2011. november 05. 13:22 - Bence1997

1. évad 13. rész: A ködök kommandója

Nos kipróbáltam a Wordot, és be kell, hogy valljam, elég jó. Na de nézzük is, hogy hogyan sikerült a rész, persze egy kis változtatással:

THE COMMANDO OF THE FOGS

( A KÖDÖK KOMMANDÓJA )

 

‘ Az élet egy másik célja is megfelelhet nekik ‘

 

Rabságban. Miután egy titkos jelzést kapott a köztársaság a külső

rendszertől, odaküldték a delta osztagot, hogy derítsék ki, ám őket egy

csillagköd beszippantotta, és elvitte őket egy lakatlan űrbe, ahol csak egyetlen bolygó létezik,

a Foresty. Aztán bajba kerülnek egy ócska hajón, ám megszöknek.

A trandoshanok vezetője pedig nyomozást indít ellenük, majd üldözést.

 

Üldözés, majd veszélyes landolás

 

 Hét keselyű üldözi a TB-73 –as teherhajót, amin a delta osztag található. Az egyik keselyű kilő egy protontorpedót, ám az célt téveszt, majd egy másikat is kilő, ami viszont a teherhajó pajzsát meggyengíti. Főnök eközben ügyesen kormányozik, hogy az időközben kilőtt protontorpedókat kivédje. Eközben hetes, és szaki szépen adatokat gyűjtenek ki, hogy hogyan tudnának ebből a helyről kijutni. Ekkor viszont egy újabb protontorpedó csapódik a TB-73 –as teherhajónak. Égő eközben még átvizsgál egy-egy adatot, majd feláll, és rámutat valamire. Elmondja, hogy ott talán el tudnak majd bújni előlük. Főnök rábólint, majd elindulnak az egyik hajótemető felé. Amikor megérkeznek, leszállnak egy roncs hídjára, majd kikapcsolják a műszereket. A keselyűk eközben eltávoznak, prédájuk pedig ott maradt.

   Szaki miután látja, hogy elmentek megszólal, hogy szerinte ez egy élet – halál harcnak tűrhető. Főnök is beleszól, hogy szerinte ez egy kész káosz. De megvannak ezeknek az okai. Majd felszállnak. Útközben hetes megszólal, hogy szerinte a bolygón kéne lenniük. Szaki ellenzi, majd Égő is, mert szerinte túl veszélyes. Hiszen ha az egyik pillanatban még a hegyen másznának lefele, a másik pillanatban pedig már egy láva, vagy netán egy tenger mélyén holtan lennének. Ám eközben, míg vitatkoznak, addig Főnök szó nélkül elindul a bolygó felé. Amikor viszont a bolygó gravitációs mezején átmennek, egy láthatatlan valami mintha megragadta volna a hajót. Hetes, és Szaki körülnéz, ám nem lát semmit. Ekkor viszont kimegy megint egy csomó biztosíték, csomó áram, majd a hajó tehetetlenül elkezd zuhanni a bolygó felé. Főnök még próbálja felemelni a kormányt, ám hiába, majd egy valamibe belebotladozva zuhannak lefele. Ám végül Főnök még megtudja fogni a hajót, és épségben, na jó majdnem épségben letudja rakni a hajót.

 

Szigeti veszedelem

 

   Főnök felkel, majd Égő is, aztán néhány másodperc múlva már mind a négyen fent vannak. Főnök kinéz, de csak fehérséget lát. Szaki eközben kimegy, majd hátraszól, hogy valamilyen szigeten lehetnek. Főnök, Égő, és Hetes kimegy, majd látják, hogy egy homokparton vannak, nem messze a víztől, ami furcsa módon lilás zöldes. Ekkor viszont egy zajt hallanak, aztán néhány lövést. Égő elindul a zaj felé, majd egy dombon áll meg, majd lehasal. Odahívja a társait is. Ők is lelapulnak melléje, majd együttesen kihajolnak. Ottan egy csata folyik éppen. Néhány klón előrefut, majd az egyik eldob egy bombát, mire az a droidok között felrobban. Aztán megint néhány klón jelenik meg, viszont ők a droidok háta mögött. Aztán Hetes meglát egy központot, amiből droidtankok, meg droidok jönnek kifele. Aztán a klónok, akik még megmaradtak, bizony előrefutnak, ám aztán hirtelen visszafordulnak, és elindulnak egy furcsa kövezett hely felé. Ám a delta osztagosokat a nézés közben valakik leütötték, majd valahova elhurcolták őket.

A ködök kommandója

   Szaki felkel egy sötét helyen. Látja, hogy a társai már felkeltek. Aztán megszólítja őket egy klón, belépve az ajtón. Főnök megkérdezi tőle, hogy ki ő, és hogy mi ez az egész. A klón leül, majd bejön rajta még három klón, majd azok is leülnek. Az elsőnek bejövő klón leveszi a sisakját, és bemutatkozik. A neve: Phous ezredes. És a klónok a ködök kommandója. Hetes megismétli a nevet bizonytalanul. Phous elmondja, hogy egy nap egy veszélyes küldetésre vállalkoztak. Eljöttek ide, aztán beszippantotta őket egy kék csillagköd. Főnök azt mondja, hogy őket is beszippantotta, de hogy miért azt nem tudják. Phous elmondja, hogy őszerinte azért szív be egy csomó dolgot, mert szerinte ez egy generációkon kívüli központ. Másnéven már úgy emlegetik: A pusztító központ. Nagyon erős, még egy furcsa bolygót is beszippantott, pont a Foresty –t. És most, amikor beszippantották őket, hirtelen

egy űrben lettek, egy másik űrben. Amit nem a galaxis tere irányít, meg nem a gravitációs erőtér, hanem egy sokkal hatalmasabb, és sokkal furcsább, veszélyesebb erő. Aztán pedig erre a bolygóra jöttek, ahol azt hitték, hogy jól fognak élni, ám nem. Jöttek a trandoshanok. Aztán meg a szepik. Főnök megkérdezi Phous –t, hogy mikor is jöttek ide. Phous rámondja, hogy a geonosisi csata után. Az első küldetés volt. Ám a trandoshanok átvették az irányítást a droidok felett, majd háborúzni kezdtek velük. És most már itt tartottak. És most nemcsak hogy reményt, hanem egy utolsó esélyt adtak a kommandósoknak, hogy kijussanak ebből a központból. A segítségét kéri a delta kommandósoktól. Főnök feláll, majd bólint, és azt mondja, hogy segítenek, és már meg is van a tökéletes taktika.

Rohamozás

 

   Eközben a droidok bázisán a trandoshanok vezetője ül, és nézi a gépet, ami hamarosan lövésre kész. Ám ekkor az egyik droid jelenti, hogy klónok közelednek feléjük. Ám nem az összes. A trandoshanok vezetője megnézi a térképet, majd kiadja a parancsot, hogy növeljék az elülső pajzsokat, aztán pedig minden droidot bevetésre kell vetni. A droid vettem-vettem –ezik, majd lelép.

   A delta osztag eközben a központ háta mögött lopakodik be. Útközben droidok támadják meg őket, ám az osztag ezt sikeresen kivédi. Majd a droidvezér jelenti a trandoshan vezetőnek, hogy gond van. Ugyanis a delta osztag beszökött. A vezető felugrik, és lelövi a droidparancsnokot, majd megnézi a térképet. Nos, akkor be kell vetni az új, kifejlesztett droidokat. Ki is adja a parancsot, majd visszaül.

   Főnök, és Szaki eközben beér a komputerek központjába, majd bejön rajta hetes, és égő is, majd még három db klón, és Phous. Ám egy robbanás történik, majd megjelennek az újfajta kommandós droidírtók. Nagy csata tör ki, amiből a delta osztag jön ki győztesként. Aztán megjelenik még több droidírtó, aztán amikor már reménytelen a helyzet, a delta osztagot elfogják, majd bejön a komputerek központjába a trandoshanok vezetője a saját embereivel. Elmagyarázza, hogy ez a kis rohamozás csak egy nulla volt. Aztán elneveti magát, ám nem számolt azzal, hogy Phoust nem sikerült elkapni, így ő kiirtotta a vezérlőt, majd kiszabadítva a delta osztagot, elkezdenek futni. Épp idejében érnek ki, mert robban, majd bumm. A droidközpont elpusztul.

Búcsú a kommandótól, és a hazaút

 

   A delta osztag a hajójuhoz ér, majd megköszönik szépen Phous –nak, és embereinek a segítséget, különösen Phous –nak. A százados csak rábólint, majd ő is megköszöni. Égő megszólal, hogy szerinte Phous, és a ködök kommandójának velük kéne jönniük. Phous szívesen akarná, de nem lehet, mert azzal a Foresty népének rosszul bánnának. Főnök megérti, majd megköszöni utoljára is, majd a következő percben a TB-73 –as teherhajó felszáll, és elhagyja a bolygót, na meg a szigetet. Aztán látják, hogy a szétcincált cirkálónál egy csomó köztársasági szállító van, majd Főnök az egyikbe berepül. Aztán kiszállnak belőle, majd odaállnak Nyuma admirális elé. Jelentik, hogy megsemmisítették a droidok támaszpontját. Nyuma bólint, majd elindul a híd felé. A delta osztag pedig követi az admirálist a hídra, miközben a szállítóhajók kijönnek a csillagködből, és a Resolute felé indulnak.

 

 

Hát végre készen vagyok a commandó duológiával is, és végre már alig várom, hogy nekikezdjek a másik duológiána, majd jön a kalóz trilógia, aztán egy grivis, naboos, fistos rész, majd a vége, az a bányás, kaminos harcos trilógiával zár az 1. évadom. Addig is:

Szerintetek: 96%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr243355768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.26. 19:07:56

Na, ez még furább volt. Meg volt benne csillagászat. A harcok tetszettek, ám ez is zavarossá vált. Sokkal jobb volt az előzőnél, ezért megér 96%-ot.
süti beállítások módosítása