2011. november 05. 15:46 - Bence1997

1. évad 16-17. rész: Kalózok árnyéka + Tatooin -i kalózok ( duplapremier )

The pirates’ shade

( A kalózok árnyéka )

‘ A legveszélyesebb a legjobb barátod is lehet ‘

 

Fontos összeesküvések. A köztársaság olyan belügyekbe megy néha bele, amiket a huttok nem néznek jó szemmel, különösen Jabba, a hutt. Hogy eltüntesse az előző nyomokat, miszerint szerepet játszott a köztársaság egyik krízisében a szeparatisták oldalán, elutazik a vadászrend titkos bolygójára, a Yavin IV. -ra, hogy megbeszélje a rend tagjaival a tervet.

 

A titkos terv

Jabba feláll. Majd odamegy, vagyis odakúszik az emelvényre, és köszönti a trandoshanokat. Elmondja, hogy azért kéri a vadászrend segítségét, hogy a köztársaság ne tudja meg az ő gonosz tetteit. A trandoshanok vezetője rákérdez, hogy miért akarja, hogy segítsen ezen az ügyön a vadászrend. Jabba felnevet, majd elmagyarázza, hogy akkor hatalmas összeget kaphat a vadászrend, sőt, még egy luxus hotelt is. A vezető elgondolkodik, majd belegyezik, csakis egy feltétellel: A munka elvégzése után, és a pénz megkapása után hagynia kell a huttoknak, hogy elmenjenek. Jabba bólint, majd a vezető kérdezi, hogy mi a terv, és a küldetésük. Jabba felnevet, majd azt mondja, hogy kövessék a hajójára.

A hajón egy hologram van. Azon pedig a corusant. Pontosan a szenátus, és a jedi templom. Jabba elkezdi mondani, ( persze a protokolldroid nyelvezi ) hogy a vadászrendnek be kell törnie a szenátusba, és el kell rabolniuk egy tervrajzot, majd azzal felrobbantani az atomerőműt. A vadászrend vezetője megkérdezi Jabba -t, hogy mi a tervrajz valójában. Jabba elmagyarázza, hogy azon egy fekete napnak szánt küldemény volt, de mivel azok elpusztultak, így hát semmi haszna sincsen már. A vezető gondolkodik, majd beleegyezik. Jabba felnevet, majd elmondja, hogy a részleteket is kell hallaniuk.

 

Bejutás

Corusant fekete. Mindent elborít a sötétség. A szenátusban még vannak páran, különösen szenátusi őrök. Ám néhány perc múlva egy fehér villanásra lesznek figyelmesek kint a szenátus előtt. Néhányuk kimegy élükön Quen hadnaggyal. Amikor megérkeznek, Quen felemeli a kezét, hogy jelet adjon az őröknek a tüzelésre. Ám ekkor egy piros lövedék hátulról eltalálja az egyik őrt. Majd egy másik is a földre hull. Quen visszavonulót fúj, ám eltalálják a vállát. Bebújnak egy-egy láda mögé. Eközben még egy őr esik el. Majd Quen hívja a közelben járőröző klónokat. Azok veszik az adást, és elindulnak oda. A sötétből eközben három trandoshan lép elő. Majd a hajó mögül újabb 3. Aztán az egyik tetőről újabb 3, míg egy újabb sötét sikátorból előjön kettő trandoshan. Majd hirtelen egy őr meghal, majd az egyik tetőről lejön egy trandoshan. Köszönti az őröket, és Quen -t. Elmondja, hogy csapdába vannak esve. Ekkor megérkeznek a klónok. A trandoshanok azonnal tüzet nyitnak az ellenségre. Az egyik klón rögtön elesik, míg a többiek a ládákhoz araszolnak. A klónparancsnok odamegy Quen -hez, hogy megmondja, hogy jön a segítség. Eközben egy újabb őrt lőnek le. Quen elmondja a klónparancsnoknak, hogy jöhetne már a segítség. Ekkor megis jelennek az ARC -sek, és elkezdik lőni a trandoshanokat, ám ők fürgébbek, és összevissza lövöldöznek. Végül egy klón sem marad, majd a trandoshanok vezetője megmondja Quen -nek, hogyha nem engedelmeskedik, akkor a többieknek lőttek, majd fejen lő egy őrt. Megmondja útközben a nevét, hogy őt Krell -nek hívják, és hogy ez a banda egy kalózbanda, méghozzá a vadászrend, majd elmagyarázza a tervet, hogy bemennek, előhozzák a tervrajzot, és szépen kijönnek. Így senkinek sem lesz bántódása.

Hamarosan bejutnak az őrök, és megmondják a többieknek, akik ott maradtak, hogy néhány tervrajzot akarnak elvinni, mert kéne. Az egyik őr elkezd tanakodni, majd végül beleegyezik, aztán elengedi őket. Azok szépen lassan elindulnak, majd bemennek a tervrajzszobába, és elkezdik kutatni a tervrajzok közül azt az egyet, amit Krell mondott. Hamarosan meg is találják, és elindulnak kifele. Útközben találkoznak Palpatine főkancellárral. Palpatine köszönti őket, majd bemegy az irodájába. Az őrök megtorpannak, amikor meglátják a többi szenátort a főkapu előtt. Erről nem volt szó. Krell -nek kell a tervrajz, különben felrobban a szenátus főépülete. Quen közben kieszel egy tervet, hogy hogyan vághatja keresztbe a szenátorokat, hogy kijuthassanak. Odamegy az egyik szenátorhoz, és elmondja, hogy zavargás történt az egyik irodában. A szenátorok megijednek, és rögtön elszaladnak. Quen kifújja magát, majd kimegy a többiekkel Krell -hez, és csapatához. Azok megnyugodnak a tervrajz láttán, és azt mondja, hogy irány az atomerőmű.

Az atomerőmű felrobbantása

Hamarosan megérkeznek az atomerőműhöz. Kiszállnak, majd Quen újra odamegy Krell -hez. Krell elmagyarázza, hogy azt kell tennie, hogy az őrökkel bemennek szépen, és lerakják egy bizonyos helyre a tervrajzot, majd kijönnek. Quen bólint, majd int a csapatának, hogy kövesse.

Az akció megkezdődik. Quen odamegy az egyik takarító brigádhoz, hogy megmondja nekik, hogy egy kis szivárgás történt az egyik kerületben. Azok pedig ( mivel droidok ) elindulnak. Quen nevetni kezd, de csak halkan, és elmondja a tervet. Szépen bemennek, és elrendezik az ügyet, majd gyorsan kimenekülnek. A többiek bólintanak, majd elindulnak az atomerőmű belsejébe. Szépen lassan ám, de bejutnak, majd egy kis helyet keresnek. Megtalálják, és odahelyezik a tervrajzot, majd kivonulnak.

A trandoshanok eközben elhelyezik a bombát, és visszatérnek. Amikor meglássák az őröket, Krell felnevet, majd lelő egy őrt. Már csak 7 -en maradtak meg. Elmondja Quen -nek, hogy vége a játéknak. Quen felemeli a kezét, és elmondja, hogy segített nekik, úgyhogy engedje el őket, ám Krell megint csak felnevet. Majd lelő még egy őrt. Quen visszavonulást kiált, mire mind a hatan bebújnak egy – egy láda, hordó mögé, és onnan záporozzák meg a trandoshaniakat. Azok pedig fedezék nélkül elkezdik lőni az őröket. Néhány perc csatázás után Quen marad meg csak az őrök közül, míg a trandoshanok összesen csak 1 embert vesztettek. ( nem Krell -t. Ő megmaradt ) Krell felnevet, majd körbekerítik Quen -t, aki azt mondja, hogy ezt nem usszák meg büntetlenül. A köztársaság majd elkapja a vadászrendet. Krell felásít, majd fejbelövi Quen -t, aki meghal. Utolsó gondolatát láthatjuk, amikor megöleli az asszonyát, és a gyermekeit. Majd elsötétül körülötte a világ.

A vadászrend tagjai pedig felszállnak, majd elindulnak vissza Jabba -hoz. Közben Krell megnyom egy gombot, mire az atomerőmű felrobban. Közben egy olyan nyomot is otthagytak, ami a hutt tanácsot bizonyítja az ügy elvégzéséhez. Krell felhívja Jabba -t, és elmagyarázza, hogy megtette, amire kérte a vadászrendet, és hogy mostmár egy jó kis flottát küldenek talán a Nal Hutta -ra. Jabba felnevet, majd közli vele, hogy jöjjön el a Tatooin -ra a pénzért. Krell bólint, majd a kis hajó hiperűrugrásra lép.

Gond

Másnap a szenátusban tombol a káosz. Az atomerőmű felrobbantásáért mindenki a hutt tanácsot emlegeti, mivel láttak némi bizonyítékot, hogy ők voltak. Palpatine elmondja, hogy nem volt szemtanú, viszont ha így állnak a dolgok, akkor egy flottát kell küldeni Nal Hutta -ra. Ez egy remek visszavágás lehetne a köztársaságnak. A többi szenátor egyetért vele. Ám nem mindegyik. Majd kívülről látjuk a szenátust.

 

+

 

Íme a 17. rész is!:

 

Tatuin pirates

( Tatuini kalózok )

 

‘ A végítéletedet nem lehet visszavonni ‘

 

Titokzatos csapások. A köztársaság folyamatosan gyengül. Miután a vadászrend nevezetű kalózbanda megtámadta titokban a szenátust, és felrobbantotta az atomerőműt, a köztársaság nagy flottát küld a Nal Hutta felé, mivel olyan bizonyítékokat találtak, amik a hutt tanácsot veszélyeztetik. Ám a köztársaság Jabba -ban is tanakodik, és Padmé Amidala szenátort kérik fel arra a feladatra, hogy néhány klónnal utazzon a Tatooin -ra, és beszéljen Jabba -val a történtekről.

 

Beszélgetés, és megérkezés

A kis komp egyenletes sebességgel megy a tatooin felé. A fedélzetén maga Krell van, és a vadászrend tagjai. Épp beszélgetnek Jabba -val. Krell elmondja, hogy sikeres volt az akció. Jabba bólint, majd a protokolldroid lefordítja nekik, hogy Jabba mit mond. Elmondja, hogy most valakit, vagy valakiket fognak hozni oda. Azokat el kell kapni, és megölni, és persze megint olyan nyomokat hagyni, amelyek a hutt tanácsot veszélyeztetik. Így a flotta terves lesz, és ütőképes. Krell rábólint, majd azt mondja, hogy szerinte alkalmas lesz -e a pénz most, vagy inkább később. Jabba rálegyint, és elmondja, hogy a pénz ráér későbbre. Krell bólint, majd szétkapcsol.

Eközben Padmé a hiperűrben megy. Bail -lal beszélget, aki hologramon van. Megmondja, hogy őszerinte nem kellett volna őt odaküldeniük. ( mert voltak néhányan, akik nem akarták, köztük Bail ) Padmé elmagyarázza, hogy biztonságban lesz. Semmi baj nem lesz, ebben biztosítja a szenátort. Bail aggódik, ám miután az egyik klón elmondja, hogy semmi baj sem lesz, vagy ha mégis, akkor ők elintézik, akkor Bail megnyugszik, majd elköszön. Padmé megkérdezi a klónt, hogy mikor érkeznek meg a Tatooin -ra, mire meg is kapja a választ. Megérkeztek a Tatooin -ra. Padmé elmondja a klónnak, hogy készüljenek. A klón bólint, majd távozik. Eközben a hajó a Tatooin felé megy.

 

Légi támadás, majd később földi

Padmé -ék szépen jönnek. Már majdnem elérik Mos Eisley -t, ám egy piros lövés eltalálja a hajó hiperhajtóművét. A hajó elkezd zuhanni. Az egyik klón rögtön megkeresi Padmét, hogy kiszabadítsa onnan. Ki is menti, majd Padmé -nak megmondják, hogy ki kell ugorniuk. Padmé ellenkezik, ám miután meglátják, hogy néhány vadászgép közeledik feléjük, belemegy. A klónok elmagyarázzák, hogy feltartoztassák a vadászgépeket, mielőtt azok ideérnének. Ám hogyan. Az egyik klón belemegy a dologba, míg a többi klón a szenátornővel kiugrik. A vadászgépben viszont a trandoshanok vannak, akik nem veszik észre a klónokat, meg Padmét, hanem megsorozzák a hajót. Az egyedüli klón aki ott maradt a hajón, talál egy minigum -ot, és azt felveszi. Közben a vadászgépek megérkeznek a hajóhoz, és az egyik trandoshani azt mondja, hogy hárman menjenek be. A három vadászrendes tag bemegy a zuhanó repülőbe. A klón eközben elbújik. A három trandoshan előveszi a fegyverét, és körülnéz, majd mindegyik különmegy. A klón kinéz, hogy jö-e valaki. Megis pillant egy trandoshant. Az is megpillantja őt, és elkezd ordítani, ám a klón a minigum -mal elpusztítja. A másik kettő is megérkezik, akik előrántják a pisztolyt, és fedezékbe vonulnak. A klón az egyiket lelövi, ám a másik egyre közelebb kerül, míg lelövi. Aztán visszamegy a vadászgéphez, és beszáll, majd elmondja, hogy nincsen már senki sem a hajón. Majd látjuk, hogy a vadászgép elmegy, majd látjuk, hogy a hajó a földetérésnél felrobban.

Padmé -ék eközben sikeresen földet értek. Az egyik klón azt feleli, hogy menniük kéne minél előbb, mert különben a kalózok rájuk találnak. A többiek beleegyeznek, majd Padmé is, és együtt elindulnak Mos Eisley felé.

Eközben a vadászgép leszáll Jabba palotája elé. Kijönnek a trandoshanok. Krell az egyik sarokban beszél a többiekkel, majd odamegy az érkezettekhez. Megkérdezi, hogy sikerrel jártak-e. Az egyik azt feleli, hogy nem, de egy klón meghalt. Krell elfordul, felsóhajt, majd gyorsan megfordul, és egy gyors rántással lelövi azt, aki mondta. Majd elmondja, hogy egyetlen klónt megölni mindenkinek könnyű. Így más módszerekhez kell folyamodniuk. Majd elmondja, hogy maga indítja az akciót. Majd előkészíti a robogókat, majd utasítja a többieket, akik mind ott vannak, hogy irány Mos Eisley.

Padmé -ék megérkeznek Mos Eisley -be, majd keresnek egy kis helyet, ahol pihenni tudnak. Megis találnak egy kis hangárt. Oda mennek. Majd mindenki ráül egy-egy ládára. A klónok elpanaszolják, hogy ez szinte lehetetlen lesz. Hisz nem lehet ilyen gyorsan eljutni Jabba palotájába. Padmé viszont elmagyarázza, hogy nem lehetetlen az egész, hisz ha eddig eljutottak, akkor még Jabba palotájába is eljuthatnak egy kis szerencsével. A klónok felemelik a fejüket erre, majd a klónparancsnok elmondja, hogy a szenátornak igaza van. Nem szabad feladniuk. A többi klón is bátorodni kezd, majd felállnak, aztán felujjongnak. 

Majd elkezdenek elindulni, ám robogók hangját hallják meg. Majd megjelennek Krell -ék. A klónok rögtön visszatántorognak, majd bebújnak egy-egy láda mögé, és onnan kezdik el lőni a trandoshanokat. Azok is leszállnak a robogójukról, majd bemennek, és egy-egy fal, meg láda mögé bújva elkezdik lőni a klónokat.

 

Üldözés

A klónok helytállnak, ám egyiküket lelövik. Padménak elmondja a klónparancsnok, hogy induljon el egy robogóval Jabba felé, míg ők a kalózokat feltartóztassák. Padmé belemegy, majd lopódzva ellop egy robogót, és eltűnik a terepről. Krell ezt látja, és azt mondja, hogy menjenek utánna. Néhányan nem helyeslik, majd Krell azt mondja, hogy négyen menjenek utána, és fogják el a szenátort. A négy trandoshan megfogja a robogójukat, és elindulnak a szenátor után, miközben Krell kiadja a parancsot: körbekeríteni a klónokat.

Padmé eközben gyorsan megy a robogóval Jabba palotája felé. A kalózok viszont egyre közelebb érkeznek. Már-már úgy tűnik hogy bekerítik, ám hirtelen valaki lelövi őket. Padmé körülnéz, majd meglát egy zabrakot. A zabrak megállítja Padmét, és elmondja, hogy a neve Ghaser, és azért jött, hogy elvigye Jabba -hoz. Padmé bólint, majd Ghaser elmondja, hogy ideje elindulniuk, mert akár többen is visszajöhetnek, majd elindulnak Jabba -hoz. Az egyik trandoshani viszont még él, és ezt látja, majd felhívja Krell -t, akinek elújságolja a hírt, majd meghal. Krell ezt látva visszavonulót fúj. Majd látjuk, hogy a trandoshanok felszállnak a robogójukra, és elhagyják a hangárt.

Padmé -ék eközben megérkeznek Jabba -hoz. Padmé bemegy, majd megáll Jabba előtt. Elmondja, hogy azért jött, mert a szenátus azt akarta. Majd elővesz egy holokapcsot, és azt lerakja, majd bekapcsolja. Megjelenik Jabba előtt Palpatine hologramja.

Palpatine ‘ Á, sikerült. Jól van Amidala szenátor. És most Jabba, a hutthoz beszélek. Bizonyítsd be, hogy nem te vagy az, aki a corusanton randalírozott! ‘

Jabba elkezd magyarázni valamit, majd a protokolldroid lefordítja:

Protokolldroid ‘ Nem ő tette, hanem a hutt tanács. Jabba felbérelt egy fejvadászt, hogy kémkedjen a hutt tanács után, mire a fejvadász azt mondta neki, hogy egy nagy aljassággal akarják körbecsalni a köztársaságot. Így Jabba intézkedni akart, ám nem tudott. ‘

Palpatine ‘ Megértem az aggodalmadat Jabba, a hutt. Így Amidala szenátornak már nincsen semmi keresni valója a bolygón. Amidala szenátor, ‘ azzal Padmé felé fordul ‘ eljöhet onnan! ‘ majd látjuk, hogy a holokapcs kikapcsol.

Padmé végül elköszön Jabba -tól, majd elmegy. Kint találkozik a klónokkal, majd megköszöni a segítséget a zabraktól, Ghaser -től. A zabrak is megköszöni, majd távozik. A klónparancsnok, és a klónok utat engednek Padmé -nak, aki azt mondja, hogy indulhatnak. Mielőtt még indulnának, a klónparancsnok megkérdezi Padmé -t, hogy Jabba volt -e a tettes, mire a szenátornő azt feleli, hogy nem ő volt. Aztán a hajó felemelkedik, és elhagyja Jabba palotáját.

Eközben Krell, és a megmaradt vadászrend tagjai megjelennek Jabba előtt. Krell megkérdezi, hogy hol van a fizetség. Ám Jabba azt feleli, hogy csak akkor adja oda a vadászrendnek, ha elvégeznek még egy utolsó munkát. Krell megkérdezi, hogy mi az utolsó munka, mire Jabba elmagyarázza, hogy mivel a köztársaság flottát küld a Nal hutta -ra, így az lesz a feladat, hogy hatoljanak be a központba, és kaparintsák meg a naplóját. Krell lehajol, majd utasítja a vadászrend tagjait, hogy irány a Nal hutta, majd távoznak. Jabba pedig elvigyorodik.

 

Szerintetek: -%

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr533356102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2012.08.29. 16:19:15

Mindkét rész nagyon jó volt.. Különösen a 17.rész, ott is az akció. Az ötlet nagyon jó. :D
16.:90%
17.:95%
Összesítsem vagy külön kiírod?

Bence1997 2012.08.29. 16:43:55

@hevdanaa: összesítem én. Am köszi, bejegyezlek!
süti beállítások módosítása