2011. december 03. 19:47 - Bence1997

2. évad 12. rész: Áruló sith

Végre meghoztam, amire mindenki várt. Íme, amiben felmerülhet nektek egy kicsit múltbeli titok is, amit feltehettek majd nekem:

 

                         ÁRULÓ SITH

 

          A tettek nagy embereket is hozhatnak, csak akarni kell, ám a gonoszságot tudva lehet csak megszerezni ’

 

Harcok a galaxis peremein. A szeparatista erők nyomulnak az ismeretlen régiókba, különösen a chiss birodalom felé. A köztársaság e tett eredménye képen támadást indított a Csilla nevezetű chiss katonai bolygón, ahol vereséget szenvedtek. És most Darth Sidius készül eszel ki egy olyan tervet, ami megváltoztatja a háború, de legfőképp a sithek életét…

 

          Beszélgetés

 Dooku épp átnéz egy olvasmányt a terjeszkedési régiókban lévő csatákról. Ám ekkor mestere hologramképe jelenik meg előtte. Dooku ezt észreveszi, és meghajol mestere előtt. Megkérdezi, hogy miért hívta őt ilyen későn. Sidius erre azt válaszolja, hogy sokat töprenget Ventress –ről, majd megkérdezi, hogy most éppen hol van a tanítványa. Dooku azt feleli erre, hogy egy tesztet hajt végre. Hamarosan ideér. Sidius bólint, majd kimondja, hogy meg kell ölni Ventresst. Dooku erre elképed, hiszen ő a legjobb tanítványa eddig. Sidius csöndre inti, majd azt mondja, hogy igaz, hogy a legjobb tanítványa, csak hogy túlságosan is dühös Dooku erre azt mondja, hogy egy sithnek ilyennek kell lennie. Sidius erre rábólint, de neki nem tetszik, ahogyan Ventress viselkedik. Így meg kell tőle szabadulni. Dooku meghajol mestere előtt, és kimondja, hogy úgy lesz, ahogyan azt a mestere óhajtja. Majd kilép.

 

           Első támadás

 Egy hajó érkezik meg a Serenno egyik palotájához, vagyis Dooku palotájához. Kiszáll belőle Ventress, és hat magnaguard, na meg tíz kommandósdroid. Bemennek Dookuhoz.  A gróf eközben ül a székén, és kifele bámul. Nézi a tájat. Ekkor megjelenik Ventress.  Dooku ekkor feláll, és odamegy tanítványához. Megkérdezi tőle, hogy végzett –e a feladatával. A tanítvány erre bólint. Dooku elismerően néz rá, majd elindul vissza az asztalához. Leül, majd titokban bekapcsol egy jelzést. A kint álló magnaguardok, és kommandósdroidok veszik az adást, és bejönnek. Körbeállják Ventresst. Dooku tanítványa megkérdezi mesterét, hogy mi ez az egész. Dooku megfordul a székével, majd feláll, és elmondja, hogy Sidius nagyúr elmondta neki, hogy milyen erős a tanítványa, és hogy meg kell Ventress –től szabadulni. Erre Ventress szemei összeszűkülnek, majd összegyűjti haragját. Ekkor Dooku parancsot ad a magnaguardoknak, és a kommandósoknak, hogy tüzelhetnek, illetve támadhatnak. Ventress ekkor előveszi a fénykardját, és aktiválja, majd nekitámad egy magnaguardnak, aki ettől a rohamtól megsemmisül. Aztán jöhet a többi. Dooku eközben nézi, hogy mit csinál régi tanítványa. Majd amikor már látja, hogy alig van már droid, elkezdi fojtogatni Ventresst. Ventress könyörög régi mesterének, hogy ne ölje meg, ám Dooku hajthatatlan, és megáramozza Ventresst, aki erre felüvölt, és kiordítja dühét. Erre a droidok elrepülnek, és Dooku is hátraesik. Persze visszatudja hozni az egyensúlyát, de mire észhez térne, addigra régi tanítványa helyét nem látja. Kifut  a kifutóra a droidokkal, és látja, hogy azzal a hajóval hagyja el a bolygót Ventress, amivel jött. Dooku erre mérges lesz, de lecsillapítja dühét, majd szétoszlatja a droidokat. Aztán beül a csillagszlúpjába, és elindul Ventress nyomába.

 

          Újabb beszélgetés

 Dooku beszélget Sidiussal. Elmondja, hogy majdnem megölte, ám sajnos elmenekült, így most a nyomában jár. Sidius ennek nem örül, és megkérdezi a gróftól, hogy most hova tart. Dooku erre azt feleli, hogy elmegy a Dathomir –ra, hogy megnézze, nem-e ott van Ventress, és ha nem, akkor Talzin anya segítségével megkeresi régi elbukott tanítványát. Sidius ennek örül, majd elmondja, hogy vára a további fejleményeket.

 Ventress hajója megérkezik az Iridonia fölé. Ventress már kivan fáradva, így legalább meg tud nyugodni néhány percig, majd talál egy helyet, és leszáll a gépével. Kijön, és elindul egy templom felé.

 

        A Dathomiron

 Dooku csillagszlúpja megérkezik a Dathomi –ra. Leszáll Talzin anya, és a boszorkányok előtt. Majd kijön belőle a gróf. Üdvözli a boszikat, és a vezetőjüket. Talzin tudakolni akarja, hogy mért jött ide ilyen körülmények között. Hiszen már majdhogynem egy éve, hogy tart a háború. Dooku ennek csak annyit mond, hogy ha minél előbb megtalálná régi tanítványát, akkor előbb is véget ér majd a háború vonala. Talzin érdekesnek hallja e szavakat, és elmondja, hogy segít a grófnak, majd távozzon a gróf Dathomir –ról. Dooku meghajol, majd bemennek a templomba.

 Ventress már majdnem eléri a templom bejáratát, amikor négy köpenyes ember ugrik le a tetejéről, és körbeállják a tanítványt. Majd megjelenik egy zabrak, és megkérdezi Ventresst, hogy miért jött a bolygóra. Ventress csak annyit mond, hogy azért jött ide, mert segítséget akar kérni egy varázslótól. A zabrak megkérdi, hogy milyen ügyben, mire Ventress csak azt mondja, hogy személyes ügy.

Talzin anya elmerengve nézi a kristálygömbjét. Kutatja Ventresst. Pár pillanat múlva meg is találja. Az Iridona bolygón van. Dooku ezt örömmel hallja, majd elakarna indulni, ám Talzin azt mondja a grófnak, hogy vigyázzon, mert baljóslatú csapdát érez azon a bolygón. Dooku bólint, majd elindul.

 

          Segélykérés

 Egy lebegő jármű érkezik meg egy palota elé. Majd a járműből kiszáll Ventress, és néhány zabrak, na meg a vezetőjük. Bementek. Hamar elérték a varázsló termét. Bementek a terembe. Ottan a zabrak vezető előrefut, majd felmegy a lépcsőn, és elújságolja a hírt: ’ Uram, hoztam valakit, aki a segítségedet akarja kérni. ’ A varázsló erre megfordul a székével. Piros köpenyt viselt, és olyan szemmel nézte Ventresst, mintha már látta volna már őt egyszer, vagy kétszer. Megszólalt mély hangján: ’ Örülök, hogy megjöttél, drága leányom. Tudtam, hogy egyszer eljössz. Éreztem. ’ Ventress erre meghökken. Megkérdezi a varázslótól, hogy segít-e neki egy fontos feladatban. A varázsló feláll, majd bólint: ’ Örömmel. Ám lenne egy feltétel. ’ Azzal lejön a lépcsőről, és odamegy Ventress –hez. Elmondja, hogy ha segít neki, akkor cserébe neki kell majd dolgoznia örökkön örökké. Ventress erre nemet mond, hiszen csak egy kis dolgot kérne tőle. A varázsló erre szól a zabrak vezetőnek: ’ Gurran! ’ A vezető letérdel. A varázsló tovább mondja: ’ Értesd meg ezzel a lánnyal, hogy nekem kell dolgoznia. ’ Gurran erre odalép Ventress elé, miközben a varázsló visszaül a helyére. Ventress erre kinyitja fénykardját. Gurran elkezd nevetni, majd a kezével megérinti a fénykardot, mire a fénykard elromlik. Ventress erre dühös lesz, és megakarja folytani Gurran –t, ám Gurran egy kardot vesz elő, ami fénylik, és piros, majd a kardal rácsap Ventress –re. Ventress erre elájul. A varázsló tapsol, majd mondja, miközben visszafordul az ablak felé, hogy készüljenek fel a gróf fogadására is. Gurran bólint, majd látjuk, hogy kivonszolják Ventresst.

 

           Megérkezés, és halál

 Dooku gróf megérkezik az Iridonia –ra. Leszáll a varázsló palotája előtt. Kijön belőle, majd bemegy a varázslóhoz. Megérkezik a teremhez. A varázsló az ablakot figyeli eközben, de amikor Dooku bejön, megfordul, és üdvözli a grófot. Dooku megkérdezi, hogy ki ő, mire a varázsló elmondja, hogy egy olyan sith, aki elárulta régen nemcsak a jediket, hanem a sith –ket is, és egyeduralomra tört ezen a bolygón már évekkel ezelőtt. Dooku erre aktiválja a kardját, és megkérdezi, hogy hol van a régi tanítványa. A varázsló ekkor elkezd nevetni, majd azt mondja, hogy nem tud semmilyen tanítványról. Ekkor bejön az ajtón néhány zabrak, és Gurran. Dooku ekkor elkezd hátrálni, és benéz egy helyiségbe, ám ottan csak egy halott t’wilek férfit lát, és egy t’wilek nőt, aki szintén halott. A varázsló ekkor lejön a lépcsőkről, és azt mondja, hogy ostobaság volt idejönni egy grófnak, mégha egy sith nagyúr is, majd megparancsolja Gurran –nak, és a zabrakoknak, hogy támadhatnak. Ekkor Gurran, és a zabrakok letámadják a grófot, aki nem tud mit tenni, csak védekezni. Egy-egy zabrakot azért még megöl, ám Gurran, és a mellette álló egyik zabrak túl erős, mégha nem is sithek. A varázsló nevetni kezd, és leül a székébe, majd onnan nézi a küzdelmet. Dooku kivéd egy csapást, majd rátámad Gurran –ra, aki szépen hárítja a csapást, majd ellentámadásba lendül. A varázsló még mindig nézi a csatát. Gurran szépen támad, majd egyszercsak hátraesik. Dooku ezt a pillanatot várta, majd elkezdi megfojtani a zabrak harcosokat. Végül sikerül is, és csak Gurran marad. Gurran feláll, és aktiválja piros kardját, majd rátámad Dooku –ra, aki szépen hárít, és majdnem eltalálja Gurrant. A varázsló ekkor megállítja a küzdelmet. Gurran ekkor elrakja a kardját, és a varázsló mellé megy. A varázsló mosolyog, és tapsol. Lejön, majd megmutatja az utat, hogy merre talála rég elveszett tanítványát. Dooku megköszöni neki, majd elindul. Gurran mérges, és megkérdezi, hogy miért csinálta ezt, mire a varázsló csak annyit mond, hogy a gróf megöli a tanítványt, és elmegy.

 Dooku beérkezik egy terembe, ahol sötét van. Ám hátulról hirtelen a régi tanítványa rátámad. Dooku kivédi a csapását, majd ellöki maga mellől Ventresst, aki erre mérges lesz, és elkezdi fojtogatni mesterét. Dooku erre számított, majd a kezével megáramzza Ventresst, aki ettől egy kicsit visszamegy a helyére. A gróf pedig rátámad. A védtelen tanítvány addig védekezik, amíg a földre nem kerül, majd könyörög Dooku –nak, hogy ne ölje meg, ám Dooku végül lesújt rá a kegyelemdöféssel. Ekkor egy sikoltás hallatszik, és Dooku régi tanítványának annyi.

 Dooku elhagyja Iridoniát, majd bekapcsolja a holovetítőt, amin mestere van. Sidius megkérdezi, hogy miért hívta, mire Dooku azt mondja, hogy elvégezte a dolgát, és végzett Ventress –el. Sidius ennek örül, majd kiadja a következő feladatot: menjen el a chissek fővárosába, és beszéljen a chiss királlyal a csatlakozásról. Dooku bólint, majd látjuk, hogy a csillagszlúp belép a hiperűrbe.

 

Vége, és főcímdal

 

Nos, ezzel végeztem. Kérdést is tehettek fel, bár nem muszáj.

Értékelésetek: 95%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr933434785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

argu fisto 2011.12.06. 14:50:37

Jó rész volt! Ventress halál érdekes volt, és kicsit gyors. Én talán kicsit részletesebben írtam volna le a végső küzdelmet, de így is jó. Am ezek a varázslók még szerepelni fognak? És a részre 95%-ot adok

Bence1997 2011.12.06. 15:37:23

@argu fisto: ok. Bejegyezlek. És szerepelni fognak vagy a 3., vagy a 4. évadban. Ezt még nem döntöttem el.
süti beállítások módosítása