2012. július 30. 10:37 - Bence1997

3. évad 7. rész: A háború ostroma

A 7. rész a Quewro trilógia záró része! Jó szórakozást!

A háború ostroma ( Siege of the war )

' A cél érdekében nem mindig kell feláldozni életeket. '

 Vészhelyzet. A Csilla nevezetű bolygón veszítettek a köztársaságiak ám úgy tűnik hogy a Quewro -i rendszerben Anakin Skywalker és Obi-wan Kenobi csapatai hamarosan győzelmet fognak aratni. A főváros ostroma viszont nem várt helyzetekkel készülődik.

                                            Készülődés

 Klónok mennek az árkokba. At-rt -k közelednek a fővároshoz vezető út felé, ami úgy néz ki, mint egy kapu, és a fővárost igazából csak a chiss katonaság apraja-nagyja védi. A fővárost körös-körül chiss csapatok százai védik. Az At-rt -k néhány lövést eresztenek az előcsapatokra, majd tovább mennének, ám a chiss ágyúk a hegyeknél feltartják őket. Rex és Ötös eközben egy-egy szikla mögül figyeli az eseményeket. Rex leereszti távcsövét, majd odaszól Ötösnek, hogy szerinte mi lehet a megoldás. Ötös vállat von, majd megfigyeli az ágyúkat, az ösvényt, a főváros előtt lévő sokaságot. ' Lenne egy brilliáns ötletem hadnagy. '
 Egy chiss könnyűvadász suhan el a kamera mellett, majd lebombázva a kapu előtt lévő klónokat, megakadályozva egy rohamot, visszafordul, ám kilövik. Cody éppen egy közeledő chiss harcost lő le amikor egy rakéta csapódik melléje, és ő elrepül vagy 5 métert, ha nem többet. Visszhang eközben szorgalmasan írtogat. Lelő egy chisst, majd bukfencezve egy árokba ugrik, és onnan lövi a közeledő chiss páncélos harcosokat. Obi-wan kivéd néhány lövést, aztán levágva egy chisst, visszaugrik az árokba, majd ledől. Odamegy hozzája a bicegő Cody, és elújságolja a hírt, hogy egy csomó At -jük pusztult el. Nincsen esélyük most. Ekkor egy újabb rakéta csapódik az árokba, nem messze Obi -éktól. Obi-wan körülnéz, majd azt reméli, hogy Anakin -nak sokkal jobb helyzete van. Aztán kivéd egy-két lövést.
 Rex és Ötös az ágyúk mögé lopakodik. Elbújnak egy-egy fucsa láda mögött. Éppen jókor, mivel a ládák mellett épp nyílt az ajtó, és kijött belőle 7 db chiss harcos. A harcosok elindultak az ágyúk felé. Rex megnézi őket, majd miután tisztes távolságra nem értek, odaszólt halkan Ötösnek, hogy mehetnek. Elindultak. A ládákat megkerülve elérték az ajtót. Bementek rajta. Az egyenes folyosó végén Rex szétnéz. Ketté válik az út. Ötös előveszi a térképet, és jobbra mutat, jelezve hogy arra van a reaktor. Rex és Ötös elindul, majd hamar elérik a reaktor termét. Ám alighogy belépnek rajta, megszólal a vészjelző. Chiss harcosok közelednek a két klón felé. Rögtön beszaladtak a reaktorterembe, majd a bombákat elkezdték helyezni fel. Vagyis csak Ötös, mivel Rex eltorlaszolta az ajtót. Miután Ötös lerakta a bombákat, Rex elmondja, hogy keressenek a teremből valamilyen kijáratot. Néhány másodperccel később meg is találják. Egy szellőző akna. Ötös mászik be elsőnek, aztán Rex. Amikor visszarakják a szellőzőrácsot, hirtelen betörik a reaktorterem ajtaját és beözönlik a chissek. A két klón végül sikeresen kijön a szellőzőből, és elindul vissza. Amikor kiérnek az árkokba, Ötös megnyomja a robbanógombot, mire a reaktor, és vele együtt a fal felrobban.   
 Anakin a távcsővével nézi a tűzijatákot, majd felhívja Obi-want. ' Feladat befejezve mester. ' Obi-wan ennek örül, és elmagyarázza, hogy most a főváros ostromára kell koncentrálniuk. Anakin erre rábólint. Majd megdicséri az éppen akkor érkező Rex -et és Ötöst.

                                                 Az ostrom
 A klónok gyalogolnak. Elérik a robbanás helyszínét. Lássák hogy a chissek csak porszemek. Obi-wan gratulál a két klónnak, majd elmondja Anakinnak, hogy minél előbb meg kell kezdeniük az ostromot. Anakin rábólint, de azért azt mondja, hogy előbb meg kell nézniük, hogy mi van ott fent.

 A holoasztalon eddig semmi sugárzás, majd egyszercsak megjelenik Denm admirális képe. Anakin és Obi-wan kérdően összenéz, majd Anakin megkérdezi az admirálist, hogy hol van Yularen. Denm felvonja szemöldökét, és megkérdi, hogy nem is tud a jedi az esetről. Anakin megkérdezi hogy milyen esetről. ' Yularen cirkálóját a Resolute -ot elvesztettük. De nyugodjanak meg az admirális jól van. Éppen most szedtük fel. ' Obi-wan elgondolkodik. Anakin mérgelődik. Denm elmagyarázza hogy a hír miatt jöttek el ide. Yoda mester parancsára. Anakin rábólint, majd megszakad a kapcsolat. Obi-wan sajnálja, de nem volt mit tenni. Anakin is ugyanezt véli, és kijelenti, hogy előbb meg kell szervezni az ostromot. Obi-wan helyesli. Ekkor érkezik meg Rex és Cody. Anakin és Obi-wan elmondják nekik, hogy készítsák elő a csapatokat. ' Ja és megbeszélés lesz. ' tette hozzá Obi-wan. A két klón rábólint és visszaindul.

 A holoasztalt, Obi-want, Anakint, Rexet, Codyt, Ötöst és Visszhangot klónok állják körül. A holoasztalon éppen a főváros látható. ' Felvázolom a helyzetet. ' kezdte Anakin. ' Ez itt ( a bejáratra mutat ) a főcsapatok támadóállása. Ezt én fogom vezetni, hogy megtévesszük az ellenséget. A jobb oldali szakaszt ( ekkor a jobb oldali választófalra mutat ) Obi-wan fogja ostromolni. Szüksége lesz az összes lépegetőre. Nekem csak egy kis segítségre lesz szükség. No de.... ' Ekkor Obi-wan folytatja. ' A bal szárnyat Rex hadnagy és Cody parancsnok fogja vezetni. Ne feledjék, hogy a bal szárnyuk elég védtelen a felderítők szerint. ' ' Hát akkor indulás! ' mondja Anakin. ' Igenis! ' felelte vagy 1000 klón.

 Egy arc -t lőnek le. A chiss csatacirkálók már kezdenek fogyni. Denm admirális kiadja a parancsot a legközelebbi csatacirkáló letüzelésére. A tisztek rábólintanak, majd kék és zöld lövések közepette hamarosan a kiszemelt chiss csatahajó szétrobban. Eközben a kamera egy kis légi csatát mutat. Az egyik chiss könnyűvadászt lelövik. Arc -sek térnek ki a lövések elől, majd egy száznyolcvanas fordulat után lebombázzák az egyik chiss hangárt. A köztársasági cirkálók eközben védekező alakzatot vesznek fel, majd kettő arc -s raj előrelendülve megszorozta az egyik chiss csatahajót. Denm éppen a robbanást nézi, amikor az egyik tiszt odamegy hozzá és jelenti: A chiss légi erő megsemmisülőben van.

 Anakin és néhány klón előjön az árokból és elfoglalják a különböző dimenziós növények közt a helyet. Közben pár löveget hoznak elő + néhány at-rt közeledik a főváros felé. Anakin szemügyre veszi a főbejáratot, ahol vagy 100 db chiss található. A jedi elgondolkodik, miközben megjön még néhány klón. Az egyik megkérdi Anakint, hogy mikor kezdik a támadást. ' Akkor amikor jelet adok a többieknek. ' hangzott a rövid válasz.

 Obi-wan és pár klón éppen egy furcsa növényt kerülnek ki, amikor az elkapja a furcsa csíkos csápjaival vagy 3 klónt, és maga felé húzza őket. Az egyik klón elkezd lőni rája, m Obi-wan leinti. ' Hagyja őket. ' mondta mikor már elnyelte a három klónt a növény egész tüskés csápos szőrös teste. ' Tovább kell mennünk. Nem szabad magunkra terelni a figyelmet. Az Anakin dolga. ' A klón rábólint, és továbbmennek. A növény büfög egyet, majd lassan visszabújik a földbe.

 Rex és Cody elérik a bal szárnyat. Ott éppen néhány ládát pakolnak. Cody szemügyre veszi őket. ' Robbanótöltetek! ' mondja Rex. Ötös odamegy hozzájuk, és elmondja, hogy van egy kis probléma. A két klón ránéz. ' Vendégünk van. ' Azzal lenéz. A két klónkapitány követi pillantását. Allatuk vagy 10 db csáp kúszik. Az egyik rögtön ráveti magát Cody -ra, aki ettől eldől és rögtön rámegy további kettő. Rexre is rámegy 2 db. Ötös félreugrik az egyik csáp támadásától, és szétlövi azt. A csáp gazdája egy szörnyet hangosat sikolt, majd az összes csáp elereszti az éppen fojtott klónt. A növény is visszabújik a földbe szépen lassan. ' Ez meleg helyzet volt. ' Jelentette ki Ötös, és megnézi hogy nem vette észre őket valaki. ' Jól van. Tudjuk hogy mi a teendő igaz? ' kérdezi Cody. ' Persze. Robbantsuk fel a védelmi vonalukat! ' válaszolja Rex.

 A klónok elkezdenek lövöldözni a chissekre. Anakin kiugrik az árokból, és kivéd néhány lövést, majd előreugorva levág kettő chisst. Eközben néhány klónt lelőnek. Az egyik chiss előreszalad, ám Anakin leszúrja. Eközben néhány phase 2 -es klón elindul az egyik chiss csapat felé. Azok elkezdik lőni őket. Az egyiket lelövik, ám a többiek fedezékbe tudnak bújni. Anakin ekkor előremegy, és leszúr vagy 4 db chiss harcost. Majd néhány klón fut előre, és egy At-rt, amit rögtön el is találnak az egyik chiss ágyúval.

 A kamera éppen oldalnézetből figyeli a csatát. Megfordul hirtelen, és Rex -éket mutatja, akik szorgosan írtják a chisseket. Már csak néhány chiss védi a védelmi vonalt, amikor megjelenik kettő chiss ágyú. Az egyik lő, és így 6 db klónnak annyi. A másik is lő, és további 5-6 klónnak annyi. Rex fejbelő egy chisst, majd fedezékbe vonul. Ötösnek aki épp ott van mellette, és lő, elmondja, hogy előre kell vonulniuk. Cody előremegy eközben, és kettő chisset lelő, majd amikor odaér az egyik chiss ágyúhoz felkiált: ' Szakértőt! ' Ekkor 10 db szakértős klón indul a két chiss ágyú felé. Hamar le is szednek 3-4 szakértő klónt, ám a klónok odaérnek. Újabb klónnal végeznek, ám ekkor Cody, és Visszhang előreugrik és elkezdik védeni a klónokat. Rex felkiált, hogy előre. Ekkor vagy 20 db klón indul az ágyúk felé. Eközben Visszhang felnevet, miközben vagy 10 db chissel végez. Amikor végeznek a szakértők, Rex és Cody visszaparancsolja a klónokat, majd miután fedezékbe vonulnak, Ötös megnyomja a kapcsolót, mire a két chiss ágyú felrobban. ' Gyerünk előre! ' utasítja a klónokat Cody, majd előremegy Rex -el.

 Obi-wan és a melléje rendelt klónosztag elkezd megindulni. Elérik a mellékbejáratot. A klónok rögtön berohannak, és elkezdik az ott lévő chiss harcosokat irtani. Nincsen sok belőlük, így egy perces tűzpárbaj után a folyosó kihalt. Elindulnak. Obi-wan eléri a kastélyt. Bemennek.

 Anakin kivéd egy lövést, majd odaszól a klónoknak, hogy előre kell menniük. Nincsen már olyan sok chiss. Amikor az egyik chiss lelő vagy 5 db klónt, egyszer csak a chissek visszafelé futnak. Megszólal a riasztó. Ekkor robbanás történik a bal oldalon. Rex -nek és Cody -nak sikerült a védelmi vonalukat széttörni. Ekkor azonban vagyis hirtelen elkezdenek a kastély felé menni a chissek. Anakin felkiált, hogy a klónok a kastély felé menjenek, mivel Obi-wan azzal a maroknyi katonával nem tudja majd bírni.

 Obi-wan éppen belépne a főbejáraton, amikor hátulról chissek közelednek. Elkezdődik a végső felvonás. A klónok védekeznek. Ám ekkor megjelennek Rexék, és elintézik a chisseket. Anakin és csapata is megérkezik. Anakin gratulál a klónoknak, hiszen győztek a Quewron. Visszhang elmondja, hogy nehéz volt nyerni. Anakin és Obi-wan rábólint, majd megjönnek a gunshipek, és a két jedi a klónokkal elindul vissza a cirkálókra.

                                                 Sith beszélgetés

 Sidius kapcsolatba lép Dookuval. Dooku elmondja, hogy a Quewrot elvesztették. ' Nem baj Tryanus nagyúr. Hiszen egy külső győzelem még nem a világ vége. ' ' De mester. Mi van ha a chissek hamarosan kiválnak. ' Sidis gonoszan elmosolyodik. ' Nem lesz olyan gróf. Erről gondoskodom. ' Majd a kamera távolodni kezd.

 Egy kicsit összecsapott de reméem méltó zárás. Értékelést ne feledjétek el!

 

 Szerintetek: -%

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr454683721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2012.08.30. 15:40:14

Nagyon jó lett ez a rész is. Szerintem jól lezártad ezt a történetet. 99%-ot adok rá!
süti beállítások módosítása