2012. augusztus 26. 13:08 - Bence1997

3. évad 16. rész: Mandalore háborúja

Itt a 16. rész! Holnapra jön a 17. is!

 Mandalore háborúja ( Mandalore's war )

' A küzdelem veszteseket szül. '

Elfogva. Obi-wan Kenobit, Anakin Skywalkert, és Ahsoka Tanot elfogta a halálőrség. A kesseli kiruccanás eredménye után Vizsla megbüntette a kesseli bányászokat. És most támadást indít Mandalore ellen. Hogy ez sikerül -e, csak a sors döntheti el...

 

                                               A harc kezdete


  Obi-wan szétnéz, majd kinyújtsa a kezét, mire az erővel egy kulcsot kaparint meg az egyik őrtől, aki éppen alszik. Becsusztatja a kilincsbe a kulcsot, és odamegy, majd kinyitja, és lassan kijön. Odaszól Anakinnak és Ahsoka -nak, hogy jöjjenek, és miután ők is kijöttek, elindulnak. Kiérnek a folyosóra. Ám ott néhány halálőrséges található. Anakin, Obi-wan, és Ahsoka rögtön rájuk támadnak, mivel nincsen fénykardjuk, így puszta kézzel ütik őket. Az egyiket arcon rúgja Ahsoka, és ellöki az oszlopnak, majd előrefut. Anakin és Obiwan már kiérnek, amikor Ahsokára rátámad 3 mandalore -i terrorista. Ahsoka mindegyiket ellöki, és ő is kijut a bányából. Ám onnan további emberek közelednek feléjük. Ahsoka és Anakin mindegyiket az erővel ellökik, és gyorsan futásnak erednek, mivel oldalról lövések sorozata érkezik. Elérik a hajójukat, és beszállnak. A rámpa becsukódik, és ők felszállnak, megfordulnak és elindulnak az űrbe. Néhány lövés a hajót eltalálja, de hamar elérik az űrt. Ekkor egy Venator lép ki a hiperűrből. Obi-wan végre felsóhajt. Anakin erre bevezeti a hangárba a hajót. A hangárban néhány klón van. Éppen tisztelegve, vagy éppen beszélgetve, futva közlekednek. Yularen admirális a hajót elérve, felvonja a szemöldökét. Kijön Anakin, Ahsoka és végül Obi-wan. ' Gyorsan, menjünk Mandalore -ra! ' parancsolja Anakin. Yularen rábólint, és elindul. Rex jön oda melléjük. ' Uram. Jól vannak? ' Obi-wan lesöpri válláról a port, és így válaszol. ' Soha jobban százados, soha jobban. ' A cirkáló pedig belép a hiperűrbe.

 Néhány különös hajó lép ki a hiperűrből, és elindulnak Mandalore felé. Elérik a légkört, aztn elhaladnak néhány magas ház között. Leszállnak a város szélénél. Kijönnek a hajóból a halálőrségesek. Vizsla az élükön. Az egyik hajó felszáll, és célbavesz egy épletet. Lő. Az épületet célba találja. A hatalmas ház szétrobban, és a teteje eldől, nekiesik egy másik háznak, így láncreakciót indítva el, míg végül 4-5 ház szétroncsolódva végzi. Az emberek erre felfigyelnek, és elkezdenek menekülni. Vizsla előrelép egyet, és felkiált: ' Hódoljatok be a halálőrségnek! ' Az emberek futva menekülnek. Megjelenik néhány rendőr is, akik rögtön tüzet nyitnak Vizsláékra. Vizsla felnevet, lelő két rendőrt, majd felkiált: ' Álljatok mellénk, és megkegyelmezünk nektek! ' Ekkor egy lövés a feje mellett megy el. A maradék 7-8 rendőr előrefut, és rátámad Vizsla embereire. Vizsla lelő újabb kettő rendőrt. Az egyik arcon üt egy halálőrségest, majd mielőtt fejbelövetné azt, hátulról leszúrják egy fekete karddal. Végül a megmaradt 4-5 rendőrt szétzúzzák, megölik őket. Vizsla int egyet, mire újabb lövést adnak le a fent lévő hajóból. Újabb 4-5 ház dől el, romba taszítva néhány utat, sok sok embert. ' Hódoljatok be ellőttünk! ' kiált fel újra Vizsla, ám mikor újabb mandalore -i rendőrök érkeznek, Vizsla morog egyet, és kiadja parancsba: ' Végezzetek a rendőrökkel, aztán minden egyet utat nézzetek meg. Egy túlélőt sem akarok látni! ' Azzal magához inti egy csoport emberét, és elindulnak észak fele. ' Mi addig leszámolunk Satine Kryze hercegnővel! ' Eközben látjuk, hogy a hajó leszáll, és halálőrségesek indulnak el össze-vissza közben lövik a rendőröket.

 Satine éppen egy hologrammal beszélget ( a hologramon egy fűszerbányász van ) amikor bejön a terembe néhány rendőr, és az egyik közli a hercegnővel hogy megtámadták a városukat. A tanácstagok rögtön felkiáltanak, Satine feláll, és megkérdezi a rendőrfőnököt, hogy kik támadták meg őket, mire megkapja a választ: A halálőrség, élükön Vizslával. Satine felszisszen, majd kiadja a parancsot: védjék meg a lakosokat, és szorítsák hátrébb az ellenfelet. A rendőrfőnök azt feleli erre: ' Talál ki tudunk bírni egy kis ideig, de reméljük hogy a segítség úton van ide. ' Satine is reméli, majd ránéz a tanácstagokra, aztán ki az ablakon, amin éppen egy felszálló füstöt lehet látni.

 A Venator kilép a hiperűrből. Obi-wan Anakin és Ahsoka elfoglalja helyét egy-egy gunship -ben. Yularen biztosítja őket, hogy néhány vadászt levisznek, hogy biztosítsák a terepet. Anakin megköszöni, aztán elindulnak a gunshipek a bolygóra. Útközben beérnek a égkörbe, elhaladnak néhány magas épület teteje mellett. Ekkor három hajó emelkedik a magasba, és támad a gunshipekre. Ám néhány vadász a segítségükre siet. ' Szedjétek le a bal oldalit! ' utasítja az egyik klón. A hajó végül eltalálja a köröző vadászt, ami belecsapódik az egyik égő épületbe. Egy másik hajó két vadászt vesz üldözőbe. ' Figyelem delta négyes, és delta hatos! Hozom a gépezeteket. ' feleli Delta 2 -es. Bekanyarog az egyik utcába, majd felemelkedik. A két hajó is fel akarna menni, ám lentőr lelövik őket a vadászok. Eközben a gunshipek elhaladnak egy utcai harc felett. Láthatjuk hogy az egyik mandalore- i rendőr előrekiált, ám lelövik. Egy másik ponton éppen három halálőrséges fut előre, ám lelövik őket, és a rendőrök ellentámadást indítanak. Közben egy-kettőt lelőnek közülük. Az egyik gunshipet lelövik, ám célba érnek. Leszállnak. Anakin elmondja Ahsoka -nak, hogy fogja az 501 -seket, és kerítsék be az ellenséget. Addig ő is Obi-wan megmentik a hercegnőt, és elkapják Vizslát, vagy másképpen megölik. Kettéválnak. Ekkor egy vadász suhan el a kép mellett, és belecsapódik egy hatalmas épületbe, ami ettől egy hatalmasat robban.

                                             A heves harcban

 

 Rendőrök rohannak egy árokba. Onnan tüzelik a halálőrséges embereket, akik felröppenek, és úgy ölik a rendőröket, és az embereket. Az egyik rendőr fejbelő egy tagot, mire az nekimegy egy másik tagnak. Így kettő egy csapásra. Közben kettő hajó száguld el az utca és épületek felett, ledobva egy-egy bombát. A rendőrök és a halálőrségesek menekülnek. Egy másik fronton rendőrök védik a lakosokat az ellenségtől. Néhány mandalore -i terrorista előrefut, és megöl néhány mandalore -i rendőrt, ám azok még így is állják a sarat. Hátulról azonban néhány rendőr elkezdi lőni a halálőrségeseket egy harmadik fronton. Az emberek védelmet keresnek bunkerekben.

 Satine az egyik tanácstaggal veszekszik. A mandalore -i tanácsos azt javasolja, hogy adják meg magukat, így nem lesz harc, háború ezen a bolygón soha többé. Satine nem egyezik bele, mivel ő semleges akar maradni. ' De hát az semlegesség...... ' Satine közbevág. ' Nem! Az nem semlegesség! Az a semlegesség, amikor senki sem parancsol nekünk csak mi magunknak. Éppen ezért kell legyőznünk a halálőrséget. Minden áron. ' Ekkor egy hang hallatszik valahonnan: ' Satine hercegnő... ' A bejárati ajtó ekkor berobban, és bejön rajta Vizsla és vagy 12-14 embere. A tanácstagok többsége megrémül. Vizsla elvigyorodik. ' Úgy tűnik a maga ideje lejárt, és a többieké is. ' Azzal lő egyet, mire a vitatkozó mandalore -i tanácstagos holtan rogy össze. ' Minden lehetséges utat lezártunk! Itt a játék vége! ' mondja Vizsla, és beljebb lép.

 Ahsoka és néhány klón betér egy utcába, ahol nagy a csata. Néhány halálőrséges felröppen a megjelenésükre. Ahsoka erre aktiválja fénykardjait, és rögtön kivéd néhány lövést. Odamegy a rendőrökhöz, akik védik az ott lévő lakosokat. ' Uram, vigyék biztonságba a lakosokat. én és a klónok feltartóztatjuk őket. ' A rendőr rábólint, majd elindul néhány társával. Eközben az egyik épület néhány utcával arrébb szétrobbant, és törmelékek darabjai zuhannak a földre. Ahsoka előjön az árokból, előrefut, levág egy-egy halálőrségest, majd az erével ellök ugyancsak egy-kettőt. A klónok is kijönnek az árokból, némelyikük hátrébb megy feltérképezni a körülöttük lévő utcákat. Ahsoka levág egy terroristát, majd át ugor kettőt, így levágva azok jackpeck -jeit. Eközben az egyik klónt lelövik fentről. Ahsoka csak az erővel lehúzza, és ledöfi.

 Vizsla int egyet, mire még egy szenátort megölnek. Ekkor jön a terembe Obi-wan és Anakin. Rögtön védekeznek, mivel lőnek rájuk. Néhány klón jelenik meg eközben. Lövik a halálőrségeseket. Vizsla átlátja a helyzetet, és gyorsan aktiválja fekete kardját, majd lesújt Satine -re. Obi-wan kapcsol, és éppen tudja hárítani. Ellöki Vizslát, elveszi a fénykardját, Anakinét odadobja gazdájának, majd rácsap egyet a vezetőre. Satine eközben fegyvert fog, és lelő egy terroristát. Eközben néhány klón lelő egy-egy halálőrségest, így már csak Vizsla marad. Obi-wan rátámad, Vizsla hárítja, majd elrúgja a jedit, és rácsap ám Obi-wan kitér előle, csap egyet, még egy támadást intéz, majd egyszercsak véd, mivel Vizsla egy cselt alkalmazott. Eközben Anakin odarohan Obi-wanhoz hogy segítsen. Támadást indít Vizsla ellen, ám az hárít, majd támad. Obi-wan és Anakin néhány lépést hátrálnak, végül elesnek, és Vizsla már adná a kegyelemdöfést, amikor valaki lelövi. Vizsla körülnéz. Satine ekkor odamegy melléje, és a szemébe nézve mondja: ' Nem fog senki sem megfosztani, csakis az örökösöm. ' Vizsla kitátja száját, aztán holtan összeesik.

 Gunshipek sorakoznak. Obi-wan és Anakin odamegy Ahsokához, és már mennének be amikor Satine megállítsa őket. Megköszöni amit a népéért tettek a köztársaságiak. Obi-wan is megköszöni hogy végzett Vizslával de legfőképp megmentette az életüket. Satine csak rábólint. ' Remélem hogy a köztársaság megnyeri a háborút, mégha mi nem is lépünk be. ' Obi-wan is bizakodik benne, majd Satine otthagyja őket. Beszállnak a gunship -be. ' Visszajövünk még ide Obi-wan? ' kérdezi viccesen Anakin. Obi-wan Satine -ra néz, aki épp egy siklóra megy rá, és úgy válaszol: ' Talán. De azt hiszem hogy a háború itt véget ért. ' Az ajtó bezárul, és a gunshipek felemelkednek a levegőbe, és otthagyják Mandalore -t.

 A vége egy kicsit rövid lett, de remélem méltó lezárása volt eme történetszálnak. Értékelést + bő beszédet ne feledjétek

Szerintetek: -%

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr784731398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása