2012. december 07. 15:31 - Bence1997

TCW HALF SHOW 2: 1. ÉVAD ELEMZÉSE!

Most Bencét kérdezzük meg hogy az első évad milyen is konkrétan!

- Nos Bence hogyan látod az évadodat? Mármint az elsőt! Mesélj az évadról!


Hát tulajdonképpen sokat nem tudnák róla mondani. Az első évadom alcíme: Klónok és droidok. Az évadban látszódik is ez a látkép. Az évad kezdődik egy trilógiával ami persze szétágazó. A Corusanti csata bemutatja a köztársaság védelmét, a droidok támadását. A két droid kalandját is átélhetjük, továbbá Ventress élete is komolyra fordul. Nos a kezdő trilógia erre vagy ezekre tagozódik elég alaposan. Majd jön a 4. rész aminek a címe: A bérgyilkos. Ez az a rész, ami nekem máig az egyik és hangsúlyozom hogy az EGYIK legjobb rész. Persze mostmár más a kedvencem, de nem árulom el. A bérgyilkos című rész bemutatja a fejvadászok napjait. A szenátorok veszélyben vannak. Ziro is mesterkedik. És szerintem ettől érdekes a rész, na és persze az akcióktól. Az azt követő két rész a Corusanti csata folytatása, ezzel jelezve a köztársaság gyengeségét a háború elején. A halálőrséges szál azaz a 7-8-9. rész egy stabil, érdekes sztoriszál lett. Láthatjuk Trench admirálist itt. Vizsla akciója nagyon eszes, és Darth Sidius is feltűnik, mármint ármánykodónak. Ez az a szál ami bebizonyítja, hogy nemcsak a köztársaság és a szeparatisták küzdenek hanem más fajok is. Itt például a mandalore -i nép és a halálőrség.

A 10-11. rész a Corusanti csatáknak a folytatása. Igazából ez a két rész egy töltelék. De erről most ennyit. A 12-13. rész megint kiemelkedő szerep, mert a Delta osztag kalandja nem evilági helyen játszódik, hanem valahol egy kitaszított galaxis peremén, ahol nem számít az idő. Meghalsz és kész. A Delta osztag ekkor találkozik a ködök kommandójával, akikkel szövetkezve átélik egyik legnagyobb kalandjukat.

A továbbiakról már nem sokat mesélek. A 14. részben Mortishoz hasonló dolgok történnek de sztem ez a szál már nem fog folytatódni. A 15. rész egy nagy csatás rész. A vadászrend akciója is nagyon jó szerintem. A huttok is ármánykodnak és szerintem ettől jó az 1. évadom. Bemutatja a háború következményét más rendek, tanácsok, fajok között. És hát Lucasnak köszönhetjük ezt. LUCAS!!! MÉG SOKÁIG ÉLJ!

A 19-20-21-22. rész pedig Grievous -ről szól. A 19. részben van az EGYIK legjobb fénykardpárbaj Fisto és Grievous között az évadzáró trilógia pedig a Kaminon jó lett.

Szóval az 1. évadom a háború KEZDETI következményeit veszi előtérbe!


Köszönjük! 16:00 -kor jövünk vissza a 2-3. évad értékelésével!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr564953145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása