2014. március 22. 17:55 - Bence1997

4. évad 2. rész: Shadows / Árnyak

  1.       rész:

 

Árnyak / Shadows

 

„Valahányszor tanácsokat vársz valakitől, hatalmat adsz a kezébe.”

 

Sikeres mentőakció!

A jedik felbérelték a 212 –es és az 501 –es légiót, hogy mentsék ki Tyr jedi mestert. A küldetés sikeresen véghez vitték, és most hazatérnek. Tyr jedi mesternél vannak azok a kulcsfontosságú koordináták, amivel a köztársaság megtudja támadni Raxust és ezzel azonnal véget tud vetni a háborúnak. De semmi sem ilyen egyszerű, mint amilyennek látszik…

 

 Az új fajta klónszállító kilép a hipertérből, és a sötétedő Corusant felé indul. Rex épp nézi az egyik napot ahogy eltűnik Corusant mögött. Amikor eltűnik, megfordul és odamegy Ötöshöz. ’ Echo rendben van már? ’ Ötös Rex –re néz, és sóhajt egyet: ’ Nem tudom. Az egész utat a kabinjában töltötte. ’ ’ Idő kell neki Ötös! ’ Ezután Cody –hoz megy. Ötös utánanéz. Tekintetével tovább megy, és észreveszi Appo –t ahogy beszélget Typer –rel. Ötös mellé lép Brow: ’ Ne aggódj Ötös. Ő is olyan jó katona lesz majd mint te vagy mi. ’ Ötös elmosolyodik: ’ Lehet. De lehet hogy nem. Appo még túl képzetlennek tűnik nekem ámbár a Kesselen jól bírta a strapát. ’ Brow felnevet és megveregeti Ötös vállát: ’ Ezt szeretem benned Ötös, hogy ilyen gyanakvó vagy ha-ha-ha! ’ Majd továbbmegy. Ötös még egyszer ránéz Appo –ra, majd odamegy Rex –hez és Cody –hoz.

 A klónszállító előtűnik a felhők közül, és a leszállóhoz repül. Ott leszáll, és a motorok elcsendesednek, kikapcsolnak. Kinyílik az ajtó, és lesétálnak a klónok. A platform végén Palpatine, Yoda, Windu, Obi-wan, Anakin, Ahsoka, Ki-adi Mundi, Plo Koon és Amedda várja őket. Rex és Cody megáll előttük, és tisztelegnek előttük. Windu nyugalomra inti őket. Tyr jedi mester ekkor kilép a klónok soraiból és Yoda + Palpi elé lép: ’ Örülök, hogy újra itthon vagyok. ’ Yoda: ’ Mi is örülünk. Egy ilyen jedi elvesztése, mint te nagyon nehéz lett volna túlvészelnünk. ’ ’ De hála itt van maga, és áttudja adni nekünk a koordinátákat. ’ sürgeti őket Palpatine. Tyr megvakarja a fejét: ’ Előbb pihennék egy kicsit ha szabadna főkancellár. ’ Palpatine rábólint. Azzal elkezdenek befele menni mindnyájan. Rex és Cody megállítja Echo –t. ( Visszhangot :D ) ’ Echo! Minden rendben van veled? ’ Echo furcsán néz rájuk: ’ Igen, de most mennem kéne…….. ’ Rex megállítja: ’ Valami baj van veled Echo! Ki kellene derítenünk. ’ Echo megrázza a fejét: ’ Csak genetikai hiba lehet. De most mennem kell. ’ Azzal elviharzik. Cody: ’ Genetikai hiba? ’ ’ Lehet. De egyenlőre az egész út során engem az izgatott fel, hogy miként tudták a szakadárok hogy jövünk? ’ Cody elgondolkodik: ’ Lehet hogy belső ember a tettes? ’ Rex rábólint: ’ Egy árulóval lehet dolgunk. De vajon ki lehet az? ’ Cody megrázza a fejét: ’ Nem tudom. De most inkább menjünk. Ráérünk ezen rágódni majd később. ’ Azzal mindketten elindulnak egy magas épület felé.

 Serenno –n Dooku épp az egyik kémjelentést nézi amikor bejön az egyik droidja: ’ Uram. A droidok készen állnak. ’ Dooku ennek örül: ’ Remek. Készítse elő a hajót. Most kell elindulniuk Corusantra! ’ A droid rábólint. Ekkor a kamera vált és a palota hangárját látjuk, ahogy egy teherhajóba beszáll pár droid ( IG-88 –as droid ) és a teherhajó ezután felszáll és elhagyja Serenno –t.

Árulók és jelentések

 Rex és Cody belépnek az ajtón. Egy klónbárban vannak. Pár klón van csak velük. Mindketten körülnéznek, majd leülnek a pulthoz. Mind a kettő kér egy-egy finom italt. ’ Szerinted ki lehet az áruló? ’ kérdezi Rex Cody –t. Cody beleiszik a poharába majd lenyeli a folyadékot és úgy válaszol: ’ Nem tudom. Talán egy klón, vagy az is lehet hogy kaminoi. Vagy mondjuk szenátusi tag, esetleg jedi! ’ ’ Jedi? ’ Cody rábólint: ’ Igen, jedi. Mért? Mert háborúban állunk Rex. És ilyenkor a jedik elvesztik néha a fejüket. Nem tudják hogy melyik a jó és melyik a rossz oldal. Ezt még régen hallottam az egyik kaminoi –tól, akiről már első ránézésre tudtam hogy na ő egy jedi-rajongó! ’ Rex elkomorodik, és az italára néz: ’ És ha tényleg igaz? ’ ’ Mi? ’ ’ Hogy egy jedi vagy egy testvérünk az áruló! Hisz az előbb te mondtad: Háborúban állunk és ilyenkor nem tudjuk hogy ki az igazi ellenség. ’ Azzal beleiszik egyet a poharába.

 Tyr, Yoda és Windu kijönnek az egyik teremből: ’ Köszönjük az információkat Tyr mester! ’ mondja Windu. ’ Nem kell megköszönni hiszen itthon vagyok nemde? És ez az információ nagyon fontos volt, mert ezzel végleg véget vethetünk a háborúnak. ’ Yoda aggódva néz ki az ablakon, ahogy a sötét Corusantot bevirágozza a sok éjszakai fény. Ekkor egy klón lép oda hozzájuk: ’ Yoda mester! Lama Su akar megával beszélni hologramon. Azt mondja nagyon sürgős! ’ Yoda meglepődve fogadja a hírt, ám rábólint és követi a klónt Windu –val és Tyr –rel a nyomában.

 Az egyik szobában a klón benyomja az egyik gombot erre besötétedik a szoba és megjelenik Lama Su holoképe. ’ Yoda mester. Örülök, hogy újra látom. ’ Yoda rábiccent: ’ Én is örülök hogy újra látom magát Lama Su. Miért hívott? ’ A kaminoi szétnéz a teremben majd elmondja: ’ Azt szeretném, hogy maga jönne el ide jedi mester! ’ ’ Miért én? Miért kéne odamenjek? ’ Lama Su halkan odasúgja: ’ A klónokról lenne szó. És a génhibákról. Van egy kis gond körülöttük. ’ Yoda elkomolyodik és rábólint hogy elmegy. Lama Su meghajol és eltűnik. Tyr jedi mester megszólal: ’ Remélem sok információval fogsz szolgálni ha visszatérsz mester! ’ Yoda is reménykedik ebben, majd elindul.

 Ötös és Appo is megérkezik a bárba. Leülnek Rex és Cody mellé. ’ Miért hívtatok? ’ kérdi Ötös. ’ Azért hogy elmondjuk: jobb lesz ha rajtatartjuk a szemünket Echo –n, és jobb lenne egy kicsit körülszaglászni a testvéreinket. ’ mondja határozottan Rex. ’ Micsoda? De ez mégis hogyan…. ’ hüledezik Appo ám Cody csöndre inti: ’ Ne Appo! Az a nagy helyzet, hogy lehet hogy áruló van közöttünk! ’ ’ Áruló? ’ ’ Igen Appo. Áruló! És ezért kell nekünk valamit lépni. Szerinted honnan tudhatta meg a szeparatista vezér azt hogy mi jövünk. És szinte tisztában volt azzal hogy csak klónok jönnek, ezért volt ennyi droid ott. ’ Ötös elnémul. ’ Ezt nem hiszem el. Ilyen nincsen. ’ Rex nyugalomra inti: ’ Nyugodj meg Ötös. Megtaláljuk az árulót akárhol is van. ’

 Az egyik sarokban eközben egy csuklyás alak beszél a hologramon lévő Dooku gróffal: ’ Megtette amit kértünk de még egy dolog kellene. Egy klón DNS –e! Szerezzen egyet, és azután tegye meg amit a nagyúr akar! ’ Az alak rábólint és elrakja a kütyüt. Szétnéz és megpillantja Appo –t. Elővesz egy kis szívógépet és elindul Appo fele. Megáll a háta mögött és beleszúrja a nyakába. A klón felkiált majd összeesik. Egy kis génsejt ugrik ki a nyakából, amit az alak megfog, elrak és elindul kifele. Ötös észreveszi ezt és fegyvert ránt majd tüzet nyit a menekülő alakra. Rex és Cody is észreveszi ezt: ’ Ötös maradj Appo mellett! Cody menjünk! ’ Azzal kiviharzanak a bárból.

 Yoda gépe kilép a hipertérből és Kamino sötét vízfelülete felé tart. Tipoca City nyugodtnak nézi ki de baljóslatú vihar tombol. Yoda gépe leszáll az egyik leszállópályán. Az agg jedi mester kiszáll, és elindul a bejárat felé. Amikor belép, két kaminoi várja őt: ’ Örülök hogy újra látom magát jedi mester! Jöjjön! Elvezetjük önt Lama Su –hoz. ’ mondja az egyik lény és elindulnak, Yoda pedig utánuk. Áthaladnak az egyik hídon, és Yoda lepillant. Látja ahogy pár klón felveszi a Phase II –es sisakot és fegyvert ragadnak. ’ Szükség volt ilyen páncélokra Yoda mester! ’ mondja az egyik kaminoi. Yoda rábólint: ’ Tudom. ’ Ezalatt egy újabb hídon mennek keresztül. Yoda ezen is lepillant és látja, hogy gyerekek százai tanulnak éppen. Yoda komoran néz, majd egyszer csak megállnak. Kinyitódik az ajtó és Yoda belép. Lama Su egy holoasztal előtt áll. ’ Üdvözlöm Kaminon jedi mester! ’ Yoda mosolyogva odasétál és felnéz a kaminoi –ra: ’ Miért hívattál hát? ’ kérdi Lama Su –tól. Az benyom egy gombot mire egy klón DNS –ét látjuk a holokivetítőn. ’ Tudta-e hogy valaki pár nappal ezelőtt belépett a klónok tudatába és újraformázta azt? ’ Yoda tágra nyílt szemekkel nézi a DNS –t: ’ Nem tudtam. ’

 Rex ellök pár embert az útjából és szétnéz. De nem lát semmit. Eközben a Nap kezd fel jönni. Cody lép oda hozzája és ő is szétnéz. ’ Ott van! ’ kiáltja Rex és elkezd futni a csuklyás alak felé. Az megrémül és elkezd menekülni. Befut az egyik sikátorba ám nem talál kiutat ezért kijön onnan és továbbfut. Rex lead egy lövést, ám az az egyik ember karját találja el. A csuklyás alak felugrik az egyik taxi tetejére és a taxi elindul. Rex megáll, de Cody ráugrik éppenhogy a taxira. Megkapaszkodik, és felhúzza magát. Ám ekkor kap egy ütést az arcára. Cody megint csak éppen hogy megtud kapaszkodni. A Taxis eközben rájuk szól hogy szálljanak le a járművéről és megáll. Az alak rögtön kap is az alkalmon, és leugrik majd elkezd futni. Cody utána.

 Ötös leönti egy pohár hideg itallal Appo –t. Az erre felkel, és körülnéz. ’ Mi… Mi történt velem? ’ ’ Elkábítottak. Ellopták a DNS –ed egy ezred részét. ’ Appo körülnéz: ’ Hol van Rex és Cody? ’ ’ A csuklyás után mentek. ’ Ekkor megérkezik Echo is. ’ Hol van Cody parancsnok? ’ kérdezi. ’ Jó hogy jössz Echo. Menjünk! Utol kell érnünk őket! ’ Azzal Ötös és Appo elkezd futni. Echo csatlakozik hozzájuk: ’ Mi történt? ’ Ötös hátrakiált: ’ Majd mindent megmagyarázok útközben. ’

Végső stádiumban

 A jedi templomban Windu, Anakin, Ahsoka és Obi-wan éppen az ablakon néznek ki. ’ Yoda mester elment a Kamino –ra? ’ kérdezi Anakin. ’ Igen. Lama Su azt mondta hogy a klónok génjeivel történt valami. Valami olyan, amely miatt Yodának el kellett mennie oda. ’ Ahsoka megfordul: ’ És azt nem mondta hogy milyen klóngénes probléma adódott? ’ Mace megrázza a fejét: ’ Nem. Nem mondta. De remélem Yoda mester bő információkkal fog szolgálni nekünk ha visszatér. ’ Anakin és Obi-wan eközben behunyják a szemüket. ’ Érzek valami baljóst. Valamit, ami hamarosan talán be fog következni. ’ mondja Anakin. Obi-wan is ugyanezt érzi. Windu is, és óvatosságra inti mindannyijukat. Azzal elmegy. Ahsoka utánanéz, és megkérdezi mesterét: ’ Én is érzem. Mintha valamiféle támadás ér majd el minket. ’ Obi-wan reméli hogy nem fog történni ilyen, és csatlakozik Shaak Ti –hez.

 A teherhajó eléri Corusantot. ( amiben az IG-88 –asok vannak. ) Leszáll egy helyen, és kiszállnak a droidok. Az egyik elővesz egy távcsövet és megnézi a jedi templomot. Az nyugodtan van. Az IG-88 –as droid erre előrelendíti a karját, ezzel jelezve az indulást. A droidok elindulnak.

 Yoda még mindig hüledezett szemekkel nézi a klón DNS –ét. ’ Hogyan törhettek be egy klón tudatába? ’ Lama Su megrázza a fejét. Eközben megjelenik egy szék, és oda leül szépen. ’ Sajnos erre még nem jöttünk rá Yoda mester. De az embereim már dolgoznak ezen. Ám ami még furcsább az az, hogy…… ’ Yoda ránéz a DNS –re, majd vissza Su –hoz. ’ Az az, hogy egy klón génátírását nem tudják elvégezni máshonnan csak innen. ’ ’ Szóval egy áruló van köztetek? ’ Lama Su rábólint. ’ Talán. De az is lehet hogy csak egy hívatlan betolakodó. Sokan vannak akik nem szeretik a klónokat. Elmondok magának valamit Yoda mester: A klónok génjeibe egy úgynevezett micro delizmát, magyarán szólva egy engedelmesség génsorozatot építettünk. Ez egy olyasfajta parancsteljesítő. Ha meghibásodik akkor az egyed sajnos vagy meghal, vagy öntudatra ébred és nem klón többé. Vagyis magát nem klónnak fogja tekinteni hanem embernek. ’ Yoda a botjára támaszkodik és úgy nézi a földet: ’ Szóval ezzel a micro delizmával lehet a probléma? ’ ’ Nem tudjuk. Viszont annál a klónnál akiről beszélek, olyasfajta impulzus minimalizálást majd olyasfajta génkód-törést észleltünk az elmúlt napokban amit még eddig nem tapasztaltunk. ’ ’ Értem. Akkor lenne egy kérdésem: ezeket a micro delizmákat lehet úgymond átíratni? ’ Lama Su megrázza a fejét: ’ Nem tudom, de várjon egy pillanatra. ’ Ekkor bejön egy kaminoi. Lama Su odaszól neki: ’ Kérem válaszoljon Yoda mester kérdésére. ’ A doktor ránéz a kis zöld lényre, aki elkezdi: ’ Kérem mondja meg nekem, hogy ezeket a micro delizmákat lehet úgymond átíratni? ’ A doktor odamegy a holoasztalhoz és begépel valamit. Erre a DNS átformálódik. A doktor eközben azt mondja: ’ A DNS micro delizmái nagyon sérülékenyek jedi mester. Ezeket nem önszántunkból raktuk bele. Cél van velük. Ezeket csakis mi tudjuk átírni egy olyasfajta kódnyelvvel amit maguk nem ismernek. ’ Yoda rábólint: ’ Lama Su. Akkor talán mégis belső ember a tettes! ’ A két kaminoi erre összenéz.

 A csuklyás alak eléri a szubvillamos egyik állomását. Rögtön megérkezik egy vonat. Rex és Cody is megérkeznek. Rögtön megpillantják őt. Az felugrik a vonat tetejére. A két klón utána.

 A droidok elkezdnek felfutni a lépcsőn. Amikor elérik a lépcső tetejét a droidok a főbejárat két oldalához szétszóródnak. A fő droid felemeli a kezét, és vár. Ekkor kettő jedi padawan és egy jedi mester lép ki a kapun. A droid jelt ad, mire a droidok lelövik őket. A padawanok meghalnak, ám a jedi mester felugrik és rögtön az erővel szétrobbant egy droidot, ám amikor földet ér azok lelövik őt. Majd betörnek a főbejáraton és lelövik az ott tartozkodó jediket. Rögtön 3 jedi lovag és 5 padawan elhullik. A többiek elmenekülnek. ( mivel két-három jedi lovag és vagy 20 db padawan volt ott már csak :D ) A droidok körbenéznek. Nem találnak semmit ám ekkor a fő droid elrepül. Plo Koon és Fisto jelenik meg az egyik lépcső tetején kinyitott fénykarddal.

 Windu és Obi-wan éppen egy harcot néznek hologramról amikor belép Ahsoka és azt mondja hogy megtámadták a templomot. Windu és Obi-wan azonnal kapcsol és rögtön elkezdenek futni. Ahsoka utánuk megy. Windu amikor eléri a lépcsőt leugrik és leérve belemélyeszti az egyik droidba fénykardját. Az összecsuklik. Ahsoka is eléri őket és rögtön lekaszabol kettő droidot majd az egyiket Obi-wan –nal közösen ellökik.

 A csuklyás ember átszökkeni az egyik energiaszabályozót. Cody rögtön lead egy lövést az alak felé aki csak kitér előlük. A szubvillamos eközben elkezd kanyarogni. Rex felhívja Ötöst aki éppen Appo –val és Echo –val fordulnak be az egyik kocsmasarkon. ’ Ötöst! Ötös! Hallasz? ’ ’ Tisztán és érthetően. ’ feleli. Rex átugorja az energiaszabályozót majd továbbmondja: ’ Segítség kellene. Ketten nem tudjuk utolérni. Túl gyors! ’ ’ Hol vagytok? ’ Rex körbenéz. Elhaladnak egy hatalmas bank előtt: ’ Egy szubvillamos tetején. Éppen az Első Bank mellett haladunk el. Nyugat felé tartunk. ’ ’ Akkor tudom hogy merre tartotok. Pár perc és ott vagyunk! ’ Rex nyugtázza és át ugor egy újabb energiaszabályozót. Eközben Cody utoléri az alakot és ledönti. Az egy sokkolót vesz elő a köpenyege alól és jól megrázza Codyt. Cody felkiált fájdalmában és összeesik. A villamos eközben eléri a következő állomást. Rex odaér Cody –hoz és megnézi hogy jól van-e. ’ Maga szeparatista! ’ A csuklyás alak felnevet: ’ Én csak egy munkát végzek. A pénz számít! ’ Azzal leugrik a vonatról. Rex segít Cody –nak felkelni, majd leugranak ketten a vonatról.

 Windu ellöki az újabb droidot. Eközben Ahsoka felugrik és átszökken, két droid közé érkezik és azokat dupla fénykardjának segítségével átszúrja. Obi-wan és Anakin az utolsó droidokat is hatástalanítja. Az egyik jedi letépi a fő droidnak a fejét és odaadja Windu –nak: ’ Köszönöm. Erre nagy szükség lesz! ’ A jedi elmegy. Windu odafordul Obi-wan –hoz: ’ Szólok Jocasta Nu –nak hogy vizsgálja meg ezt! ’ Azzal elmegy. Anakin az elhalt droidokra néz. Obi-wan elmegy, Ahsoka pedig viccesen odamondja mesterének: ’ Mester! Most eljött az ideje hogy szerelgess egy kicsit! ’ Azzal elmegy. Anakin elmosolyodik.

 Az alak ellök pár embert és kiszalad az egyik utcára. Ötös, Appo, és Echo megérkezik Rex –hez és Cody –hoz. ’ Cody, jól vagy? ’ kérdezi Echo. Cody rábólint, és azt mondja, hogy vele minden a lehető legnagyobb rendben van. Appo felkiált, hogy megtalálta azt az embert. Rex is megtalálta, és elkezd futni. Ötös és a többiek követik őt. Rex –nek sikerül utolérnie őt és ráugrik. Az elesik. Rex megfogja a kezét és felemeli az alakot. Ötös bilicset vesz elő majd elviszik egy olyan helyre ahol nem látja őket senki.

 Yoda megérkezik a bejárathoz. ’ Nos, köszönöm az információkat amiket adtak nekem Lama Su. Ezek fontosak lehetnek eme háborúban. ’ Lama Su rábólint ám mielőtt még Yoda kimenne a gépéhez Lama Su megállítja: ’ És még valami Jedi Mester: A klónkatonákat nem Syfo-Dyas rendelte meg. Csak az ő nevével. ’ Yoda elképed. ’ Valaki Dyas –nak adta ki magát? ’ Lama Su rábólint: ’ Pontosan. Mi már eddig is nyomoztunk ő utána. A neve Dooku gróf vagy más néven Darth Tryanus. ’ Yoda megdöbben. ’ Dooku? ’ Lama Su rábólint majd visszaindul. ’ Jó utazást Yoda mester! ’ Yoda még mindig döbbenten néz maga elé majd kilépve a zuhogó esőbe elindul a gépéhez.

 A csuklyás alakot leültetik az egyik sikátornál, és megkötözik. Rex leveszi róla a csuklyát. Egy nautolan. ’ Miért akarta ezt tenni? ’ A nautolan gonoszan felnéz rájuk: ’ A gróf busásan megfizet engem. Mi másért tettem volna. ’ Echo odarohan és bever neki egyet: ’ Ezt megérdemli! ’ Ötös visszarántsa Echo –t. ’ Hé nyugalom Echo. ’ Ám az megüti őt is. Echo ekkor leveszi a sisakját és odarohan Ötöshöz. ’ Bocsánat. Sajnálom Ötös, figyelj ide! Sajnálom. Nem akartam. Nem tudom mi van velem! ’ Cody megfogja Echot és arrébb viszi. Majd odamegy Rex –hez, és Ötös –hez. ’ Valami nem stimmel Echo –val. Ezt már a hajón észrevettük, de most már bizonyossá vált: Echo –val valami nincsen rendjén. ’ ’ Így van. El kell vinnünk őt a Kamino –ra. Most rögtön. ’ Rex ránéz a kétségbeesett Echo –ra és rábólint. Ekkor odajön hozzájuk Appo. ’ Sajnos a génsejtem nincsen nála. Azt mondta, hogy már ellett küldve. ’ Rex megkérdezi tőle: ’ Dooku grófhoz? ’ ’ Azt mondja nem. Valaki máshoz. ’ Cody elgondolkodik. ’ Most kell elmennünk. ’ Rex rábólint. ’ Rendben van. Appo, Ötös, készüljetek. Hazamegyünk! ’

 Dooku gróf kapcsolatba lép az egyik kaminoi –val. ’ Teljesítette hát a feladatát? ’ ’ Igen gróf úr. A nautolan többé már nem kell. ’ A gróf örül ennek. ’ Remekül hangzik. A génátírás sajnos úgy tűnik hogy le fog lepleződni. Ez ellen tenni kell valamit. ’ A kaminoi megkérdezi: ’ Tegyük semmissé a génállományokat? ’ ’ Nem azt még nem. Túl korai lenne és a mesterem nem örülne neki. A hibás klónnak a génjeit kell olyanra átformálni, átíratni hogy az többé ne legyen gond nekünk. ’ A kaminoi meghajol majd kilép. Dooku ezután kapcsolatba lép mesterével: ’ Mester. ’ ’ Miért hívtál Tryanus nagyúr? ’ Dooku elmondja: ’ A terv készen van uram! ’ Sidius elmosolyodik: ’ Nagyon jó! Folytassátok a megbeszélt ütemterv alapján! És remélem hogy hamarosan ütemképes lesz a……… 66 –os parancs! ’ Azzal elneveti magát és távolról látjuk őket.

 

Szerintetek: -%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr565874121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása