2013. július 08. 21:25 - Bence1997

Bónusz részek: 1. rész: Harc a fronton

 

 

Episode 1:

 

Harc a fronton / Fighting in the frontline

,,Szerencsésnek mondhatja magát az, aki átéli a háború borzalmait."

 

Másfél év.

A komoly háború kifárassza az ellenfeleket minden utánpótlásból így keresni kell olyan helyeket amik távol esnek a peremvidékektől, vagy a belső gyűrűtől. Eközben komoly ellenállások alakulnak ki mind a köztársaság mind a szeparatista tisztek körében. A Yavin bolygón az utánpótlás hatalmasra nőhet bármelyik félnek de előbb meg kell szerezni azt. A köztársaság és a szeparatisták súlyos pénzügyekkel tudják csak megoldani a háború közben történt baleseteket, hogy uralmuk alá hajtsák valahogyan eme fával dúsított bolygót.

 

Előkészület mind két részről

 

 A Lappiz Cutter arányosan kitér egy szeparatista cirkáló elől majd méltóságteljesen elkezd közeledni Raxus fővárosának egyik kikötőjébe. A pilótafülkében Gunray egyik embere megszólal: ’ Uram, hamarosan elérjük a leszállót. Készülhet! ’ Gunray rábólint és elindul. Gunray hajója végül eléri a kikötőt, és ott leszáll. Kinyitódik az ajtó és lejön a rámpán Gunray és még pár embere. Ahogy leér a helytartó, előtte megjelenik Grievous, és rákiált hogy induljon befele. Gunray lesöpri magáról a port. Majd elindul Grievous –szel az oldalán. Miután betérnek a palotába Grievous megszólal: ’ Helytartó! Mit csinált 1 évig? ’ Gunray válaszol: ’ Kérem szépen Grievous tábornok, terveket szőttem, sőt sikerült a Glen Bloud –ot ( 1. évad 15. rész ) elfoglalnunk Trench tábornokkal. Apropó, ő hol van? ’ Grievous a falhoz rántja Gunrayt és úgy válaszol: ’ Meghalt. Amikor már 1 éve hogy megkezdődött a háború, az egyik csatában Trench olyan stratégiát vett elő amivel feláldozza magát cserébe a rendszer megmenekült. ’ Gunray kifújta a levegőt és újra elindultak. ’ És amióta maga elfoglalta a Glen Bloud –ot, mondja tudta-e hogy mit csinál a köztársaság? ’ ’ Igen tábornok. Tudtam. A bolygó elfoglalása után sikerült egy újabb támadásunk így a Belderone is a kezünk közé került. Aztán Dooku gróftól kaptuk a parancsot mindannyian hogy rejtőzzünk el. Addig ő tárgyalt a chissekkel és bajba is került ha jól tudom. ’ Grievous köhögött egy sort majd mind ketten megálltak egy ajtó előtt. ’ Igen, de jobb ha nem tud róla. ’ Ekkor kinyitódott az ajtó és mindketten beléptek.

 A terem érdekes volt. Kicsi, viszont fényes. Középen egy nagy holoasztal volt, körülötte székek. Gunray helyet foglalt, Grievous picit arrébb. A teremben ott volt: Gunray, Grievous, Passel Argente, San Hill, Poogle, Shu Mai, Po Nudo, Wat Tambor, és Tikkes. Amikor mindenki elfoglalta a helyét, Besötétült a terem majd Dooku gróf hologramja jelenik meg középen. ’ Üdvözlöm uraim! Önök újra itt vannak. ’ Gunray felmordul és megszólal: ’ Térjen a tárgyra gróf! ’ Dooku elmosolyodik és újra belekezd: ’ Rendben van. ( Eközben megjelenik a galaxis térképe ) Mint látják ( Ekkor a belső gyűrűbe mutat ) a köztársaság elfoglalta a teljes belső gyűrűt. San Hill ( erre rámutat a Muun –ra ) elmondta, hogy a déli részeken, így mind a Rodia –nál, a Bothawui –nál vagy a Kamino –nál hatalmas köztársasági csapatok vannak. Így keletre kell őket terelni. Nudo már elintézte a dolgot annyival hogy az Ord Mantell –ről kiüzte a köztársaságot a Dathomir illetve a Yavin felé. ’ Erre szünetet tart majd folytatja: ’ Ám van itt egy kis bibi. A Dantooine –on köztársasági csapatok vannak amik erősítést küldhetnek a Yavini csatában. Nekünk csak a Belderone –on illetve itt a Raxus –on vannak csapataink. Így taktikát kell váltanunk. Tambor! ’ Tambor meghajol, és felnéz Dooku –ra. ’ A maga feladata lesz levezényelni a Yavini csatát. ’ Tambor meghajol és elindul. ’ Maga pedig Grievous! A köztársasági segítségnek nem szabad megérkeznie a csatához. Irtson ki minden jedit! ’ Grievous meghajol. ’ Örömmel gróf úr. ’ Dooku erre rábólint és eltűnik. Gunray felkel a székéből és elviharzik. Tikkes utána szól: ’ Jobb lenne itt maradni. ’ Gunray felmordul és visszanéz Tikkes –re: ’ Maga csak védje meg valahogyan a Mon Calamari rendszert. ’ Azzal visszaindul a hajójára.

 A jedi templomot látjuk ahogyan az egyik torony előtt elszáll egy taxi. A jedi tanács most éppen vitázik azon hogy ki menjen a Yavinra. ’ Ki kell találnunk hogyan vinnénk el az új eszközt a bolygóra amivel ha győzni tudunk hatalmas érceket bányászhatunk a fák között. ’ mondja Windu. Erre bejön Obi-wan, Anakin és Ahsoka. ’ Miért hívattatok? ’ kérdezi gyanúsan Obi-wan. Yoda, és Windu összenéz. Mundi viszont válaszol: ’ Kérünk titeket, hogy most azonnal induljatok a Yavinra egy új csomaggal, és védjétek meg közben szerezzétek meg a bolygót. ’ Ahsoka meghökken. ’ Micsoda? De hiszen nemrég jöttünk vissza a Duro –ról, és ……. ’ ’ Tudjuk padawan. ’ válaszolta Windu keményen. ’ Holoüzenetet küldtek amiben kijelentették: függetlenek maradnak. Ez jó hír számunkra és egyben rossz is. ’ Anakin megcsóválja a fejét és előrelép egyet. ’ Mi lenne a feladat? Szállítmány elvitele? ’ Yoda megrázza a fejét. ’ A Yavin fontos bolygó. Meg kell szereznünk. Ezért a szállítmánynak oda kell érnie! ’ Obi-wan rábólint. ’ Rendben van. Gyerünk. Fel kell készítenünk a csapatokat. ’ Ahsoka vonakodva bár de belemegy. Meghajolnak és elindulnak. ’ Ha a Yavin a szeparatisták kezére kerül, azt hiszem bajban leszünk. ’ feleli Plo Koon. Yoda bánatosan rábólint. ’ Ezért kell bíznunk az erőben. ’

 

Megkezdődnek a csaták

 

 A Toprawa –t megkerüli 8 köztársasági cirkáló. Az egyik Di mester Venatora, a másik Adi Gallia –é. ’ Uram, hamarosan elérjük a Yavint és találkozunk a hipertérből kiugró Kenobi tábornokkal és barátaival. ’ feleli Dao admirális. Di mester rábólint és átszól Gallia –nak hogy nem észlel –e valami különöset. ’ Nem. Minden tiszta. ’ jön a válasz. Ám ekkor 9 db szeparatista cirkáló lép ki a hiperűrből és egy másik hajó: A láthatatlan kéz.

 A Yavin előtt megjelenik 10 köztársasági cirkáló. Az egyikből kijönnek a gunshipek és elindulnak a Yavin fele. Betörnek a légkörbe majd elérik a templomokat. Anakin és Ahsoka, majd Obi-wan gépe is leszáll. Kijönnek a jedik. Eközben 4 Z-95 Headhunter száll fel az egyik templom mellett és elindulnak az erdők fele. Az egyik pilóta szétnéz a radaron majd elmondja Obi-wan –nak komlinken hogy minden tiszta, és az ellenség még nem érkezett meg. Obi-wan elmondja hogy körözzenek még egy kicsit. A pilóta nyugtázza a parancsot. Ahsoka és Anakin odamegy Kenobi –hoz. ’ Mi a hír? ’ kérdezi a padawan. ’ Nem sok. A szakadárok még nem érkeztek meg, viszont bajt érzek. ’ Erre jelzést kap Anakin. Az ifjú jedi felveszi. ’ Skywalker, Skywalker hallasz? ’ ’ Igen Di mester. Mi a probléma? ’ kérdezi gyanakodva Anakin. ’ Szeparatisták támadtak meg minket. Grievous is velük van. Látom a láthatatlan kezet. ’ Kenobi ökölbe szorítja a kezét. ’ Tartsuk az ütemtervet. ’ válaszolja Anakin. Di mester csak annyit mond. ’ Megpróbálunk kieszelni valamit hogy sikerüljön a csata előtt hadba állnotok. ’ Azzal kilép. Anakin, Ahsoka és Obi-wan ezután összenéz.

 Egy Szkarabeusz-osztályú droidvadász tör előre és kilő egy Arc –s vadászt. Di mester parancsot ad hogy kiengedjék a Z-95 headhunter –ket. Azok gyorsan ki is repülnek majd nekimennek a tri vadászoknak. Az egyik tri ki is lő egy Headhunter –t de aztán azt kilövik. Egy újabb Szkarabeusz-osztályú droidvadász közeledik egy Arc vadászrajhoz. Lő, és eltalál egyet majd még egyet. Gallia hajója megrázkódik, és a jedi mester látja hogy a láthatatlan kézből egy érdekes hajó közeledik a hajója felé: Grievous ide tart. Gyorsan jelenti ezt Di mesternek aki el is indul pár klónnak az oldalán a hangárba.

 A szállítmány a Yavin felé tart. Szépen lerakják az egyik templom árnyékába, és tovább mennek. Ötös megnézi a szállítmányt, és elkomorodik. Rex odamegy hozzá és megfogja a vállát: ’ Remélem fel vagy készülve. ’ ’ Igen Rex. Felvagyok. ’ Azzal elindulnak.

 Eközben az űrben megjelenik Wat Tambor flottája is. Rögtön támadásba lendülnek. Fel is robban egy köztársasági cirkáló. Majd mégegy. Yularen megijed és gyorsan jelenti Skywalker –nek az esetet. Mindeközben Tambor egy kis hajóval és mögötte vagy előtte sok droidszállítóval indul le a bolygóra.

 Anakin megkapja az adást és felnéz az égre Ahsoka –val és Obi-wan –nal. Valóban. Egy szeparatista cirkáló áttört a védelmükön és most felettük van. Anakin ráparancsol embereire hogy kövessék. Ám ekkor az erdőkből droidok jelennek meg. Rögtön elkezdik lőni a klónokat. Le is lőnek párat, ám Anakin resten van. Ellök néhány droidot majd leszúr egy-kettőt és visszamegy az osztagához. Ahsoka eközben szintén leszúr egy droidot. Obi-wan odaszól Cody –nak aki rábólint és egy mini rakétával a droidok közé lő. Ahsoka hátramegy az egyik templom ugyanis túl közel van az erdőhöz és onnan is jönnek a droidok. Három klón odarohan és lelőnek pár droidot ám egy B-2 –es közéjük lő így két klónnak vége. A harmadikat Ahsoka megmenti. A togruta ezután eldobja a fegyverét ami egy jó hosszú körívet bemutatva visszaérkezik gazdája kezébe. A droidok közül vagy 10 –t elpusztított.

 Az egyik Venator tűzágyúi kilőnek egy Szkarabeusz-osztályú droidvadászt aztán egy keselyűt. Adi Gallia cirkálóján eközben hatalmas a harc. A hangárba megérkezik Grievous hajója. Abból kijön a kiborg tábornok és rögtön le is döf pár klónt. A magnaguardok közben pergetik Grievous előtt vagy saját maguk előtt botjaikat. Elérik a hangár végét. Betérnek a folyosóra amikor megjelenik Gallia. Azon nyomban nekitámad a kiborgnak aki éppen csak hárítja. Gallia egy újabb csapást akar intézni de Grievous megfogja a kezét és eldobja. Majd ráveti magát a nőre de az épp hárítja a támadást. Grievous felnevet és elrúgja a jedit aki ezzel egy csőnek ütközik. A cső megreped és gáz lő ki magából. Gallia nagy nehezen felkel, és újra aktiválja fegyverét, ám a kiborg kiveri a kezéből majd az egyik lábát a nő fejére rakja és a földre rántja. Az kiált egy nagyot. Grievous újra felnevet, miközben két klón jön segíteni Adi Gallia – nak. Rálőnek egyet-egyet Grievous –re de az fénykardjaival hárítja azokat, és levágja az egyiknek a karját majd a fejét a másikat pedig derekasan félbe vág.

 Rex és Ötös előremennek és lelőnek egy-egy droidot. Ahsoka átszökken két droid fölött majd levág egyet, végül a mögötte lévő 2-3 droidot jutalmazza meg a döféseivel. Aztán szól mesterének hogy ezen a szárnyon elkéne egy kis segítség. Anakin rászól Ötösre és még pár klónra hogy induljanak segíteni a togrutának eközben leszúr egy droidot + ellök párat maga mellől. Ötös elszökken pár lövedék elöl és sikeresen célba ér. Ahsoka éppen egy droidot lök el amikor megérkezik a többi klón. Ahsoka azt mondja nekik ( Ötös kivételével ) hogy menjenek a templom jobb szárnyát védeni addig ő Ötössel itt marad. Azok veszik az adást és már mennek is. Egy Arc –s vadász sikeresen ledob egy bombát az erdőbe ezáltal elvágva a szepik útját.

 Gallia elkezd felkelni, kezébe veszi újra a fénykardját és rátámad óvatosan Grievous –re. Amaz elugrik, kivédi a csapást, ellentámadást intéz majd megfogja nyakánál fogva a Tholothian –t. ’ Szánalmas jedik ha-ha-ha-ha. Erre vagytok képesek. ’ röhögi Grievous. Ekkor az egyik magnaguard szétesik. Rögtön klónok jelennek meg, majd Di mester. Grievous eldobja Gallia –t, aztán elkezdi forgatni mind a négy fénykardját. A klónok rögtön támadnak. Egyikük kábelt lő ki de azt Grivi sikeresen elhárítja majd levág kettő klónt ( az egyiket szétvágja a másikat pedig levágja a lábát majd a fejét. ) és rácsap Di mesterre aki védi a támadást. Gallia felkel, megrázza kábult fejét majd szétnéz. 4 klón maradt meg Di mesternek. Grievous újabb csapást intéz, de eközben a klónok lelövik a magnaguard –kat. Grievous felkiált majd elrúgja sikeresen a jedit, odamegy a klónokhoz és elkezdi aprítani őket. Leszed kettőt, az egyiket levágja, majd az utolsót ( aki pontosan a parancsnok ) szétvág.

 Obi-wan miután kivéd pár lövést és látja hogy alig vannak droidok, int egyet, mire megkezdődik a végső roham. Pár droid merészül előreront hogy elintézzen egy-két klónt, és sikerül is nekik ám Ahsoka ezeket levágja. Anakin eltol magától egy konzervet és megkérdezi Yularent hogy hogyan áll a szénájuk ott fent. Yularen azt mondja hogy sikerült az első hullámot hárítani és most a másodikban vannak. Eközben látjuk hogy megrázkódik a hajó. Wat Tambor hajója ( igaz ő nincs a hajón ) eszeveszettül lő a köztársasági cirkálókra. Yularen teljes védekezési alakzatot rendel el, és az egyik cirkáló támadási taktikáját. Az egyik tiszt nyugtázza. A földön a klónok lelövik az utolsó ott maradt droidokat, miközben páran menekülnek az erdő között. Obi-wan jelzést ad egy Z-95 –ös vadásznak a bombázásra, aki meg is teszi. Anakin jelentést kér mire a pilóta megnézi a műszereket. ’ Uram. Kb. 10 –nél kevesebb droid élte túl a bombázást. ’ ’ Értem. ’ mondja Anakin. Ekkor odajön hozzája Rex illetve Kenobi –hoz Cody. ’ Uraim. Pár kommandósdroid betört az egyik templom jobb részébe de sikeresen hatástalanítottuk. ’ feleli Cody. Obi-wan rábólint és nyugtáz. Erre a két klón elmegy. Ahsoka jön oda hozzájuk. ’ Nos mester. Mi lesz a következő terved? ’ Anakin az erdőre néz. ’ Követni fogjuk őket Tambor bázisáig. ’ ’ Erősítés kell nekünk először Anakin. De attól tartok, hogy fent nem lesz könnyű Di és Gallia –nak. ’ mondja Obi-wan.

 A tholothian –i jedi csatlakozik Di mesterhez és együtt támadják meg a kiborg tábornokot. Az kivédi a csapásokat, ellentámadásba kezd, hátraszorítva a két jedit. Gallia előremegy, támadást intéz végül Di mester is egy sorozatot intéz a tábornok ellen mind hiába. ’ Tanultam a hibáimból jedik. ’ feleli Grievous. ’ Nem szabad elfutni a csatatérről mert akkor gyáva az aki elfut. ’ Erre elrúgja Di mestert aki éppen hogy földet ér pár méterrel arébb. Grievous rácsap Adi Gallia –ra, aki sikeresen hárítja a végzetes csapást, majd térdre esik. Grievous elkezdi forgatni kardjait, röhög, végül lesújt a halálát beismerő tholothian –ra. Gallia –nak egy könnycsepp hullik le az arcáról ránéz titokban Di mesterre, majd becsukja a szemét és végül Grievous halálos döfése után holtan esik össze. ’ Neeeeeeeeeeeee! ’ ordítja Di mester, aztán ráront Grievous –re. Csapást intéz. Az kivédi, és ellentámadásba kezd, amivel reméli hogy a jedit sarkoba tudja szorítani. Sikerül is. Di mester átugorja ekkor a tábornokot és a falhoz löki. Grievous megfordul dühösen rácsap a jedire. Annak kiesik a kezéből a fénykard de még áll. Az erővel megpróbálja elterelni a figyelmét a kiborgnak, de nem sikerül. Grievous rá akar csapni. Di mester éppen idejében szökken arébb. Ránéz Adi Gallia hullájára, és behunyja a szemét. Erre hátulról Grievous egyik kék pengéje átszúrja a nikto testét. ( asszem ebbe a fajba tartozik Ima Gun-Di ) Di rnéz utolsó másodperceiben a nevető Grievous –re majd meghal. A kiborg egymás mellé rakja a két holtestet. Aztán visszabandukol a hajójához amivel jött. Eközben megrázkódik a hajó. Grievous felmegy a rámpán, felszáll a hajójával és visszaindul a cirkálóra. Útközben jelt ad a taktikai droidnak arra hogy a gyengülő Adi Gallia cirkálóját semmisítsék meg. A taktikai droid rábólint és kiadja a parancsot miközben Grievous eléri a cirkáló hangárját, kiszáll és elindul a hídhoz. A láthatatlan kéz szétlő pár arc vadászt és egy-két Z-95 –st is, majd ráirányítja célzó berendezéseit Gallia hajójára. Tűz! A lövedékek elérik a cirkálót majd pár pillanat alatt hatalmas fénycsóva kíséretében megsemmisül a hajó.

 Grievous elmondja amit akart, majd kilép. Dooku hologramja megszólal: ’ Mint látják uraim. – szól a szeparatista tanács tagjainak; - a tábornok elvégezte küldetését: segített megállítani egy segélyszállítmányokkal rendelkező és erősítést tartalmazó flottát. Megsemmisítette azt, sőt még két jedit is megölt. ’ Po Nudo megszólal: ’ Elnézést gróf úr, de mi mit tehetnénk hiszen mégis a tanács mi vagyunk. ’ Dooku elmosolyodik. Ekkor megjelenik mögötte Trippe. ’ Ne aggódjon Nudo. Most mi következünk. ’ Azzal kilép. Nudo összenéz Tikkes –sel. Gunray gyanúsan nézi az eltűnt hologram helyét, majd feláll és gyorsan távozik. A termet pedig távolról látjuk.

 

Szerintetek: -%

 

Végre megérkezett a 62. rész. Ez nekem nagy ünneplés. Ne aggódjatok, hamarosan jönni fog a kövi rész, persze most fogok hozzá kezdeni najó holnap :D 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr685396773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása