2012. január 20. 19:32 - Bence1997

2. évad 19. rész: A hold árnyékában

Íme a 19. rész. Ezenkívül van a 20. rész, ami a jabiimi hexológiának a lezárása. Aztán jön egy kicsi szünet, mivel duplapremierrel jön a 21-22. rész. Addig is itt a 19. rész:

A hold árnyékában

' Ne veszítsd el oly hamar az eszed, mert az nagy bajjal jár '

Lerombolt fal. A köztársaság sikeresen előrenyomult, és megfékezett egy támadást, majd letaszítottak egy falat. Ám amíg elindulnak a jedik a következő terep felé, addig egy katonahajcsár veszi fel a kesztyűt a megjelenő köztársaságiak ellen. A jedik eközben gyanutlanl elindulnak, ám később belebotlanak a hajcsár csapdájába.

   Foglalás
 

A köztársaság megérkezik a központ elé. A droidok jól védik a létesítményt, ám a klónok előrenyomulnak. Fedezékük néhány árok, na és persze szikla. Az egyik sziklánál Obi-wan, és Cody van. Cody elmondja, ( miközben kék, és piros lövések mennek el felettük, és néha oldalt is ) hogy eddig jól megvannak. Obi rábólint, majd elkiáltja magát az ostromra. A klónok mind rábólintanak, és elkezdik támadni a központot. A droidok néhány klónt lelőnek, ám még így is a klónoké a győzelem az egyik ponton. Eközben a kapu mellett Mundi védekezik. Néhány droid, és néhány RM-D1 -es droid védi a kaput. Kettő lövege van csak Mundinak. Ám ekkor több mint 100 repülő droid jelenik meg a kapu egyik sarkán, és elkezdenek lefele jönni, eközben lövik a klónokat. ( a repülő droidok utoljára az 1. évad -ban szerepeltek ) Egy-egy kln meghal. Végül is, de betudják keríteni az ellenséget.
 A bázis közepén az egyik helyiségből a hajcsár épp nézi a köztársaság adatait, ám meglepi valami. Jelenti is Dooku grófnak. A jelentésben az áll, hogy a támadást négy jedi vezeti majd, ám csak kettő jedi kezdte meg a támadást. Dooku ezen elgondolkodik, majd megmondja, hogy legyen óvatos. Majd kilép. A hajcsár bólint, majd egyszercsak kapja a hírt, hogy a klónok betörtek a közponba, és néhány jedi is velük van. A hajcsár megijed, ám ekkor felrobban az ajtó, és bejön rajta a négy jedi. Obi-wan kijelenti, hogy veszített, majd bejön az ajtón kettő klón billinccsel a kezükben. A hajcsár erre előveszi a fegyverét, és megereszt egy-egy lövést a jedikre. Anakin hárítja a lövéseket, majd átugorja az asztalt, és eléri a hajcsárt. A hajcsár azért kitér néhány csapás elől, majd lőne egyet, ám Ahsoka kiüti a kezéből a fegyvert. A hajcsár látja hogy vert helyzetben van, ám ellöki Ahsokát. Aztán a klónok próblkoznak, ám azok is így járnak.  A hajcsár kivéd egy csapást, majd megnyom egy gombot. Obi-wan megjegyzi, hogy ez akkor a búcsú perce. A hajcsár felnevet, majd elmondja, hogy a jedik nem menekülnek ki innen, de ő igen. Ekkor Anakin az erővel kilöki a hajcsárt, aki erre meghal. Ahsoka meglepődik ezen, de még a másik két jedi is. Anakin kifújja magát, majd mérgesen kimegy a teremből. Ahsoka a törött ablakon lenéz, majd felszisszen. Obi-wan nem érti, hogy mi a baja Anakinnak. Mundi viszont megjegyzi: Jobb lesz, ha távolmaradunk az ifjú Skywalkertől!
  

Gonoszság előítélete
 

Dooku az egyik teremben van, és a mesterével beszélget. Sidius zavart érez az erőben. Dooku is, de ő erősebbet. A mestere rögtön azt mondja, hogy valahogyan meg kell állítani Skywalkert. Dooku azért megkérdezi mesterét, hogy akkor Skywalker átállásával mi lesz. Sidius csak annyit mond: ' Egy kicsit elcsavarom a szálakat. De csak egy nagyon kicsi ideig. ' Dooku ennek nem nagyon örül, de azért rábólint. ' Ahogy kivánod, nagyúr. '
 A központnál Obi-wan, és Mundi beszélgetnek. Esteledik már. Obi-wan azt mondja, hogy egy kis támadást kéne intézniük az egyik katonai támaszpont ellen, és így nyert esélyük lehet. Mundi viszont nem így gondolkodik. Ő elmondja, hogyha netalántán sikerülne a katonai támaszpontokat lebombázni, akkor talán... Ekkor abbahagyja a beszédet, mert Anakin, és Ahsoka jelenik meg. Obi-wan megkérdezi tőlük, hogy hogy ment a lehűtés. ( he-he ) Ahsoka mondaná, hogy jól, ám Anakin közbevág: ' Legközelebb egyedül akciózok. ' Mundi meglepődik ezen a válaszon, de nem ezen van a figyelme most, hanem a térképen. Anakin megnézi a térképet, és támad egy ötlete. Elindul visszafele. Ahsoka utánamegy. Amikor becsukódik az ajtó, Obi-wan megkérdezi Mundit, hogy nem kéne -e szólni a jedi tanácsnak. Mundi megrázza a fejét. Azt mondja, hogy ezt a csatát Skywalkernek kell megnyernie. Obi-wan bólint, és aggódva nézi a becsukott ajtót.
 Este van. Anakin, és Ahsoka megy az 501 -kel a kapu felé. Rex megkérdezi a tábornokot, hogy mi a terve. Anakin csak annyit mond, hogy megleckézteti a jabiimiakat, na és a szepiket. Rex bólint, majd odamegy Ötöshöz. Elmonda a hírt, mire Ötös elképed. ' Hisz ez öngyilkosság uram! ' Jelenti ki. Anakin megáll, és hátrafordul. ' Akkor is sietnünk kell. ' Majd előremegy, és átlépi a kaput. Ahsoka aggódva néz mesterére, ám az csak megy. Rex nek nem tetszik ez a dolog, ám nem tud mást tenni, követi a parancsnokot.
  

Támadás, majd ....
 

