2012. március 16. 20:54 - Bence1997

3. évad 2. rész: Újabb bosszú

A 3. évad 2. része az 1. évad 4. részének folytatása. Szóval előbb azt olvassátok el, majd csak eztet. De lehet fordítva is. Tessék, íme a rész:

Újra bosszú ( Revenge )

' A bosszú kettő esetben működik: vagy sikerül, vagy elbuksz. '

Merénylet. Ziro parancsára Cad Bane, a híres fejvadász merényletet tervezett Padmé Amidala szenátor ellen, aki éppen egy politikai ügyben Bail Organa szenátorral a Naboon tartózkodott. Bail szenátor kórházban is volt, miközben Padmé Amidala, és Hour'bee kiderítette az ügyet, majd végül kiűzték a fejvadászt, és segítőjét Naboo -ról. Az új király pedig egy gyűlést tervez. A jedik számítanak az ottani támadásra, ám Padmé elutasítja ajánlatukat, és testőrsége nélkül néz szembe a közeledő veszéllyel.

                                                 Káosz
 Padmé éppen kijön a szobájából, amikor Typho kaptiány jön feléje. Elmondja, hogy nagy badarság egyedül lennie. Padmé viszont tudja, hogy csak is így tudhatja meg, hogy ki tör életére: Ha gyanutlanul tovább pengeti életét. Typho nem akarja ezt elhinni, ám a szenátornő rábeszéli. Typho lassan kifújja a levegőt, és elmegy dolgára.
 

A nyugati teremnél gyűlekeznek az emberek. Ám az egyikük csuklyát visel, és körbenéz, majd beáll egy szűk helyre, és ott megvárja, míg a többi népség el nem megy. Amikor megbizonyosodik róla, leveszi csuklyáját: ő Cad Bane. Felhívja Todot, és megparancsolja neki, hogy igyekezzen. Az csak egy rövid ' máris ' sal felel. Bane még körülnéz, aztán kijön a tág helyre, és megvárja, míg egy jármű arrafelé nem megy. Amikor odaér, amire vár, beszáll, megköszörüli torkát, ráparancsol droidjára, hogy induljon, majd a hátsó részhez megy. ( ez egy kis luxushajó. Elől van a pilótafülke, és ottan lehet bejönni, majd balra fordulsz, és ott van egy ajtó. Azon belül van kettő ágy, külön-külön, majd még egy ajtó. Azon belül van ez a hátsó részleg, ami olyan raktárszerű. ) A hátsó résznél vár rá 6 db IG-88 -as droid és 5 db kommandósdroid. Az egyik IG -s azt mondja a fejvadásznak, hogy már várták, és várják a parancsot. Bane leül, és csak annyit mond a kalapját igazítva, hogy: ' Hamarosan elkezdődik a buli! '
 

A teremben már nagy a készülődés. Mindenki már nagyon izgatott. Éppen C-3po rak fel egy díszt, amikor melléje érkezik Padmé, és köszönti. A droid megrémül, és eldobja a díszt, amit Bail fog meg. C-3po megköszöni a segítséget, és távozik. Bail megcsóválja fejét, odamegy Padmé hoz, és megkérdezi, hogy jól van -e. A nő elindul a hosszú asztal fele, közben elmondja, hogy nincsen elég jól: ' Mivan, ha most támadnak rám. ' Bail megnyugtatja, őszerinte nem lesz semmi baj, mert mindenhol ügyes védelem van, hála a rendőröknek. Padmé megnyugodik, és leül a király mellé. A király megkérdezi a szenátornőtől, hogy biztos jól van -e, ám a nő csak rábiccent. Látszik rajta, hogy már túl akar esni ezen az ünnepségen éppségben. A király még körülnéz, majd feláll, és üdvözli az egybegyűlteket. Elmagyarázza, hogy miért gyűltek most éppen össze. Ezalatt a szellőzőben Bane kinéz. Sok az ember, így nagy mulatság lesz. Megmondja az egyik IG -nek, aki a kinti három őrt vette célba, hogy kezdőthet az akció. A droid bólint, majd int egyet társának. A másik droid elkezdi lőni az őröket. Mind a hármat le is lövi 3 lövésből. Majd a kettő IG -s betöri az ajtót. A bent lévők megijednek, és összevissza kezdenek el futkározni. Bane kiugrik a szelőzőből, és lő néhányat, ezzel elhallgatva a közönséget. Elmondja, hogy csak Amidala szenátor a célpontja. Padmé megdöbben, majd elkezd szaladni. Bane aktiválja a rakétáit, és felrepül, majd egy kötéllel körbetekeri Padmét, aki erre eldől. Typho kapitány ekkor érkezik meg embereivel. Lelövik az IG 88 -kat, majd fedezékbe vonulnak. Az emberek biztonságos helyre akarnak menni, ám hiába: Túl sok droid van.
 

