2011. november 05. 15:54 - Bence1997

Évadzáró: 1. évad 21-22. rész: Az elit osztag visszavág + Végső terv

The élite squad retorts

( Az elit osztag visszavág )

 

‘ A becsületedet csak egy fontos dolog hozza újra föl: a félelem legyőzése ‘

 

Támadás alatt Kaminó. Grievous tábornok sikertelen akciói után Dooku gróf megparancsolta neki, hogy kárpótolhatja a veszteségeit, ha megtámadja kaminót. Meg is tette, ám kettő klónparancsnok megállította a hangárakban az inváziót. Majd Anakin Skywalker, és Obi-wan kenobi megérkezett a bolygóra, és most kiügyelik a tervet, hogy hogyan lehet visszaverni a szeparatisták támadását, majd miután visszaverték, kiügyelik, hogy hogyan fognak visszavágni.

 

Egy biztos terv

Klónok állnak a folyosókon, és várják az ellenséget. Közben az egyik szobában Anakin, Obi-wan, Rex, Cody, Sly, Egnum, néhány klón, és néhány kaminó -i van. Anakin elmondja, hogy egy biztos tervet kell kieszelniük, majd Obi-wan elmagyarázza, ( egy holoasztalon pedig egy vízi bázis látható ) hogy ezt a bázist kellene hatástalanítaniuk, mert ez egy olyan bázis, ami szemmel tartja a klónokat, így grievous minden lépésről tud, amit itten csinálnak, talán még ezt is tudja. Rex erre megszólal, hogy ez szinte lehetetlen, hisz ezt a vízi bázist egy erős pajzs veszi körül, amit szinte lehetetlen áttörni. Anakin, és Obi-wan erre összenéz, és Obi-wan azt feleli erre, hogy akkor az új járműveket is be kell vetniük. Sly erre viszont nem ad rá engedélyt, mert azokat még csak tesztelik. Obi-wan viszont biztos benne, hogy sikerülni fog az akció, vagy ha nem, akkor majd egy másik tervet fognak kitalálni. A többi klón bólint, majd kimennek, aztán az egyik kaminói azt mondja Obi-wannak, hogy ez kockázatos támadás lesz, mire Obi-wan azt mondja erre, hogy már volt nehezebb küldetésük is Anakinnal. Majd kimennek.

 

Készülődés, majd a pajzs kiiktatása

A hangárban a klónok búvárruhákban vannak, és készülődnek a támadásra. Anakin elmondja az 501 -nek, hogy ez most nagyon, de nagyon, de nagyon fontos, hiszen a hazájukat fogják ezzel megvédeni. És ha sikerül, ezt már obi mondja, akkor Grievoust is el lehet majd kapni. Rex bólint, majd utasítja az osztagot az indulásra. Anakin pedig az egyik búvárruhát akarja felvenni, majd Ahsokát is magával viszi. Obi-wan elmondja nekik, ameddig öltözik, hogy vigyázzanak magukra, majd lebukik a vízbe, utána pedig Anakin, és Ahsoka is lebuki, végül a klónok is. 

A vízi bázison eközben Grievous ül, és nézi az adatokat. Aztán megjelenik előtte egy droid, és azt mondja a tábornoknak, hogy behatolók közelítették meg a bázist. Grievous bedühödik, majd azt parancsolja, hogy küldjék ki a csapatokat, majd kiviharzik a bázisról.

Anakinék megérkeznek a bázis közelébe, majd kiiktatják a pajzsot, ám addig egy jó 1-2 perces csatát, vagyis vízi csatát láthatunk, majd elindulnak a bázisra. 

 

Behatolás

Grievous megérkezik az egyik helyre, vagyis folyosóra, majd a kommandósdroidokat beállítja a helyére, majd visszamegy a hídra.

Eközben Anakinék megérkeznek, ám éppen a kommandósdroidok támadnak rájuk. Anakin, és Obi-wan bemegy egy-egy helyre, majd onnan védik a droidok lövéseit. A klónok is lövik a droidokat. Majd Anakin azt mondja Obi-wan -nak, hogy siessen elkapni a tábornokot. Obi-wan pedig elindul, miközben Anakin levág néhány kommandósdroidot.

 

Párbaj, majd menekülés

Obi megtalálja grivit, majd azt mndja, hogy adja meg magát, ám a tábornok nem adja meg magát, majd magnaguardokat küld rá, ám mikor látja, hogy nincsen már magnaguard, szépen kinyitja mind a négy fénykardját, és rátámad Obira. Obi hárítja, majd viszonozza. Grievous egy kis párbaj után nekimegy obi – wannak, majd kimegy a hídról, bemegy a hangárba, és felszáll a gépébe, majd elmegy az egyik szeparatista hajóra.

Obi-wan ezt látva elindul vissza, majd miután az elit osztag lerakta a bombát, kivonulnak, majd átveszik a búvárruhát, és bemennek a vízbe, majd bumm. Robban a bázis.

A következő képen Obi-wan, és Anakin beszél, majd csatlakozik hozzájuk Ahsoka is. Elmondja nekik, hogy sok csata volt már, de ilyen csata még nem volt. Majd visszamennek a központba.

________________________________________________________________________________________

 

The final plan

( Az utolsó terv )

 

‘ A magabiztosság hozza a legnagyobb sikert ‘

 

Sorsdöntő csaták. Legutóbb az Aqmollo -n veszített Grievous tábornok, majd később a naboon. Dooku gróf ezért megparancsolta neki, hogy támadja meg kaminót. Az első szakasznak vége lett két klónparancsnok erényével, majd egy vízi bázis is megsemmisült. Így Grievous -nek nincsen más hátra, minthogy az űrcsatában remekeljen, mint szokott. Ám Anakin -lk is tervelnek valamit.

 

Az első roham

Anakin vadászgépe szépen lassan megközelíti az egyik szepi fregatt hídját. Aztán egy protontorpedót elindítva elsuhan a robbanás pillanatában. Aztán megszólítja az egyik klónt, hogy rohamozzák meg a másik szeparatista fregattot. A klón nyugtázza, majd látjuk, hogy kilőnek egy keselyűt. Ezalatt Obi-wan a hajón van, vagyis a cirkálón, a resolute -on, és kiadja a parancsot, hogy rohamozzák meg azt a fregattot, amit éppen a klónok ostromolnak. Yularen bólint, majd elkiáltja magát: Célra tarts, és tűz! Kék lézerek közelítik ekkor meg azt a fregattot, amit éppen a klónok ostromolnak protontorpedóikkal. 

Grievous eközben az egyik fregatt hídján beszél Dooku -val. Elmondja, hogy megsemmisült a földi csapat, meg a vízi bázis is, amit persze építettek még a háború kezdetén. Dooku erre sóhajt, majd mondja, hogy jobb eredményt akar a tábornoktól. Grievous megkérdezi, hogy mit akar a gróf, mire ő azt feleli, hogy több halott jedit, és több halott cirkálót. Majd kilép. Grievous pedig felüvölt, majd kiadja a parancsot, hogy maximálisan tüzeljenek a cirkálókra.

Anakin megközelít egy szeparatista fregattot, majd kilövi a rakétákat, ám azok csak néhol csapódnak be a fregattba, így minimális kárt okozva neki. Ám Anakin nem adja fel, és egy újabb rakétát küld ki, ám az egy hőpajzsba csapódik bele. ( vagy mibe, nem tom. ) Eközben az egyik köztársasági cirkálónak felrobban a hajtóműve, így a hajó is felrobban. Obi-wan elmondja Anakinnak, hogy rohamozzák meg azt a cirkálót, amiben Grievous található. Anakin megkérdezi régi mesterét, hogy melyik hajó lehet a tábornoké, mire meg is kapja a választ obi -tól. Az, amelyik nagyon sokat lő. Anakin bólint, majd hirtelen meg is pillantja. Odaszól az arany századnak, hogy jöjjenek melléje, mert rohamozni fognak. A klónok bólintanak, majd bevonulnak Anakin mellé. Ezt Grievous is észreveszi, és azt adja ki parancsnak, hogy maximálisan tüzeljenek a vadászokra, illetve a bombázókra, majd leül. A taktikai droid bólint, majd teljesíti a parancsot. Piros nyílzápor özönli el a vadászokat, ahogy egyre közelednek a fregatt felé. Néhányukat kilövik, néhányuk már ég.Anakin azt mondja, hogy még közelebb kell kerülniük, ha nem akarnak bajt, majd azt feleli Obi-wan, hogy inkább vissza kéne jönniük, mert már a fél század megsemmisült, ám Anakin hajthatatlan. Később észreveszi ezt ő is, majd visszavonulót fúj. Visszafele még kilőnek kettő vadászt, ám már így is a fél század megsemmisült. 

 

Az üzenet, majd az indulás

Grievous a hídon van, és ül, majd hirtelen egy droid jön hozzá, és azt mondja, hogy keresik. Grievous megkérdezi, hogy ki, majd a droid elmondja, hogy a gróf az. Grievous fogadja. Dooku hologramja megjelenik a kiborg tábornok előtt, és helyzetjelentést kér. Grievous elmondja, hogy már kettő köztársasági cirkálót felrobbantott. Plusz még néhány vadászt is, és nem hiszi el a gróf, de Skywalker századából. A gróf meglepődik, és azt mondja, hogy ez már valamivel jobb, majd kilép.

Obi-wan beszél Anakinnal a hídon. Elmondja, hogy felelőtlen volt, mint mindig. Anakin azt mondja erre, hogy csak egy kis hiba volt, semmi több. Obi-wan elmondaná, hogy ezt többé ne csinálja, ám Rex érkezik hozzájuk, és azt mondja, hogy üzenetük van. Anakin meglepődve mondja, hogy üzenet, de hát… Ám Obi-wan leinti régi padawanjának száját, majd elmondja Rex-nek, hogy megnézik azt a titokzatos üzenetet.

Egy holoasztal körül van Anakin, Obi-wan, Rex, és Cody. Rex beindítja, mire megjelenik Grievous holoképe. Anakin összeszorítja fogait, és azt mondja, hogy a tábornoknak vége, ám Obi-wan felemeli a kezét, majd köszönti a tábornokot, és megkérdezi, hogy miért hívta őket, hiszen ellenségek, vagy nem.Grievous felröhög, majd azt feleli, hogy bizony ellenségek, és nem puszipajtások, majd egy magnaguard jelenik meg Grievous előtt holoképen, majd Grievous elé dobnak egy jedihullát. Anakin megindulna feléje, de Obi-wan visszafogja, majd Grievous azt mondja, hogy ez vár minden Jedire, aki ellenszegül neki, majd int egyet, mire a magnaguardos botjával a jedi arcába ráz egyet. Grievous felröhög újra, majd egyet köhög, aztán kijelenti, hogy jöjjenek el a főhajóra, mert vendégül látja a két jedit, és a klónokat, majd megint felröhög, aztán felköhög egy sort, majd megszakad az adás. Rex megkérdezi, hogy mit csinálnak. Elmegyünkk a tábornok hajójába, hogy vendégszeretetét élvezzük; mondja Obi-wan, majd visszamegy a hídra. Anakin utánamegy, majd elmondja, hogy mit művel a régi mestere. Obi-wan elmondja, hogy vendégek leszünk, majd a tábornok lesz a foglyuk.

A hangárban Obi-wan a csapatát készíti. Úgy gondolta, hogy csak a 212 -ket viszi a tábornok hajójára. Anakin odamegy hozzá, és azt mondja, hogy indít egy második rohamot, majd elmegy. Obi-wan odakiált neki, hogy sok sikert, majd beszáll a gunship -be. Anakin is odamondja neki, hogy sok sikert, majd ő is beül a vadászgépébe, majd elmondja Artoo -nak, hogy mi is amit éppen kéne csinálniuk. Artoo füttyent néhányat, majd elhallgat, majd kezdetét veszi az átszállós hadművelet.

 

Akció, és egy újabb párbaj

Anakinék kirepülnek, majd megközelítenek egy fregattot. Kilövik, majd tovább mennek, hogy megtisztítsák a terepet Obi-wannak. Obi-wan -ék végül megérkeznek a főhajóra, majd Kenobi megmondja Cody -nak, hogy maradjon itt a csapatával, míg ő megkeresi a tábornokot, és elfogja, ha bírja. Cody bólint, majd Obi-wan elindul.

Ezalatt Anakin megérkezik a legközelebbi szepi cirkálóhoz, és kiadja az osztagnak, hogy támadják meg a pajzsukat, illetve a hidat. A többiek nyugtázzák, és szépen sorjában elindulnak a híd, és a pajzsgenerátor felé. A taktikai droid, aki épp azon a hajón tartózkodik, kiadja a parancsot a keselyűknek a támadásra. Megis kezdődik ott a csata. Anakin rögtön ki is lő kettőt, de néhány keselyű rátapad. Ekkor az egyik klón megérkezik, de kilövik. Ekkor Anakin utasítja Artut, hogy indítson egy sorozatos tűzcsapdát. Arto füttyent néhányat, majd megfordul a vadászgép, és megzáporozza a keselyűket. Meg is semmisülnek, ám további három keselyű megy rája. Anakin ekkor megint golyózáport csinál, és aztán amikor megint rájönnek legalább heten, elkáromkodja magát, majd elindul egy szűk kanyar felé. Közben kiadja a csapatnak a feladatot, hogy támadják meg a főreaktort, de gyorsan. A többiek nyugtázzák.

Cody -ék nézik a hangárt, hogy jön -e valami droid, ám elkiabálták, mivel egy rakás konzerv közeledik feléjük. Cody fedezékbe vonul a csapatával, majd onnan irtja a droidokat, akik csak úgy özönlenek a hangárba. Cody lelő három droidot, majd még egyet. A többi klón is lelő valamennyit, ám nem bírnak velük, így vissza kell vonulniuk. Cody megállítja őket, és azt mondja, hogy akkor mi lezs a tábornokkal, mire a klónok visszaállnak a helyükre. Tovább lövik a droidokat, akik még mindig sokan vannak.

Obi-wan megérkezik a hídra, ám Grievous nincsen ott. Ekkor egy bot megrázza hátulról. Kenobi elesik, térdre, majd felugrik, átugorja a magnaguardot, majd levágja a fejét. Ekkor újabb kettő magnaguard, és kettő kommandósdroid késsel támad rá. Obi-wan levágja a magnaguardokat, majd az egyik kommandósdroidot is, ám a másik kiveszi a kezéből a fénykardot, és leüti. 

Anakinék az utolsó fregattal is végeztek, majd elindulnak Grievous hajójára. Útközben keselyűk támadják meg őket, ám Anakin protontorpedót lő közéjük, így egy csomó keselyű elpusztul, majd elindulnak a főhajó felé.

Obi-wan felkel, és látja, hogy a kommandósdroid mellette van. A fénykardja viszont eltűnt. Ekkor megjelenik Grievous három magnaguard kíséretében, majd azt mondja, hogy bírkozzon meg velük. Kenobi feláll, majd az erővel megszerzi a fénykardját, és levágja a magnaguardokat, majd a kommandósdroidot is. Majd nekitámad Grievous -nek. Ekkor egy két perces fénykardpárbajt láthatunk, majd Grievous meglóg. Kenobi a hangárban találkozik Anakinékkal, majd együtt elhagyják az égő fregattot.

Éjszakában látjuk Corusantot. Palpatine éppen magára veti a csuklyát. Megfordul a székével, és a hologramra pillant amin Dooku van. Dooku megkérdezi mesterét, hogy megtudta-e a hírt. ' Hogy Kamino -t nem sikerült bevennetek? ......... Igen, már tudok róla! ' Dooku meghajol. ' És mester? Elkezdjük a második tervedet? ' Palpatine ( ez  esetlen Sidius ) rábólint. ' Az ostromoknak nagyon fontos szerepe van. Ha a jedik megtudják hogy csak azért kevered ott a sz*rt, mert valaki felbérelt téged, akkor lőttek az egésznek. ' ' De a jedik már nem olyanok mint régen mester! ' Sidius erre feláll odamegy az ablakhoz, és csak oldalról látjuk őt, a száját is oldalról látjuk. ' Pont ez az amiért véghez fog menni a tervem. De ne feledd. Hamarosan............. ( ekkor megfordul ) a chissek szövetsége is kell. De csak a semleges bolygók ostroma után. ' Dooku meghajol és kilép. Sidius újra megfordul, eközben valaki bejön az ajtón, nem látjuk. Sidius hozzá beszél. ' Ne aggódj. Hamarosan nagy hasznodat fogom venni........... a gróffal együtt. '

_________________________________________________________________________________________

Szerintetek:-%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr133356136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása