2012. július 03. 21:56 - Bence1997

3. évad 4. rész: Alvilági lázadás

Itt a 4. rész, amely egy izgalmas DUOLÓGIA-SOROZATOT fog majd elindítani a 4. évadban. Hogy mi az, az a részből kiderül!


Underworld rebbelion ( Alvilági lázadás )

' A legjobban megfogalmazható eszköz: Az árulás. '

 Merénylet. A legutóbbi bqoouen -i szenátor halála után új szenátor érkezett a Szenátusba: Krell. A létfontosságú rendszert meg kellett őrizni, a jediknek hála sikerült megmenteni Krellt egy fejvadásztól Kreater -től, akit Darth Sidius bérelt fel. Most a jedi tanács készül fel egy nagyon ötletes tervvel, ami nem máshoz, mint az alvilági dolgokhoz érvényül hozzá.

                                                 Előkészületek az alvilágban

 A jedi tanácsban éppen gyűlés van. Anakin, és Obi-wan éppen a kör közepén áll, a többi mester pedig körös körül. Anakin éppen azt mondja, hogyha őt, és a régi mesterét küldenék, akkor sikeresen elkaphatnák azt a fejvadászt. Yoda ezt nem annyira helyesli, ám végül belegyeik. Windu elmondja, hogy a fejvadászt azonnal ide kéne hozniuk, mivel fontos információkat tud, és nem akarják megkockáztatni, hogy bármelyik szenátor tudomást szerezzen róla. Anakin éppen ellenvvéleményt akart volna mondani, ám Obi-wan közbeszól: ' Úgy lesz, mesterek! ' Majd mindketten kimennek.
 Anakin és Obi-wan kilép a jedi templomból, és egy sikló felé veszik az útjukat. Anakinnak nem tetszik az ötlet, hogy ide kéne hozni a fejvadászt. Hiszen mi van, ha már elment. Meg amúgy is, a főkancellár nem kedvelné ezt. Obi-wan ekkor megáll, és felvonja szemöldökét. Elmondja Anakinnak, hogy háború van, és ilyenkor még az ilyen fontos dolgokat is másképpen oldják meg. Anakin beül a siklóba és visszakérdez: ' De Obi-wan. Miért jó ez? Miért kell mindig ilyen titkokat tartanunk? Miért nem vesszük bele a szenátorokat is, a főkancellárt is a dolgainkba. Biztosan segítenének. ' ' Nem Anakin. Ezt tiltja a törvényünk. És amúgy is, Yoda mester szerint a sötét oldal a Szenátusra is kiterjedt. Nem bízhatunk meg annyiszor bennük. Mi van ha.... ' ' Ha az egyik szenátor ellárulná Dooku -nak a titkainkat? Ugyan már, Obi-wan. Dooku tudja a titkainkat, hisz még 2-3 éve jedi volt. ' ' Igen. Még jedi volt. De most már nem, és ezt fel is tudja használni ellenünk. ' Erre ő is beszáll a siklóba, majd elindulnak az alvilág felé.
 Kreater siklója elér egy kis kocsmát. Bemegy. Ott nagy a nyűzsgés, forgás. Rodiaiak bunyóznak, talzok verekednek, valakik kártyáznak, valakik beszélgetnek, valakik drukkolnak a verekedőeknek, és van néhány, aki éppen iszik vagy éppen alszik. A fejvadász odamegy a pulthoz, és belesug valamit a pultos fülébe. Az lerakja az éppen törölt poharat, és azt mondja: ' Mindjárt megkérdezem. ' Azzal megfordul, és elindul hátra. Kreater utánnanéz, majd mivel senki sem nézi, előveszi fegyverét, és nézegeti. Nem sokáig, mivel mellé érkezik egy Bakurai lény, és valamit odamotyog neki. Kreater ránéz. ' Igen. És akkor mit zavar ez téged. ' A bakurai még motyogott valamit, ám ezt Kreater nem hagyja jóban, és hason lövi a bakurait, majd megissza italát. Megjön a csapos és mondja, hogy kövesse. Elindulnak hátra, ahol bemennek egy liftbe. Lefele indulnak el. Hamar elérik az utolsó szintet, majd Kreater kiszáll. Bemegy egy ajtón, és megáll egy asztal előtt. ' Magát keresem. ' Ekkor melléje ér három bűnöző fegyvereikkel feléje nézve. Kreater nem fél, és elindul az asztal mögötti székhez. Az megfordul, és egy embert látunk. ' Jó napot, fejvadász. ' mondja. ' Mi járatban van itt nálunk? ' Kreater leül egy azstal melletti székre, és úgy felel: ' Dooku gróf akar magával beszélni. ' Majd az asztalra rak egy holokapcsolót. Azon pár másodperc múlva megjelenik a gróf holoképe. ' Áh, üdvözlöm Rangen. Látom, hogy Kreater is ott van. ' ' Mit akar? ' ' Nos, tudomásomra jutott, hogy maguk már lázadást is uszítottak a kösztársaságra. Megtennék mégegyszer? ' ' Miért gondolja, hogy most, mikor már olyannyira káosz van odafent, hogy már mi sem tehetünk semmit. A köztársaság.... ' ' A köztársaság a végénél van, Rangen. És maga segíteni fog. Látom, hogy maga is nagyon akarja ezt. Látom már, hogy hogyan áll bosszút maga és a teljes alvilág a köztársaságon és a ............ jediken. ' Rangen ekkor összeszorítja fogát, és dühösen rácsap az asztalra. ' Azok a jedik nem fognak megállítani. Szerencséjére gróf úr, már előkészítettem az alvilági lakosokat egy hatalmas ütközetre, amivel véget vethetünk a jediknek. ' ' Ne feledje Rangen. Necsak a jediken álljon bosszút, hanem a szenátorokon is, és legfőkképp ........ Palpatine főkancelláron. ' Rangen rábólint. Ekkor Dooku Kreater -hez fordul. ' Fejvadász. A maga feladata most véget ér. Menjen el a Sluis - van -ra, ahol egy segélyszállítmányt kell megsemmisíteni, különben Grievous nem tudja bevenni az Alberado bolygót, amivel közelebb kerülünk ahhoz, hogy megszerezzük Florumot, és ezzel végérvényesen is a kezünk közé kaparinthatjuk a segélyszállítmányok forgalmát. ' Kreater rábólint, majd elindul. Dooku utánnanéz, majd visszafordul. ' A bosszújuk hamarosan el fog jönni. A terv pedig a következő. '
 Anakinék elérik az alvilágot, és elkezdenek leereszkedni. Obi-wan éppen figyel valamit, amikor szeme észrevesz egy érzékelőt. Négyen vannak a siklóban, pedig az induláskor 3 -n voltak. Ekkor hirtelen Anakin mögött egy fej jelenik meg: Ahsoka feje. A lány feláll, és elmosolyodik. ' Na, mi lesz a feladatunk mester? ' Anakin meghökken, majd feláll, és leszidja tanítványát. Ám Obi-wan jónak látja, hogyha ő is itt van, mivel még hasznukra válhat. Ekkor azonban eltalálja őket valami. Elkezdenek zuhanni. A pilótát lelövik, így a hajó elkezd zuhanni a 255. emeleti leszállóhoz. ( Itt van Rangen, és a többi rabló. ) Hamar elérik a földet, majd kikászálódnak a gép alól. Obi-wan felhívja az alvilág felett lebegő három siklót, hogy jöjjenek le, mert megsérültek. A pilóta pedig meghalt. A három sikló elindul lefele. ( Mindegyik siklóban 3-3 klón van, így összesen 11 klón van, mivel az első siklóban van Rex, és Cody. ) Elérik a 255. emeletet, és elindulnak Obi -ék felé. Amikor megérkeznek, Anakinék felhívják a Jedi Tanácst, hogy küldjenek erősítést, mert van egy olyan érzésük, hogy támadás lesz ellenük. Yoda, és Windu bólint, majd szétkapcsolnak.
 Yoda és Windu az ablakhoz mennek, és úgy nézik, hogy hogyan indul el 10 db gunship az alvilág felé. ' Bekövetkezett, amitől a legtöbben rettegtünk. ' Yoda felsóhajt, majd újra megszólal. ' A sötét oldal ereje most fogja megmutatni legnagyobb erejét, Windu mester. Ébren kell lennünk. ' Windu rábólint. ' Igen. Reméljük, hogy a felmentő seregnek és Obi-wan -éknak sikerül az alvilágiakat legyőzniük. ' Yoda rábólint, majd behunyja szemét, és elkomorodik. ' A jövő... A jövő elhomályosul. Nehéz megjósolni, hogy visszaverjük -e a lázadást, vagy a sötét oldal leple reánk fog borulni. ' ' Reméljük, hogy az előbbi fog bekövetkezni. ' Yoda megrázza a fejét. ' Érzem, Windu mester. Érzem, hogy a jövőben egy olyan káosz készül majd kibontakozni, ami veszélyt fog jelenteni ránk, és Corusantra. '

