2011. november 05. 15:48 - Bence1997

18. rész: A várhegy csapdájában

In the trap of the castle hill

( A várhegy csapdájában )

 

‘ A fontoskodások legjava adja a nagy észt ‘

 

Kedélyes összejátszások. A múltkori akció miatt Padmé Amidala szenátor, és néhány klón elindult a Tatooin -ra, hogy beszéljen Jabba -val, ám ő hazudott. Így Padmé a hazugsággal elindul vissza a corusantra, ahol elújságolja a hírt. Míg a köztársasági flotta megérkezik a Nal Hutta -ra, addig Jabba megbízza egy utolsó feladatra a vadászrendet: Hozzák el a naplóját. Így a vadászrend is elindul a Nal Hutta -ra. Addig a köztársasági flotta megérkezik a Nal Hutta fölé, és a támadást Anakin, és Obi-wan kezdi meg.

 

Elsöprő visszavágás

Három köztársasági cirkáló áll Nal Hutta felett. Az egyik a Resolute, és azon Anakin, és Obi-wan süt ki egy biztos tervet. Egy kis gondolkodás után Anakinnak eszébe jut, hogyha egy kis támadást indítanának a központ felé, és így talán van elég idejük a huttoknak megadniuk magukat. Obi-wan elmondja, hogy szerinte nem ilyenek lesznek a huttok, mert nincsen flottájuk. Amint ezt mondja, máris megjelenik 20 db kalózhajó. Anakin erre megvakarja a fejét, és azt mondja, hogy előbb a kalózhajók eltüntetése a legjobb módszer, majd a központ felrobbantása, és kész. Obi-wan elgondolkodik, majd végül belemegy, majd megparancsolja Cody -nak, hogy készítsék a vadászokat. Anakin is odaszól Rex -nek, majd elindul a hangárba. Obi-wan figyelmezteti Anakint, hogy legyen óvatos, hiszen a kalózo bármilyen cselt bevethetnek. Anakin elvigyorodik, majd megmondja régi mesterének, hogy ne féltse, majd távozik a hídról. Obi-wan pedig odamegy az ablakhoz.

Az arany század elindul Anakinnal az élen, majd kiröppennek az űrbe. Anakin elmagyarázza a tervet. A köztársasági cirkálókat előreküldik, majd azok elkezdenek tüzelni, aztán a század a cirkálók mögé bújik. Mindegyik cirkálóhoz egyenlő arányú vadászgép. Aztán a kalózok ha beveszik a cselt, lelesznek kötve a cirkálókkal, majd hirtelen előretörnek, aztám bimm-bumm. Ennyi az egész. A többiek nyugtázzák, majd megkezdődik az akció. 

Amíg a köztársasági flotta elérné a kalózhajókat, addig egy kis hajó érkezik meg. Benne a vadászrenddel. Krell elmagyarázza a tervet, hogy mit kell tenniük. Amikor már mindenki ismeri a tervet, Krell elindítja az akciót, majd elindulnak a bolygó fele.

A csata megkezdődik. A köztársasági cirkálók elkezdik lőni a kalózhajókat, és már kettőnek vége, ám a kalózhajók is elkezdik lőni őket. Obi-wan felhívja Anakint, hogy mi a terve. Anakin csak annyit mond, hogy csak figyelje meg, majd szétkapcsol. Obi-wan eközben kiadja a parancsot a pajzs gyengítésére, majd azt mondja: maximális tüzelés.

Eközben az egyik kalózhajón egy trandoshan elneveti magát, majd miután megtudja, hogy a köztársaságnak gyenge a pajzsa, azt parancsolja, hogy hozzák az erősítést. Ám később észreveszi, hogy egy vadászraj közeledik felé, majd még egy, aztán még egy. Egyszerűen megijed, majd kiadja a parancsot, hogy maximális tüzelés. Ám Anakin csak erre várt, majd kiadja a vadászrajnak, hogy tüzeljenek mindenhova, ahol tudnak kárt, ott tegyenek is kárt. A többiek nyugtázzák, majd elkezdik lőni a kalózhajókat. 

 

A központ megközelítése

A kis hajó leszáll egy mocsaras helyen, majd kiszáll belőle a vadászrend. Krell elmagyarázza a tervet, majd kiadja a parancsot, hogy indulhat az akció. A többiek bólintanak, majd elkezdenek kommandójárásba megindulni a központ felé. Útközben zajokat hallanak, mocsári zajokat. Egy kis menetelés után megérkeznek egy kis bázishoz. Krell az egyik részleghez irányítja a csapatot, majd ő maga, és még két társa egy másik részleghez bújik. Hamarosan megis pillantanak egy őrt, majd még egyet. Aztán még egyet. Aztán még egyet. Később már több, mint 12 db -ot figyelnek meg. Krell előveszi a mesterlövészpuskát, majd fejbelövi az egyik őrt. Az összesik. A többi őr ezt észreveszi, majd előveszik a fegyverüket, majd fedezékbe bújnak, és onnan lövik a vadászrendet. Ám Krell újabb őrt lő le, majd még egyet. Aztán kiadja a csapatnak, hogy harcoljanak.

Az űrcsata még mindig heves. Anakin lelő a vadászrajjal még egy kalózhajót, így már csak a főhajó, és még kettő kisebb kalózhajó maradt meg. Obi-wan azért figyelmezteti Anakint, hogy vigyázzon a főhajóval, mert lehet, hogy csapda. Anakin rá se hallgat, majd megtámadja egyedül a főhajót. Ám ráhibáz, ugyanis a főhajónak egy nagyon magas, és erős energiamezeje van, amit nehéz áttörni. Anakin ezt figyelembe veszi, ám hiába. Megjött a segítség, több mint 50 db kalózhajó. Visszavonulót fúj, majd a vadászrajjal visszaindul a cirkálók felé. Obi-wan pedig, amikor már minden vadászgép beért a hangárba, hiperűrugrást parancsol, majd a három cirkáló belép a hiperűrbe.

A vadászrend tagjai jól védik a helyzetüket, majd egy pici csata után a csatatér üres az őröktől. Az őrök hallottak, a vadászrend tagjaiból pedig csak egy ember sebesült meg. Krell megvizsgálja az őröket, hogy nincs-e lehallgató valamilyük, majd felhívja Jabba -t. Elmondja, hogy hamarosan megérkeznek a központhoz, és ottan majd behatolnak, és majd megszerzik a naplót, és aztán majd visszaviszik Jabba -nak. Jabba mond valamit, majd a protokolldroid fordítja.

‘ Jabba azt mondja, hogy legyenek óvatosak, majd úgy jöjjenek ki, hogy senki se vegye őket észre! ‘

Krell bólint, majd kikapcsol, aztán megparancsolja az osztagnak, hogy indulás a központba.

 

Megszerzés, majd kivonulás

A kalózhajón a trandoshan -t hívják, majd elmondják neki a huttok, hogy elmehet, hiszen nincsen mitől tartaniuk. A trandoshan bólint, majd szétkapcsol. Később azt látjuk, hogy a kalózhajók hiperűrugrásra lépnek.

A vadászrend tagjai elérik a központot, majd az egyik trandoshan átvizsgálja a terepet. Elmondja Krell -nek, hogy az északi félben vannak túl sokan, a nyugatin pedig nincsenek olyan kevesen. A keleti félt építik, így csak a déli fél marad, ám azt három őr őrzi. Krell megnyugtatja, majd előveszi a mesterlövészpuskáját, aztán célbaveszi az egyik őrt, majd lő egyet. Az őr összesik. A többi kettő ezt észreveszi, majd körbe-körbe néz, ám az egyikük összesik, majd Krell az utolsó őrrel is végez. Majd utasítja a többieket, hogy kövessék, tiszta a pálya.

Eközben a három köztársasági cirkáló a hiperűrben van. Az egyikben Anakin, és Obi-wan. Obi-wan elmondja régi tanítványának, hogy lehetett volna egy kicsit óvatosabb is. Anakin erre azt feleli, hogy nem az ő hibája. Ám ekkor hívást kapnak Palpatine -tól, aki azzal a hírrel fogadja őket, hogy térhetnek vissza, mert a huttok megmondták, hogy nem ők voltak, így mindenki jól járt. Aztán megjelenik egy hutt, aki elkezd magyarázni, majd kikapcsol a holovetítő. Anakin furcsálja a helyzetet, Obi-wan is, de mivel nem tehetnek többet, így visszaindulnak Corusant -ra.

A vadászrend megérkezik a központba, majd behatolnak. Ekkor egy jó kis betörösdit láthatunk, majd a vadászrend végre megérkezik abba a szobába, ahova Jabba kérte, mivel ott van a napló. Krell meg is találja, majd indulnak is, ám a központból nem lehet kijutni, mivel lezárták minden oldalát. Aztán amikor a vadászrend megtalálja, hogy hol lehet kijutni, hirtelen őrök veszik őket körbe. Elkezdődik egy közeli csata. A vadászrend a csata közben elővesz egy kötelet, majd elkezdik felhúzni, majd miután fent van, elkezdenek mászni felfele. Ám az őrök könnyen lelőhetik őket, így egy bombát dobnak közéjük, ami felrobban. Majd a vadászrend tagjai elkezdenek mászni. Utoljára Krell mászik ki, majd elkezdenek futni. Majd elérik a hajójukat, aztán felfutnak rá, majd elindulnak vissza Jabba -hoz. Útközben az egyik trandoshan elmondja, hogy ebből nehéz kijönni. Krell egyetért, és azt mondja, hogy ennek a központnak a neve: Várhegy. És persze ebből nehéz kijutni. Ám sikerült. Majd megérkeznek a Tatooin -ra.

Jabba fogadja őket, majd Krell átadja Jabba -nak a naplót, aztán kéri a fizetséget. Jabba felnevet, majd int egyet, mire egy nautolan odanyújtja a táskát, benne a pénzzel, Krell -nek. Krell megköszöni, majd elköszön, és visszafel azt mondja:

‘ Ne aggódjon, lesz még időnk találkozni……. hamarosan ‘ Majd később azt vesszük észre, hogy a haj felszáll, és otthagyja Jabba palotáját.

_____________________________________________________________________________________________________

Bizonyosságok

Hát vége ennek a trillógiának is, és még csak négy rész, négy rész, és vége az évadnak. Nos, ebben a részben volt csata, volt behatolás, és még sok minden. Úgyhogy:

Szerintetek: 98%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewarstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr953356112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevdanaa 2013.02.10. 09:32:29

FÚ!! Az évad egyik legjobb része, a behatolás nagyon tetszett!
98%
süti beállítások módosítása