2011. november 05. 13:21 - Bence1997

1. évad 12. rész: Sötét kommandó

Nos megjöttem az ígért duológia első részével, amiben feltűnik az előzetesben lévő Delta osztag, illetve a trandhoshan -ok. Na de azért mind két rész különleges lesz. Nézzük is, hogy miért:

 

 

 

 

‘ A halál íze egyre nagyobbat ölt háborúkban ‘

 

Veszélyes csaták. Miután már több mint majdnem egy éve, hogy tart a háború,

a köztársaság elhatározza, hogy több bevetést kell alkalmazni. Így több osztagot

küldenek a csatahelyekre, mely már így is kész káosz. Ám most a köztársaság egy

különös sugárzást észlelt a külső ismeretlen régiók határán, és így a Delta osztagot

küldik el, hogy lépjenek akcióba.

 

Zavargások

Egy TB-73 -as szállító lebeg a hiperűrben. A fedélzetén Főnök, és hetes van. Közben égő, és szaki épp egy szkandert játszanak le. Ám amikor már égő majdnem lenyomja szakit, hirtelen megszólal a jelző. Főnök odahajol, majd megfogja a fegyverét. Azt mondja, hogy vendégük érkezett, majd leállítja a hiperhajtóművet. Aztán megjelenik előttük az űr. Ám előttük nem a semmiség, hanem egy kék csillagköd tartózkodik, majd mellette, jobbra, és balra néhány hajó, de persze hajótemető. Szaki azonosítja a kék csillagködöt, és az ellemzés később azt mutatja, hogy nem ismerhető az ilyen csillagköd. Főnök rögtön rávágja, hogy mért nem, de ekkor megkapja a választ. A csillagköd hirtelen elkezd pirosodni, majd egyszerűen átvált pirosra. Majd kinyúlik egy hosszú csík, és beborítja a szállítót. Szaki, és hetes rögtön hátraszökkenek, fegyverüket felemelve. Főnök, és égő addig nézi a szkennereket, meg a műszereket. Majd Főnök azt kiabálja, hogy sajnos nem tudja irányítani a hajót. Aztán hirtelen kisül a rádió, és a komlinkek is megsüketülnek. Égő, és szaki ekkor előremennek, és kinéznek. Majd szaki megjegyzi, hogy jó nagy slamasztikába kerültek. Ekkor mind a négyen kinéznek, és lássák, hogy a csík egyenesen a csillagködbe viszi őket. Majd miután beérnek, elsötétül a világ.

Hetes, és szaki felébrednek, majd körülnéznek. A hajó rendben van, ám a műszerek, és a többi kütyü, a fegyvereken kívül mind kisült. Majd felkel égő is, és kis idő múlva Főnök is, majd kinéz, és látja, hogy egy nagy üres űr közepén lehetnek. Majd megpillant egy kis fényt lent. Lefele kormányozza a hajót. Majd szépen a szállító, amilyen gyorsan csak tud, elindul a fény felé. Kis idő múlva hetes megkérdezi, hogy mi a csuda lehet az. Ám ekkor egy lövés találja el a hajót. A hajó megrezeg. Aztán egy újabb lövés rázza meg. Majd Égő hátra, néz, és meglát négy keselyűt. Mi a fene? Ám erre is megkapják a választ, ugyanis a fény egy űrállomás egy bolygó mögött. Mi? Hol vagyunk? Kérdezik egymástól, majd Főnök előrelendíti a kormányt, mire a szállító egyenesen a bolygó felé megy. Egy keselyű ezt nem látva belezuhan a képbe, és bumm. A többi három keselyű tovább üldözi a keselyűket.

Üldözés, majd a cirkáló

A TB-73 -as szállító szépen betér a bolygóra. Majd befordul egy hegység felé. Ám azok a hegyek hirtelen megmozdulnak. Hetes elképedten figyeli a hegyeket, amiket Főnök ügyesen ám, de kikerül. Aztán lássuk, hogy az egyik keselyű felrobban, majd mégegy, majd mégegy. A klónok felujjongnak, ám lássák, hogy egy hegy állja az útjukat. Főnök kikerüli, ám egy szepi bázis állja el most meg az utat. Főnök ezt is kikerüli, majd egy völgybe ér, ami kacskaringós. Majd néhol kis lézerek elkezdik lőni a szállítót, ám nem sok sikerrel, de Főnök ezeket is nagynehezen kikerüli. Majd egyszerűen vége a völgynek, és egy szép tisztáson lesznek. Égő megjegyzi, hogy érdemes elhagyni a bolygót. A többiek helyeslik, majd elszállnak a bolygóról. Az űrbe érve észrevesznek egy kis pontot. Főnök odaviszi a hajót. Ahogy egyre közelebb érnek, lássák, hogy bizony az egy szétcincált szeparatista cirkáló. Főnök megkeresi a nagy hűhaj közepette a hangárt, ami két felé esett, majd lerakja a szállítót.

A cirkáló fedélzetén

Főnök amikor lerakja a gépet, kiszáll a szállítóból, majd körülnéz. Nem lát senkit. Majd hívja a többieket, hogy jöhetnek. A többiek előjönnek, majd ők is körülnéznek. Nem látnak semmit. Semmit. Hetes mégis megjegyzi, hogy inkább váljanak ketté. Ő megy égő -vel, amíg Főnök, és szaki a hidat nézik át, meg persze a körülötte lévő helyeket. Addig ők megnézik a központiban, hogy van-e élőlény ezen a cirkálón. Főnök bólint, majd körülválnak, ám előbb betörnek egy ajtót, és körülnéznek. Senki, csak egy romlott droid, akinek már nincsen se elemje, se semmije. Ekkor két út vezet valahová. Főnök, és szaki elindulnak balra, Hetes, meg égő pedig jobbra. Eközben a szellőzőben egy droid van, és jelenti a hídnak, hogy betolakodók vannak a fedélzeten. A jelentést egy trandoshan -i veszi fel, és elmondja, hogy akkor ölje meg őket. A droid mondja, hogy kettő db klón a híd felé ment. A trandoshan ekkor felmordul, és azt feleli, hogy akkor a másik kettőt vadásszák le, míg ők a híd felé érkezőket ölik meg. A droid vettem-vettem -ezik, majd megszakad a kapcsolat.

Főnök, és szaki épp egy szobát hagynak el, amikor egy kis neszt hallanak. Főnök megfordul, és ekkor meglát három trandshan -t Aztán elkezd utánuk futni szakival. Közben meglát még kettő droidot, akiket szaki lelő. Ekkor Főnök azt mondja, hogy most már tudják, hogy kik vannak a fedélzeten: Trandoshanok, és droidok. Aztán egyszercsak utolérik az egyik trandoshant, és Főnök levágja. Ám ekkor három klón lép ki az egyik teremből. Az egyik trandoshan rögtön le is lő egy klónt, ám az egyik parancsnokuk meglát egy droidot, majd lelövi, ám a trandoshaniak őt is megölik. Majd amikor már meghaltak a klónok, a trandoshanok hirtelen meglepődnek, mert hirtelen azt veszik észre, hogy le vannak ütve, majd a következő pillanatban le vannak láncolva. Főnök kikérdezi őket, hogy miért vannak itt, és hogy mi ez. Az egyik trandoshani megszólal, és azt mondja, hogy ezt ők találták, egy rakás droiddal. Amikor észrevették, hogy a droidoknak nincsen gazda, úgy gondolták, hogy ők lesznek azok. Minden évben lemennek a bolygóra vadászni, meg gyilkolászni. Szaki megkérdezi, hogy mi ez a bolygó. A trandoshani elmondja, hogy ez a bolygó egy ősi bolygó. Főnök elgondolkozik. Eközben a trandoshani elmeséli nekik, hogy régen itt vannak már, mióta elkezdődött a szepik uralma, na akkor. Még a klónháborúk előtt. Így hát, csak ere jöttek egy üzleti úton, majd hirtelen egy kék csillagköd befújta őket, majd a kövi percben itt találták magukat. Lementek a bolygóra, és gyújtogattak, meg minden. Ám egy nap bekövetkezett a változás. Ez a szepihajó jelent meg, mely nekicsapódott a bolygó felszínének, majd darabokra tört. Egyik társuk ott halt meg, ám később ide jöttek, majd felszálltak, és megtalálták ezeket a droidokat. Betanítgatták őket, hogy csak nekik szolgáljanak. És ennyi. Akik ide tévednek, azoknak nincsen menekvés. Főnök aztán hirtelen megrázza a fejét, majd elmondja, hogy lehet, hogy mégis el lehet jutni inne, csak egy biztos terv kéne. Szaki, és a trandoshanok ránéznek.

Hetes, és Égő szépen beérnek a kommunikációs terembe. Szétnéznek, majd hirtelen Égő ránéz egy éppen maradt műszerre. Ami sugároz is. Hetes odamegy, és megnézi. Aztán megmondja, hogy vannak itt droidok. Ám ekkor elkapja valami őt, majd elhúzza. Égő kiáltja a nevét, ám nem hallja, majd hirtelen őt is elkapja valami.

Csapdában

Hirtelen Égő alatt semmi sem látszott. Aztán megpillantotta hetest, aki eszméletét vesztve ott van mellette pár száz méterre. Aztán megpillantja a droidokat, majd minden világossá válik. Drót, kötél, lent sima vulkán. Kivégzés? Nem, ez sokkal rosszabb. Ez a halál. Ám hirtelen beront két trandoshani, és leállítják a folyamatot. Majd megkérdezik Égő-t, hogy miért vannak itt. Égő elmondja, hogy egy privát sugárzást érzékeltek ebben a szektorban, asziszi, ám hirtelen beszippantotta őket egy kék csillagköd. A trandoshani bólint, majd elmondja, hogy ők is így kerültek ide. Ám  most inkább végeznek a klónokkal, mintsemhogy itt hagyják őket felakasztva, azzal jelt ad a droidoknak, hogy mehet. Ám ekkor hirtelen földet ér Égő, és hetes, aki visszatért a normál kerékvágásba. Majd megpillantják Főnököt, meg szakit, meg még néhány trandoshanit mögöttük. Hetes felemeli a fegyverét, ám Főnök leinti, mondván, hogy ők jók. Ám hetest nem lehet lerázni, de ő inkább mégis abbahagyja. Majd a trandoshan vezér odamegy az árulókhoz, és megkérdezi tőlük, hogy mi a fenét csinálnak. Ők azt felelik, hogy kiszabadulnak innen. Eközben elkezdenek hátrálni. Majd a trandoshan vezér elkiáltja magát, hogy öljék meg az árulókat, és a klónokat. A droidok elkezdenek lőni, ám a szaladó ellenfelekre. Azok hirtelen megállank, és lelőnek egy-két droidot, majd továbbfutnak a hangárba. Ám mielőtt még elérnék a hangárt, vörös riadót rendelnek el. A trandoshan -ok megállnak, és azt mondják, hogy baj van. Hetes megkérdezi, hogy miféle baj. Ekkor néhány lövés megy el a feje mellett, mire a sarokból droidok jelennek meg, Az egyik trandoshani azt mondja, hogy éppen ezek a bajok. Majd behúzódnak egy-egy láda mellé, és elkezdik tüzelni az ellenséget. Ekkor egy kis tűzharc kerekedik. Látványos. Eközben ahogy hullanak el a droidok, a trandoshaniak, meg a Delta osztag hátrál, és egy-két perc múlva el is érik a hangárt. Amikor megérkeznek, meglátnak néhány gurigát, vagy más néven droidekát. Egy hatásos tűzharc jön ki. A droidekák egyre közelebb jönnek, a droidok is. Aztán az egyik klón ( hetes ) előredob egy gránátot, ami a droidok felé repül, majd bumm, robban. Eközben a trandoshanok, és a Delta osztag elérik a szállítót. Az egyik trandoshani azt mondja, hogy jobb lesz, ha igyekeznek, mert nehéz innen kijutni. Főnök megköszöni a segítséget, majd becsukják a rámpát, és felszállnak, majd kimennek az űrbe. Eközben a trandoshanok még addig védik magukat, amíg az utolsó trandoshani is a földre kerül. Majd megjelenik a vezér, és azt mondja, hogy vele senki sem packázhat. Majd kívülről látjuk őt.

 

____________________________________________________________________________________________________


Nos, csak ennyi az első fele a duológiának, ám nekem tetszik. Jobb, mint az előző. Ami persze rövidre sikeredett, ám ez sikeres. Nem a legjobb, de azért király!

 

Szerintetek: 93%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr443355764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.26. 18:58:27

Na ez sokkal jobb volt! Egy picit fura volt. Az elején tényleg izgultam, izgalmas volt a rész. Az egész misztikus volt, emiatt zavarodott lett a rész. Az akció is jó volt. Hát szerintem 93%. De jó volt, nem a legjobb, de azért, na!
süti beállítások módosítása