2011. november 05. 15:50 - Bence1997

19. rész: Grievous parancsa

Nos ma meghoztam a következő részt, és lehet, hogy ma még annyira is van kedvem, hogy megcsinálom a 20. részt. Nos, akkor tessék, íme a grievous parancsa:

 

Grievous command

( Grievous parancsa )

 

‘ A háborúkban mindent lehet, csak folytatni nem ‘

 

Folytatódik a háború. A köztársaság foglalja el a peremvidékeket, de grievous tábornok is visszavág nekik, így folyamatosan előretör droidhadseregével együtt. A peremvidéken folyó küzdelemben a klónok nehezen bírják a csatákat, így veszteségeket hoznak a köztársaságra. Ám a kiborg tábornoknak is van annyi terve, hogy azzal elfoglalhatja a peremvidéket. Miután Grievous tábornok elveszítette az Aqmollo -i űrcsatát, így Dooku gróf egy másik feladattal bízza meg a tábornokot: Semmisítse meg naboo -t. Így Grievous tábornok elindul a naboo -ra, míg a köztársaság lehallgatja az adást.

 

Áttörő blokád

Az adásnak vége. A jedi tanács tanakodni kezd az adással kapcsolatban. Windu feltételezi, hogy mivel Grievous több csatát megnyert, mint veszített, így ezt sikeresen véghezviheti, ám ezt nem szabad hagyniuk. Yoda egyetért, ám nem tudják, hogy kit küldjenek oda. Plo elmondja, hogy néhány jedi nemrég tért vissza a feluciai, és a bespini csatából, így őket nem küldhetik el oda. Yoda egyetért, majd Obi-wan is elmondja, hogy már a bothawui -t is ostromolják, és ottan is jedik vannak. Erre Fisto feláll, és közli, hogy ő megy, ha a tanács engedi. A tanács végül engedélyezi, majd Yoda berekeszti a tanácst.

Fisto sétál a folyóson. Mellé megy Windu, és Obi-wan. Elmondják, hogy sietniük kell, mert Grievous akármikor támadhat, és ezzel akár időt is vesztegethetnek. Obi-wan egyetért Windu -val, majd azt is elmondja, hogy ha netalántán találkozna a kiborg tábornokkal, ( bizony találkozni is fog ) akkor adja át üdvözletét. Fisto bólint, majd elköszön Windu -tól, majd elindul a gunship -be.

Hat szeparatista fregatt lép ki a hiperűrből, köztük van egy zászlóshajó is. A zászlóshajón maga Grievous áll. Épp nézi az adatokat a bolygóról, majd miután odamegy egy droid hozzá megmondani, hogy köztársaságiak közelednek, a tábornok az adattáblát a droid fejéhez vágja. Felkészíti a csapatokat, majd megmondja a taktikai droidnak, hogyha megérkeznek, rögtön tüzeljenek a főhajóra. A taktikai droid bólint.

Fisto -ék kilépnek a hiperűrből. Előttük vannak a szepi fregattok. Az egyik a zászlóshajó, ezt Fisto rögtön kiszúrta, és kiadja a parancsot, hogy tüzeljenek a zászlóshajóra, majd kiküldi a vadászokat, és a bombázókat a többi fregattra. A csata elkezdődik.

Grievous látja a főhajót, majd észreveszi, hogy a köztársaság is ugyanazt játsza, mint ő maga, így egy másik cselhez kell folyamodnia. Persze van egy jó terve. Rögtön megparancsolja a taktikai droidnak, hogy alkalmazzák a B tervet. A taktikai droid bólint, majd utasítja a szepi fregattokat, hogy tüzeljenek a főhajóra. Majd Grievous elsétál a hangárba. Ott felvannak sorakoztatva a kommandósdroidok, meg egyéb droidok. A tábornok beszáll a gépébe, majd felszáll, és kirepül, majd megparancsolja, hogy eresszék ki a keselyűket, majd megint parancsba adja, hogy a szepi fregattok ne tüzeljenek, hanem álljanak védekező állásba, és csak a zászlóshajó tüzeljen. A taktikai droid teljesíti a parancsot, majd látjuk, hogy Grievous parancsba adja, hogy állítsák be az álcázó berendezéseket, majd hirtelen eltűnnek a droidszállítók.

Fisto hajója egy találatot kap. Csak egy kis sérülés, majd hirtelen meglátja, hogy mit csinálnak a szeparatisták. Hát erre ment ki a játék, kap észbe Fisto, és lerohan a hangárba, közben megparancsolja Nyuma admirálisnak, hogy tüzeljenek a védekező hajókra, majd megérkezik a hangárba. Kiadja a parancsot, hogy indítsák a csapatokat. Majd elindul a bolygó felé a gunship -ben.

 

Földi csata

A droidszállítók megérkeznek a földre. Leszállnak, majd kikapcsolják az álcázó berendezésüket. Grievous is kiszáll, majd csatlakozik a kommandósdroidok csapatához, majd elindul a város felé. 

Fisto -ék beérnek a bolygó légkörébe, majd megérkeznek hamarosan a felszínre, ám észreveszik őket a droidok, majd a droidparancsnok megparancsolja a tankoknak, hogy tüzeljenek a gunship -re. Néhány gunship -t eltalálnak, ám több mint a felel leszáll a városban. A droidok ezzel nem foglalkoznak, a droidparancsnok pedig felhívja Grievoust, aki épp egy akost kaszabol, majd egy klónt. Megkérdezi, hogy miért hívja őt, mire a droidparancsnok azt feleli, hogy a klónok megérkeztek a városba. Grievous felröhög, majd egy újabb klónt vág le, aztán elmondja, hogy tudja, hisz a várost akarja bevenni. De egyedül, és néhány koszos kommandóssal nehéz lesz, így az új tankra, meg a droidokra kell számítania. A droidparancsnok vettem-vettemezik, majd szétkapcsol, aztán kiadja a parancsot: elő az új tankkal, majd támadás!

Az utolsó gunship is leszáll, majd kiszáll belőle Fisto, és néhány db klón. A város előtt kevés droid van, ám néhány kommandósdroid is van közöttük. Rögtön előveszi a fénykardját, majd aktiválja, és előrefut. Közben látjuk, hogy míg fut, addig klónok hullanak el, nem sok, majd egy robbanás is történik, és egy ház leszakad, majd néhány klónnak vége. Három klón eközben előjön a rejtekéből, és letámadja a droidokat, majd a kommandsódroidokat is, ám azok közül csak egyet semmisítenek meg, majd visszavonulnak. Fisto még elbánik azzal az osztaggal, majd jön kettő osztag b1 -es, és b2 -es droid. Fisto visszavonulót fúj, majd beugrik egy dobozsor mögé, és onnan védi ki a lövéseket, közben odafut hozzá egy felderítő, aki azt mondja, hogy újabb droidok masíroznak a városba a hegyek felől. Ám tankok is vannak közöttük, meg egy új tank. Fisto elgondolkodik, majd megmondja a többieknek, hogy védjék ezt a frontot, amíg ő a felderítőkkel elmegy megnézni azokat a tankokat. ( persze robbantani akarnak ) Elfutnak abba az irányba, közben egy robbantó szakértős klónt is magukkal visznek. 

Eközben a tankok, és a parányi droidok bemasíroznak a városba. Ám velük van Grievous is, és a maradék kommandósok. Grievous, és a kommandósok átmennek egy piros csíkon, meg még három droid, ám a tankok felrobbannak. Az új tank eközben nem robban fel. Fisto erre kijön a rejtekéből, majd levág kettő droidot, majd nekiindul az új tanknak. A két felderítő lelövi az utolsó droidot, majd egy kommandósdroidot is, ám még maradt hat kommandósdroid. A kommandósok lelövik a robbantószakértőt, ám a két felderítő fedezékbe bújik. Grievous erre előveszi a fénykardjait, majd aktiválja őket, és nekimegy a kettő felderítőnek. Fisto eközben megérkezik az új tank elé. Az új tank ezt nem veszi észre, és elkezd lőni a távolban lévő klónokra. Fisto eközben alábújik, és körbeszúrja, majd bemegy a tankba, és elpusztítja a droidokat, majd kiugrik a tankból, miközben az újfajta tank egy utolsó lövést lő ki, majd bumm, szétrobban.

A robbantást a klónok is látják, akik felujjongnak. Majd lelövik az utolsó droidot is, majd elindulnak Fisto irányába.

 

Földi párbaj avagy Grievous vs. Fisto

Fisto észreveszi, hogy Grievous megöli az utolsó felderítőt. A jedi mester előretör, majd átugrik grievous -ön, majd levágja a kommandósdroidokat. Grievous erre feldühödik, majd rátámad Fisto -ra. Egy fénykardpárbaj kezdődik meg. Fisto védi a tábornok csapásait, majd közben még azt is mondja, hogy megbukott a terve. Grievous erre felüvölt, majd rácsap Fisto -ra, aki erre hátraesik. Majd feláll, és átugrik egy lángoló tankot, majd felemeli fénykardját. Grievous is átugorja a lángoló tankot, majd ő is felemeli mind a négy fénykardját, majd felnevet, aztán megint támad. Fisto ekkor ügyesen taktikázik, hiszen kitér a tábornok csapásától, majd egy újabb csapástól is kitér, miközben a harmadik csapást követően ellöki magától Grievoust, majd nekifut, ugrik egyet, és rácsap a fekvő grievous -ra, aki hárítja a támadást. Megint felnevet, majd lerúgja magáról Fisto -t, és feláll, majd elkezdi forgatni mind a négy kardot. Aztán csap egyet, de ezt Fisto hárítja. Majd egy újabb csapás, ám Fisto ezt is hárítja. Majd következne a harmadik, ám Fisto megint ellöki magától, majd odasiet a fekvő tábornokhoz, majd fénykardját odahelyezi, aztán azt mondja, hogy a tábornok veszített, így adja meg magát. Hamarosan megérkeznek a klónok is. Mind elfegyverezték Grievoust. Ám a kiborg tábornok ellöki magától a klónokat, majd Fistot is, aztán elszalad, majd beül vadászába, aztán felszáll, és elrepül. Fisto utánanéz, majd megmondja a kónoknak, hogy ideje indulniuk, hiszen megnyerték ezt a csatát. A naboot megvédték, ám Grievous ismét megszökött.

Fisto cirkálóját látjuk. A hídján Fisto beszél a jedi tanáccsal. Elmondja, hogy sikerült megvédeni a naboo- t. Yoda ezt örömmel hallja. Windu megkérdezi Fistot, hogy sikerült Grievous -t elfogni, mire Fisto megrázza a fejét. Yoda, és Windu erre, na meg a többi tanácstga is lesüti a fejét, majd Windu felsóhajt, és elmondja, hogy a tábornokot nehezebb lesz elkapni, mint azt a tanács hitte. Yoda megparancsolja Fisto -nak, hogy térjen vissza Corusantra. Fisto bólint, majd megszakad a kapcsolat. Aztán kiadja a parancsot, hogy visszaindulnak Corusantra. Majd hátulról látjuk őket.

_____________________________________________________________________________________________________

Hát kész a 19. rész is, és ennek van eddig a legjobb fénykardpárbaja. Az eddigieket figyelembe vesszük, akkor is ez volt a legjobb fénykardpárbaj. A csata nagyon jó, képzeljétek el. Nos csak simán ennyi.

Szerintetek: 97%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr433356123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2013.02.10. 09:43:27

Ezis FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!
Az évad szintén egyik legizgalmasabb legakciódúsabb része, a fénykardpárbaj zseniális még talán Filoni is megirigyelné. hihi... :D
Na mindegy, a csata is jó volt, de van egy negatívumom ami más részednél is észrevettem, vannak olyan jelentek amik egy-egy igazi TCW-s részhez emlékeztetnek, itt az eleje a 3.évad 2.részéhez hasonlított. Ami sokak számára nem észrevehető, mert jól elrejted. Ez a negatívum nem lenne baj, ha nem azokkal a szereplőkkel alkotod a történetet. Egyébként az 1.évad 1.részétől edig rengeteget fejlődtél gratula, csak így tovább. Jaj majdnem elfelejtettem az összesítést: Tehát: 97%
süti beállítások módosítása