2011. november 05. 12:29 - Bence1997

1. évad 5. rész: Gonosz cselszövés

Nos bele is kezdek, mert nem akarlak titeket feltartóztatni:

 

 

‘ A terv annyit ér, mint az eldobás ‘

 

Sötét titkok. Míg a jedik segítik a köztársaság klónjait

a háborúban, addig Dooku gróf, és a titokzatos Darth

Sidius olyan terveket eszelnek ki, mint még soha. A jedik

közül számos növendék elhalálozott, és a tanács már kezdi

sejteni ezeknek a haláloknak az okait. Amig nyomozásokat csinálnak, addig

Grievous is tervezkedik a két sith -tel. És most Dooku gróf a Sereno -ra

tart, hogy erősítse a sötét oldalát.

 

Az edzés, és a terv

Egy csillagszlúp suhan a Sereno bolygó felé. Benne Dooku gróf szemlélteti azokat az adatokat, amik bizonyára hasznosak lesznek az edzésben. Amikor már a csillagszlúp leszáll, Dooku kisétál belőle. Aztán vált a kép, és Dooku bent van a teremben, ott, ahol mindig is szokott lenni. Azzal leül, és bekapcsolja a holovetítőt. A hologramon megjelenik mestere képe, majd sötét teste. Megkérdezi tanítványát, hogy miért hívta őt fel ilyenkor. Dooku elmondja, hogy készen áll a terv. Sidius elmosolyodik, majd elmondja, hogy addig gyakoroljon, míg újra fel nem hívja őt. Dooku bólint, majd a kapcsolat megszakad.

A kép most egy szabad teret mutat, ahol Dooku áll. Előtte néhány kő. Dooku hirtelen megmozdul, majd felemeli a két kezét, mire néhány kő felemelkedik a magasba. Aztán hirtelen ledőlnek. Dooku ezt kihasználva előhúzza fegyverét, és aktiválja. Majd megfogja magát, és elindul a kövek felé. Az egyik köre ráugrik. Aztán mégegyre. Majd hirtelen átugrik a legutolsóra, de addig a kardját a kövek felé hajítja. Amikor leugrik, visszaérkezik a kezébe a kard. Megfordul, és látja, hogy szét vannak darabolva a kövek. Ezt látva Dooku elmosolyodik, majd lejön az utolsó kőröl, és megáll a pálya közepén. Aztán megjelenik néhány klón, akik megállnak Dooku körül. Az egyikük elkiáltja magát, mire a többiek elkezdik letámadni Dooku -t. Dooku ezt látván hátralép néhányat, és kitér a támadások elől. Az utolsó támadás után fénykardját előrelendítve ráugrik a kőre, és átugrik a főparancsnok felé. Ám az egyik klónnál egy rakéta van, és ezt kihasználva le akarja lőni Dooku -t. Ám Dooku kitér a rakéta írányából, és leérkezik egy semleges helyre. Azzal előrelendíti piros fénykardját, és ő is előreszalad. Majd megráz az erő-villámával néhány klónt. Azok megrándulnak, némelyikük kitér. A főparancsnok még néhány klónt küld, hogy semmisítsék meg a grófot, aki már a fél osztaggal végzett. Dooku ekkor egy erőhullámot küld a közeledő klónokra, akik hátraesnek. Majd Dooku újra azt a technikát alkalmazza, mint az előzőeknél. Előreküldi fénykardját, majd erő-villámokat küld a klónokra. Ezt követően a maradék klónt otthagyva nekiesik a főparancsnoknak, viszont annak egy hátizsákja van, amiben egy rakéta található. Azt beindítva felrobbanhat ez a pálya. Dooku egy ügyes csellel megöli a maradék klónt, majd megáll a pálya közepén, szemben a főparancsnokkal. Aztán egymásnak esnek, de Dooku -nak ügyelnie kell, hogy nehogy felrobbanjon egy erő-villám segítségével ez a pálya, és vele együtt ő is, meg a főparancsnok is belehal. De ha, gondolja Dooku, és megfogva egy erő-hullámmal leveszi a főparancsnokról a rakétát, és arrébb löki, pont egy mély barlang közelébe. Majd bumm, robban. Dooku -nak épp idejében volt elmenekülnie onnan, de a főparancsnok a lökéshullámnak köszönhetően, meghalt. Dooku az esemény után fellélegez, majd ott hagyja a pályát.

Újra a teremben van Dooku, és a mesterével beszélget. Elmondja, hogy rátámadtak. Sidius aggódni kezd, és elmondja, hogy akkor egy támadást kell intézni néhány szenátus ellen. Dooku ellenkezik, hiszen tanítványával már megtámadták Corusantot. ( első három rész ) Sidius elmosolyodik, majd elmondja, hogy most nem a tanítványával megy el Corusantra, hanem Grievous -szel. Megkéri Dooku -t, hogy menjen el Grievous hajójára, és beszéljen vele. Dooku bólint, majd megint megszakad a kapcsolat.

Corusanton, és azon belül is a Jedi templomban Yoda mester, Obi -van -nal, Anakin -nal, Ahsoka -val, Windu -val, Fisto -val, és Plo Klon -nal beszélget. Elmondja, hogy egy titkos adást fogtak Dooku, és Grievous csatornájáról. El is indítsák, és azt tudják meg, hogy Dooku most épp Grievous hajójára tart. Így Yoda elmondja, hogy egy elit csapatot kéne elvinniük. Obi – van jelentkezik a feladatra, majd egy kicsivel később Anakin is felnyújtsa a kezét. Yoda, és Windu bólint, majd azt mondják: ‘ Az erő legyen veletek ‘

Dooku csillagszlúpja megérkezik Grievous hajójára. Majd vált a kép, és látjuk, hogy megérkezik a hídra, majd bemegy. Grievous köszönti a grófot, és leülteti. Majd elmondja, hogy készen van a terv, ami a rablást illeti. Dooku elmondja, hogy azért ne legyen kedélyes a jedikkel. Grievous mondja, hogy nem lesz elnéző, és aki az útjába áll, megöli. Dooku erre elismerően rábólint. Aztán megérkezik egy másik hajó. Grievous elmondja, hogy kell egy tartalékhajó is. Dooku épp szólni akarna, mikor egy droid jelenti a tábornoknak, hogy három köztársasági cirkáló jön erre. Dooku elmondja a tábornoknak, hogy most itt az idő legyűrni az ellenfelet. Grievous felröhög, és kiadja a parancsot, hogy maximálisra rakják a pajzsot. A droid vettem-vettem -zik.

Anakin -ék épp most érnek ki a hiperűrből. Látják, hogy csak két szepi cirkáló van a környéken. Obi – van megjegyzi, hogy könnyű dolguk lesz, és kiadja a ‘tűz’ parancsot. A hajók összecsapnak, és egy jó kis csatát láthatunk. Látjuk, hogy hogyan mennek egymás közelébe a hajók, és hogyan lövik szét egymást. Grievous ekkor kiadja a parancsot, hogy hadd szálljanak át a hajóra, majd amúgy is szétverik a köztársaságot. És ez be is válik, ugyanis Anakin -ék elindulnak Grievous hajója felé. A hangárba beérve elindítanak egy támadást. A droidok visszatántorodnak. Anakin, és Obi – van a piszkos munka után kettéválnak. Obi – van megy a híd felé, Anakin meg megy a hajó középpontja felé.

 

A két párbaj, és a menekülés

Obi – van eléri a hídat, ám nem talál rajta senkit, csak néhány droidot. Ezeket elintézni nincsen kedve, így elindul a Nyugati szárny felé. Út közben összetalálkozik Dooku -val. Obi – van elmondja, hogy nem fogják megtámadni újra a Corusantot. Dooku ez esetben kinyítja a fénykardját. Obi – van ekkor nekimegy Dooku – nak. A két fénykard éle összeér.

Anakin is épp menne mesteréhez, amikor hívás érkezik Rex -től, aki azt mondja, hogy nem sokáig tudják visszatartani a droidokat. Anakin azt mondja, hogy egy kicsit kell várniuk. De amint ezt mondta, néhány MagnaGuard jelenik meg előtte. Majd Grievous, aki elmondja, hogy nincsen kiút a Fogság nevű hajóról. Anakinra ekkor rátámadnak a MagnaGuardok, mert Grievous ‘ Támadás ‘ -t mondott. Anakin heves csatában, de sikerül legyőznie mind a 6 MagnaGuardot. Ekkor Grievous előveszi mind a négy fénykardját. Anakin felemeli ugyancsak a fénykardját, majd egymásnak lendülnek. Grievous támada Anakint, de mind hiába, Anakin hárít, majd sokadjára ellentámadásba lendül.

Rex -k már nagyon kevesen vannak, de azért még tudnak lőni, meg védekezni. Aztán az egyik klón meglát egy hordót, és azt egy másik klón segítségével a droidok felé gurítják. Rex előrelendül, majd belelő néhányat a hordóba, mire az szétrobban. Később észreveszik, hogy nincsenek már droidok a közelben.

Obi – van végre leteríti a grófot, és megadásra kényszeríti. Ám ő egy utolsó csellel kiüti Obi – van kezéből a fénykardot, és leteríti a jedit. Majd megfogja, és elfut, Obi – vant pedig otthagyva néhány droid társaságában. Obi – van viszont megfogva fénykardját lekaszabolja a megmaradt droidot is, és a gróf után fut, ám már biztosan tudja, hogy nem érheti el. Így a hangár felé vette az útját.

Anakin, és Grievous még mindig csatáznak, de a csata közben egy kinti robbanás megrázza a hajót. Grievous ekkor megüti Anakint, és elrohan. Majd áttör a klónokon, akik a hangárban vannak, és felszáll a gépére, majd otthagyva a többieket, hiperűrugrásra kapcsol. Anakin ekkor felkel, és elindul a hangár felé. Útközben találkozik Obi – vannal, és megkérdezi, hogy hol van a gróf, de elkiabálja, mert amikor megérkeznek a hangárba, lássák, hogy a gróf csillagszlúpja is kimegy a hangárból. Obi – van egy újabb ( de erősebb ) robbanás követően megjegyzi, hogy ideje elmenniük. Anakin egyetért, majd a kéónokkal a elfut a képernyő felé, majd hátul egy robbanást látunk. Anakinék még hátranéznek, majd a hajókkal elindulnak a Resolute felé.

Dooku csillagszlúpja épp a Sereno felé tart, ám addig a hiperűrben Grievous -szel beszélget. Elmondja, hogy egy jó hajó elpusztult. Grievous azért elmondja, hogy nem az ő hibája volt, hanem az érzékelők hibája. Dooku erre azt mondja, hogy szerezzen egy új hajót magának, mert nemsokára megtámadják Corusantot. Grievous bólint, majd megszakad a kapcsolat.

A Resolute fedélzetén Anakin, és Obi – van beszélget Yodával, és Winduval. Elmondják, hogy támadás lesz Corusant ellen, és hogy ezt a támadást Grievous, és Dooku fogja vezetni. De szerintük nem akarják elfoglalni a bolygót. Yoda, és Windu bólint, és megjegyzik, hogy lehetséges, hogy nem is a köztársaság bukásáról lehet szó.

____________________________________________________________________________________________________

Vége, főcímdal

 

Nos ezt a rész így csináltam meg. Remélem tetszeni fog nektek. Számomra igen.

Szerintetek: 90%

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr83355651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.07.31. 16:56:08

Nos, ez a rész jó volt és de voltak pozitívumaim és negatívumaim is:

Pozitívumok:
-Sok volt benne az akció, ez jó volt. 50 %
-Az elején az edzés nagyon tetszett. 21%
71%

Negatívumok:
- Unalmas volt a rész, az igazi clone wars részek szempontjából. Rengeteg ilyesféle részt láthattunk. 19%
- Újra Coruscant? Rem a kövi részed nem ott fog játszódni, nagy részt. 10%

29%

Összesítve: kb. 85%

hevdanaa 2012.07.31. 16:56:37

vagy inkább legyen. 90%

Bence1997 2012.07.31. 17:18:26

@hevdanaa: köszi bejegyezlek!
és de ott fog, de igazából egy elterelő hadműveletes csata lesz ott, és annak vagyis ennek a DUOnak lesz folytatása ami a 10-11. rész ebben az évadban. De azok már Serennon és Mustafaron játszódnak.
ja és nyugi ez lesz az utolsó corusanti csata :D
süti beállítások módosítása