsot a távozásra. A kis naszád pedig visszaindul a cirkálóra, miközben a kettő szeparatista cirkáló, és a Lucrehulk osztályú anyahajó eltűnik. Padmé bevallja, hogy bizony ez is nagy meglepetés, hogy egy ilyen jedi mester is tud ilyen fondorlatos terveket kiszőni, mint Anakin. Erre Obi-van ránéz, majd vissza Cody -ra, és kiadja, hogy mostmár mehetnek kiszabadítani Satine hercegnőt. Cody bólint. Aztán látjuk, hogy Obi-van távozik a hídról.

Trench épp beszélget Dooku -val, és bevallja, hogy vesztett, mert már nincsen hangár. Dooku erre vállat von, és azt mondja, hogy sebaj, és hogy menjen egy másik csatához. Trench erre megesküszik, hogy bosszút áll a köztársaságon valamikor.

 

___________________________________________________________________________________________________

 

Hát bíz én itt végeztem. Izginek hát egy kicsit mondanám, ám a vége azért jó lett. Az űrcsata, hát nem eléggé, de azért nekem jó lett.

Szerintetek: 87%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr503355670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.11. 10:16:15

Ez a rész is nagyon jó volt, kicsit rövidnek éreztem ezalatt is azt értem, hogy nem 21,22 perc csak 17, 18-nak gondolom. Na mindegy az űrcsata sem volt rossz, Trench helyett végülis mást jobbnak éreztem volna. De megint ez én vagyok. Már kiváncsi vagyok a folytatásra most akkor el is olvasom. Ja és a lényeg: 87%

Bence1997 2012.08.11. 14:58:53

@hevdanaa: ok. Tom hogy rövid ez a rész, de hát van ilyen.
bejegyezlek!
süti beállítások módosítása