2012. június 20. 11:16 - Bence1997

3. évad 3. rész: Krell a szenátusban

Hát sok bajlódás után itt van a 3. rész:

Krell in the senate ( Krell a szenátusban )

' A tettre kész embereket nem lehet megijeszteni könnyű módszerekkel '

 Gyilkosság. A szenátusban még sohasem volt pusztítás, ám egy merénylet során az egyik bqoouen -i szenátor életét veszti. A szenátus rendkívűli gyűlést követ el, miközben a jedik ráakarnak jönni a merénylet megoldására. Ám ez nem olyan könnyű, mivel egy új szenátor a bqoouen -i Krell érkezik meg Corusantra, hogy átvegye halott barátjának helyét.

                                                  Érkezés, és tanakodás

 Egy bqoouen -i sikló érkezik ki a hiperűrből, és elindul a Corusant becses szenátusi leszállópályája felé. A hajó olyan fektetett hal alakú. Az elején vannak a fegyverkezési lőterek, lövészek kiképzőhelye, sőt még ágyúk is vannak. Majd a kamera beljebb megy. A sikló középső részén ketté ágazódnak a folyosók. Az egyik felfelé, ahol a kabinok szoktak lenni, és a másik le, ami a tárgyalókhoz vezet. A kamera lemegy, majd szétnézünk. Látjuk, hogy néhány bqoouen i testőr néz egy műsort, amin t'wilek lányok táncolnak, és a zsűri pontoz. Majd a kamera visszatér az elágazáshoz, és felmegy. Betekintünk az egyik kabinba, ahol egy alvó bqoouen - i polgárt látunk. A kamera kijön a kabinból, és végigmegy a folyosón, ami végén ketté ágazódik az út, most jobbra-balra. Ám előttünk egy lift van. A kamera jobbra megy, ahol az ebédő van, majd visszatér, és elmegy balra, ahol a pihenőszobák, és sok minden található. A kamera ekkor a lifthez megy, felmegy, majd megérkezünk a hídra, ami nem olyan keskeny, hanem széles. Néhány tiszt dolgozik éppen, van három pilóta, és van egy szenátor: Krell. A bqoouen -i szenátor elég magasnak tűnik ahhoz, hogy kitünjön a díszes társaság közül. Mivel díszes egyenruhája csak úgy díszeleg róla. Ekkor azonban unottan odaszól a főpilótához, hogy mikorra érik el a leszállópályát. ' Pár másodperc uram. ' Hangzik a válasz. És íme, a sikló egy hatalmas épületet megkerülve éri el a szenátushoz vezető forgalmi utat. A forgalom csak megy-megy, mit sem törődve a felettük elhaladó siklóról, ami néhány másodperc múlva leszáll a leszállópályán. Krell ekkor megfordul, és elindul a lifthez. Odamegy hozzá ( amikor már majdnem a hangárnál volt, hogy kijöjjön ) egy testőr, és elmondta, hogy vigyázzon a köztársasággal. Krell csak rábólint, és lejön a rámpán. A szenátorok némelyike fogadja csak a díszes szenátort. A jedik közül is alig vannak itt. Palpatine örömmel köszönti a halott szenátor helyére érkező újat. Krell nem néz rá, hanem a jediket nézi, és úgy válaszol, hogy mindent megtesz, hogy előkerítse halott bajtársa merénylőjét. Palpatine elmosolyodik, és kijelenti, hogy ezt bízza csak a jedikre. Yoda, és Windu ekkor odalép a szenátorhoz, és Windu elmondja: ' Ne aggódjon. Már urai vagyunk a helyzetnek. ' Krell: ' Remélem is. Mert ha nem kerül elő a merénylő néhány napon belül, akkor ( és ekkor Palpihoz fordul ) búcsút mondhat a bqoouen -i támogatásnak. Értette, kancellár. ' Palpatine, miután elindultak a többiek a szenátus felé, csak halkan jegyzi meg: ' Ne féljen. A bqoouen itt marad. Ebben biztos lehet. '
 A jedi templomban Yoda, és Windu sétál, és beszélgetnek az új szenátorról, amikor hozzájuk csatlakozik Plo és Obi-wan. Obi-wan megmondja, hogy ellenőrizték az új szenátortárs siklójátt, és csak egy-két önvédelmi fegyvert találtak a kabinokban. Plo még hozzátette, hogy neki egyáltlán nem tetszik az új szenátor. Yoda felsóhajt, és azt mondja: ' Pedig be kell érnünk vele. ' Obi-wan megáll, és megkérdezi, hogy most mit tegyenek. ' El kell kezdenetek a kutatást Anakinnal. Addig én, Plo és Yoda szemmeltartjuk az új barátunkat.' Obi-wan meghajol, és elmegy Anakinért. Yoda rátámaszkodik a botjára, majd felsóhajt, aztán bemegy a liftbe. Windu és Plo utánna. A lift bezáródik, majd elindul felfele. ' Remélem, hogy Obi-wan és az ifjú Skywalker előbb utóbb megtalálják a merénylőt. ' mondja Windu. ' És mivan, ha..... ha a merénylő egy szenátor?' feleli erre Yoda. Plo és Windu elgondolkodik ezen.
 Gyűlés van. A szenátorok még egy kicsit vitáznak, majd Palpatine hangjára elcsendesednek. ' Köszönöm. ( feleli a főkancellár, ) A merénylőről még mindig nem tudunk semmit, de a jedik már hozzá is kezdtek a kutatáshoz...... ' Ám ekkor az egyik szenátor felkiált: ' De mivan, ha a jedik nem találják meg. Akkor mi lesz. Mi is áldozatai vagyunk annak a gyilkosnak! ' Hatalmas robaj alakul ekkor ki. Mindenki vitázik. Yoda, Windu és Plo a megszokott helyen hallgatják az ülést. Egymásra néznek eme robaj közben. Palpatine egy kicsit felmérgesedik, majd kiált: ' Csöndet kérek! Nem ezért vagyunk most itt. Hanem hogy köszöntsek egy új embert eme falak között. Krell .... bqoouen -i szenátort. ' mondja. És ebben a pillanatban a kancellária mellé érkezik egy kis lebegő, és azon ott van Krell. Megszólal: ' Köszönöm a figyelmet! Én azért vagyok itt, hogy helyettesítsem halott társamat. De egy ilyen robajban hogyan menne nekem. Kérem! Hallgassanak meg engem. Hogy mit akarok. ' A szenátorok mintha elhalkultak volna. Felfigyeltek az új szenátorra. Krell elmosolyodott, majd folytatta: ' A jedik hadd nyomozzanak. Ők erre valók nem? Bár nem akarom megzavarni a jedik nyomozási dolgait, ( és ekkor a jedikre pillant arra néz ) de remélem, hogy időben megtalálják a gyilkost, különben én leszek a következő. Én itt vagyok, mert itt kell lennem. Itt vagyok, mert ide rendeltek engem. Remélem, hogy lesznek barátaim is eme sok szenátor között. De azt nem remélem, hogy ellenségek is lesznek itt. De ha igen, akkor megígérem, hogy ellenségek nem lesznek itten mostantól, és SOHA ....... TÖBBÉ! ' Ekkor a szenátorok feléjeneztek. Néhányan ülve maradtak, és csak morogtak Krell -re, aki büszkén ott volt a főkancellári emelvény mellett. Yodát meglepte ez a tapsvihar, és elgondolkodott. Windu azért megszólal: ' Az első napon ennyi tapsot összeszedni csak egy főkancellárnak lehetséges. ' Yoda és Plo rábólint.
 A gyűlés után Krell és Palpatine beszélgettek a főkancellári szobában, amikor Bail és Padmé lépett be. Krell üdvözölte őket, majd még elmondott egy dolgot Palpatinnak a klónokról aztán kiment. Bail leül, és elmondja, hogy érdekes egy személyisége van ennek a szenátornak. Palpatine rábólint, és a becsukodó ajtóra nézve mondja: ' Bizony. Nagy személyisége van ennek a szenátornak. Nagyon is nagy. '
                                              
                                      Nyomozás, és beszélgetés
 Anakin, és Obi-wan a siklójukkal elérkeznek a gyilkosság helyszínére, ahol megölték a szenátort. Egy kocsmába. Bemennek. A kocsmában sok faj van t'wilek -től kezdve a human emberekig minden faj. Zabrak, rodiai, umbarai stb. Anakin körülnéz, majd odamegy Obi-wan -nal a pulthoz, és kérnek egy-egy italt. A csapos ad nekik. Obi -wan kortyol egyet az italból, majd megkérdezi a csapostól, hogy ki ölte meg a bqoouen -i szenátort. A csapos egy kicsit ideges, és ezt észre is veszi Anakin, aki elő is veszi fénykardját, és aktiválja. A csaposnak szegezi a pengét, és odamondja neki, hogyha nem mondja el, akkor végez vele. Obi-wan ráparancsol Anakinra aki nem engedi le a fényszablyát. A csapos már izzad, majd nyel egyet, és elmondja, hogy egy fejvadász ölte meg a szenátort. Anakin megfogja, majd kivonszolja az utcára a csapost. Ledobja a földre, majd megkérdezi tőle, hogy mi a fejvadász neve. ' Kre......... ' ekkor egy lövés eltalálja a csapos szívét, aki ettől meghal. ( sw 2 feeling ) Anakin körülnéz, majd észrevesz egy fejvadászt. Egy durosit. Az elkezd futni. Anakin utánamegy. Addig fut utána, amíg az felnem ugrik egy robogóra, majd elindul vele. Anakin mérges, ám mellé érkezik Obi-wan a suhanóval. Anakin beugrik, majd elindulnak a fejvadász után.
 Krell a hajóján van. Egy üres csarnokban. Benyom egy gombot, mire néhány bqoouen -i tanácsos jelenik meg előtte. ' A köztársaság rendes. Ám érzek valami baljóslatút. ' Az egyik tanácsos előrehajol, és úgy mondja: ' Megmondtam. Ha a szeparatistákat támogattuk volna, nos........ az már egy igencsak húzosabb helyzet lenne számunkra. ' Krell rábólint, majd azt a véleményét is elmondja, hogy meggyőzte a szenátust, így kiépíthetik gazdasági céljaikat. ' Nem biztos, hogy ez ilyen könnyű lesz Krell. Időre lesz majd szükség. Ugye, tudod? ' ' Igen, tudom Fyree'r tanácsos. Az idő sajna nekem pénzbe kerül. ' majd Krell feláll, és úgy folytatja: ' De tudok egy jobb módszert. ' Azzal elmosolyodott.
 A durosi bekanyargott az egyik mellékutcába, hogy majd ott Anakin- kat lerázza. Ám Anakin hevesen vezet mögötte. Néhány autónak nekimegy a durosi, csak hogy megnehezítse a két jedi dolgát. Majd amikor kiérnek megint a légi közlekedésbe, akkor a durosi visszafordul a jedik felé, közben előveszi a fegyverét, és elkezdi lőni a jediket. Anakin kikerüli a lövéseket, ám egy áttöri az üveget, egy kis lyukat hagyva rajta. A durosi ezután átugrik a jedik járműjébe, és elkezdi onnan lőni őket. Obi-wan védekezik, miközben Anakin vezet. A fejvadász egy kis idő után eldobja fegyverét, és elkezdi ütni Obi-want aki kiejti kezéből a fénykardját. Ellöki az erő segítségével a durosit, majd éppen felakarja szedni a kardját, amikor hirtelen a durosi magával rántja a mélybe őt. ( Persze a kardját megszerezte. ) Anakin felkiált, majd lefelé veszi az irányt, miközben a durosi fejvadász robogója belezuhan egy hírdetőtáblának.
 Obi-wan földet ér és egy szökkenéssel felpattan. A fejvadász éppen rátámad, amikor Anakin megérkezik, és kiszáll a járműből. Obi-wan kitér az ütés elől, majd bekapcsolná a fénykardját, ám a durosi ellöki tőle. Így a jedi tehetetlen. Ám ekkor a fejvadászt ellöki Anakin, majd a földre dobja, és kinyitja fénykardját, és úgy odaszegezi a durosi fejéhez. ' Ki vagy? ' A durosi felnevet, és lassan feláll. ' Kreater a nevem, jedik. De ti nem tudtok megállítani engem. ' ' De hiszen elkaptunk. ' Obi-wan lassan odamegy a fejvadász mögé, és végigméri. Ekkor jön egy suhanó, rajta négy klónnal. Anakin, és Obi-wan odaadják Kreatert a klónoknak, majd visszamennek a suhanójukhoz, és visszaindulnak a jedi templomba.
 Kreater éppen a suhanóban van, amikor az egyik klón elmondja neki, hogy meg ne merjen szökni, különben baja lesz. Kreater elmosolyodik, majd feláll, és a klón fejét kicsavarja egy szempillantás alatt. A további három klón fegyvert akar rántani, ám a fejvadász lelövi egy pillanatra őket. Majd kidobja a négy hullát, és odaülve a kormány elé elindul a Szenátus fele.
                                                          Végjáték
 A Szenátusban éppen egy vita van. A kereskedelmi szövetség alá akarja íratni a Lojalista szövetséggel azt a nyilatkozatot, ami a tejhatalmukat tudja biztosítani a Belső gyűrűben. Padmé akar felszólalni ezellen, mivel tudja, hogy már éppen elegendő hatalmuk van nekik, ám félbeszakítja a vitát Krell. ' Uraim, és hölgyeim. Ez a vita nem akar semmit se jelenteni. A kereskedelmi szövetség csak hatalmat akar, és semmi mást. ' Erre Lod Dodd ( vagy ki ) összepréseli fogait, és ökölbe szorítja kezét. ' Viszont maugk békét akarnak. Így ezért az aláírás érvénytelennek van ítélve. Mit gondol, főkancellár? ' Palpatine csak néz, majd elkezdi: ' Személyem csak nézi, hogy mit művel, kedves szenátor! De.......... ' ekkor egy kicsit elhallgat, majd felkiált: ' Az aláírás érvénytelen! ' Ekkor a kereskedelmi szövetség szóvívője, Lod Dodd felkiált, majd szólni kivánna, ám ekkor hirtelen elsötétül a terem. Majd megszólal a vészjelző, és pirosan világít a terem, ahol vannak. Krell körbenéz, majd visszamegy a helyére, és kiindul. Palpatine ekkor elmosolyodik, és halkan mondja: ' Éppen ideje volt ........... Kreater. '
 Kreater éppen besompolyog a Szenátus főkapuján, amikor öt szenátusi testőr jelenik meg ott. Kreater előveszi fegyverét, majd megöli őket. Aztán előremegy, és megnézi, hogy tiszta -e a terep. Tiszta. Ekkor kettő kék sugárnyaláb suhan el a keze, majd a feje mellett. Hátranéz, és ekkor meglát két jedit, és vagy 15 klónt. Elkezd futni, közben megereszt néhány lövést az érkezőkre is. Anakin, és Obi-wan hárítja a lövést, majd utánamennek. Közben Obi-wan felhívja a bent tartózkodókat: ' Egy fejvadász van az épületben. Ismétlem, egy fejvadász van az épületben. Minden körzetet azonnal le kell zárni! ' Majd Anakinhoz fordul: ' El kell kapnunk. ' Anakin rábólint. ' Siessünk. Még nem lehet olyan messze. '
 Krell éppen kijön a szobájából, amikor odajön hozzá három szenátori testőr, és megmondják neki, hogy menjen vissza a hálókörletébe. Krell nem akar, és éppen elindulna, amikor az egyik testőr összeesik. Majd a másik is. Ekkor Kreater jelenik meg aki lelövi a 3. testőrt is, majd megragadja Krellt, és elvonszolja. Krell nem enged, és megüti Kreatert, majd kigáncsolja, és elkezd futni. Kreater megereszt néhány lövést a szenátor felé, majd utánafut. Közben megöl kté-három szenátusi testőrt. Krell eközben már majdnem kiér a tetőre. Amikor kiér, megnézi, hogy el -e tud venni egy suhanót, vagy robogót. Ám ekkor jön Kreater, és rátámad. Krell hárítja a fejvadász ütéseit, majd egyszercsak elesik a fejvadász. Krell megfogja a fejvadász fegyverét, és eltöri, majd eldobja. Megkérdezi, hogy ki bérelte fel őt. Kreater csak felnevet, és arcon rúgja a szenátort. Az erre hátraesik. Kreater épp elővenné a vibrokését, ám ekkor négy klón jelenik meg, és Anakin, na meg Obi. A fejvadász odadob egy gránátot, majd leugrik. Szerencséjére egy suhanóra esik rá, amin éppen egy alvilági rabló van. Elindulnak az alvilág fele.
 Néhány szenátor érkezik meg a tetőre. Ott van Yoda, Windu, Plo, Fisto, Obi-wan, Anakin, Padmé, Palpatine, Bail, Mon Montha. Yoda elmondja, hogy el kell kapni a fejvadászt. Ám nagy bajt érzékel, ami hamarosan be fog következni. Éppen itt, a Corusanton. Windu hozzáteszi, hogy a merénylő elfogásával fontos titkokat tudhatunk meg, mivel lehetséges, hogy az volt a megbízó, aki nemrég megbízta őt, és még néhány társát, hogy káoszt csináljanak itt, és a börtönben. Palpatine rábólint, és elmondja, hogy meg kell tudniuk. Ekkor Krell is megszólal: ' Köszönöm jedik! És azt akarom mondani, hogy a bqoouen mostantól már végérvényesen a köztársasághoz tartozik. ' Erre mindenki elmosolyodik, rábólint, majd lemennek. Csak Palpatine marad ott egyedül, aki gonoszan elmosolyodik: ' Ne féljen Krell. Csak most jön az igazi káosz. ' Azzal ő is elindul a tetőről a dolgozószobája felé.

___________________________________________________________

Íme. Remélem, hogy már nagyon vártátok. Siettem a végével, de remélem, hogy jó kis részt csináltam.

Szerintetek: -%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr894600125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása