2012. július 07. 19:51 - Bence1997

3. évad 5. rész: A háború arca

Itt a várva várt Quewro -i csata első része a trilógiából Remélem tetszeni fog mindenkinek!


Face of the war ( A háború arca )

' A kitartás a győzelem felé vezető kulcs. '

 Külső támadás. A köztársaság és a chiss rendszer népei egymás ellen fordulnak. Palpatine szenátor a Csillát akarta megtámadni, ám az túl veszélyes volt, így futva menekültek el onnan. Ám a főkancellár nem tágít onnan, így tovább folytatja a külső chiss rendszerek bolygóinak ostromlását. Pont két jedi lovagot, Anakin Skywalkert, és Obi-wan Kenobit kérnek fel arra, hogy támadjanak meg egy szigorúan őrzött chiss katonai bolygót: A Quewro -t. Ha a bolygót megszerzik, akkor könnyebb dolguk lesz bekeríteni a chisseket. Ám azt nem tudják, hogy itt lesz minden idők egyik legnagyobb külső gyűrűbeli csatája.

                                     A hatalmas csata kezdete
 

Köztársasági cirkálók lépnek ki a hiperűrből. A Resolute fedélzetén Anakin és Obi-wan nézi, ahogyan felállnak a cirkálók, ám azt is észreveszik, hogy a chiss csatahajók is megjelentek. Yularen lép oda hozzájuk, és elmondja, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy áttörjék a flottájukat. Anakin rábólint, és odamondja az egyik tisztnek, hogy indítsák be a tűzberendezéseket. Obi-wan megjegyzi, hogy hamarabb kéne elindítani, mivel támadnak a chiss csatacirkálók. Anakin, és Yularen is danéz, és látják, hogy 4 db chiss csatacirkáló kiválik a kb. 100 -ból, és elindul a köztársasági csapatok felé. Anakin tűzkészültséget rendel el, majd Obi-wan -nal elindulnak a hangárba.
 Eközben látjuk, hogy a kamera a chiss csatacirkálókat veszi, majd a kép elkezd menni a cirkálók felé, lassan, filmszerűen megkerüli őket, közben látjuk, hogy egy-két, talán 3 vagy 4 csatacirkáló elsuhan a kamera szélénél. Majd látjuk magát a Quewro bolygót. Lent a bolygón eközben, a fővárosban épp chiss könnyűcirkálók szállnak fel, majd elindulnak az űr felé. Hamar kiérnek, és megkerülve az elől álló chiss cirkálókat, elindulnak a köztársasági gépek felé.
 Anakin és Obi-wan eléri a hangárt, és beszállnak egy-egy gunship -be. Elindulnak. Kijönnek a gunshipek a hangárokból, és elindulnak a Quewro nevezetű bolygó felé. A csatacirkálók rögtön tüzet nyitnak a feléjük kzeledő gunshipekre. Ekkor elkezdődik a csata. Chiss könnyűvadászok jönnek ki a chiss csatacirkálók hangáraiból. Eközben az elől lévő chiss könnyűvadszok elkezdenek rakétázni a hangárakra. Ám az arc vadászgépek végül kitudnak jönni a szétlőtt hangárakból. Látjuk hogy az egyik vadászgép szétlő kettő chiss könnyűvadászt. Majd a kamera a gunshipeket figyeli. Azok cikázva mennek, közben lövik ki őket folyamatosan. Ám még így is tartsák az irányt, és lassan beérnek a bolygó légkörébe. Anakin mondja, hogy ha ezt az iramot tartják, akkok lassan csak ők maradnak meg. Eközben három új ARC vadász suhan el egy chiss csatacirkáló mellett, majd elindulnak a Quewro atmoszférája felé. Majd az egyik vadászrajt támad meg egy chiss könnyűvadászból álló század. Az egyik arc -s pilótát belső nézetből látjuk, ahogy próbál leszedni magáról kettő chiss könnyűvadászt. A vezető odamegy hozzá, és egy ügyes mozdulattal szétlövi mind a kettőt. A bajba került klón megköszöni, majd továbbindulnak. Elhaladnak egy felrobbantott gunship mellett, majd belelőnek egyet-egyet az egyik csatacirkálóba. Máshol éppen az egyik köztársasági cirkálót támadják. Chiss könnyűvadászok torpedozzák le a hidat. Yularen megparancsolja, hogy erősítsék a védelmet, aztán folyamatos tüzelésre van szükségük, hogy áttörjék valahol a flottájukat. Ekkor megrázkódik a cirkáló. Az egyik tiszt jelenti, hogy öt darab chiss könnyűvadász közeledik a hídhoz. Yularen megparancsolja, hogy vonják tűz alá őket. Eközben látjuk, ahogy a kamera elforog a chiss csatahajók felé. Látjuk, hogy arc vadászok suhannak el egyes gépek mellett, közben lövik őket a chiss könnyűvadászok. Az egyik arc vadászcsoport éppen az egyik chiss könnyűvadászrajt kergeti szét, közben lelőnek egy-egy chiss gépet, amikor az egyik csatacirkáló tűz alá vonja őket. Máshol az egyik köztársasági cirkáló és az egyik chiss csatacirkáló egymás mellé érkezik, és elkezdik egymást lőni ( egy újabb sw 3 feeling ). Látjuk, hogy apró darabok szakadnak szét, és a lövészek is belehalnak a találatokba. Torpedók gurulnak szana széjjel.
 Néhány köztársasági cirkálónak sikerül áttörnie a kb 15-20 csatacirkálóból álló nyugati flottát. Így az a kevés ( kb. 14 db ) cirkáló elindul a légkörbe. Aztán látjuk, hogy a chiss gépek megint összekapnak az új arc vadászokkal. Lövik ki egymást.
 
                                         Áttörve, majd a bolygói csata
 

A gunshipek már majdnem elérik a furcsa, csíkos, földes földet. Ám nagyon nagy az ellenállás. Piros, és barna lövedékek találják el néhol a gunshipeket. Végül elsőként Anakin és Obi-wan gépe száll le, majd azután több mint 50 gunship. Előre akarnak törni, ám a chiss harcosok fedezékben vannak, és persze vannak chiss ágyúk is. Kilőnek kettő-három csapatszállítót, ahogy azok fele leszáll, fele felszáll. Közben egy-egy chiss könnyűvadász közeledik a leszálló klónok felé, közben torpedókat dobálnak ki. A klónok fedezékbe akarnak vonulni, ám több mint a felük elhalálozik. Anakin és Obi-wan is fedezékbe vonul. Kivédenek néhány lövést, majd eltakarják kezükkel a fejüket, mivel újabb robbanások robbantak fel a közelükben. Eközben néhány chiss támad rá egy klón csapatra, akik előre akartak törni. Máshol klónok lőnek le egy-egy chisst.
 Quewro légkörében egy kis légi csata dúl, miközben látjuk, hogy az egyik köztársasági cirkálóból vadászok jönnek ki, majd látjuk, hogy az egyik vadászt kilövik, így szétszórodnak, a közeledő chiss gépektől. A kamera átforog, miközben egy chiss vadászt lőnek le, és az egyik lángoló chiss könnyűcirkálót lássuk. Eközben a kamera előtt elsuhan egy vadászgép, nyomában kettő chiss könnyűvadász. Az egyik csatacirkálót eközben eltalálják, és a  chiss könnyűcirkáló belecsapódik Quewro talajába, miközben a klónok futnak, és az egyik klón mondja: ' Futás!!! ' Eközben Obi-wan és Cody előretörnek egy kis szakadék mögül, majd nekitámadnak két-három klónnal a chiss falkának. Azok még mindig védenek. Látjuk, hogy lövik őket. Cody eközben fejbelő egy chiss harcost, aki ettől elterül. Obi-wan kivéd egy-egy lövést, aztán ellentámadásba lendül. Lekaszabol vagy kettő harcost, majd Codynak int egyet. Az még lelő egy chiss harcost, majd odamegy hozzá .Kenobi elmondja, hogy túl heves itt a tűz, így van egy terve. Cody megkérdezi, hogy mi. A jedi elmondja, hogy a nyugati oldalon van egy felhőkarcoló. Ha azt a lövegekkel elpusztítanák, akkor talán az utánpótlási vonalaikat is eltörölhetnék. Codynak nem nagyon tetszik ez az ötlet, de mivel nincsen más megoldás, így beleegyezik.
 Egy vadászt lőnek le Quewro légkörében, ahogy elkezd zuhanni, majd eltalál egy chiss könnyűvadászt, így mindketten belezuhannak egy köztársasági cirkáló hangárjába. Eközben látjuk, hogy valahol kettő arc -s vadászt lőnek le. A Resolute fedélzetén Yularen jelentést kér. Az egyik tiszt kijelenti, hogy sok hajót, és sok vadászt vesztettek. ' De a chissek is ' veti fel Yularen. ' Nos akkor hát gyújtsunk oda nekik. Teljes tűz, és csakis előre a csatacirkálókra célozzunk. ' A tisztek rábólintanak. Eközben az egyik hangárba belezuhan egy chiss könnyűnaszádhajó, és kijönnek belőle chissek. Közben lövik a klónokat. A klónok igyekeznek védekezni, ám sikertelenül. Ám azért tudják magukat tartani. A klónok közül ketten ki is jönnek a sorfalból, és le is lőnek egyenként vagy 5-5 darabot. Ám az egyik chiss mindkettőt lelövi egyetlen lövéssel. Eközben újra megrázkódik a hajó.
 Chiss könnyűvadászok mennek el a hatalmas néhol piros/barna és kék lézerfényi tűzharc felett. Rex és Ötös lelőnek egy-egy harcost, majd előremennek. Anakin átszúr egy chisst, majd átugor egy chiss ágyút, és úgy belevágja lézerkardját az ágyúba, amitől az egy kis idő múlva felrobban. Majd Anakin elkiáltja magát, a klónokkal előrefut, miközben néhányukat lelövik a chissek. Fedezéket keresnek. Az egyik chiss ekkor elkiált egy jelzést, mire újfajta tankok jelennek meg a hatalmas felhőkarcoló előtt: Chiss Aknavető tank. Eközben At-rt -k közelednek a felhőkarcoló felé, miközben szemből jönnek a piros lézersugarak, ugyanakkor kék lézercsíkok is mennek. Néhány klón fedezéket keres, úgy lő a heves lézerzáporban. Anakin és Obi-wan előremennek, majd leszúrva néhány chiss harcost elindulnak a felhőkarcoló felé.
 Három chiss könnyűvadász megy egyenesen a kamera felé. A Resolute hangárjába belecsap egy könnyűnaszád szerű gép amiből kijönnek a chiss harcosok. A klónok fedezéket keresnek. Néhányuk le is lő egy-két chisst, majd újra fedezékbe vonulnak. Az egyik chiss lelő kettő klónt, ám az egyik klón parancsnok lelövi. Majd int a társainak, akik előreszaladnak és úgy lövik a chiss harcosokat. Néhányukat le is lövik, ám végül áttudnak jutni rajtuk. Eközben egy arc vadászraj elindul az egyik chiss csatatcirkáló felé. Belépnek a légkörbe, majd megtéve egy 120° -os szöget, lebombázzák a hangárt. Ám rájuk tapad kettő chiss könnyűvadász raj. Le is szednek rögtön vagy 4 db arc vadászt. Eközben lebombázzák a csatahajó hídját.
 Anakin éppen egy chisst vág ketté, amikor Yularen komlinken szólítja. Anakin megkérdezi a fejleményeket, miközben fedezékbe vonul, elmennek mögötte Phase 2 -es klónok, néhány At-rt. Yularan elmondja, hogy hamarosan már csak a légkörben lesz légi csata, mivel csak néhány chiss csatacirkáló, számítása szerint kb. 6-7 db védi. Anakin elmagyarázza, hogy itt se jobb a helyzet. Éppen egy felhőkarcolót akarnak elpusztítani. Yularen elmondja, hogy küld le néhány löveget. Anakin megköszöni, majd kikapcsol. Eközben látjuk, hogy négy gunship emelkedik fel a Resolute hangárjából, és elindul a bolygó felé.
 Klónok menetelnek a dimenziós bolygón, miközben védekeznek. Obi-wan és Cody előretörnek egy kis szakadék mögül, majd nekitámadnak két-három klónnal egy újabb chiss falkának. Eközben Phase 2 -es klónkommandósok futnak egy árokban. Éppen Anakin és Obi-wan levág egy-egy chiss harcost, amikor megjönnek a gunshipek. A vezető klónok kihozzák a lövegeket. A 12 darabból rögtön ki is lőnek vagy hármat. Elhelyezik őket, majd elkezdik tüzelni a felhőkarcolót. Eközben Anakin és Obi-wan a klónokkal megrohamozza a felhőkarcoló körüli területet. Sikeresen felrobbantsák a chiss aknavető tankot. Néhány chiss előremegy és legalább 10 db klónt megölnek. Ekkor azonban a felhőkarcolót eltalál az egyik löveg, és így a felhőkarcoló felrobban, darabjai lezuhannak, néhány chiss harcost megölve ezzel + egy-két klónt is. A megmaradt chiss harcosok visszavonulnak. A klónok újjongnak. Ötös elmondja, hogy ez nem sikerülhetett volna a lövegek nélkül. Obi-wan is úgy véli, majd megparancsolja a felderítőknek, hogy vizsgálják át a terepet. Azok rábólintanak és elindulnak. Anakin elmondja, hogy ezzel még nincs vége. A chissek mindig visszatérnek. Nagyobb seregekkel. Obi-wan erre azt válaszolja, hogy minél előbb keresniük kell valami nyugisabb helyet, mielőtt visszatérnek a chiss harcosok. Ekkor 4 db chiss könnyűvadász jelenik meg. Anakin elkiáltja magát, hogy visszavonulás. A klónok és ő visszaindulnak az erdő felé. A chiss könnyűvadászok lebombázzák a lerombolt felhőkarcoló területét, majd visszamennek a légi csatába. A klónok amikor elérik az erdőt, ledőlnek. Rex elmagyarázza, hogy most jön még a nagy buli. Anakin és Obi-wan rábólint lassan. Majd kinyitják fénykardjukat, mivel újabb chiss csapatok érkeznek a lerombolt épület mögül. A klónok is felveszik a sisakjukat, és visszaindulnak a FRONTRA!

Íme a HATALMAS clone wars csata a Quewro bolygón, amiben nem droidokkal harcolnak ( mint az umbara bolygón ) hanem élő lényekkel. Remélem tetszik, és majd a héten tovább írom a kövi résszel, majd aztán is írom tovább. Szóval most inkább újra bele akarok lendülni az írásba. Persze lesz szünet is egy kis ideig, ám hogy mikor, azt nem tudom. De most végre elolvashatjátok ezt a ( számomra ) fantasztikus, végig pörgős, csatás részt.

Szerintetek: 99%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr954635062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2012.08.15. 17:04:25

Nagyon jól sikerült! Szépen leírtad a csatát! 99%-ot adok rá!
süti beállítások módosítása