Bail Hour'bee mellé lép, és felsegíti. Megmondja, hogy megvédi. Ekkor azonban Hour'bee találatot kap. A lány összeesik. Bail legugolva sóhajt egyet, majd kiürítést rendel el. Elindul a kijárat felé, eközben Bane jelenik meg előtte. Hátul Padmé. A fejvadász elmondja, hogy innen nincs kiút. Padmé azt kiáltja, hogy meneküljön. Bail ránéz, majd a fejvadászra, és követeli, hogy engedje el a szenátort, ám Bane felnevet, és elkezd tüzelni Bail -ra, aki éppen hogy eltud menni a lövések elől. Typho ekkor érkezik meg a fejvadász mögé, és kigáncsolja a fejvadászt. Bail e kis percet kihasználja, és elrohan a kijárat felé. Ott felszáll a Tantive 4 -re, majd becsukódik a rámpa ajtaja, és a hajó elszáll. Kiér az űrbe, és ottan hiperűrugrásra lép. Bane közben felügyeli a káosz végét. Bail, és az emberei elmenekültek, és még néhányan, de Padmé és a katonái el vannak fogva. Felhívja Zirot, és elmagyarázza neki ezt. A hutt ennek nagyon örül, és elmondja, hogy oda is indul azonnal. Bane rábólint, és amikor megszakad a kapcsolat a fejvadász elmosolyodik.
                                                 

                                            Együttműködés
 A Tantive 4 megérkezik az Alderaan felé. Bail biztosítja a pilótákat, hogy akiket keres, azok sima szervezetek, ám a legjobbak is egyben, hogy megmentsék Naboo fővárosát. Az egyik pilótának nem tetszik ez a dolog, ám azért mennek tovább. Végül beérnek a légkörbe. A pilóta kérdezi, hogy hová menjenek. Bail körülnéz, és mondja: ' Kövessék az egen látható foltot. ' A pilóták vállat vonnak, egymásra néznek, aztán teljes erővel előre. Hamar elérnek egy hegységet. Bail lát egy leszállót, azon le tudnak szállni. Le is szállnak. Bail izgul, és elindul. Hamar leér a rámpáról a hegység járdájára. Körül néz, szív egy friss levegőt, aztán kijönnek az emberei is. Az egyik megkérdezi a szenátortól, hogy tulajdonképpen kit is keresnek. Bail csak annyit mond: ' Az AETSZ -t. ' . Egy másik katona megkérdezi, hogy kik, mire Bail lefordítja nekik: ' Alderaan elleni terrorista szervezet ' Majd elindul valamerre. A katonák követik őt.
 

Kommandósdroidok jelennek meg Bane előtt, és az egyik kijelenti, hogy nem sikerült további túlélőt találniuk. Bane biccent egyet, és a droidok elindulnak máshová. Aztán a fejvadász bemegy egy ajtón, és odamondja a megkötözött Padme -nak, hogy ne próbálkozzon semmilyen trükkel, mert ha Ziro, és a többi szerzet ideér, akkor bizony neki kelleni fog a pénz. Padmé odamondja, hogy ezt még megkeserüli, ám Bane csak vállat von erre, és kimegy. Aztán bejön három kommandósdroid, és elfoglalják a helyüket. Padme -nak viszont van egy ötlete. A zsebéből elővesz egy hajcsatot, és azzal kinyitja a bilincsét, majd elindul az egyik droid felé. Amikor már eléri, a droid észreveszi őt, és felé fordítja fegyverét, ám Padme kapcsol, és egy ügyes mozdulattal leteríti a droidot, majd elveszi fegyverét. Fedezékbe vonul, miközben a maradék kettő kommandósdroid védelmi állást vesz fel, és bejön az ajtón plusz 3 db droid. Majd ők is fedezékbe akarnak vonulni, ám Padmé sorjában intézi el őket. Amikor az utolsóval is végez, kinyitja az ajtót, kinéz, majd lopakodva végigmegy a folyósón, megint körülnéz, aztán átszalad a kijárat felé. Ott azonban a ládák mögé bújik, mert a leszállópályán van egy hajó, amibe különféle dobozokat pakolnak most be a droidok. Ám amikor végeznek, és bemennek, becsukódik az ajtó, Padmé elkezd szaladni a hajó felé, végigmegy a rámpán, beül a pilótaszékbe, becsukódik a rámpa. Aztán felszáll a hajóval. Ekkor jönnek vissza a droidok. A főnökük odakiált: ' Lopják a hajót! ' Van a droidok közt három kommandósdroid is, akik rögtön elkezdik lőni a felszálló hajót, ám nem jutnak semmire, mivel egyik lövés sem érinti a hajót. A teherhajó pedig elkezd távolodni, az űrben pedig ugyanúgy hiperűrugrásra lép.
 

Bail, és a többiek elérik a barlang elejét. A szenátor elmondja nekik, hogy jól fel kell készülniük, ám ekkor három alderaani ugrik eléjük, és fegyvert fognak rájuk. A katonák felveszik a pozíciót, ám Bail leinti őket. Elmondja a lakosoknak, hogy ő itt a bolygó képviselőe, és beszélni kíván a vezetőjükkel. Az egyik alderaani elgondolkodik, majd leereszti fegyverét. A másk kettő is ugyanezt teszi, aztán bevezetik őket a barlangba.
 

Ziro hajója megérkezik Naboo felé, majd leszáll a kiköt6őben. Bane, és még 10 droid várja a huttot. Ziro kijön belőle, felnevet, szív egyet. Bane elmagyarázza neki, miközben a palota felé mennek, hogy minden a terv szerint megy. Ekkor eléjük jön egy droid, és elmondja a rossz hírt: Padmé Amidala megszökött. Bane dühös lesz, de még hogy Ziro? Szitkozódik, majd parancsba adja, hogy kerítsék elő. A droid viszont azt mondja, hogy egy hajóval elhagyta a bolygót. Bane elmondja, hogy van egy terve. Majd ránéz a foglyul ejtett szenátorokra, és Ziro -val együtt elmosolyodnak. Ziro még el is neveti magát.
 

Bail leül egy asztal szélénél, szembe vele pedig egy kalóz ül. A szenátor üdvözli, majd elébe raknak egy kelyhet, tele itallal. A kalóz az árnyékból kifele húzza fejét, és mormogja: ' Térjen a tárgyra, szenátor. ' Ezt mind unottan mondja. Bail kortyol egyet az italból, majd leteszi, és szóhoz jutva elmondja mondani akaróját: ' Azért jöttem ide, hogy felkérjen önt, mint az Alderaan elleni terrorista szervezet főnökét egy akcióra. ' A kalóz összekulcsolja kezeit maga előtt az asztalon, és kérdően visszakérdez: ' Miféle okból? ' Bail csak annyit mond, hogy egy bajtársának akarja visszaadni azt a lehetőséget, hogy tárgyaljon az új királlyal az újfenti csatlakozásról a köztársaság felé. A kalóz vállat von, töltenek neki is italt, és amíg töltenek neki, addig elmondja: ' Talán segíteni néke neki, de nem mi fogunk segíteni, hanem ön fogja megoldani ezt. Mi csak egy terrorista csoport vagyunk, békésen élünk Alderaan hegyeikben. Mégis maga itten úgy beszél velünk, mint ha maga felsőbbrendű lenne, mint ............ mi. ' Bail megint kortyol egyet, aztán feláll, és úgy mondja véleméynét: ' Figyeljen. Nem mi tehetünk arról, hogy maguk itt élnek. Jöhetnek vissza a városokba, alpíthatnak, tőlem mindegy, csak kérem segítsenek. Bármi is legyen az ára. ' A kalóz elkezd kuncogni, iszik egy picit poharából. Bail mindvégig őt nézi, és látn szemében a tüzes reményt. Ezt a kalóz kiszúrja, majd feláll, és köhint egyet. Ekkor kettő alderaani katona jön be. ' Mit jelentsen ez? ' kérdezi Bail, mire a kalóz bevallja: ' Segítünk magának. De cserébe békén fog minket hagyni. ' Bail kiüríti az italát, és azt mondja: ' Nyugodjon meg. Nem fogja magukat ezentúl senki sem zavarni. ' A kalóz rábólint, és elindul a szenátorral kifelé, hátuk mögött a kettő katonával.
                                           

                                                Végjáték
 Padmé hajója megérkezik Alderaan fölé, majd leszáll a hegyek közt, ahol Bail hajója van. Kijön belőle. Szétnéz, ám nem lát senkit. Ekkor megjön a szenátor, a kalóz, és a katonák. Padmé megkérdezi Bail t-ől, hogy ők kik. Bail elnézést kér, és elmondja: ' Padmé. Bemutatom az AETSZ -t. ' Padmé mégegyszer megkérdezi, hogy kicsodákat. ' Az alderaan elleni terrorista szevezetet látod magad előtt. ' Padmé ekkor rábólint, és elmondja, hogy vissza kell szerezniük a Naboot, és el kell kapniuk a fejvadászt. Bail is ezt mondja, és megkérdezi a kalózt, hogy benne vannak -e. Az rábólint, és beszállnak Bail hajójába. Bail megkérdezi a szenátornőt, hogy hogyan sikerült elmenekülnie, mire Padmé bevallja, hogy tud egyet s mást. Bail elmosolyodik, és beszáll a hajójába. Padmé a sajátjába, és így a két hajó elindul Naboo felé.
 

A két hajó eléri Naboo légkörét, majd bemennek. A kalóz, és a többiek a hangárban készülődnek, hogy majd egy meglepett támadással indítsanak. A Tantive 4, és a másik hajó landol az egyik leszállópályán, és a droidok körbeveszik a Tantive 4 -t, illetve a másikat is. Padmé előveszi fegyverét, egy doboz mögé megy, és várja a jelt. Kinyítódik eközben a Tantive hangárja, és a droidok közül páran bemennek ellenőrizni. Az egyik droid túl közel megy az egyik ládához, és az egyik alderaani fejbelövi. A maradék 7 db droid felfigyel erre, és harci állásba készül, ám ekkor hátulról éri őket támadás. Kettő droidot fejbelőnek, egyet mellkasba, majd szintén fejre. A kalóz utasítja embereit a gyors támadásra. Azok rábólintanak, és rátámadnak a megmaradt 4 droidra. Azok védekeznek, ám utoléri őket a halál lövése.
 

Padmé ott guggol a ládák közt, várva a jelt. Bail ekkor megszólal a komlinken, és azt mondja, hogy megkezdődött. Padmé kinéz, majd int egyet. Ekkor öt darab alderrani katona búj elő a ládák mögül, és másznak kifele, közben lövik szét a kint lévő droidokat. Padmé is kisompolyodik, és a ládák közé bújik. Szerencséje van, hogy nem vették észre a most nyitódó ajtó mögül érkező droidok. A droidok között van három kommandós is, és kettő IG -88 -as is. A katonák védekeznek, majd előretörnek. Bail, és a kalóz eközben lopakodva megkerülik az ellenséget, és jelt adva Padmé nak, és a mellette levő kettő katonának, besurrannak a bejárati ajtón, miközben kint folyik a tűzharc.
 

Kettő droid megy el a képernyő mögött. Bane éppen Ziro -val beszélget a lakossággal kapcsolatban, amikor keresi őt valaki. Bane felveszi. Egy droid jelenik meg előtte. A droid elmondja, hogy megtámadták őket. Bane összeszorítja fogait, majd azt mondja, hogy állítsák meg őket. A droid rábólint, és megszakítja a kapcsolatot. A fejvadász odafordul a hutt -hoz, és elmondja, hogy van egy kis problémájuk. Ziro mérges, hogy még nem tudták elkapni a szenátornőt, és a segítőit. Ekkor robban az ajtó, és bejön rajta Bail, Padmé, a kalóz, és a kettő katona. Padmé azt mondja Ziro -nak, hogy el van fogva. Ziro felnevet. Ekkor betöri az ablakot kettő IG-88, és az egyik szobából bejön 5 db kommandósdroid. Ziro elmagyarázza, hogy most ő van fölényben. Bail azt válaszolja, hogy ez nem biztos. Bane ekkor előveszi a fegyverét, és elkezd lőni Bail -re, Padmé -ra, és a kalózra. Az egyik katona meg is hal, a másik viszont fedezékbe vonul, és ottan lövi a fejvadászt, aki kitér a lövések elől. A kalóznak eközben van egy briliáns ötlete. Előretör, majd megfogva Bane -t, átmennek a másik szobába, és ottan verekednek, miközben Padmé, és Bail, na és az egy katona lefegyverezi Zirot. A droidok elpusztultak.
 

A kalóz kitér a fejvadász csapásai elől, beadna egy jobb horgot, ám Bane reagál erre, és elgáncsolja. Aztán előveszi fegyverét. Éppen lőne, ám ekkor Bail tör rájuk. Félrelöki Banet, és rászegezi a fegyverét. Bane felnevet, elmondja, hogy nem kapják el. Padmé is bejön ( miközben látjuk hátul, hogy megjönnek az alderaani katonák, és elvezetik Zirot ), és elmondja, hogy sakkban tartják. Bane megrázza lassan a fejét, majd eldob egy gránátot. A gránát felrobban, és füst lesz mindenhol. Bail, és Padmé, meg a kalóz elkezdenek köhögni, miközben keresik a fejvadászt. Ám Bane kiugrik az ablakon, éppen egy siklóba, és elhajt vele.
 

Zirot éppen a hajóba kísérik, amivel majd Corusantra viszik. A naboo új királya odasétál Padmé -hoz, és elmondja, hogy mindent megtesznek, hogy előkerítsék a fejvadászt. Padmé megrázza a fejét: ' Hagyják békén. Úgyis már messze lehet. ' Bail ekkor ér hozzájuk, és elmondja a jó hírt. A köztársaság újra üdvözölheti a Naboot. Padmé ennek nagyon örül, és a király is. Odajön hozzájuk még a kalóz. ( adok neki már egy nevet, legyen mondjuk Iblys. ) Szóval Iblys odamegy hozzájuk, és megköszöni, hogy itt harcolhatott. Padmé is megköszöni, hogy segített nekik. Iblys csak ennyit mond: ' Ez csak természetes. ' Majd Bail -hez fordul. ' Megígéri, hogy többé nem fog zaklatni minket senki? Ez az ígérete. Befogja tartani? ' Bail rábólint. ' Igen, betartom. A szövetségük mostantól újra rejtett marad. ' Iblys ezt örömmel hallja, és elindul a hajója felé, ahol már a többiek várják őt. Bail odamegy az egyik börtönőrhöz, és elmagyarázza neki, hogy épségben kell Corusantra vinniük, ahol majd a Jedi tanács kihallgatassa a huttot, és az információszerzés után fogják csak börtön mögé dugni. A börtönőr rábólint, és elindul a rámpa felé. Bail visszamegy a barátaihoz, hogy megbeszéljék közös tennivalójukat.
 

A börtönőr eléri a cellát. Kinyitja Ziro ajtaját. Ziro értetlenkedve jön ki a cellájából. Megkérdezi, hogy most mi van. Őt nem fizette le ilyesmiért. Azt se tudja, hogy kicsoda ő. A börtönőr elmosolyodik, leveszi a maszkját, és megtudjuk, hogy ő ki: Cad Bane. Ziro elneveti magát, majd megkérdezi, hogy hogyan tovább. Bane annyit mond erre, hogy ezen a hajón az ő szolgái vannak. Ezek a szolgák olyan fejvadászszolgák. Ziro ezt nagyon jónak képzeli. Bane is. Elérik a hidat. Ott három pilóta van. Ziro megkérdezi, hogy hova mennek most. Bane elmondja: ' Az úticélunk: Nal Shada. '
És a hajó hiperűrugrásra lép, majd eltűnik előttünk.

________________________________________________________________
 

Értékeljetek
 

Szerintetek: -%

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr74321033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zilllosarkany 2012.04.21. 14:51:23

jó kis rész :P 93%

amúgy nem tudom, hogy te szoktál e SW könyveket olvasni, de ha nem, akkor látogass el ide (koztarsasag.gportal.hu/gindex.php?pg=35022220)
kötelességemnek érzem terjeszteni az EU zseniális regényeit :D

Bence1997 2012.04.21. 16:54:01

@zilllosarkany: köszi bejegyezlek. Am szoktam, gépen is, meg sokszor a sátramban ha éppen nyári idő van, akkor ott olvasok.
süti beállítások módosítása