2011. november 05. 12:42 - Bence1997

1. évad 10. rész: Serennoi üldőzés

‘ A fenyegetés rossz bűn, még ha benned lakozik is ‘

 

Rabság. A második Corusanti ütközetet követően elfogtak 3 db szenátort.

Aztán elvitték őket. Grievous -re vár a feladat, hogy védje meg őket Mustafaron.

Ám Obi-van, és Windu mester azért elkezd kutatni, és két lehetséges útvonalat választanak.

Vagy Serenno -n lehetnek a foglyok, Dooku szálláshelyén, vagy Mustafaron, a bányabolygón.

Így hát Obi-van, és Windu elindulnak, hogy szétnézzenek Serenno -n, miközben Anakin,

és Ahsoka Mustafarra megy. Eközben Dooku is ötlet valamit mesterével.

 

Tervezgetések

Dooku éppen ül, az ablakhoz fordulva. Aztán észreveszi, hogy csipog az egyik gomb. Megfordul, megnyomja, majd térdre ereszkedik mestere hologramja láttán. Sidius megkérdezi, hogy miért hívatta a megbeszélés közben. Le is bukhatott volna. Dooku erre azt feleli, hogy támadást indítottak a köztársaságiak Serenno ellen. Azt hiszik, hogy itt vannak a foglyok. Sidius bólint, majd vállat von. Aztán elmondja, hogy a szenátorokat addig kell ott, a Mustafaron tartani, amíg ki nem szedik belőlük a fontosabb infórmációkat. Dooku rábólint, majd azt feleli, mielőtt még mestere távozna, hogy Ventress úton van a Mustafar felé. Ő fogja védeni lent a terepet. Sidius bólint, majd azt mondja, hogy ez esetben nem akar több hibát látni Dooku tanítványától. Dooku meghajol, majd megszakad a kapcsolat.

Obi-van az Adidass fedélzetén tartózkodik Winduval. Windu ekkor mellé lép, és elmondja, hogy valamilyen tervet ki kéne eszelniük, hogy megtudják, valóban Serenno -n vannak a rabok. Obi-van elmondja, hogy szerinte nehéz lesz megközelíteniük a bolygót, mert a gunship -ek nem tudnak majd ekkora tűzerő mellett landolni majd. Windu egyetért, majd eszébejut valami, majd a holoasztalhoz lép, és bekapcsolja. Elmondja, hogy a vadászok kilőhetnének néhány ágyút, és aztán elterelhetnék a cirkálókat. Addig elég idő lesz, hogy netán a fél gunship csoport leszálljon. Obi-van még azt is hozzámondja, hogy szerinte még nem biztos, hogy nagy űrcsata várható. Windu is egyetért vele, ám mind a ketten 50-50% -ban vannak mind a két esetben. Eközben megjelenik Khos admirális, aki közli, hogy néhány perc múlva elérik Serennot -t. ( Khos admirális egy kitalált admirálisom még xd )

Serenno körül ( az űrben ) néhány szepi cirkáló, és néhány Lucrehulk osztályú anyahajó található. Az egyik anyahajón Trench admirális éppen beszélget Dooku -val. Elmondja, hogy a protontorpedók tökéletesen be vannak állítva. Úgyhogy, ha megérkeznek a köztársaságiak, hátulról bumm. Így nem tudnak majd hiperűrugrásra lépni a csata végeztével. Dooku rábólint a tervre, majd azt feleli, hogy ezzel kárpótolhatja, amit Concordián tett. Trench bólint, majd elmondja, hogy nemcsak protontorpedót fog kilőni, hanem hőkövető rakétákat a hangárakba. Így nem tudnak se harcolni, se eltűnni. Csak az ágyúkkal lövöldözni. Azzal elneveti magát. Dooku megint rábólint, majd elmondja végszavául, hogy még van -e az admirálisnak terve. Trench kuncogva hozzáteszi, hogy persze, mivel egy újfajta ágyúkilövőt terveztek. Dooku megint ugyancsak határozottan rábólint, majd miután távozik, Trench hozzáteszi az ablakhoz fordulva, hogy az ágyúkilövő megsemmisít minden fegyvert, ami a cirkálón van. Azzal elneveti magát. Újra.

Megérkezési káosz

Obi-van -ék megérkeznek. Ám ahogy kiérnek a hiperűrből, egy nagy robbanás rázza meg hátul a cirkálót. Aztán a többit is. Aztán lássák, hogy néhány hőkövető rakétát is kilőnek. Windu rögtön kiadja a parancsot az osztagok, és a gunshipek indulásának. A válasz meg is érkezik, majd látjuk, ahogy néhány vadászgép, és jó sok gunship felemelkedik a hangárból, és kilövelnek az űrbe. Épp jókor, mert a hőkövető rakéták épp akkor találták el őket, és csak néhány vadászgép, és a fél csoport gunship ússza meg. Obi-van magában szitkozódik. Majd kiadja a pajzsok növelését, és a max tüzelést. Megis érkezik rögtön a válasz, és az is, hogy valamilyen lövő dolgok jönnek az ágyúk, és a fegyverek felé. Windu hirtelen megszólal, és azt mondja, hogy a hangár nem teljesen sérült meg. Cody azt mondja, hogy nem, mert még egy-két vadászgép szabad, és egy kis részlegben vannak, ahol a robbanás minimális okot csinált. Windu erre kiszalad, és beül az egyik vadászgépbe, majd kimegy az űrbe, egyenesen az ágyúkilövők felé.

Eközben a vadászgépek tovább harcolnak a keselyűk ellen. Aztán látjuk, hogy hogyan mennek a gunship -ek a bolygó felé, ám némelyiküket kilövik. De még mindig vannak jó páran. Ezalatt Windu megérkezik a kb 12 db ágyúkilövőhöz. Majd beindít egy protontorpedót, ami ki is lő 3 db -t. Majd egy újabbat lő ki, amely az egyiket súrolja, ám az egy másiknak megy neki. Így a 12 db ágyúkilövő -ből csak 7 db maradt. Windu eközben észreveszi, hogy nincsen már több protontorpedója, de van egy hődetonátora, amit ha eldob, megsemmisíthet vele egyetlen egy ágyúkilövőt. Eztet is elhasználja, majd miután látja, hogy keselyűk érkeznek, gondolván visszafordítsa a vadászgépet, és leérkezik a hangárba. Ám a keselyűk ( 6 db ) megérkeznek a hangárhoz, és bemennek. Obi-van néhány osztaggal rögötn ott terem, majd látják, hogy maradt még három gunship, a négyből, mert most épp az egyik keselyű kilőtt egyet. Aztán Obi-van, és Windu a klónok előtt szépen kivédik a keselyűk lövéseit, majd kitolják egy másik hangárba őket, majd szétrobbannak. Kettő még épp idejéban tud visszamenni. Ekkor Obi-van megparancsolja Khos admirálisnak, hogy támadják meg az ágyúkilövő -ket. Ám ekkor egy nagy robbanás rázza meg a hajót. Khos pedig elmondja, hogy csak néhány ágyújuk maradt. Ekkor Windu, és a klónok odamennek a gunshipe -ekhez, és beszállnak Obi-van -nal is. Majd kimennek az űrbe, és elindulnak a bolygó felé. Útközben még Obi-van elmondja Khos admirálisnak, hogy addig védje a cirkálókat, amíg vissza nem érkeznek. Khos beleegyezik.

Leszállási technika, ám épp rosszul

Obi-van -ék majdnem lent vannak a bolygón. Márcsak az utolsó anyahajó van hátra, amin persze Trench van. Az admirális rögtön kiszúrja őket, és kiküld 5 osztag keselyűt, majd kilő kettő hőkövető rakétát, és egy protontorpedót. A három gunship közül az egyik sem sérül meg, ám minimális kár van ám mindegyiküknél elég sok. Aztán a keselyűk hirtelen visszavonulnak, majd a hőkövető rakéták következnek. Azok el sem találnak semmit, csak néhány kísérőhajót, amik szepik. Majd jön a protontorpedó, és az mind a három gunship -et eltalálja, majd szép lassan lezuhannak. Windu elmondja, hogy ez nem így lett megtervezve.

A többi gunship -ek éppen, hogy leszállnak. Kijönnek belőlük a klónok, és elkezdenek előrenyomulni, ám csak egy kis kövezett mocsárig jutnak el. Messze annyira nem vannak a palotától. Csak egy kicsit. Aztán megjelennek a kommandósdroidok. A klónokat, akik előre küldtek, mind meghalnak, majd a többiek is. Ám néhányuknak sikerül felrobbantani a kommandósdroidok sorát, így már könnyebben tudnak előrenyomulni. Ám hirtelen fentről, azaz a palota egyik tornyáról hirtelen légi droidok jelennek meg. ( tudjátok, amik a 2. részben voltak Huuak kezében ) Szépen lassan megközelítik a klónokat, és letüzelik őket. Persze ők védekeznek, és betérnek egy régi barlangba, de csak alig néhányan. Aztán megjelennek tankok, és az egyik droidparancsnok leküld a barlangba három osztag B-2 -es droidot.

Obi-van -ék felkelnek, és látják, hogy le vannak zuhanva. Ekkor megjelenik egy B-2 -es droid, és le akarná lőni Obi-vant, ám Cody ott terem, és fejbelövi a droidot. Aztán felsegíti a mestert. Obi-van megköszöni, majd elmondja, hogy hol lehet a palota, hisz jó messze lehetnek. Ám ekkor Cody megmutatja neki, hogy délre egy kicsit lentebb látható a palota főkapuja. Obi-van észreveszi, majd fel akarja hívni Windut, ám nem tud válaszolni. Windu is ugyanezt akarja tenni, ám nem tudja, és még néhány B-2 -es droid is megjelenik nála. Obi-van -nal is. Windu eközben elbújik egy kő mellé, és újra hívja Obit. Az már veszi az adást, és megkérdezi, hogy hol vannak. Windu elmondja, hogy egy kis kráternél, majd jön egy barlang, ami egészen levezett a főkapuig. Közben kitér egy mocsaras helyre, de ott özönlenek a droidok. Obi-van körülnéz, majd meglátja nagyon messziről a kátert. Elmondja, hogy vissza kell vonulniuk. Cody bólint, majd el kezdenek futni Windu -ék felé. Cody eközben egy hődetonátort dob a B-2 -es droidok közé, majd miután felrobban, a 30 droid közül csak 6, vagy 7 db folytatja az üldözést.

Eközben a klónok elérnek egy bizonyos pontot a barlangban. Leülnek, és leteszik a fegyverüket. Az egyikük leveszi a sisakot, és látjuk, hogy ötös az. Majd elmondja, hogy ez egy nagyon nehéz küldetés. Egy másik klón megjegyzi, hogy inkább a kaminó -n maradt volna, nemhogy itten. A többiek bólintanak, majd ekkor az egyik klónt meglövi valami. És ugyanekkor néhány B-2 -es droid is feltűnik. A többi klón inkább egy kis csata után menekülőre fogja magát, majd eliszkolnak.

Találkozás

Obi-van -ék épp akkor érkeznek meg Windu -hoz, amikor ők épp kaszabolják a droidokat. Amikor az utolsó droid is megsemmisül, Windu köszönti Obi-want, majd leereszti a fénykardját. Megkérdezi, hogy hogyan fognak megérkezni észrevétlenül ilyen kevesen a palotába. Obi-van megrázza a fejét, és azt mondja, hogy nem tudja, ám ekkor egy halk neszt hallanak. És ekkor a barlangból 6 db klón jön ki. Windu, és Obi-van köszönti őket, majd megkérdezik őket, hogy honnan jöttek. Ötös rámutat arra a helyre, ahonnan özönlenek a droidok. Szóval ezért van ez így, mondta Obi, majd megmondja, hogy ideje elindulniuk. Mindenki bólint, és egyetért, majd elindulnak a palota főkapujához vezető barlang felé.

Visszavonulás

Az űrcsata már a végéhez közeleg. Ekkor azonban néhány köztársasági cirkáló lép ki a hiperűrből, és szétlövik a szepi cirkálók többségét. Majd Khos admirálisnál jelentkezik Anakin, hogy megmondja, megvannak a szenátorok. Khos megvakarja a fejét, és azt mondja, hogy Obi-van, és Windu épp a bolygón vannak. Anakin odaszól a tiszteknek, hogy küldjenek ki mentősereget.

Obi-van -ék végre megérkeznek a főkapu elé. Ám épp rosszkor, mert újabb légi droidok, és B-1 -es, na meg B-2 -es droidok támadnak rájuk. Egy kis csata folyik ekkor le. Obi-van -ék előretörnek, ám ekkor egy nagy robbanás történik, és meghal kettő ifjonc klón. Aztán Obi-van -ék újra előretörnek, és lekaszabolják az előcsapatokat, majd behúzódnak fedezékbe. Windu megmondja, hogy ki kéne ötleni valamit, ám ekkor egy légi droid le akarná lőni Windut, ám ötös szétlövi. Windu megköszöni, majd előreindul, egy újabb droidcsoport felé. Obi-van eközben azt javasolja, hogy néhányan törjenek előre, és bénítsák meg a légi droidokat, addig Windu, és ő lekaszabolják a droidok többségét. Ötös, és a többiek bólintanak, és elindulnak. Windu eközben már leölt már vagy két osztag B-1 -es csoportot, meg néhány B-2 -est is lekaszabolt. Obi-van ekkor mellélép, és szétvág kettő droidot. Windu elmondja, hogy már jöhetne az erősítés. Obi-van megmondja, hogy szerinte nincsenek itten a szenátorok, szóval csak időpocsékolás volt ez a támadás. Windu is megérzi, hogy nincsenek szenátorok a palotában, és se a bolygón, így rábólint. Eközben a megmaradt 9 db klón szépen lassan előretörnek. Szétlőnek egy kis tankot, majd néhány B-2 -es droidot szétlőnek, majd egy légi droidot is szétlőnek. Majd egy hődetonátort rádobva egy tankra, szépen elfutnak a helyről, majd bumm, a tanknak, és a körülötte lévő droidoknak, na meg a légi droidok többségének annyi. Aztán összetalálkoznak a jedik a klónokkal. Levágnak, majd lelőnek néhány droidot, aztán hirtelen megállnak. Hiszen nagy robbanás rázza meg folyamatosan a droidokat, és később néhány vadászgép jelenik meg az égen. Aztán megjelenik néhány gunship is, majd leszállnak. Az egyikben megjelenik Anakin, és Ahsoka. Obi-van, és Windu odamegy, majd felszállnak rá. Anakin megmonda, hogy szép munkát végeztek a semmiért is. Obi-van megköszöni a bókot, majd a gunshipek, és a vadászgépek felszállnak. Aztán amikor kiérnek az űrbe, hirtelen egyszercsak megzáporozzák a hajókat. Hihetetlen mennyiségű lézer csapódik a vadászgépekbe, és a gunship -ekbe. De azért néhány küszködés után sikerül kimenekülniük onnan. Majd Obi-van elmondja, hogy amikor megérkeznek, azonnal lépjenek hiperűrugrásra, és a maradék hajókat, amik nem mozdulnak, hagyják itt. Khos bólint Yularen -nel. Aztán amikor bejönnek a hangárba Obi-van -ék, a cirkálók hiperűrugrásra lépnek.

 

___________________________________________________________________________________________________

Hát meghoztam életem első leghosszabb részét. Ám lehet, hogy nem hosszú. De eddig ez a legjobb írásom.

Szerintetek: 91%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr613355673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.25. 16:58:31

Hú , ez tényleg hosszú volt. Na most: Újra Trench? Jó megértem, hogy bosszút akar állni a köztársaságon, de ne most. Az űrcsata izgalmas volt, de számtalan ilyet láthattunk. Az üldözés a bolygón jó volt, rengeteg akcióval és izgalommal. Nehéz döntés, de adok egy 91%-ot.
süti beállítások módosítása