A klónok menetelnek a pusztában. Anakin elől, Ahsoka, és Rex pedig beszélgetnek. Rex -nek nem tetszik ez az ötlet, miszerint titokban szétzuzzák az ellenség katonai központjait. Ahsoka -nak sem tetszik, ám a mestere most valamiképpen másként látja ezt a helyzetet. Rex -nek még akkor sem tetszik. Szerinte Skywalker a halálba küldi őket. Ekkor azonban megállnak. Anakin hátraszól, és azt mondja: Nexuk. Valóban. Feléjük kettő eszeveszett nexu közelít. Rex és az 501 -sek védekező pozicíóba állnak. Ahsoka is kinyitja fénykardját, ám ekkor Anakin szaltózik egyet, és elindul szaladva az egyik nexu felé. A nexu ezt észre is veszi, majd kitér Anakin támadása elől. Ám Anakin számolt ezzel, és elkezdi a másik állatot fojtogatni. Ahsoka rákiált mesterére, ám ő nem hallgat rá. Végül megfojtja az egyik nexut. Ám eközben a másik támadásba lendül, és Rex -ket veszi célpontba. Ahsoka ráugrik a nexura, és belevág egyet. A nexu felüvölt, és letaszítja Ahsokát a válláról. Majd elkezd a klónok felé menni. A klónok elkezdik lőni az állatot, ami végül elesik, és meghal. Rex elemezni akarja az állatot, hogy még él -e, ám Anakin rákiált, hogy indulnak tovább. Rex végül felsóhajt, és megparancsolja osztagának a továbbindulást. Ahsoka utoljára indul el, és közben értetlenül néz mesterére.
 Az 501 -sek megállnak, és pihennek. Anakin elektrotávcsővel figyeli a hegyről a lenti hatalmas fő katonai támaszpontot. Odamegy hozzá Ahsoka. Megkérdezi mesterétől, hogy mit csináljanak. Anakin elgondolkodik, majd dönt: Elmondja, hogy ő ( Ahsoka ) és a klónok itt maradnak. Addig saját maga lemegy, és elpusztítja a támaszpontot. Ahsoka elképed, és meghökkenve kérdezi: ' Mi? ' Anakin megismétli, majd elindul egy robogó felé. Ahsoka azt mondja, hogy ez szinte lehetetlen. Meg is ölhetik. Ám Anakin nem hallgat rá, és elindul le a hegyről. Ahsoka lebillenti fejét. Majd elindul Rex felé, aki Obi-wan -nal, és Mundi -val beszélget. Elmondja, hogy Skywalker elindult onnan, és most a fő katonai támaszpontot vette kezelésbe. Ahsoka ekkor jelenik meg. Obi kérdi tőle, hogy hol van Anakin, mire a togruta lány annyit mond: ' Elment. Próbáltam lebeszélni, de hajthatatlan volt. ' Mundi ezen elgondolkodik, majd elmondja, hogy odamennek. Ahsoka bólint. Rex elmondja, hogy várja a jedik érkezését. Majd kikapcsolja. Ahsoka -nak ekkor egy jó terv jön az eszébe. Megparancsolja Rex -nek, hogy készítse a csapatot, mert a mestere után indulnak. Rex vigyázba áll, és elindul.
 Anakin már majdnem eléri a kaput, amikor a droidok észreveszik őt, és elkezdenek rá tüzelni. Anakin ügyes, és kikerüli a lövéseket, majd aktiválja a fényszablyáját, és lekaszabolja a droidokat. Majd lejön a robogóról, és elindul a kapu felé. A kapu előtt eközben három kommandósdroid, három repülő droid, és egy RM-D1 -s droid van. Anakin mindet egy erőrobbantással megsemmisít. Aztán eléri a kaput. A fénykardját belemélyeszti, és egy kört ír le vele. Eközben a másik oldalon droidok sokasága gyűlik össze, hogy majd feltartsák Anakint, ám amikor ő bejön, mindet félresöpri, majd elindul az irányítószobába. Útközben néhány droid jön csak az útjába, akiket az erővel ellök, vagy megsemmisít. Végül eléri az irányítószobát, és betör rajta. Az irányítószobában néhány magnaguard van, és egy újabb hajcsár, ám annak egy vibrokése van. Utasítja a magnaguardokat a támadásra. Azok elkezdik a támadást. Összesen 6 -n vannak. Anakin rögtön megsemmisít hármat, ám az egyik megsebesíti. Anakin erre felugrik, és ellök egy droidot. A másik rátámad, ám Anakin hárítja a csapást.
 Ahsoka, és Rex, meg a többiek elérik a kaput, és bemennek. Ám rögtön fedezékbe kell vonulniuk, mert sok droid van ott. Ahsoka hárítja a lövéseket, közben lekaszabol egy-egy droidot. Ám amikor már majdnem átjutottak a droidokon, három db droideka jelenik meg előttük. Elkezdik lőni őket. Ahsoka egy kicsit visszavonul, ám védekezik. Rex eközben lelő kettő droidot.
 Anakin végül elintézi az összes magnaguardot. Rátámad a hajcsárra, aki elugrik onnan, és megereszt néhány lövést a fegyverével. Anakin kivédi őket, majd egy újabb csapást akar végezni a hajcsárra, ám az előbb gondolta át a helyzetet, és Anakinra támad a vibrokéssel. Anakin kitér a támadás elől, majd elkezdi fojtogatni a hajcsárt. Ám az megsebzi Anakint a vállánál. Majd benyomja az önmegsemmisítő gombot. Visszaszámolás jön létre: 1 perc. Anakin elkezdi újra fojtogatni a hajcsárt, ám az megint támad. Anakin kitér, aztán egy támadást intéz. A hajcsárt végül sikerül megölnie úgy, hogy átszúrja a testét. Morogva így szól a még halló hajcsárhoz: ' Most ki a felsőbbrendű. ' Aztán lássuk, hogy a hajcsár meghal. Anakin pedig ránéz a visszaszámlálóra. 25 másodperc.
 Ahsoka, és a többiek észrevették a riasztót, és kijönnek a kapuból. Elmennek a támaszpont területéről, és nézik, ahogy hirtelen felrobban a támaszpont. Ám amikor robban, az irányítóteremből kitör Anakin, és egy ugrással leérkezik Ahsoka, és a többiek elé pár méterre. A támaszpont pedig megsemmisül. Anakin feláll, majd összeesik. Ahsoka megfogja őt, és keltegeti. Rex elmondja, hogy várják meg Kenobi kat, majd ők tudni fogják a teendőt. Ahsoka bólint, és ránéz a mesterére.
 Obi -k megérkeznek, majd látjuk, hogy Anakint hordágyon viszik be az egyik gunship -be. Anakin megkérdezi: ' Mi történik velem? ' Mundi megszólal: ' Valami rossz hatása alatt voltál Skywalker. De reméljük, hogy az a rossz elment innen. ' Anakin rábólint, majd látjuk, hogy Anakint elviszik. Rex eközben odamegy a két jedihez, és vigyázba áll. Elmondja, hogy a támaszpont megsemmmisült. Így a főváros bevétele, na és elfoglalása jön már csak. Obi-wan egy kicsit furcsálja, hogy a jabiimi lakosokat eddig nem is látták. Mundi is furcsálja, ám mondja, hogy jobb is, mert akkor könnyenn győzelmet aratni. Mindenki bólint. Megjön Ahsoka. Obi-wan elmondja, hogy rendesen viselkedett, de legközelebb menjen majd Anakinnal. Ahsoka rábólint, és mindannyian ( Obi-wan, Mundi, Ahsoka, és Rex ) elindulnak valamerre.

 

Tetszett? Akkor értékeld.

Szerintetek:-%

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr323602259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása