2011. november 05. 15:03 - Bence1997

1. évad 15. rész: Csapdák a láthatáron

Mint már mondtam, jön a rész, és már itt is vagyok a résszel. Nézzük, hogy mi stimmel vele:

 

Traps on the horizon

( Csapdák a láthatáron )

 

‘ Az ellenség szemében a jók csak percek múlva válhatnak igazán fontossá ‘

 

Fontos háborúk. Miután egy sikeres csellel a szenátorokat sikerült kimenteni Mustafarról, így már sikeresen tovább léphetnek a köztársaságiak. A peremvidékre húzódó háború azonban több ezer klón halálát szüli, és mivel egyre nagyobb a köztársaság haszna a vereségből, így több bolygót kell szereznie vissza. Ilyen például a Glen Bloud, ami a szeparatistáknak kedvezhet, így, mivel az a peremvidék kezdetén van, így Kit Fisto -t, és Plo Klonn jedi mestert kérik fel rá, hogy fésüljék át a terepet, vagy ha úgy tűnik, védjék is meg azt.

 

Indulás

Három Venator van az űrben, előttük a Glen Bloud, ami saját kékes, zöldes, néhol barnás színével világít. Az egyik Venator cirkálón Kit Fisto, és Plo Kloon figyeli a bolygót. Majd megjelenik hátuk mögött Wolffe, és azt mondja, hogy hamarosan elérik a gravitációs mezőt. Fisto bólint, majd kiadja a parancsot, hogy küldjék ki a csapatokat. Wolffe bólint, majd épp lépne le, de Plo megállítja, és azt mondja, hogy küldjék le azokat a gépeket is, amiket nemrég terveztek a kaminoiak. Wolffe bólint, majd elindul teljesíteni a parancsot.

A következő képen látjuk, hogy a Laat/c -k közelednek a bolygóra, illetve néhány gunship, és néhány újfajta gép is követi őket. Amikor a gunship -ek földet érnek, kiszáll az egyikből Wolffe, és utasítja a klónokat, persze akik vele vannak, hogy fésüljék át a terepet, hogy nincsen -e a közelben valami zavar, vagy ilyesmi. Az egyik klón bólint, majd elindul néhány társával. Eközben Wolffe odaszól egy Laat/c vezetőnek, hogy vigye a gépet a főbánya elé, és hogy tegye le a lépegetőt. A pilóta bólint, majd látjuk, hogy elindul a főbánya felé, majd lerakja a lépegetőt, aztán visszatér. Wolffe ekkor megpillantja a közeledő új gépeket. Az AT/TA -kat, amik úgy néznek ki, mint a lépegetők, csak szárnyuk van. Azok is leszállnak, majd Wolffe jelenti Fisto -nak, és Plo jedi mesternek, hogy készen állnak a bevetésre. Fisto bólint, majd kiadja a parancsot: Indulhat a bevetés!

 

Váratlan vendég

Wolffe jelet ad a lépegetőknek, hogy lőhetik a bányákat. Azok el is kezdik lőni, majd miután végeztek, Wolffe megnézi a munkájukat. Sehol sem maradt egy bánya maradványa sem. Majd jelet ad a klónoknak az akcióra. A klónok nyugtázzák, majd látjuk, hogy egy domb mögül előjönnek, majd bemasíroznak a főbányába.

Fisto, és Plo beszélgetnek a hangárban. Fisto elmondja, hogy ez a háború egyre zavarosabb, hisz már megtámadták Corusantot, majd a szenátorokat el akarták rabolni, és sikerült is nekik, de ők visszaszerezték, majd csapdák, meg most a peremvidékek védelme. Plo is ezt látja, és kezdi gyanítani, hogy valamilyen cselt akarnak kipróbálni. Fisto is ugyanezt mondja, majd azt mondja, hogy ha netán ezt a bolygót megszereznék, akkor hatalmas utánpótlási vonalakat tudnak megszerezni majd. Plo is ezt látja, és azt mondja, hogy nagyon is kell védeni ezt a bolygót, mert különben egy csomó szállítmányuk elvész majd. Fisto bólint, majd amikor indulnának fel a hídra, megszólal Nyuma admirális, hogy látogatóik érkeztek, méghozzá szeparatisták. ( Nyuma egy fontos szereplőm lesz valamikor, persze argu fisto szerepjátékában is szerepeltetem, hehe ) Fisto megkérdezi, hogy hányan vannak, mire az admirális rögtön felel: négy sima szeparatista fregatt, három lucrahulk osztályú anyahajó, és egy zászlóshajó. Fisto rögtön szól, hogy növeljék a pajzsokat magasra, majd beszállnak Plo -val a saját vadászgépükbe. Aztán kiviharoznak az űrbe.

A klónok eközben szépen közelítik meg a bánya belsejét. Egyre sötétebb van, így a fejlámpát bekapcsolják. Majd hirtelen az egyik klónt elragadja valami. Így már csak 11 -en maradtak. ( xd! ) Aztán a vezetőjük elmondja, hogy óvatosan, mert itt úgy hírlik, hogy csapdák vannak elrejtve. Egy másik klón hirtelen megszólal, de csak felkiált, mert őt is elhúzza valami. Az így már 10 fős csapat körbezár, majd így haladnak tovább, amíg egy robbanás nem történik, majd egy földrengés, aztán újabb kettő klónt elragad valami. A vezető azt mondja, hogy fussanak kifele, mire a többiek helyeslik ezt, majd elkezdenek futni, miközben sorozatosan eltűnnek a klónok, majd miután csak három klón marad életben, végre kiérnek, de hirtelen a vezetőt elragadja valami, mire egy lángcsóva jelenik meg. Majd a megmaradt kettő klónnak is vége, majd Wolffe azt parancsolja, hogy ne jöjjön ki a fenevad, vagy mi, hogy robbantsák fel a bányát, majd előveszi a fegyverét, és elkezdi lőni a szörnyet, aki kitér a lövései elől, és ráveti magát a parancsnokra. A klónok elkezdik lőni a szörnyet, majd egy találatot kap, és amikor látják, hogy visszavonul, Wolffe kiadja a parancsot, mire a lépegetők lelövik a bánya tetejét, ezzel az utolsó bányát elpusztították. Wolffe odamegy ekkor a holoasztalhoz, hogy elmondja Fisto -nak, és Plo -nak az eredményt, ám nem a jediket, hanem Nyuma admirálist látja. Megkérdezi, hogy hol vannak a jedik. Nyuma elmagyarázza, hogy ez most nem éppen a legjobb alkalom, mivel megtámadták a flottát a szeparatisták. Wolffe azt mondja, hogy küld néhány csapatot, ám Nyuma ellenzi, és azt feleli, hogy inkább térjenek vissza a hajóra, mert túlerőben van az ellenség. Wolffe viszont nem hallgat rá, és szétkapcsol, majd kimegy, ám meglepődik, mert az égen három droidszállító jelenik meg. 

 

Vészjósló űrcsata, és felszíni csata

A zászlóshajón maga Trench van, és épp Gunray -el beszélget. Elmondja, hogy megtámadta a köztársaság utánpótlási bolygóját, így ha ezt a bolygót megszerzi, így lecsaphat egy nagyot a köztársaságra, így hamar vége lehet a háborúnak. Gunray nincsen elragadtatva az ötlettől, hiszen Sidius nem akar ilyen könnyen nyőzni, mire a harch rögtön rávágja, hogy Dooku hatalmasította fel rá, és Dookut pedig maga Sidius nagyúr. Gunray meglepődik, majd azt feleli, hogy hamarosan megérkezik a flottája, ami kettő lucrehulk anyahajóval gazdagítja majd az admirális flottáját. Trench bólint, majd szétkapcsol, aztán azt mondja a taktikai droidnak, hogy küldje ki a keselyűket, a felszínre meg a hiénákat. A taktiai droid bólint, majd kiadja a parancsot, mire keselyűk indulnak a köztársasági vadászokra, és hajókra, illetve hiénák indulnak el a bolygó felé. 

Fisto, és Plo vadászgépe elérte a vadászokat, akik most hősiesen csatáznak a keselyűkkel. Az egyik vadászgép azonban megsemmisül, és már nagyon súlyos a létszám már így is. Plo eközben maga mögé gyűjt három vadászgépet, majd együttes erővel közelítenek meg egy szepi fregattot. Az elkezd lőni ráju, és máris egy vadászgépnek lőttek, majd mielőtt Plo -é elérnék a hidat, már csak Plo, és egy másik klón vadászgépe marad meg. Így Plo lefújja az akcióját, majd visszavonul, ám az életben maradt vadászgépet is kilövik. Ezalatt Fisto is próbálkozik cselhez folyamodni, de a keselyűk túl sokan vannak. 

Eközben lent sem rózsás a helyzet, mivel egy csomó droid közeledik a klónokhoz. Wolffe, és néhány klón azért még egy utolsó rászánt tervvel állnak elő: Felrobbantsák a droidok, és a klónok közötti falat, ezzel egy kis időt nyerhetnek, hogy összeszedjék a csapatokat, vagy ha úgy tűnik, akkor eltűnni a bolygóról, vagyis lesz egy kis idejük az evakuáláshoz. Majd elindulnak. Útközben elintéznek néhány droidot, majd elérik a falat. Wolffe elmondja, hogy fent, a fal tetején kell bedobni a bombát, hogy a bomba szépen lassan elérje az ütköző erejét, majd bumm legyen. A többiek beleegyeznek, majd kezdődhet az akció.

 

Akció, majd evakuálásos menekülés

Az űrcsata elég rosszul áll. A köztársaság elég súlyos állapotban van, hiszen egy cirkálót szétrobbantottak, egy másik is már majdnem robban, a vezérhajó pedig lángokban áll. Nyuma admirális azonnal visszavonulásra kényszeríti a két jedi mestert, akik azt mondják, hogy még van egy-két terv. Majd látjuk, hogy Plo, és Fisto kilő egy-egy protontorpedót, majd azok belecsapódnak a keselyűk sorába, amivel hatalmas kárt okoznak. Majd a két jedi előretör, majd újabb protontorpedót lőnek ki ezesetben nem a keselyűkre, hanem az egyik szeparatista fregattra, ami ettől, meg persze a vadászok lövéseitől szétrobban. Így egy fregatt kilőve, ám még mindig maradt három, meg ugyanannyi anyahajó, és egy zászlóshajó. Fisto azt mondja, hogy inkább a zászlóshajót vegyék célba, mert az sokkal nagyobb ellenfél, mint a többi. Plo rábólint, majd a megmaradt vadászszázaddal elindulnak a zászlóshajó felé.

Eközben a felszíni csatában is vesztésre állnak a klónok. Wolffe eközben megkéri az egyik gunship -et, hogy vigye fel őt, és kettő klónt a fal tetejére, míg a maradék négy klón védeni fogja addig, ameddig tudja a terepet. Ez meg is történik, majd látjuk, hogy az egyik oldalon robban egy kis rész, amin pedig jönnek a droidok. A négy klón elkezdi őket lőni, majd látjuk, ahogy a gunship felszáll. Amikor eléri a tetejét, Wolffe mondja, hogy valakinek le kéne ugrania, hogy letegye a bombát. Egy kis tanácskozás után ( mialatt a négy klónból már csak három lesz ) az egyik klón vállalja a feladatot, majd megfogva a bombát, lezuhan a fal közötti kútba, majd később egy-két másodperc múlva már bent is van. Wolffe mondja, hogy induljanak le felszedni a klónokat. A pilóta bólint, majd lemegy, és felszedi a klónokat, majd épp idejében indulnak el, mielőtt még robbanna. A robbantás után Wolffe visszanéz, és látja, hogy a droidok mind megsemmisültek. ( persze akik ott voltak ) Majd elindulnak vissza a csapatokhoz, az evakuáláshoz. 

Plo -ék eközben elkezdik megostromolni a zászlóshajót, ám mind hiába. A zászlóshajó hídján eközben Trench épp beszél Gunray -el, hogy mikor ér ide már. A helytartó elmondja, hogy már egy-két perc, és odaér. Trench elmondja, hogy mire ideér, addigra a diadal már az övé lesz, majd felkuncog, aztán azt is elmondja, hogy épp ostromolják a zászlóshajót, ám hiába, mert oly kevesen maradtak, hogy csak na, így kiküldött három osztag keselyűt, akik majd elintézik őket, vagy ha nem, akkor csak visszavonultatják őket, és ennyi. Gunray elvigyorodik, majd kikapcsol. Eközben Plo -ék támadják a zászlóshajót minden oldalról, majd miután Gunray is megjelenik kettő lucrehulk anyahajóval, Fisto elmondja, hogy így már veszítettek. Lent is evakuálnak, és itt is már csak a vezérhajó van meg, de már az is lángokban áll, és a vadászraj fele elveszett. Plo is ugyanezt mondja, majd kiadja a parancsot, hogy visszavonulnak.

Wolffe -ék már indulnak is, csak egy a gond. Hiénák. Akik sebesen közelednek, majd egy ponton ledobják a rakétájukat, aztán bumm. Wolffe, és még néhány gunship, és egy-két lépegető még el tud indulni, ezzel megúszva a balesetet, ám a többi, beleértve az új gépeket is, felrobbantak. Wolffe ezt jelenti is Nyuma -nak, majd azt is, hogy legalább nincsen olyan bánya, amivel utánpótlásokat küldhetnek a szepik egymásnak. Nyuma bólint, majd látjuk, hogy a gunship -ek, és a Laat/c -k megérkeznek az egyetlen életben maradt cirkálóhoz, és amikor leszállnak a hangárba, hiperűrugrásra lép.

Plo, és Fisto beszélget Wolffe -al, és Nyuma admirálissal. Elmondják, hogy ezzel a vereséggel talán vége is lehet a háborúnak, csak éppen nem a köztársaság győz, hanem a szeparatista szövetség. Wolffe azt mondja, hogy nagyon erősek a szeparatisták ebben a szektorban. Fisto bólint, majd Plo elmondja, hogy még lesznek ennél nehezebb csaták is, hiszen még nem ez a vége. Majd hátulról látjuk őket.

 

_____________________________________________________________________________________________________

Hát nem éppen így lett volna a vége…

Apszolút nem így lett volna a vége. De hát így is jó. Egy klónbarát meghalt, szegény, de hát így jött ki nekem. A szepik meg győztek, mert hát nemigen láttuk őket nálam így győzni. Sőt, láttátok-e valaha őket győzni. Na persze, hogy nem. Itten megmutattam, hogy egy ellenség is tud cselhez folyamodni. Persze itt csak ez volt a lényeg: A szepik csapdája fent, és lent. No de inkább hagylak titeket, inkább előbb olvasni, aztán kommentálni.

Szerintetek: 99%

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr593356009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2011.12.15. 18:12:02

Nos, ez a rész nekem nagyon tetszett. Örültem, hogy Fisto is szerepelt benne. A csaták jók és izgalmasak voltak. Úgy hogy 99%-ot adok erre a részre!De figyelj a szóismétlésekre, mert az elég sok volt benne!

Bence1997 2011.12.15. 18:30:08

@argu fisto: ok, rendben van. Bejegyezlek! Am az első évadban sok szóismétlésre fogsz bukkanni, de a 2. évadtól már nem annyira. :D De azért köszi az értékelést. Talán ez a legjobb részem az első évadban.

hevdanaa 2012.08.29. 15:51:57

Namost! Már megint Trench? Jó tudom 3 a bűvös szám meg minden, de már unalmas. Tudom hogy szinte nem volt szerepe,de na. Na térjünk át a köztársaságiakra. Jó ötlet volt Plo kontra Fisto összeállítás. Az akciók nagyon jók voltak az űrcsata inkább főleg a jedis akció bár a felszíni is tetszett. Igazából még egy kis fénykard akciót berakhattál volna, de így jó most már ahogy van. 91%
süti beállítások módosítása