2011. november 05. 12:39 - Bence1997

1. évad 7. rész: A halálőrség bosszúja

Na, meg is jöttem a 7. résszel. Ha ezzel végzek, akkor lehet, hogy holnap jön a 8. rész is, bár még nem biztos. Addig is olvassátok, ja és értékeljetek, mert ha lemegy mind a 22 rész, akkor ki rakok egy olyan bejegyzést, hogy értékelésetek, és ott mind a 22 résznek a címét leírom, ja és mellé hogy hány % -t adtok rá. Na hagyjuk. Íme a rész:

 

‘ A legfontosabb az élet, vagy ha szeretsz valakit, akkor áldozd fel magad ‘

 

Egyre fokozódó politikai veszély. A köztársaság szenátorainak

nincsen elég bére, és ezért az anyagi károk is felelőségteljesek

valamelyiküknek. Ám ezt a váltságot nemcsak a köztársaságban,

hanem a semleges bolygókon is rendezik, főleg Mandalore-n. És

az anyagi, sőt fizetési befektetéseik is csökkenni kezdenek. A köztársaság

már attól tart, hogy kitör ott egy viszály, vagy kisebb harc, háború, és ezért

Obi-van Kenobi -t küldik el oda, hogy bizonyosodjon meg a hírekről. És ha igaz

a hír, akkor fegyveres erőkkel kell válaszolniuk, és ha nem igaz, akkor békésen

élhetnek tovább, ameddig be nem fejeződik a háború.

 

Élelemveszteség? És a halálőrség?

Obi-van hajója leereszkedik az egyik leszállópályára, és kijön belőle Obi-van, meg néhány klón. Az ottani emberek közül ott van Satine, a miniszterelnök, és még néhány szenátor, és persze néhány mandalore -i testőr, és rendőr. Obi-van köszönti őket, mire ők is köszöntik őket. ( jól megmondtam mi? ) Aztán Obi-van leinti aklónokat, hogy várakozzanak itt, míg ő elmegy a palotába. A klónok nyugtázzák, és Obi-van elindul a suhanó felé. Eközben Satine -nal beszélget. Elmondja, hogy a köztársaság azt hiszi, hogy a váltságok miatt harc, vagy háború tört ki a bolygón, vagy fog kitörni. Satine megnyugtatja a jedi mestert, és elmondja, hogy csak élelemveszteségük van. Azzal beülnek a suahnóba, majd otthagyják a leszállót.

Eközben egy fejvadász térdel le az egyik tetőn. Aztán előveszi a holokapcsot, és bekapcsolja. Megjelenik előtte Vizsla. Megkérdezi, hogy ott van -e már a helyén. A fejvadász bólint, majd elmondja, hogy most érkezett meg egy jedi mester, meg néhány klón. Viszla gyanakvóan fogadja a hírt, majd elmagyarázza, hogy úgy is mindegy, mivel már nem lesz meg a hercegnő, sőt talán, még a jedi sem. Azzal kiadja a parancsot, hogy lője le a hercegnőt. A fejvadász előveszi ekkor a fegyverét, és rácéloz Satine -ra.

A suhanó szépen elment már a leszállótól. Obi-van megkérdezi Satine -nt, hogy mi aggasztja, hisz egy élelemveszteség még nem a világvége. Erre Satine elmagyarázza, hogy nem is annyira nagy ez az élelemveszteség, mert bizony a halálőrség rátámadott újra Mandalore- ra. Erre egy lövést hallanak. Obi-van rögtön észreveszi, hogy eltalálták a sofőrt, és megfogva fénykardját, beaktiválja. Aztán körülnéz, és az egyik tetőn észrevesz egy fejvadászt, aki épp elmenekül. Obi – van megfogja magát, és átszökken arra a tetőre. Ám ahogy fut, lássa, hogy a fejvadász otthagyott egy jelet. A jedi mester felveszi, majd látja, hogy a fejvadász egy jackpack -kel menekül. Obi-van ekkor lesüti a fejét.

Amikor megérkeznek a palotába, látják, hogy az egyik őr halott. Satine rögtön beszalad Obi-van -nal. Meglátják, hogy bent ég a tűz. Satine ekkor elájul, majd látjuk, hogy egy halálőrséges elkezd futni. Obi-van elkezd utána futni. Amikor elérik a teraszt, akkor a halálőrséges elkezd lefele mászni egy csatornán. Obi-van leszökken a földre, és az erő segítségével lehúzza a halálőrséges tagot. Aztán amikor az elakarna futni, Obi-van beáll elé, és elgáncsolja. Majd megjelennek a Mandalore -i rendőrök, és letartóztatják a halálőrséges tagot.

Veszélyes környezet, és épp támadáskor

Satine a szobájában ébred fel. Meglátja az ablakon, hogy egy halálőrséges tagot visznek a rendőrök. Aztán megjelenik az ajtónál Obi-van, és elmondja, hogy elkapta a gazfickót. Satine bólint, majd leül. Obi-van odamegy az ablakhoz. Javasolja, hogy zárkózzon be ide, és maradjon is bent. Mert ha netán támadni fognak, akkor jobb a biztonság. Satine erre megrémül. Obi-van odamegy hozzá, és megszólítja, majd megkérdezi, hogy mi a baj. Satine erre azt feleli, hogy tudja, hogy ki a felelős ezért.

Egy palotát látni Concordián. A palota belsejében, főleg az egyik szobában Vizsla épp beszélget Poogle kisherceggel. Elmondja, hogy a merénylet nem jól sikerült, ám sokkal többre lenne szüksége, nem csak egy fejvadászra. Poogle erre elmondja a saját nyelvén, hogy leküld Concordiára néhány geonosisi -t. Viszla erre elmosolyodik, majd hozzáteszi, hogy a fejvadász azért mégis elért valamit. Poogle azt kérdezi, hogy mit ért el, mire Vizsla feláll, és odalép az ablakhoz, majd megfordul, és előrántsa a fekete kardját, majd azt feleli, hogy egy kis támadás is elég a fordulópont bekövetkeztében. Erre pedig Poogle mosolyodik el.

Obi-van egy klónjával beszélget. A klón aszt javasolja a mesternek, hogy ő maga is vigyázzon a hercegnőre, mert akár belső ember is lehet tettes. Obi-van erre bólint, majd odamegy Satine -hoz, aki épp kiszállt a suhanóból. Megmondja, hogy a klónokkal vigyázni fognak rá. Satine ezt el akarja utasítani, ám egy Mandalore -i testőr is helyesli a javaslatot, mert akkor jobb biztonsággal rendelkezik majd. Satine erre elfogadja a javaslatot, és Obi-vannal egyenesen egy kórház felé indulnak el. Ám amikor odaérnek, hallanak egy robbanást, majd az egyik raktárból néhány halálőrséges tag előreront, és letámadják az ottan lévő Mandalore -i testőröket. Obi-van ekkor kinyitja fénykardját, majd a klónok is előreszegezik a sugárpisztolyukat. Eközben a jedi mester odaszól a testőröknek, hogy vigyék biztonságos helyre a hercegnőt. Satine nem akar onnan elmenni, viszont egy kis rábeszélés után már engedi magát, és elfutnak. A klónok eközben egy bombát dobnak a halálőrséges tagok közé, akik erre elfutnak. Obi-van ekkor előreszalad, és látja, hogy a kórház lángban áll, sőt az egyes házak is. Az emberek szaladnak össze – vissza. Ekkor egy halálőrséges tag nekiront Obi-vannak, aki ellöki magától. A tag nekilendül újra, ám most egy erőlökés kíséretében leesik egy tóba. Obi-van a klónoknak jelez, hogy induljanak. Viszont néhány halálőrséges tag újra megjelenik Obi-van előtt, és letámadják. Ekkor Obi-van leszed magáról legalább hármat, majd a maradékot egy erőlökéssel eltaszítja magától. Aztán továbbmegy.

Eközben Satine -ék futnak. Futnak, futnak, és csak futnak. Amikor egyszer az egyik testőrt lelövik. Satine hátrapillant, és meglátja azt a fejvadászt, aki nemrég még le akarta lőni őt. Most viszont egy robogóval közelít hozzá. Satine ekkor megparancsolja a testőröknek, hogy állítsanak csapdát neki, amilyen gyorsan csak lehet. A testőrök erre megállnak, és egy hálót vesznek elő az egyikük táskájából, ám még kettő testőrt lelő a fejvadász.

Obi-van -ék eközben elérik az egyik sarkot, majd a jedi mester hirtelen megszédül, és látja egy látomásban, hogy lelövik Satine -nt. Megparancsolja a klónoknak, hogy jöjjenek egy kicsit beljebb, és hárítsák el a halálőrség tüzelését. Addig ő megkeresi a hercegnőt.

Satine még mindig izgatott, mert már csak öt testőre maradt. Ám még kettőt lelő a fejvadász, és már meg is érkezett a majdnem, hogy kész hálóba. Azzal elővesz egy kis fegyvert, és lelövi a maradék három testőrt, majd átugorja a hálót. Satine erre meglát egy robogót, és ráül, majd elhúzza a csíkot. A fejvadász ráül a sajátjára, és utánaered. Obi-van épp ekkor jelenik meg, és kitér néhány lövés elől, amiket a fejvadász lőtt. Majd ő is meglát egy robogót, és ráül, majd a fejvadász után ered.

Eközben Satine robogóján ülve menekül a fejvadász elől. Betér egy sikátorba, majd átmegy egy másikba. A fejvadász követi, majd megereszt néhány lövést. Az egyik el is találja a robogót, és Satine a robogóval együtt lezuhan az egyik erdős területre. A fejvadász pedig utánaered, majd megáll, és leszáll a robogójáról, majd elővesz egy sugárpisztolyt, és odalép az ájult hercegnőhöz.

Mentés, ám rosszkor

A klónok épp hátrálnak. Összesen 10 -n voltak, de már csak 6 -n vannak. A parancsnok ekkor egy bombát dob a halálőrséges tagokra, és bumm. Megsemmisülnek. A klónok felujjongnak. Ekkor viszont az egyik gyár felrobban. Az égen pedig meglátni egy közeledő űrrepülőt.

A fejvadász már épp lőné le Satine -nt, ám megérkezik Obi-van, és leüti. A fejvadász a fejét fogva, elkezd tüzelni. Amikor kifogy a tölténye, elkezd nekirontani a jedi mesternek, aki egy erőlökéssel ellöki magától, majd odafut Satine -hoz. Ám hirtelen nem találja ottan. Ekkor megfordul, és látja, hogy szembe vele egy hajó van leszállva, és ott áll Vizsla, a kapálódzó Satine, a fejvadász, és még pár halálőrségi tag. Vizsla elkezdi elmagyarázni, hogy ez csak egy csel volt, hogy lekössön. Azzal a fejvadászra mutatott. Az bólintott Vizsla felé, majd a halálőrség vezére elkezd nevetni, majd hozzáteszi a nevetés közben, hogy a jedik ilyen kihasználhatóak. Azzal becsukódik a rámpa, és a hajó felemelkedik. Majd eltűnik.

A klónok megjelennek Obi-van előtt, és tisztelegnek. Obi-van megnyugtatja őket, hogy semmi vész, majd leül. Az asztal közepén ekkor Anakin hologramképe jelenik meg. Megkérdezi, hogy hogy történt az eset. Obi-van elmondja, hogy nem figyelt a cselre, és Vizsla elvitte a hercegnőt. Anakin elkáromkodta magát, majd megjegyzi, hogy eljöhetne onnan. Obi-van ekkor megmondja, hogy inkább itt marad, és visszaszerzi a hercegnőt. De kéne egy segítség. Anakin ennek elkezd örülni. Majd elmagyarázza mesterének, hogy épp van egy szabad perce, és elvihet valakit. Obi-van beleegyez, majd szétbomlik a kapcsolat. Aztán feláll, és odamegy az ablakhoz, és kinéz rajta. Bejön az ajtón a klónparancsnok, és elmondja, hogy találtak egy nyomot, mire Obi-van elmondja, hogy a nyomok lesznek a legfontosabbak. Aztán kívülről látjuk őket.

_________________________________________________________________________________________________

Vége

 

Hát bizony ezzel a résszel is végeztem. A könyvnek az 1. fejezete majd felkerül asszem keddre, vagy szerdára. Mert hát még 9 oldal van készen, vagy 10. Nem tom. De hagyjuk. Szóval értékeljetek.

Szerintetek: 90%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr613355667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.10. 18:50:31

Akciódús rész volt, jó hogy beleraktad Poggle-t . Picit hasonló a Mandalori részekhez, de még így is jól sikeredett, bár annyira nem nyerte el a tetszésemet, dehát ez én vagyok Hát... legyen úgy.........................
90%
süti beállítások módosítása