2011. november 05. 12:31 - Bence1997

1. évad 6. rész: Szenátusi rablás

Nos csak jelenteném, hogy készen vagyok ezzel a résszel, és jól kidolgoztam. Na azért nem annyira, de azért…… Na mind1. Olvassátok:

 

‘ Ha egy fontos tisztelet jön úrrá rajtad, tedd azt, amit jónak látsz.’

 

Támadás. Dooku gróf, miután elment Grievous hajójára, hogy

beszéljen a kiborg tábornokkal, megtámadta őket egy osztag köztársasági,

Anakin Skywalker, és Obi – van Kenobi vezetésével. A gróf a csata hevében

megszökött a tábornokkal, és most arra készülnek, hogy megtámadják

a köztársaság szívét újra. Ezt az üzenetet a köztársaságiak gyanakvással

fogadják, és felépítik a flottát. Ám Grievous is egy cselhez folyamodik, és míg a köztársaságiak

flottáját Anakinra, és Windura hadják, addig a földi csapatokat Obi – van, és Ahsoka

segíti. De a szeparatistáknak egy nagy segítségük is jön.

 

A tanítvány, és a stratégiák

8 db szeparatista cirkáló sorakozik fel a Serenno -n. ( mostmár tudom, hogy hogy kell írni xD ) Aztán pár pillanat múlva megjelenik még 3 cirkáló. A fővezérhajón maga Dooku áll. Épp nézegeti az űrt, amikor az egyik droid jelenti neki, hogy Grievous tábornok beszélni szeretne vele. Dooku nyugtázza, majd megjelenik előtte a kiborg hologramja. Elmondja, hogy készen állnak a csapataik az indulásra. Dooku azért bizonytalan, és elújságolja, hogy gyanakvással fogadták a hírt a köztársaságiak. Grievous erre azt feleli, hogy csak a vezérhajóját, és még egy cirkálót visz magával. Dooku rábólint, majd megkérdezi a tábornokot, hogy mi lesz a stratégiájuk. Grievous erre a kérdésre elővesz egy kis holokapcsot, és beindítsa. A holokapcson megjelenik a Corusant kicsinyített mása, és az űr néhány része. Dooku látja, hogy néhány köztársasági cirkáló áll csak fent az űrben, számítása szerint csak 7 db. Grievous megszólal, és azt mondja, hogy az ő hajója, és még néhány cirkáló feltartja a flottájukat, míg Dooku csapata elindul egy másik írányból, és ott támadja meg őket. Addig felhasználják az ‘ egér – macska ‘ kombinációt. Ez azt jelenti, hogy Grievous megtámadja a főhajót, és annak is a hídját, majd visszavonul az egyik cirkáló. Aztán a flotta védekező állásba áll, és csak 2 cirkálót használnak a támadásra. Ha az az egy cirkáló visszatér néhány cirkálóval a nyomában, akkor ők lesznek védekező vonalban, és addig megtámadják újra a főhajót, na meg a többit is, de nem a hídjukat már, hanem a pajzsot, és az energiatartályokat, amik fontosak. De a gróf flottájának csak annyi a dolga, hogy amíg ők védekező állásban vannak, addig ők hátulról megtámadják őket egy kicsi darabig, majd lemennek a bolygóra, és véghezviszik a feladatot. Ha ez kész, akkor visszavonulnak. Dooku ezen egyetért, majd hozzáteszi, hogy ez a feladat sokkal nagyobb ütést fog tenni nekik. Grievous erre felröhög, és egyetért a gróffal, majd szétkapcsolnak. Dooku ekkor behunyja a szemét, és feláll, majd lesétál. Megáll az ablak előtt. Aztán kinyílik hátul az ajtó, és bejön rajta Ventress. Dooku kinyítja a szemét, majd megfordul. Elmondja a tanítványának, hogy az lesz a feladata, hogy betörjön a templomba, és vegyen egy kis adatot a jedik könyvtárából. Ventress bólint, majd kimegy a hídról. Dooku kiadja a parancsot, hogy indulhatnak, és visszafordul az ablakhoz, és onnan nézi, hogy hogyan mennek fényekké át a csillagok.

A köztársasági flotta már jó ideje ott van már az űrben. A Resolute hídján Anakin, és Windu mester áll, és Rex. A hologramon pedig ott van Obi – van, Yoda, és Palpatine. A főkancellár megkérdezi Windu mestert, hogy mi a taktikájuk, mert lehetséges, hogy egy nagy támadás lehet. Windu erre azt feleli, hogy már erre is tudja a választ. Eközben kivillan előttük ugyancsak a Corusant kicsinyített mása, és az űr. Windu belekezd, és azt mondja, hogy egy köztársasági fregatt elindul a főhajóra, és átszállnak. Majd megtámadják őket. Ezt saját maga vállalta. Aztán míg ő a főhajón van, addig Anakin letámadja a többi hajót. Így a földi csapataik nehézkesen fognak előjönni. Yoda gyanakodva elmondja, hogy ő szerinte lehetséges, és tényleg lehetséges, hogy ilyen terv valahogy előcsusszanhat. Windu is reméli, hogy be fog válni. Erre Palpatine elmondja, hogy ő szerinte be fog válni, vagy ha nem, akkor egy másik taktikát válasszanak. Azzal kilép. Obi – van azért elmondja, hogy szerinte valamilyen furfang közelít. Yoda, és Anakin egyetért, majd Windu is, és elbúcsúznak egymástól a két jedi, a másik két jedivel.

Grievous a hajóján van, és beszélget Dooku -val. Elmondja, hogy az egyik cirkálójukat bevethetnék csalinak. Dooku erre azt feleli, hogy megmarad -e a rendes terv, amit kdolgozott a tábornok. Grievous erre azt feleli, hogy megmarad, csak egy csali is kéne hozzá. Dooku erre elmosolyodik, és kiadja a parancsot, hogyha valamiféle baj van, akkor jelentse. A kiborg bólint, majd kikapcsolja a holovetítőt.

Anakin épp beszél Artuhoz, és elmondja, hogy most szépen szedje össze magát. Aru füttyent néhányat, aztán belemegy a vadászgépbe, ott ahol szokott lenni. Anakin is szállna be, ám ekkor megjelenik Windu, és közli, hogy 1 perc múlva megjönnek a szepik. Anakin bólint, és beszáll, majd visszaszámol.

Yularen admirális is visszaszámol, és amikor végre 0, akkor kiadja a parancsot a pajzsok aktiválására, és a tüzelésre. A szeparatistáknál is hasonló a helyzet, mivel Grievous is kiadja a parancsot a tüzeléshez, és még azt is kiadja, hogy a Leadeth cirkálót vezessék neki az egyik köztársasági fregattnak. A taktikai droid, aki mellette van bólint, majd kimegy a hídról. Dooku is megérkezik saját zászlóshajóján, és még két cirkálójával a köztársasági fregattok háta mögé néhány kilométerre. Kiadja a parancsot az álcázóernyők használatára. Amíg a folyamat elindul, addig néhány droidvadász suhan el a kép felé. És néhány kisebb droidhajó, köztük egy kis gép, Ventress hajója, fedélzetén az egyedüli emberrel, Ventressel.

 

A csata az űrben, és a bolygón

Az űrben tovább folyik a csata. A szepi cirkálók ügyes csellel bevezetik a csalit, amit a köztársaságiak nem is tudnak. Ezalatt Anakin elindul az osztagával, és még néhány különleges osztaggal a cirkálók felé. Ezalatt Windu is beszáll egy szállítóhajóba, és kimennek a főhajó irányába. Ezalatt Anakin megérkezik a legközelebbi szepi cirkálóhoz, és kiadja az osztagnak, hogy támadják meg a pajzsukat, illetve a hidat. A többiek nyugtázzák, és szépen sorjában elindulnak a híd, és a pajzsgenerátor felé. A taktikai droid, aki épp azon a hajón tartózkodik, kiadja a parancsot a keselyűknek a támadásra. Megis kezdődik ott a csata. Anakin rögtön ki is lő kettőt, de néhány keselyű rátapad. Ekkor az egyik klón megérkezik, de kilövik. Ekkor Anakin utasítja Artut, hogy indítson egy sorozatos tűzcsapdát. Arto füttyent néhányat, majd megfordul a vadászgép, és megzáporozza a keselyűket. Meg is semmisülnek, ám további három keselyű megy rája. Anakin ekkor megint golyózáport csinál, és aztán amikor megint rájönnek legalább heten, elkáromkodja magát, majd elindul egy szűk kanyar felé. Közben kiadja a csapatnak a feladatot, hogy támadják meg a főreaktort, de gyorsan. A többiek nyugtázzák.

Eközben a bolygón Obi – van, és Ahsoka védekezik. Sok droid jön a keleti irányból, állapítja meg Ahsoka, és levág rögtön négy drodiot. Obi – van is ezt állapítja, majd ellöknek egy droidot. Eközben néhány keselyű suhan el a szenátus mellett. Aztán megjelenik Cody, és elmondja, hogy a nyugati irány egyik tornya teljesen elállta az útjukat, mivel felrobbantották. Ekkor egy piros lövedék suhan el Cody mellett. Kénytelenek lesznek hátrébb vonulni. De mivel a keleti irányból vonulnak, és a déliből, csak az északit tudják védeni. Ekkor Obi – van megparancsolja a lövegeknek, hogy tüzeljék meg azokat a helyeket, ahol több a droidveszély. A parancsnok nyugtázza, majd elkiáltja magát, hogy tűz. A tűzzápor egyenesen a droidok közé, és a tankok felé megy. Néhány tank felrobban, és egy csomó droid elhullik.

A csata még mindig folyik az űrben. Windu mester csapata épp megközelíti a főhajót, amikor jelentés érkezik, hogy vissza kell fordulniuk. Windu csak vállat von, és azt mondja, hogy akkor is megtámadják a főhajót, mert ezzel két csapást mérhetnek. A klón ekkor nyugtázza a parancsot, és továbbmegy.

A droidvadászok szépen elsuhannak a képernyő mellett. A csata még folyik a bolygón is. Épp egy jármű suhan el a szenátus felé. Amikor megérkeznek, néhány szenátusi testőr állja útjukat, ám a járműben kommandósdroidok vannak, és szépen lelövik azt a pár testőrt. Aztán előrenyomulnak.

Anakin vadászgépe szépen lassan megközelíti az egyik szepi cirkáló hídját. Aztán egy protontorpedót elindítva elsuhan a robbanás pillanatában. Aztán megszólította az egyik klónt, hogy rohamozzák meg a másik szeparatista cirkálót. A klón nyugtázza, majd látjuk, hogy kilőnek egy keselyűt.

Windu épp beszélget Anakinnal. Épp arról, hogy miként tudnák a főhajó pajzsát hatástalanítani. Anakinnak van egy ötlete. Azzal látjuk, hogy Anakin vadászgépe megközelíti a főhajót, és elkezdi tűzelni a hídjára. Grievous erre azt mondja, hogy erősítsék meg a pajzsaikat, ám a taktikai droid azt mondja, hogy a apjzs teljesen kiürült. Grievous erre felhorkant. Anakin pedig azt mondja Windu -nak, hogy szabad az út a hangárba. Windu megköszöni a segítséget.

Harc lent, és fenn, na meg párbaj lent

A kommandósdroidok szép lassan megközelítik a bejáratot. Aztán lyukat vágnak, és betörnek. Ott nem nagy meglepetés fogadja őket. Aztán megtámadják a szenátorokat. Azok nem tehetnek mást, minthogy megadják magukat. És épp elég szenátor ez a 7 db? A kommandósdroidok szép lassan elindulnak előre, ám mindegyikük megakad valamiben. A szenátorok megütik őket, ám csak néhány szenátor tud elbújni. A maradék hármat elfogják, és kivonszolják az ajtón, berakják a járműbe, és viszik is vissza őket a zázslóshajóra.

Ventress hajója leszáll a jedi templom előtt, és kiszáll belőle. Ám megjelenik mögötte Ahsoka, és kihívja egy párbajra őt. Ventress kinyitja fénykardját, és nekilendül Ahsokának. Egy kis támadás után Ahsokát megfogja, és ellöki magától. A lány még épp jókor fogja magát meg, és ellentámadásba lendül. Ventress kitér a támadásai elől, és ő is támadni akar, viszont ekkor klónok jelennek meg, és támadják meg őt. Ahsoka megáll, és feladásra kényszeríti Ventress -t. Ventress viszont eltolja őket magától, és beszáll a hajójába, majd elindul Dooku zászlóshajója felé. Ahsoka pedig szomorúan lehajtja a fejét.

Dooku csillagszlúpja leszáll egy kellős csata mellett, és kiszáll a gróf belőle. Ám megjelenik Obi – van, és nekiindul a grófnak, és elmondja, hogy be kell fejezniük a harcot. Azzal összecsapnak. Egy kis támadás, aztán hárítás, majd ellentámadás követi őket. Aztán Dooku hirtelen villámokat szór Obi – van -ra, aki elejti a fénykardot a kezéből, és négykézlábra esik. De megérkeznek a klónok, és ugyancsak tűzet lőnek a grófra. Az meg meglátja, hogy a kommandósok járműve elindul a zázslóshajója felé, és inkább úgy gondolja, itt az ideje visszamenni. Azzal ő is eltávozik a helyszínről.

Anakinék már két szepi cirkálóval végeztek, és épp lőnék le a harmadikat is, mikor meghallják Yularen -től, hogy elraboltak 3 db szenátort. Anakin azt mondja, hogy csakis erre találhatták ki ezt a játékot. Azzal kiadja a parancsot az osztagnak, hogy visszavonulnak.

Visszavonulás

A szállítóhajó megérkezett a hangárba, és kirakta Windu -ékat, ám hiába, mivel a kiborg épp távozni akar. Ahogy megérkezik a hangárba, Grievous, és Windu egymásra néz, majd látjuk, hogy Windu szalad Grievous felé, aki kiválasztja a gépét, és felszáll. Majd kirepül, aztán hiperűrugrásra lép. Windu kiadja a parancst a távozásra. Épp jókor, mert egy csomó droid jelenik meg a hangár egyik ajtajánál, és feléjük tartanak. Windu -ék szépen hátrálnak, felszállnak, majd elhagyják a hajót. Aztán Windu megjegyzi, hogy csak ennyit ért a dolog. Közben Grievous kiadja a flottának a parancsot, hogy távozzanak, majd látjuk, hogy eltávoznak a hiperűrbe a cirkálók. Aztán megjelenik Dooku hologramja, és elmndja, hogy sikeres volt az akció, és örömmel látja, hogy sikerült végre valami rendeset is csinálnia a tábornoknak. Grievous bólint, majd elmondja, hogy most épp egy másik ügyre akar rátérni. Dooku pedig elmondja, hogy a foglyokat, akiket szerzett elviszik Mustafarra. Ottan fogja őrizni a szenátorokat a tábornok. Grievous bólint, majd szétkapcsol.

A Resolute fedélzetén Anakin, és Windu beszélget újra Obi – van – nal, és Yoda – val. Elmondják, hogy megsemmisítettek néhányat, viszont nem az egész sereget. Yoda is ezt mondja, csak épp a bolygóról. Obi – van pedig azt mondja, hogy szerinte egy óriási tervet csinálnak a szeparatisták. Mind a hárman bólintanak, és Windu megjegyzi, hogy a szenátorok után küldenek egy elit osztagot. Yoda azt mondja, hogy egyetért, de előbb meg kell tudniuk, hogy hova rejtik majd őket.

___________________________________________________________________________________________________

Vége

 

Tudjátok, hogy milyen felszabadult vagyok. Írtam, és írtam. Na de hagyjuk. A kövi trillógia lesz, a Mandalore, majd jön a Serenno -i üldözés, és a fogságban, ami duológia lesz. Aztán jön egy kis szünet, majd a második fele. Az a kommandós lesz az, amikor kimentik -e, vagy sem a szenátorokat. Vagyis ezen még gondolkoznom kell. Na szosztok. Ja és még valami:

Szerintetek: 95%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr173355656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.04. 08:46:46

Jó volt, akciódús volt, nem volt rossz. :) Szerintem: 95%
süti beállítások módosítása