                              Alvilági rohamok és Csata az alvilágban
 

Obi-wan, Anakin és Ahsoka a klónokkal elindulnak az utcákon. Anakin megjegyzi, hogy eddig tiszta, ám ekkor piros lövések érkeznek az egyik sarokból, majd később, miután a jedik, és a klónok a közeli ládák közt fedezékbe vonulnak, megjelennek a piros lövedékek okozói: bűnözők, és egy-két kalóz. Obi-wan nem hiszi el, majd előretörnek. A kalózok előremennek, hogy visszatartsák ellenfeleiket. Anakin kitér egy-egy lövés elől, majd elgáncsol egy bűnözőt, és leszúrja. Ahsoka kinyitja dupla kardjait, majd rátámad az egyik bűnözőre, aki folyamatosan lövi a piros lézereket Ahsoka felé. A lány gyors, ám az egyik lövés eltalálja a vállát. Felkiált, majd éppen lesújtana, amikor mellé érkezik egy klón, és lelövi a bűnözőt. Ahsoka megköszöni, majd fedezékbe vonul. Anakin kivéd néhány lövést, majd lefejez egy kalózt, aztán hátramegy tanítványához. Megkérdezi, hogy mi a baj, miközben kivéd néhány feléje érkező lövést. Ahsoka fájdalja a vállát, ám tud harcolni. Anakin rábólint, majd éppen indulnának, amikor Obi-wan érkezik oda hozzájuk Cody -val. A jedi elmondja, hogy erősítésük jött a bűnözőknek. Valóban. A megmaradt 6 bűnöző és az egyetlen kalóz mellé érkezett még 20 db bűnöző. Anakin megjegyzi, hogy nehéz lesz ezeket áttörni.
 Kettő kalóz tör ki a sorfalból, majd lelőnek egy-egy klónt, ám Cody mindkettőt lelövi. Eközben az egyik klón felkiált: ' Jobb lesz erősítést hívni! ' Egy másik klón hozzászól: ' Ne aggódj, Deep. Minden rendben lesz! ' Aztán fejbelő egy bűnözőt. A Deep -nek nevezett klón csak vállat von, és írt tovább. Anakin hárít egy lövést és behúzódik egy láda mögé. Felméri a helyzetet. Majd amikor melléje érkezik Obi-wan elmondja neki, hogy már tudja, hogy hogyan lehet a főnökhöz, és talán a fejvadászhoz bejutni. Obi-wan megkérdezi, hogy ez a BRILLIÁNS terv saját magától ötlötte ki, vagy csak úgy jött. Anakin rávágja: ' Is-is. ' Aztán elfordítsák a fejüket, mert egy rakéta robbant előttük. Anakin már indulna is, ám Obi-wan rászól: ' Biztos van más megoldás. ' Anakin hátranéz: ' Bízz bennem. Tudom mit csinálok. ' Majd elindul az egyik sarok fele. Obi-wan utánnanéz, majd halkan mondja: ' Bízni bízok benned, ám az ötleteid néha eszelősek tudnak lenni. ' Majd kivéd egy-két lövést, és elkiáltja magát: ' Előre! Támadás! ' Majd előrelendül, és levág egy kalóz bal karját. Eközben a klónok is előrevonulnak. Ahsoka kivéd egy-két lövést, majd odamegy Kenobihoz, és megkérdezi, hogy hova is megy éppen a mestere. Obi-wan csak annyit mond: ' Remélem nem a halálba. ' Majd előretörnek.
 Anakin átsurran egy szellőzőn. Kinéz az egyik rácson, majd amikor már tiszta a terep, kikászálódik, és elindul valamerre. Hamar elér egy kocsmát. Bemegy. Ott ugyanolyan nyugodt, meghitt hangulat van, mint azelőtt. Anakin odamegy a csaposhoz, és megkérdezi, hogy hol van az alvilági főnök. Az nem akarja megmondani. Ám Anakin fénykardját kinyitva rászegezi, és ráparancsol, hogy mondja meg neki, hogy hol van az a féreg. A csapos nyel egyet, és elmondja, hogy menjen arra a lift felé, ami leviszi őt oda, ahol a főnök található. Anakin megköszöni, majd elindul a lift felé. Bemegy, majd megnyom egy gombot, mire a lift lefele megy. Hamarosan leérkezik. Kiszáll, és körülnéz. Egy asztal van csak ott. Ekkor hátulról négy kalóz, elülről pedig három bűnöző jelenik meg. Majd megjelenik Rangen is. Bemutatkozik, és elmondja, hogy mennyire alábecsülik a jedik és a köztársaságiak az alvilágot. Hát most megmutatják, hogy mit is tudnak. Anakin vállat von erre, majd kinyitja fénykardját, és megöl kettő bűnözőt + egy kalózt is. Rangen ezt nem nézi jó szemmel, majd meglövi Anakint egy kábítófegyverrel. Anakin erre összedől. Rangen jelentést küld Dooku -nak arról hogy mi történik, és hogy elfogta Skywalkert. Dooku felvonja szemöldökét, majd megdicséri. Azt mondja, hogy hamarosan megjelenik a cirkálója Corusant felett, és így el tudják rabolni Skywalkert. Így a jedi rend elveszti a kiválasztottat. Rangen elvigyorodik, majd megparancsolja az embereinek, hogy induljanak a hajójához. El kell még intéznie valamit. Azok rábólintanak, és elindulnak a hangárba, magukkal vonszolva az ájult Anakint.
                                         

                                                  Csata vége és a következmények

 Obi-wan elgáncsol egy kalózt, ezzel lefegyverezve az utolsó alvilágit is ezen a szinten. Megérkezik melléje Cody és Ahsoka. A parancsnok elmnodja, hogy átfésülték a területet, de nem találtak ellenséget. Obi-wan rábólint, majd amikor elmegy Cody, megkérdezi Ahsoka -t, hogy nem találkozott -e Anakinnal. Ahsoka megrázza a fejét, és kijelenti, hogy nem is látta, mióta elment arra a titokzatos útra. Obi-wan ezt furcsának találja. Ekkor jön hozzájuk egy klón, és elmondja, hogy találtak egy kocsmát, amiben egy jedit láttak. Obi-wan rögtön beszáll egy kzeli suhanóba, melléje beül Ahsoka, és elindulnak. Ahsoka megkérdezi, hogy vajon még ott lehet Anakin. Obi-wan nem tudja: ' De remélem, hogy nincs baja. '
 Rangen kijön a kocsma feletti teraszra, és megnézi távcsővével a csatát. Elönti őt a harag, amikor meglássa, hogy csak egy két bűnöző garázdálkodik a klónokkal szemközt itt a kocsmához nem messze. A többi alvilági lakost elfogták. Eközben meglássa, hogy jön egy suhanó, benne két jedivel, továbbá még 5 db robogó. Rangen odaszól az egyik emberének, hogy menjen ki két társával, és fogadja a kzeledő vendégeket. Majd gyorsan elindul a hangárba.
 A suhanó és az 5 db robogó már majdnem eléri a kocsmát, ám ekkor a kocsma felöl 3 db robogó indul el feléjük. És elkezdenek lőni rájuk. Cody, Deep, Ököl, és Visszhang rögtön elkezd lőni, az egyik klónt lelövik. ( akinek nem találtam nevet ) Ahsoka kinyitja fénykardját, és kivédi a lövéseket, majd egy erőtaszítással hátralök egy kalózt. A másik kettő elmegy melletük, közben folyamatosan lövik őket. Deep hátrafordul, és lelövi a második robogóst. Az utolsó viszont eléggé fürge, és néhány lövéssel megöli Deep -t. Cody felkiált, majd elkezdi folyamatosan lőni az utolsó robogóst, és végül, Visszhang segítségével fel is robbantsák azt. Ám ekkor hátulról jön megint ( mostmár 5 db ) néhány robogó, akik olyan fürgék, hogy alig találják el őket. Ahsoka ráugrik szerencséjére az egyik robogóra, majd kitaszítva onnan az ülésből a pilótát átveszi a robogó irányítását. Az egyiket ki is lövi, majd a másikat is, ám az egyik eltalálja a robogó oldalát, és az így felrobban. Ahsoka ekkor visszaugrik a suhanóra. A megmaradt kettő robogó üldözőbe veszi őket. Ököl gondol egyet, és megfordul. Elindul az egyik robogós felé. Az kitér előle, és elkezdi lőni őt. Ám Ököl kitér néhány lövésétől, ám az egyik súrolta a vállát. Cody rákiált, hogy jöjjön vissza. Ököl odamondja, hogy ez már a búcsú perce, majd lelövi az egyik robogóst. Ám a másik háton lövi őt, így Ököl a robogójával nekimegy az egyik épület oldalának, felrobbanva, és ezzel Ököl, a klón végérvényesen is a sírban nyugszik már, holtan, hamuban. Cody és Visszhang felkiált, és elkezdik lőni az utolsó robogóst. Sikerül is elpusztítani. Obi-wan csóválja a fejét, majd megérkeznek a kocsma elé. Ekkor távolodik egy kicsit a kamera, és lássuk Ököl sisakját, ahogy füstöl, körülötte pedig piros lángok.
 A hangárba érve Rangen beszáll a hajójába, majd megnézi a jedit. Az még mindig eszméletlen. Így nyert esélye van. Bemegy a plótafülkébe. Ezalatt Obi-wan ék megérkeznek a kocsma pultjához, és kikérdezik a csapost. Hamar megtudják, hogy lefele ment Anakin. Obi-wan, Ahsoka, Cody, és Visszhang elkezdenek a lifttel lefele menni. Amikor a hangárhoz érnek, lássák, hogy a hajó éppen emelkedik, becsukja rámpáját, és kilövel. Obi-wan körülnéz, majd meglát egy suhanót. Odamegy, felszáll rá, és elindul. Ahsoka, Cody, és Visszhang még időben száll be a suhanóba.
 A hajó bemegy az egyik forgalmi sávba, ami szépen elviszi majd őt az űrbe. Ám egy suhanó mögötte van. Obi-wan odakormányozza a suhanót a hajó egyik oldalához. Ahsoka lyukat váj bele, és bemegy, nyomában Cody -val, és Visszhanggal. Obi-wan is lassan bemegy, a suhanó pedig elkezd zuhanni a semmiségbe. Lassan ki is érnek az űrbe. A hajó elszakad a többitől, és egy szeparatista cirkáló fele indul. Eközben a hídon Obi-wan körülnéz, és integet, hogy minden rendben. Ahsoka kitárja az erőt, majd megérzi mestere jelenlétét. Ekkor a hátuk mögött megjelenik 10 db kalóz, és 5 db  bűnöző. Elkezdődik egy tűzpárbaj. Hamar leteperik az alvilágiakat, majd elindulnak Ahsoka vezetésével + obi-wan vezetésével is.
 Dooku a cirkálóján van, és nézi, ahogy közeledik felé az a hatalmas hajó. Parancsba adja a vonósugarak indítását, majd kinéz az ablakon.
 A kis csapat hamar eléri az egyik cellát, amiben Anakin van. Rögtön felébresztik. Anakin lassan felnyitja szemét, és körülnéz. Nem tudja, hogy hol van. Ám a társai pontosan tudják, így elindulnak. Elérik lassan a hangárt, és éppen szállnának be az egyik kicsi, kb. 10-15 személyes teherhajóra, amikor lövések érkeznek hátulról. Mindenki hátranéz. Hátuk mögött 20 db kalóz, 10 db bűnöző, és maga Ragen van. Elkezdik lőni a kis csapatot, akik hátrálnak. Anakin előrefut, megöl vagy 6 db kalózt, és kb. 2-3 db bűnözőt, majd rászegezi fegyverét Ragen-re. Az kitér előle, majd egy új sorozatot küld rá, amit Anakin szintén hárít. Egy kis időhúzás után sikerül Ragen elől meglógniuk. A kis teherhajó felszállt, és kilövelve az űrbe, elindult vissza Corusant felé.
 Dooku elé megérkezik Ragen. Megmondja, hogy nem sikerült a terv. Dooku viszont elmosolyodik: ' De sikerült, barátom. Hiszen eme akcióval közelebb vittük a köztársaságot a pusztuláshoz. ' Ragen rábólint, ám nem tudja, hogy mi legyen a következő lépés. Dooku megérinti vállát, majd leül, és azt mondja: ' Ragen, a következő lépés itt ezen a bolygón lesz. Ám egy 3. személy is becsatlakozik ebbe a játszmába. ' Rangen meglepődik: ' Ki? ' Dooku erre ránéz és így válaszol: ' Nem ki, hanem kik. És a következő lépésünk célpontja: A jedik elgyengítése. Mindegy szálig. ' És így a szeparatista cirkáló a hiperűrbe lép.

Szerintetek: -%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr184626772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása