2011. november 05. 15:02 - Bence1997

1. évad 14. rész: Sötét lepel

 

Dark veil

( Sötét lepel )

 

‘ A sötét úton csak az járhat, aki megismeri a jövő titkait, és veszélyeit ‘

 

Titkos csaták. Miután a szenátus több mint 5 millió klón begyűjtését

indítványozta, így a köztársaság nagy hurokban pendül a vég felé.

Hogy ezt megakadályozzák, beküldenek olyan szavazatokat, amik inkább

az ellenfelet erősítik, mintsemhogy gyöngítenék. Ám nemcsak a szenátus, hanem 

a jedik is vitassák az ügyet, és miután hírét kapják, hogy Dooku -t látták az egyik

sötét rendszerben, ígyhát Anakin -ra, és Obi-van kenobi -ra vár a feladat, hogy utánna

nézzenek a híresztelésnek.

 

A sötétség bolygója

   Két jedi starfighter lép ki a hiperűrből. Az egyikben Obi-van ül, és nézegeti a sötét bolygót. Megjegyzi Anakinnak, hogy szerinte elég kellemetlen lehet egy grófnak itt bújnia, miután veszítettek egy közeli csatában. Anakin egyetért, majd elindulnak a bolygó felé. Útközben észreveszik, hogy sehol sincsenek fák, vagy füvek. Anakin, miután lerakták a vadászgépüket, és kiszálltak, megjegyzi, hogy legyenek óvatosak, mert eléggé nem tetszik neki ez a hely. Ekkor viszont egy zajt hallanak hátulról. Anakin, és Obi-van megfordul, és bekapcsolják a fénykardjukat, majd Anakin megkérdezi, hogy ki van a vadászgépeknél. Ekkor egy kicsi árnyék emelkedik, majd Obi-van vadászgépe mellöl megjelenik Ahsoka. Anakin rögtön leszidja, hogy egyébként is miért jött ide. Ahsoka elmondja, hogy őszerinte nehéz lesz megkeresniük a grófot, ha egyáltalán itt lehet. Anakin meg elkezdi mondani, hogy nem tudja, hogy ki, de valaki elmesélte a jediknek, hogy Dooku itt van, és nem csapdából mondta el. Obi-van viszont félbeszakítja a beszélgetést, mert elmondja, hogy ugyanúgy mint Ahsoka, ő sem érzi a gróf jelenlétét a bolygón. Anakin egy kis dühroham után leereszti a fénykardot, majd beismeri, hogy nem érzi a gróf erejét. Obi-van azt feleli, hogy ezt is megoldották, és már csak azt kéne megtudniuk, hogy ki, vagy kik, és hogy miért hozták őket ide, erre a sötét bolygóra. Anakin megrázza a fejét, majd elmondja, hogy őszerinte valami titkos összeesküvés foyik itten, mire Ahsoka elmondja, hogy utána kéne akkor nézni. Obi-van egyetért, majd elindul. Ahsoka, és Anakin pedig utánamegy. 

   Egy kis gyaloglás után három felé nyúlik az út. Anakin rögtön rá is vágja, hogy ez remek, meg hogy rossz irányba jöttek. Ám Obi-van elmondja, hogy ő elmegy balra, Ahsoka megy jobbra, majd Anakin elindul középen. Anakin vállat von, majd elindul középen, majd Ahsoka jobbra, végül Obi-van balra. 

 

A kristály hatalma

   Ahsoka egy sötét barlangba téved, ám amikor bemegy, hirtelen bezárul mellette a barlang. Ahsoka hirtelen megijed, majd előveszi a fénykardját, majd bekapcsolja, és úgy indul tovább. Eközben Obi-van is szépen lassan megy, majd hirtelen beleütközik valamibe. Megfogja fénykardját, majd aktiválja, aztán megérinti a láthatatlan falat. A fal erre szétnyílik, majd egy  nagy szakadást lát maga előtt Obi -van, majd látja, hogy felé közeledik. Erre elkezd visszafelé futni, majd talál egy kis rést, ami egy régi barlang egyik nyílása. Azon bepréseli magát, majd miután érzékeli, hogy a szakadás eltűnt, fellélegez, majd feláll, és a fénykardját bekapcsolva elindul a barlang mélyébe.

   Eközben Anakin elér egy kis folyót, ami furcsa módon világoskéken világít. Anakin átakarja ugrani, ám a víz egyszerre feltör, majd Anakint eltünteti. Viszont a fénykardja a parton marad.

   Anakin egy kivilágított helyen kel fel. Körülötte feketeség, ám később minden kivilágosodik. Egy terem közepén van, és az egyik sorban egy furcsa kristály található. Anakin felkel, majd odamegy a kristályhoz. Amikor márcsak karnyújtásnyira van tőle, a kristály egyszerre fényleni kezd Anakin előtt. Anakin a szeméhez rakja a kezét, és megérinti a kristályt, mire az semmivé lesz. Anakin erre megfordul, majd egy öregembert lát meg. Odamegy hozzá, és elő akarja venni a fénykardját, ám nem találja. Az öregember megszólal, és üdvözli Anakint, mint a kiválasztottat. Anakin megkérdezi tőle, hogy ki valójában ő, mire az öregember csakis annyit mond, hogy az ő neve kristály, és ez a bolygó az ő hatalma. Anakin megrázza a fejét, és megkérdezi az öregembertől, hogy miért hozta ide őket. Az öregember elkezd nevetni halkan, majd bevallja, hogy már megakarta ismerni a galaxist, mert bizony már oly régen nem látta azt. Ebben Anakin segíthet. De ha nem, akkor a sötétség veszi át a hatalmat a galaxisok felett. Anakin beleegyezik, majd megmondja, hogy mi az első próba. Az öregember azt mondja, hogy az első próba egyben az utolsó is. Ugyanis megkell tennie azt, amire ő óhajtja. Anakin megkérdezi, hogy mit kell megtennie. Az öregember elvigyorodik, majd megmondja, hogy ellenállnia kell a kísértésnek, ami Anakinra fog várni. Anakin megkérdezi, hogy milyen kísértésre. Az öregember azt feleli, hogy csak várja ki a végét, majd elmegy a szobájába. 

 

A próba, és az igazság

   Ahsoka szép lassan megy-megy-mendekél, majd egyszer csak hall egy halk neszt. Ugyanezt Obi-van is hallja, majd elindulnak, ám a nesz, csakis az ő lábuk zaja volt. Így egymásba botlanak. Ahsoka köszönti a mestert, majd elmondja, hogy szerinte elkéne menniük erről a bolygóról. Obi-van egyetért, csak előbb Anakint kéne megkeresniük. Ám ekkor egy földszakadás jön, majd elkezdi betömni a barlangot. Obi-van, és Ahsoka elkezd futni, majd találnak egy kis rést, majd azon kimásznak. Ám előbb Obi-van, majd Ahsoka. Amikor kiérnek, lássák, hogy egy nagy hegyen vannak. Obi-van megcsúszik, majd elkezd leesni, de mielőtt még leért volna, Ahsoka az erő segítségével megfogta, és ügyesen lerakta, majd ő is leugrik. Amikor mind a ketten már lent vannak, lássák, hogy egy kék folyó előtt állnak. ( amin Anakin beleesett ) Obi-van ekkor kiszúrja Anakin fénykardját, majd elkezdi mondani, hogy szerinte ez a bolygó nem egy átlagos bolygó, hanem hogy valaki irányítja. Ahsoka egyetért, majd hirtelen megfogja őt valami, majd a folyó felé viszi, majd a következő pillanatban eltűnik, úgy mint Anakin. Obi-van hátranéz, ám hiába, mivel őt is elnyeli a kék folyó.

   Anakin egy másik terem közepén van. Előtte az öregember. Elmondja, hogy szembe kell néznie önmagával. Majd egyszer egy Anakin lép elő az öregember mögül. Az öreg ( más szót nem akarok mondani már xd ) bemutatja Anakinnak a klónját, és hogy vele kell majd megküzdenie. A klón Anakin előveszi a fénykardját, majd aktiválja. Az öregember pedig egy nagy oszlop tetején lévő székből figyeli a csatát, majd miután látja, hogy nincsen Anakinnak fénykardja, le akarja állítani a csatát, ami persze még el sem kezdődött. Ám hirtelen beront Obi-van, és Ahsoka, majd miután meglátják a két Anakint, meg az öregembert, kinyissák a fénykardjukat. Az öreg elvigyorodik, majd kiveszi Obi-van övéből Anakin kardját, majd Anakinnak adja. Aztán ellöki a falhoz Obi-vant, meg Ahsoka -t, és elmondja, hogy ezt a csatát a kiválasztottnak kell megvívni. Ahsoka aggódó képpel figyeli Anakint, mint a mesterét. Az öregember felemeli a kezét, majd elkiáltja magát, hogy kezdődjön a párbaj. 

   A párbaj elkezdődik. A klón Anakin rátámad Anakinra, aki eddig hősiesen harcol. A végén Anakin kerül ki győztesen, majd le akarná vágni a klón Anakinnak a fejét, ám az öreg ( xd!! ) hirtelen ellöki őt. Majd elmondja, hogy elmehet, ha akar, mire Anakin rögtön rávágja, hogy ő igenis el akar menni innen. Az öregember nem is mond sokat, elengedi őket, majd látjuk, hogy a három jedi távozik a sötét teremből. Majd egy kicsit később látjuk, hogy elhagyják a bolygót. Az öregember viszont elmondja a klón Anakinnak, hogy a kiválasztott eljön mégegyszer. Majd hátulról látjuk őket.

____________________________________________________________________________________________________________________

Kész, értékelhettek

Szerintetek: 87%

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr423356004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.26. 19:20:39

Ez is fura volt. Nagyrészt hasonlított a Mortis-os részekhez. Jó volt az " öreg " kifejezés, meg az is amikor három felé nyúlik az út és mind a hárman másfelé mennek. Akciót nem láthattunk, ennek ellenére nagyon tetszett. Az akció miatt 87%. (tudom nem mindegyik részbe kell aksön, de most mind1)

Bence1997 2012.08.26. 19:43:19

@hevdanaa: 3. -jára is bejegyezlek! A kövi rész viszont nagyon csatás lesz! Meg az utána lévők is valamennyiben! De azért kösz.
süti beállítások módosítása