2011. november 05. 12:28 - Bence1997

1. évad 4. rész: a bérgyilkos

Kezdjünk is bele:

” Ha egy kis hiba is van a tervedben, akkor vége amit épp csináltál, vagy amit csinálni akartál volna “

 

Dúló háború. A két fél egymásnak esve tömik egymásba

a feketelevest. Ám amíg a háború éppen hogy tart, a szenátorok

is veszítenek a jogukból. És most, hogy egyre nagyobb a vita

a tanácsban, Palpatine kancellár megkéri Padmé Amidala

szenátort, hogy utazzon el a Naboo -ra, és vegye fel a kapcsolalot

az ottani uralkodóval, a nemrég választott K’hoous -sal, aki rögtön

a köztársaságot támogatta. És most váratlan fordulat tevődik, ugyanis

Ziro felbéreli a híres fejvadászt, Cad Bane -t, hogy ölje meg Amidala -t. És

most ebben a pillanatban mind a két fél elindul a Naboo -ra.

 

Egy kis robbanás

Padmé hajója épp a hiperűrben megy. Eközben bejön Bail, és megkérdezi, hogy mi a helyzet.

- Hát elég…. hogy is mondjam, elég váltságos – feleli a szenátor.

- Értem, de…..

Viszont el kellett hallgatnia, mert Palpatine hologramja bukott ki.

- Nos hogy állnak a dolgok? – kérdezi vidáman.

Padmé, és bail összenéz.

- Nos főkancellár. Az a helyzet, hogy…… hogy mindjárt ott vagyunk. Semmi gond. – feleli Padmé helyett Bail.

- Rendben. De azért vigyázzanak. Lehet, hogy mégis csapda. – főkancellár.

Padmé rögtön megszólal, mielőtt Bail szólt volna:

- Nem lesz gond uram. Biztosíthatom róla. K’hoous nagyon jó barátom volt annak idején. Kérem, higgyen nekem. – felelte.

- Hiszek magának. De azért figyeljenek oda. – mondja Palpatine.

- Rendben. – felelték ketten.

Azzal a hologramm eltűnt. Majd a hiperűr megszakadt, és máris megérkeztek a Nabbo fölé.

- Rendben van. Bail, gyerünk – mondja Padmé, azzal lefele kormányozza a hajót.

Vált a kép, és a kamera a Naboo fővárosát mutatja. Padmé ennek megörül, de azért látja, hogy a város közepére egy hatalmas tornyot építettek.

Viszont ez nem ok az aggodalomra. Azután megjelenik a hologramon egy szolgálólány arca.

- Üdvözlöm Amidala szenátor. És önt is Bail Organa. Jöjjenek. A leszállóhelyen szálljanak le, és a kis jármű majd beviszi önöket a tér közepére. – mondja a lány.

- Köszönöm Hour’bee – köszöni vissza Padmé, majd látjuk, ahogy Padmé lerakja a kompját a leszállóhelyre. ( nem a hajójával ment )

Aztán feláll a székéből, és kiindul. Bail követi.

- Szóval Padmé. Ez a hely, ahol születtél. Elég, hogy úgy mondjam, elég tűrhető kis….. úgy értem nagy bolygó. – javította ki Bail, miután Padmé ránézett a ‘ kis ‘ kifejezésre. Aztán beszálltak a járműbe, ami lassan el is indult a tér felé.

Aztán megjelenik C3PO, és odaszól Padménak:

- Úrnőm. Kérem szépen megmondaná, hogy mi is az a fontos dolog, ami miatt idejöttünk.

- Nos C3PO, megnézzük, hogy nincs -e szeparatista kezen a bolygó.

- Értem. – felelte C3PO.

Cad Bane kompja épp a naboo felé száll. Rajta épp egy elemzést hajtanak végre.

- Nos, ez elég furcsa helyzet – Todo360 mondja.

Bane elvigyorodik:

- Nem csak furcsa, hanem jó is nekünk. Todo. Indíts el egy robbanó letöltést Amidala hajójára.

- Igenis, Bane uram – mondja Todo360.

Ekkor látjuk, hogy Padmé -k járműje leereszkedik a tér közepén található elágazásra, és kijön belőle Padmé, C3PO, és Bail. Viszont ekkor egy robbanás történik, és Padméék észreveszik, hogy megsemmisült a jármű.

Akkor viszont Bane arcát is látjuk, ahogy azt mondja:

- Ez még csak a kezdet – feleli.

Vált a kép, és láthatjuk, hogy Padmé -k megérkeznek egy palotába. Aztán megjelenik előttük Hour’bee.

- Jöjjenek. A herceg már várja önöket. – Azzal bevezette őket a nagy terembe, ami egy kicsit megváltozott. Ugyanis a herceg egy nagy trónon ült, és egy kicsit meg is volt emelve. Aztán az asztal is megvolt emelve. A szenátorok pedig új székekben ültek. Arany, és ezüst színezék vette át a termet, egy kicsi fehérrel. Azután megszólalt K’hoous:

- Hour’bee, mehetsz. – azzal intett egyet a kezével, mire a szobalány eltűnt.

- Üljenek le. – Szólalt meg újra, két üresen hagyott székre mutatva.

Padmé, és Bail szépen leült, viszont C3PO csak állt.

- Ez a változás igen hasznosnak bizonyult… – kezdte Padmé, de nem tudta befejezni, mert lekötötte az egyik sarokban lévő kis adatrádió.

- Mi a baj? – kérdezte kíváncsian K’hoous.

- Ááááááááááááá, semmi sem. – rázta meg a fejét Padmé, azzal ránézett Bail -ra, és fejcsóválva ő is megtalálta a rádiót.

- Ööööööööööö, elnézést herceg. Kimehetnék megnézni a hajót. Mert hát…… Tudja.

- Hát persze. Aztán visszajöhet. – felelte a herceg.

Bail meghajolt, és kiviharzott a teremből. Aztán lefele ment, amíg el nem érte a lépcső legalját. Ott megállt, és mire észrevette, hogy senki sem látja, hát elővette a sugárvetőjét. Aztán elindult a jármű fele, aztán beindította a gépet, és elillant a helyről. De bizony kár volt, ugyanis hátul, ahol a csomagtartó volt, onnan négy IG-88 -s jött elő, ám az egyik megcsúszott, és leesett a járműről. A maradék három azonnal elővette a sugárfegyverét, és megtámadták Bail -t. bil rögtön le is lő egyet. Viszont a maradék kettő hirtelen rátámadt Bailre, aki hirtelen rántással jobbra fordította a hajót. De ez épp rosszul jött, ugyanis még kettő IG-88 -s jött elő a csomagtartóból. Bail most balra kormányozta a hajót, mire az egyik IG-88 -s leesett. Aztán beértek egy szűk utcába. A jármű már majdnem  egyenesen állt, viszont az emberek még így is megrémültek. De Bail furfangos volt, mint mindig, és most teljes egészében balra kormányzott. A járműnek épp elég volt elfordulnia, mielőtt beleért volna egy pék boltjának legeslegtetejébe. Aztán kiértek egy kis térre, és Bail most látta csak, hogy egy komp várja lent a tisztáson. De amint hogy észrevette, már az egyik IG-88 -s le is ütötte a fegyvere végével.

Aztán vált a kép, és Padmé -t látjuk, ahogy vacsorázik, vagy ebédel(nem tök min1) a herceggel.

- Figyelemre méltó, ahogy eszik, kedves szenátor. – feleli K’hoous.

Padmé, és a herceg ezután tesz egy sétát a palotában, majd elbeszélgetnek azon, hogy persze lehetne a köztársasághoz átmenni, ugyanis Padmé a Naboo szenátora. K’hoous azt mondja, hogy még megfontolja. Azzal elmegy. Ám ugyanabban a pillanatban megjelenik Hour’bee. Elmondja, hogy Bail súlyosan megsebesült, és hogy most viszik el a kórházba. Padmé meghökken, és a szobalánnyal elindulnak egy másik járművel a legközelebbi kórházhoz. Amikor megérkeznek látják, hogy egy beteg embert visznek be a kórházba. A lány szépen bevezeti a kórterembe, és megkérdezik a legközelebbi orvost, hogy hol van Bail. Az orvos azt mondja, hogy épp a szobájában itt a földszinten. Padmé -k megköszönik, majd elindulnak Bail -hoz. Amikor megérkeznek, akkor Padmé megkérdezi Bail -t, hogy mi történt, mire Bail elmondja, hogy robotok támadták meg, és hogy csak arra emlékszik, hogy harcolt, mire leütötték. Azzal Padmé megígéri, hogy kideríti, hogy mi ez a nagy hűhaj, és Hour’bee -vel kimennek a kórházból.

Nyomozás

Cad Bane egy kis házban van, és épp Todo360 -hoz beszél valamit, amikor megjelenik Ziro hologramon. Megkérdezi a fejvadászt, hogy mire ment eddig. Bane elmondja, hogy sikerült lefülelni őket, és megsebesíteni Organa szenátort. Még azt is hozzáteszi, hogy ha még nem lesz rendes állapotban Organa, akkor könnyűszerrel megölheti az ifjú Amidala -t. Ziro erre elkezd nevetni, majd hozzáteszi, hogy néhány napja van még hátra, mire Bane visszaszól: ‘ Nekem csak néhány óra kell ‘ .

Padmé, és Hour’bee egy kis játszótér mellett mennek el, és eközben arról tanakodnak, hogy ki, és miért támadhatta volna meg Organa szenátort. Hour’bee azt mondja, hogy lehet, hogy nem is Organa volt az áldozat, hanem Amidala szenátor. Padmé ezen elgondolkodik, és azt mondja: ‘ Lehet, hogy igazad van’ . Aztán még a lány megkérdezte, hogy hol keressék a nyomozást, mire Padmé elmondja, hogy ott, ahol megtalálták Bail -t.

Cad Bane kompja leszáll a tisztáshoz közel, és megkéri Todo360 -t, hogy ölje meg Organa -t, míg ő elintézi a két nőt. Todo360 belemegy, és elindul a kórház felé. Addig Bane is elindul, hogy megölje a két nőt.

Todo360 szép lassan meg is érkezik a kórházba, és megpillantja az épp kijövő Organa -t, akit már lehet, hogy ki is engettek a kórházból. Bail szép lassan elindul egy jármű felé, amit nemrég kikölcsönzött, ám Todo360 megtámadja a szenátort. Organa szépen kivédi a támadást, majd ellentámadásba lendül. Épp jókor, mivelhogy Todo360 olyan gyorsan pördült a támadás esetében, hogy szép lassan kiesett belőle egy memória. Bail ezt kihasználva elindította a járművet, és elindult a tisztás felé.

A két nő, Padmé, és Hour’bee szépen lassan mennek a tisztáson. Viszont épp jókor lépnek el egy helyről, mert bizony egy lövés elment a hátuk mögött. Padmé, és Hour’bee ekkor behúzódtak egy – egy kő mellé, és onnan tüzeltek. Padmé elővette fegyverét, és lelőtt egy IG-88 -st, míg Hour’bee már néggyel is végzett. Bane ekkor felszállt, és egy tűzkört csinált. A két nő hirtelen egy csomó IG-88 -sal találta szemben magát, akik átugrották a tüzet. Némelyikük bele is esett a tűzbe. Az IG-88 -sok elkezdtek lőni a szenátorra, és a lányra. Hour’bee megfogta fegyverét, és lelőtt egy IG-88 -st. Padmé ugyan így tett. 8 db IG-88 -s maradt meg. Bane ekkor leszállt a földre, és ő is elővette fegyverét, és tüzelt. Hour’bee vállát el is találta, és a nő hirtelen a földre esett. Ekkor viszont Padmé előretört, és lelőtt 3 db IG -88 -st. Ekkor a megmaradt IG -sek hirtelen felrobbantak. Bane körbenézett, és meglátta Organát, aki egy mini-rakétát tartott a kezében. Hirtelen kialudt a tűz, és Bane jobbnak látta a dolgot, ha eliszkol. Megfogta magát, és felrepült, majd később Todo360 is vele tartott, míg el nem érték a kompot, és az fel nem szállt.

Bail később megdicsérte a nőket. Padmé elmondja, hogy nem győztek volna, ha ő, vagyis Bail nem lett volna ott. Ekkor megjelenik a kórház járműje, és belerakták Hour’bee -t. Padmé még azt is hozzátette, hogy egy ilyen szobalányt jobb inkább a harctéren látni, mint egy teremben. Ekkor megjelenik a herceg, K’hoous, és elmondja, hogy érdemes lesz megfontolni ezt az egész dolgot. Padmé, és Organa bólint.

Bane hajója megérkezik az űrbe, és Cad Bane épp beszélget Ziroval, aki nagyon mérges. Bane elmondja, hogy van más módszer is, hogy bosszút állhasson a hutt a szenátornőnek. Ziro erre felvonja a szemöldökét, és azt mondja:

- Tényleg?

- Tényleg – mondja vigyorogva Bane, és a komp ekkor a hiperűre lép.

 

Jó kis sztori

Hát nem volt épp nagy fénykardpárbaj, de azért lehet szeretni. Nekem ez a legjobb művem eddig. Mivelhogy nemcsak politika van benne, hanem fordulat,(mint a végén) egy kis harc, na és nyomozás, ami nem annyira az, de hát majdnem. Szóval ennyit erről a részről.

Szerintetek: 96%

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr693355646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2012.03.24. 18:11:53

Nos, ez egy jó rész volt! Tetszett az akció! 92%-ot adok rá

hevdanaa 2012.07.24. 09:30:36

Tényleg jó a sztori. A szóhasználat is kitűnő volt. A végén az akció is nagyon jó volt. Nem tudok 99%-nál rosszabbat adni.
süti beállítások módosítása